lasītāja @ 14.01.2025 16:34Es ņēmu Altum kā jaunais speciālists. Kopumā tas arī nav izdevīgāk kā ņemt bez Altum, bet dzīvokļa pirkšanas brīdī vajadzēja krietni mazāku pirmo iemaksu, tāpēc arī šāds solis. Ja ņem Altum ģimenei ar bērniem, tad gan ir izdevīgi, arī kaut kādas valsts nodevas nav jāmaksā.
Pati aizgāju uz divām bankām, vienā man ļoti spieda, lai ņemu lielāku kredītu, nekā prasīju (es prasīju tikai dzīvokļa iegādei, banka gribēja, lai ņemu arī remontam), otrā deva tikai to, cik prasīju, tāpēc izvēlējos otro. Manā gadījumā darījumam bija jānotiek ātri, tāpēc nebija laika apstaigāt visas bankas, lai saprastu, kur izdevīgāk.
Džinga @ 14.01.2025 17:33Galvenais, ko es sākumā neiedomājos, bet tagad liekas pilnīgi loģiski - neremontētam dzīvoklim vai mājai banka kredītu do tikai kopā ar remonta kredītu, vai uzliks ļoti neizdevīgus procentus. Tā man aizgāja garām mana sapņu māja, bija jau vīzija kā visu lēnām sačinīt un atjaunot, bet galīgi nebiju gatava uzrieiz projektēt visas remonta izmaksas un ņemt tam papildus piķi.
sauliiite.paula @ 14.01.2025 16:13Cik zinu caur Altum kredītu nav nemaz tik izdevīgi. Sākumā šķiet, ka pašam uz rokas vajag mazāk, bet beigu beigās tas pats vien sanāk atmaksā.
Daudzi piesakās visās bankās uz konsultāciju, tad arī var saprast kur ir visizdevīgākie procenti.
Forumietes, cik saprotu lai saņemtu hipotekāro kredītu nu, piemēram, mājas iegādei, kas maksā 150k pašam uz rokas vajag vismaz 20-30k? Bez pirmās iemaksas tik lielas nevar dabūt kredītu?
mazaaduuda @ 14.01.2025 23:28
20% segumu parasti prasa pirmajai iemaksai. No 150k tie ir 30k.