Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Hipertireoze un grūtniecība

Reitings 1
Reģ: 19.12.2024
Sveikas, Dievietes! Ir palicis aktuāls jautājums par hipertireozi grūtniecības laikā. Vai kāda ir saskārusies? Kā noritēja grūtniecība? Pie kāda endokrinologa uzraudzījāties?
Man ir interesants stāsts. Jau 3 gadus slimoju ar Greivsa slimību, kad slimība bija norimusies, izplānojām ar vīru tikt pie otra bērniņa. Veiksmīgi uzreiz paliku stāvoklī. Pienāca laiks atkārtotai vizītei pie endokrinologa Rīgas Pļavnieku poliklīnikā (cītīgi uzraugos, eju reizi 2-3 mēnešos), uztaisīju analīzes. Analīžu rādītāji strauji pasliktinājās, taču kopumā jūtos labi, kaklu nespiež, svars nekrīt. Pļavnieku daktere - endokrinoloģe kad izdzirdēja, ka esmu stāvoklī, sāka bļaut un uzreiz aizsūtīja uz abortu. Es kā paklausīgs pacients jau sarunāju procedūru, taču laimīgā kārtā uz stresa pamata nokļuvu Gaiļezerā, pagulēt nedaudz slimnīcā. Ārstējošiem dakteriem uzreiz pastāstīju, ka grūtniecību vēlos pārtraukt, tā kā to uzstājīgi ir ieteicis endokrinologs, dēļ manas Greivsa slimības. Ārstējošie ārsti Gaiļezerā operatīvi izsauca endokrinologu, lai sniegtu konsultāciju vai tiešām ir nepieciešams pārtraukt grūtniecību. Jaunais pieaicinātais Gaiļezera endokrinologs noorganizēja gandrīz kā dakteru konsīliju, kurā piedalījās trīs dakteri - endokrinologi. Endokrinologi kopistiski izlēma, ka nav pamatojuma grūtniecības pārtraukšanai, un ka atliek tikai nomainīt vairogdziedzera darbības normalizēšanai nepieciešamās zāles, kas nekaitētu bērniņam. Rezumējot, dēļ pārlieku uzticības Pļavnieku dakterei, gandrīz atvadījos no sava zirnīša... Aicinu visus, kuri kādreiz ir saskārušies ar situāciju, kurā ir nepieciešams pieņemt svarīgu medicīnisku lēmumu, lūūūdzu savāciet vairāku dakteru viedokļus, jo tas var daudz ko Jūsu dzīvē mainīt...
19.12.2024 16:06 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!