Stils/Ko vilkt/Labi izskatīties.

Reitings 2303
Reģ: 25.11.2020
Sveikas, kā iemācīties kombinēt drēbes un labi izskatīties? 😎 Pašlaik stils ir vienkāršs, skatoties pinterestā idejas tur tik skaisti sievietes apģērbtas, eleganti. Man nesanāk tā, ja arī atrodu ideju, tad parasti nošauju tāpat greizi uzvelkot to visu uz sevis. Bēšās/melnās/baltās krāsas topā tagad, bet nu naaav priekš manis. Es kaut ko daru nepareizi? Liekas, ka jāizmet visas drēbes, jāiet uz veikalu, jāiztērē daudz naudas, lai labi justos. 😐 Apnicis man vilkt tās džinsu bikses un parastus plānos džemperīšus. Varbūt problēma, ka taupu uz drēbēm naudu un iepērkos sinsayā/newyorkerī, kaut vai tur arī ir smukas lietas 🫠 Esmu pirkusi tās basic/kapsulu garderobes lietas, bet nu neaiziet. Lai cik smieklīgi neliktos, bet jo vairāk domāju, jo vairāk uztrauc. Kàdi padomi?
16.01.2025 00:23 |

Reitings 2303
Džinga @ 16.01.2025 11:04

Kas bija vainas tam svītrainajam džemperim ar svārkiem?
Paskaties šo, es abonēju e-pastus no viņiem un ik pa laikam atsūta kādas interesantas idejas. Arī konkrētus apģērbus no veikaliem, bet tie gan pārsvarā ir dārgi un tad šis tas no lētākiem veikaliem. https://sheerluxe.com/
Esi bijusi pamērīt apģērbus, piemēram, Massimo Dutti? Savilkt veselu komplektu ar kaut ko līdzīgu, kā skatījies Shein, un pačeko kā jūties, vai nav tā, ka labāki materiāli un piegriezumi tomēr maina to sajūtu par koptēlu.
Es pati tur reti iepērkos, jo dārgi, bet tur var paeksperimentēt ģērbtuvē vismaz
pačekošu 🙏
16.01.2025 13:31 |

Reitings 2303
Paldies par katru ieteikumu, gan jau jā, ka atliek tik smelties idejas, staigāt pa veikaliem, mērīt, kaut ko komplektēt, internetveikalus “ķemmēt” , bet tajā pašā laikā arī piedomāt ļoti pie katra apģērba gabala, lai nesanāk iegrābties. Ak, tikai man šijā visā ar pacietību švaki 😁
16.01.2025 13:35 |

Reitings 2021
Reģ: 29.10.2024
Džinga @ 16.01.2025 12:26

Nu vismaz cenšās, uzreiz nosaukt par wannabe ekspertu un paņirgāties arī kaut kā stulbi. Vai tad labāk visām ģērbties vienādi, butterfly.lv stilā?

Es ne par vienu neņirgājos.
Es runāju par to, ko es redzu - kad sievietes pārcenšas ar modi - tas uz ielām redzams.
Es kopumā par savu personīgo novērojumu, ka maz latvietes ikdienā redz skaisti, gaumīgi un modīgi saģērbtas. Nu tiešām reti kuru sievieti es liktu tajā pašā pinterestā ikdienas apģērbā tieši apģērba salikuma dēļ.
Varbūt mums nav talanta jau gēnos skaisti, gaumīgi, pieklājīgi efektīgi prast apģērbties.
16.01.2025 13:54 |

10 gadi
Reitings 504
Reģ: 31.01.2009
Varbūt trūkst aksesuāri? Josta, auskari, rokassprādze, matu veidošana (nav aksesuārs, bet vienmēr uzlabo kopskatu)?
16.01.2025 20:04 |

Reitings 234
Reģ: 20.02.2024
Zandinaja @ 16.01.2025 10:13
piebildīšu, ka savā galvā apmēram saprotu krāsas/toņus , varbūt ne tik ļoti salikumus, bet pa lielam zinu, kà citi ģērbjas, kas “stilīgs”, “aktuāls”, bet tāpat nesanāk. Gribu atklàt to fīču, ko daru nepareizi. Ir bijušas reizes, ka eju uz veikalu un zinu, ka pirkšu to, ko esmu noskatījusi pinterestā, bet itkā nopērku lietas un tāpat nav. Arī svītrainu baltu džemperi nopirku, jo noskatīju, ka labi izskatīsies ar melniem gariem svārkiem, jo tiktokā atradu ieteikumu, aha, nevienu reizi neuzvilku ? Next thing- žakete (melna, gara), ok vasarā varbūt vēl kaut kā ar basic topiņu aizgāja, tagad stāv neizmantota. Un galvā tik doma - man vajag jaunas drēbes, nav ko vilkt. Tiešām prasās stilists ? kura piesakās?

Lasot šo komentāru izklausās, ka tu vairāk domā kā drēbes saliekas kopā ar citām drēbēm. Nevis par to, kas labi izskatās uz tevis. Kādi piegriezumi, kādi silueti, kādas krāsas. Ko tu reāli nēsāsi? Ja patīk elegants stils, nevajag uzreiz šaut uz 100% elegantu, bet pārņemt tikai kaut kādus elementus, kas ir samērā līdzīgi tam, ko nēsā tagad.
Stilisti man personīgi nepatīk, jo vismaz skatoties TV šovus tur parasti uzreiz redzams, ka vienkārši ģērbj cilvēkus vai nu trendos, vai stereotipos (''tavos gados jāģērbjas šādi"), neskatoties ka tam cilvēkam diži nepiestāv.
16.01.2025 20:12 |

10 gadi
Reitings 4111
Reģ: 25.05.2009
Ir vienkārši jāiemācās kombinēt lietas caur 'trial and error' procesu. Ja tu katru dienu nemeģināsi sakombinēt apģērbus, apavus un aksesuārus, kas tev jau ir skapī, tad tu arī neiemācīsies izskatīties stilīgi. Smuki ģērbties ir prasme/māka/talants, kuru netrenējot, tas neattīstīsies. Nav jēgas iet pa veikaliem un visu laiku pirkt kaut ko jaunu, domājot, ka ar to džemperi, ko redzēji influencerei mugurā, tu izskatīsies stilīgi. Tas aptuveni tāpat kā nopērkot fotokameru, tu automātiski nekļūsi par fotogrāfu. Ar naudu nevar nopirkt stilu. Tikai skapi pilnu ar lietām, ko tu nemāki sakombinēt un iznest. Tev ir vienkārši jāsaprot, ko tev pašai patīk nēsāt un jāiemācās basic apģērbu kombinēšanas paņēmieni.
16.01.2025 20:46 |

Reitings 807
Reģ: 14.05.2019
Es ieteiktu darīt tā: apskatīties attēlus ar apģērbu kombinācijām, kas patīk (saglabāt) un tad pielāgot savai garderobei to pašu. Attiecīgi vari paskatīties, kā vari izmantot to, kas jau ir. Kā arī veikalā paskatīties, ko piepirkt klāt, lai būtu vēlamais rezultāts.
16.01.2025 21:06 |

Reitings 708
Reģ: 13.06.2024
Noteikti neesmu nekāda stila eksperte, taču vai nav tā, ka, izvēloties garderobi, labāk vadīties pēc savām sajūtām un savas personīgās gaumes, nekā pēc Pinterest bildītēs redzētā? Protams, ka iekš Pinterest var smelties iedvesmu, taču nereti var būt tā, ka tas, kas skaisti izskatās uzvilkts mugurā Pinterest bildītē redzamai modelei, neizskatīsies ne uz pusi tik labi, ja to mugurā uzvilks sieviete, kura nav Pinterest modele, līdz ar to man šķiet, ka ne vienmēr līdzīgu drēbju atrašana garantē to, ka cilvēkam tās drēbes piestāvēs tikpat labi kā modelei Pinterest'ā.
Mans stils, neskatoties uz to, ka pašai jau 33, joprojām ir kaut kāds 2000.gadu emo stils. Pērku to, kas patīk man un nepievēršu ne mazāko vērību tam, kas šobrīd ir vai nav modē. Agrāk esmu mēģinājusi ģērbties citos stilos. Nu nevaru, fiziski jūtos slikti, ja esmu apģērbusies drēbēs, kuras man nepatīk vai stilā, kurš nav mans. Līdz ar to uzskatu, ka daudz vērtīgāk ir pirkt drēbes, kuras patīk, kurās jūties komfortabli un labi, un tādā veidā veidot, izkopt savu stilu un atrast savu "es". Kā jau te ieteica, jāmēģina kombinēt apģērbi, apavi, aksesuāri un jājūt, kas ir tas, kas patīk pašai, jo modes tendences nāk un iet, tāpēc man šķiet, ka daudz vērtīgāk ir saprast, kas ir tas, kas patīk pašai un pie tā turēties.
16.01.2025 21:47 |

Reitings 75
Reģ: 21.10.2024
Varbūt stulbi izklausās bet es idejas no citiem smeļos. Vienmēr pamanu ko citas dāmas valkā (kaut vai garāmejot uz ielas), visu piefiksēju, saglabāju atmiņā un balstoties uz to ir idejas meklējot kādu apģērba gabalu.
Shein varu stundām ilgi sedēt 😀
Mans wishlist ir pilns un kad esmu gatava pasūtīt vienmēr paskatos vai tas ko esmu ielikusi vel joprojām patīk. Protams me vienmēr tas ko esi salikusi galvā tev arī piestāv…
Arī sekoju modes influenceriem. No tiem arī var idejas pasmelties. Kkā tā 🙃
16.01.2025 22:28 |

Reitings 234
Reģ: 20.02.2024
cory @ 16.01.2025 20:46
Ir vienkārši jāiemācās kombinēt lietas caur 'trial and error' procesu. Ja tu katru dienu nemeģināsi sakombinēt apģērbus, apavus un aksesuārus, kas tev jau ir skapī, tad tu arī neiemācīsies izskatīties stilīgi. Smuki ģērbties ir prasme/māka/talants, kuru netrenējot, tas neattīstīsies. Nav jēgas iet pa veikaliem un visu laiku pirkt kaut ko jaunu, domājot, ka ar to džemperi, ko redzēji influencerei mugurā, tu izskatīsies stilīgi. Tas aptuveni tāpat kā nopērkot fotokameru, tu automātiski nekļūsi par fotogrāfu. Ar naudu nevar nopirkt stilu. Tikai skapi pilnu ar lietām, ko tu nemāki sakombinēt un iznest. Tev ir vienkārši jāsaprot, ko tev pašai patīk nēsāt un jāiemācās basic apģērbu kombinēšanas paņēmieni.

Ar naudu var nopirkt stilu, ar naudu tieši to arī dara... 😁 Nu nesakombinēs tante ar tirgus stila garderobi neko skaistu un gaumīgu. Turpretī cilvēkam, kurš jau veikalā izvēlas gaumīgas drēbes, nav par tādu ''kombinēšanu'' jālauž smadzenes ārā, jo nopirktās drēbes labi izskatās pašas par sevi un arī cita ar citu. Autorei tikai jāsaprot, kas tad viņai galu galā patīk un galvenais arī piestāv, lai gribētos nēsāt, nevis nogrūst skapī.
16.01.2025 22:41 |

10 gadi
Reitings 4111
Reģ: 25.05.2009
Krišjānis Kariņš @ 16.01.2025 22:41

Ar naudu var nopirkt stilu, ar naudu tieši to arī dara... ? Nu nesakombinēs tante ar tirgus stila garderobi neko skaistu un gaumīgu. Turpretī cilvēkam, kurš jau veikalā izvēlas gaumīgas drēbes, nav par tādu ''kombinēšanu'' jālauž smadzenes ārā, jo nopirktās drēbes labi izskatās pašas par sevi un arī cita ar citu. Autorei tikai jāsaprot, kas tad viņai galu galā patīk un galvenais arī piestāv, lai gribētos nēsāt, nevis nogrūst skapī.

Nu beidz... Noskaties kaut vai šo tiktok par Slaviku, bezpajumtnieku no Ukrainas. Runā, ka Balenciaga, esot no viņa iedvesmojusies. Skatoties uz Slaviku, uzreiz var pateikt, ka čalis māk apģērbties, pat neskatoties uz to, ka viņa garderobe sastāv no humpalām un tā, ko viņš atrod uz ielas.
https://www.tiktok.com/@bleu_roster/video/7456444359878135062
Un tad kaut vai tepat Latvijā, mūsu tenesiste Ostapenko- izpārdeva savu dizaineru lietu skapi. Nauda viņai ir, lai pirktu 'gaumīgas' drēbes, bet paskatoties uz to, kā viņa ģērbjās, tu gribi teikt man, ka viņai ir stils? Slaviks bez naudas manā skatījumā ir daudz stilīgāks, kā Ostapenko ar naudu.
16.01.2025 23:17 |

Reitings 1176
Reģ: 13.12.2023
Es domāju, ka daļa problēmas ir veikalu izvēle, jā. Es nekad sinsay neesmu redzējusi drēbes, kuras izskatās labi. Nekad. Vienmēr sliktas kvalitātes audums, kas zaudē formu jau turpat veikalā. Šausmīgi sliktas vīles, šķības greizas kabatas, utt. Un piegriezums arī jocīgs. Loģiski, ka tādas drēbes, lai gan itkā piestāv kopējam tēlam, realitātē liek justies slikti, ka kaut kas nav tā.
Ko es iesaku budžeta variantā? Lietoti apģērbi klātienē vai online. Think2.eu esmu šo to atradusi. Bet, protams, te būs veiksmes faktors. Ja nav laika meklēt, tad sāc lēnām, piemēram, pa vienai tiešām kvalitatīvai pamatgarderobes lietai mēnesī, bet tai jābūt tādai, tev tiešām piestāv un der perfekti. Ja neatbilst šiem kritērijiem, tad nepērkam.
16.01.2025 23:41 |

Reitings 805
Reģ: 28.01.2023
Manuprāt , nevar uz sevi uzvilkt visu kā pinterestā un tad cerēt, ka izskatīsies labi. Jāņem vērā arī savs augums attiecībā pret to bildi pinterestā, cik gara/slaida ir sieviete+ matu krāsa un griezums bieži vien arī ko maina.
Man liekas, ka sākumā ir jāatrod savs stils- tas būs sportisks, lietišķš, neitrāls vai kāds. Nav ko mētāties pa simts veidiem un tad meklēt dažādus apģērba gabalus.
Pavasaris/vasara/ rudens man ir laikam viens- platas džinsas+topiņi+ somiņa+ dažādi aksesuāri, kleitas tikai kreklkleitas ar pusgarām zeķēm un lielām botām, vai oversize maika, kas garāka par šortiem+ zeķes+ botas. Ziemai man ir dažādi mēteļi līdz potītei+ lielas džinsas+ oversize huudiji ar somiņu. Papildus visam aksesuāri- saulesbrilles, mazi auskariņi, kāda matu sprādze+ matu veidojums.
Dažreiz paskatos uz sievietēm svārkos, kurpēs ar papēžiem un nodomāju, ka protams ļoti eleganti, bet tas nav mans stils un tāds stils mani vienkārši nozemē.
Atrodi kas būs tavs stils un tad tas būs vieglāk. Varbūt tu par daudz centies uzspiest sev to lietišķo stilu ar žaketēm, svārkiem, blūzēm utt., jo tas vienkārši nav tavs.
17.01.2025 11:32 |

Reitings 2021
ne vienmēr līdzīgu drēbju atrašana garantē to, ka cilvēkam tās drēbes piestāvēs tikpat labi kā modelei Pinterest'ā.

Protams, kaut kādai saprāta balsij ir jābūt sievietei, kas skatās gan internetā, gan internetveikalos. Es domāju, ka reti kura sieviete skatās uz, piemēram, ZARA drēbju modelēm un domā, ka viņai izskatīsies tāpat, ņemot vērā, ka reti kura sieviete vispār izskatās kā tās viņu jocīgās modeles 😁
Man gribētos domāt, ka sievietes, kas domā par modi, par apģērbu kombinēšanu un savu stilu, tomēr filtrē to, ka ja vien neizskatās, kā attēlos redzamās sievietes, uz viņām tas pats neizskatīsies tāpat, bet idejai der tas pats Pinterest.
17.01.2025 13:13 |

Reitings 2021
Un galu galā, pilsn internets ar info un ieteikumiem, jebkur var ierakstīt, piemēram, tall womens everyday outfit vai short, curvy womens outfit, utml. un atrast var jebko, kaut vai lai apskatītu un saprastu, kas patīk vai nepatīk.
17.01.2025 13:16 |

Reitings 1616
Reģ: 01.11.2022
Vispirms jāsāk ar figūras noteikšanu, kāda ir Tev - smilšu pulkstenis, bumbieris, ābols u.c., tad garums un kuras ķermeņa vietas ir izceļamas, bet kuras varbūt jāpietušē. Krāsas. Stilisti nosaka, vai cilvēkam piestāv siltie vai aukstie toņi, bet to pavisam vienkārši var izdarīt katrs pats - dienas apgaismojumā pieliec pie sejas dažādu krāsu un toņu apģērbus, un būs redzams, kas piestāv, bet kas rada zaļu sejas toni. Var veikalos samērīt un safotografēt apģērbus, kas patīk, un pēc tam izdomāt, ko sakombinēt. Stilista konsultācija nemaz nav tik dārga. Labs variants ir pasūtināt uzšūt apģērbu. Tad arī var veikalos izvēlēties kvalitatīvu audumu, nevis grīdas lupatu, kas nošņurkst pēc 2 mazgāšanām.
17.01.2025 15:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits