Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Zobu taisnošana problemas

10 gadi
Reitings 232
Reģ: 11.03.2013
Sveiki,
Vai vel kadam pec zobu taisnojošām kapēm plana beigam arsts pasaka kad bus jauns plans vel ar tik pat kappem ka sakumā?
Man dakters teica vasara, ka ludzu jusu plans, parasti beigas vaiag vel vienu vai 2 kappes lai kko pielabotu. Taču mana gadijuma ir pilnigi sabojats zobu novietojums sanos tagad. Nezinu vai piekrist vai nepiekrist talak uz vel 20 nedelam. Es jau pie arsteshanas vidus runaju ar arastu teicu ka nebidas pareizi zobi. Mani neklausija. Uz 18 kappi es atkal teicu ka nav pareizi un arsts neklausija mani.
Kā lai tagad tic tam jaunajm planam.
Cita klinika bus atkal pa maksu un nenems mani ar cita arsta iesaktu darbu.
Es nezinu ko man iesakt.
Ja kads var ieteikt kaut ko un palidzet. Svarigi ir runat ar ar arstu,taču es runaju bet mani vispar nenem vera manas domas.
18.12.2024 05:45 |

Reitings 5711
Reģ: 23.08.2022
tas ir lielais mīnuss taisnojot zobus ar kapēm, ne vienmēr izdodas pārvietot visus zobus plānotajā pozīcijā ar sākotnējo plānu, un nereti gadās, ka nepieciešamas vēl kapes, kapju komplekti vai pat tā pat beigu galā breketes. ar breketēm rezultāts ir paredzamāks, kā arī vieglāk risināt situācijas, ja kāds zobs nepārvietojas vēlamā virzienā utml.
tas vispār ir mīnuss ar zobu regulēšanu, nekad nevar zināt kā konkrēts organisms reaģēs uz zobu pārvietošanu, vairāk kā 100 iespējamie scenāriji, kas varētu noiet greizi - to neviens nevar paredzēt.
ja uztraucies par ārsta kompetenci un neuzticies viņam, tomēr ieteiktu aiziet uz Stomatoloģijas Institūtu uz konsultāciju. jo ja zudusi uzticība, un gadīsies vēl kādi neparedzēti scenāriji - iebrauksi vēl dziļāk grāvī, un tā pat beigās būs jādodas uz institūtu.
jā, nauda būs vēlreiz jāmaksā, bet nav tādu nosacījumu, ka cita iesāktu darbu nevarētu ņemt.
18.12.2024 08:52 |

Reitings 5711
Reģ: 23.08.2022
Ja kads var ieteikt kaut ko un palidzet. Svarigi ir runat ar ar arstu,taču es runaju bet mani vispar nenem vera manas domas.

nu viņš jau neko daudz tur nevar izmainīt, jo lielākoties zobu pārvietošanu ar kapēm izplāno datorizēti uzņēmums, kas atrodas vispār ārpus LV. vienīgais ceļš - nodot Jūsu gadījumu tālāk, lai plāno jaunu ārstēšanu, printē jaunas kapes.
un ja pašam ārstam nav ortodonta sertifikāta - vēl jo vairāk jābūt piesardzīgiem, jo šāda ārstēšana prasa specifiskas zināšanas, lai nebūtu akli jāuzticas datorizēti sastādītajam ārstēšanas plānam.
vienubrīd, šis kļuva ļoti populāri, ka vispārējās prakses zobārsti sāka nodarboties ar zobu regulēšanu ar kapēm, jo tīri praktiski - pašam nekas nav jādara. bet tad sāka aizvien vairāk parādīties šādu gadījumu, kad kaut kas neiet pēc plāna, nepamanītas kļūdas ārstēšanas plānos, nepareizi izvēlēti gadījumi u.c., un tad ortodontiem šīs problēmas jārisina.
cik zinu, tad beigās aizliedza vispārējās prakses zobārstam nodarboties ar ortodontisko ārstēšanu - bet cik zinu, daudzi tā pat to dara :)
18.12.2024 09:07 |

Reitings 13703
Reģ: 06.07.2022
Ne velti pieredzējuši ortodonti mēdz teikt: jums kapes nederēs, jums vajag breketes. Vismaz man tā bija. Kapes ir arī dārgākas, tāpēc tikai labi ārsti nemāksies virsū ar tām, ja pacientam labāks rezultāts sanāks ar parastajiem dzelžiem. Autore ir ļoti neveiksmīgi iekritusi, bet labākais variants būtu tomēr ātri nomainīt dakteri, jo, visticamāk, situācija nav neglābjama.
18.12.2024 10:23 |

Reitings 1402
Reģ: 20.06.2023
Es ieteiktu beigt ākstīties ar kapēm un likt breketes. Mūsdienās daudzi pieaugušie ar tām staigā, tur nav ko kaunēties.
18.12.2024 11:16 |

Reitings 43
Reģ: 24.09.2024
Ka var but “ pilniba sabojats sanu novietojums?” Jums tacu sakuma datorizeti paradija ka viss izskatisies. Tur vareja izsekot redzet ka izskatisies pec 20 kapem.. man ari ir kapes un man 13-14 psrtaisija planu jo 14 kape vairs nsedeas virsu, ja jums visas 20 uzsedas tad jau arstesana bija pec plana un planu sastada ortodonts attalinati,
18.12.2024 12:40 |

Reitings 43
EmilijaArm @ 18.12.2024 10:23
Ne velti pieredzējuši ortodonti mēdz teikt: jums kapes nederēs, jums vajag breketes. Vismaz man tā bija. Kapes ir arī dārgākas, tāpēc tikai labi ārsti nemāksies virsū ar tām, ja pacientam labāks rezultāts sanāks ar parastajiem dzelžiem. Autore ir ļoti neveiksmīgi iekritusi, bet labākais variants būtu tomēr ātri nomainīt dakteri, jo, visticamāk, situācija nav neglābjama.

Tas ir atkarigs cik sarezgiti ir “ zobi”, man ties ortodonts teica ka bus ok ar kapem
18.12.2024 12:43 |

Reitings 43
Iesaku partaisit planu, par to nav papildus jamaksa , jaatceras ka kopuma tas nav atrs process bet veiksmigs ja pacients ar arstu sarunajas, ka jau teicu- planu datorizeti jus varst izpetit un visu izjautat arstam
18.12.2024 12:45 |

Reitings 2
Reģ: 18.12.2024
Sveikas. Iespraukšos te ar savu jautājumu. Jau labu laiku domāju par priekšējo zobu taisnošanu. Nav nekas traks, viens priekšējais zobs ir nedaudz pāri otram. Vai tiešām, lai šo mazo nesmuku izlabotu man tāpat būtu jārēķinās ap 4000€?😭 Varbūt kādai te ir līdzīgs stāsts.
18.12.2024 13:26 |

Reitings 43
Vissaiznemts @ 18.12.2024 13:26
Sveikas. Iespraukšos te ar savu jautājumu. Jau labu laiku domāju par priekšējo zobu taisnošanu. Nav nekas traks, viens priekšējais zobs ir nedaudz pāri otram. Vai tiešām, lai šo mazo nesmuku izlabotu man tāpat būtu jārēķinās ap 4000€?? Varbūt kādai te ir līdzīgs stāsts.

Tev visuali skiet jataisno tikai 2 prieksejie- bet lai to izdaritu visiem zobiem ir japabidas, turklat ortodontika labo sakodienu- respektivi- tur ari rodas ta summa, tiek korogets sakodiens nu un plus vizualais… summa par kapem tiek rekinata pec sarezgitibas- viegla, videja, sarezgita- radezgita ir ap 3.500, viegla- attiecigi letak, bet to tu neuzzinasi iekams neaiziesi pie arsta
18.12.2024 15:26 |

Reitings 13703
Vissaiznemts @ 18.12.2024 13:26
Sveikas. Iespraukšos te ar savu jautājumu. Jau labu laiku domāju par priekšējo zobu taisnošanu. Nav nekas traks, viens priekšējais zobs ir nedaudz pāri otram. Vai tiešām, lai šo mazo nesmuku izlabotu man tāpat būtu jārēķinās ap 4000€?? Varbūt kādai te ir līdzīgs stāsts.

Ja problēma ir tikai vienā zobu rindā, tad var taisnot tikai vienu, nevis visu žokli, kas jau ir būtiski, būtiski lētāk. Otrkārt, kā jau teicu, kapes ir dārgas (oi, un tās pārkrāsojas i no kafijas, i no visa cita), izskati labāk breketes. Tā kā jātaisno tikai divu zobu pārkare, izmantotā metāla var nebūt daudz, kas jau arī sanāk lētāk. Nezinu gan visu situāciju, bet viss kopā varētu maksāt ap 1500, ne vairāk. Man visa augšējā rinda tik arī izmaksāja. Mērķis bija iestumt rindā ilknīti un aizpildīt zobu rindā tukšo vietu, kas palika pēc viena dzerokļa izraušanas. 8 mēnešos viss bija gatavs un perfekts.
18.12.2024 17:14 |

Reitings 43
EmilijaArm @ 18.12.2024 17:14

Ja problēma ir tikai vienā zobu rindā, tad var taisnot tikai vienu, nevis visu žokli, kas jau ir būtiski, būtiski lētāk. Otrkārt, kā jau teicu, kapes ir dārgas (oi, un tās pārkrāsojas i no kafijas, i no visa cita), izskati labāk breketes. Tā kā jātaisno tikai divu zobu pārkare, izmantotā metāla var nebūt daudz, kas jau arī sanāk lētāk. Nezinu gan visu situāciju, bet viss kopā varētu maksāt ap 1500, ne vairāk. Man visa augšējā rinda tik arī izmaksāja. Mērķis bija iestumt rindā ilknīti un aizpildīt zobu rindā tukšo vietu, kas palika pēc viena dzerokļa izraušanas. 8 mēnešos viss bija gatavs un perfekts.

Mulkibas ka kapes iekrasojas, man ir kapes,nekas nekrasojas ,un tapat vinas ir jamaina ik 10 dienas
18.12.2024 20:10 |

Reitings 13703
Kirbitis @ 18.12.2024 20:10

Mulkibas ka kapes iekrasojas, man ir kapes,nekas nekrasojas ,un tapat vinas ir jamaina ik 10 dienas

Kapes ir jāizņem katru reizi, kad kaut ko ēd, dzer (tikai ūdens neskaitās). Kopsummā tikai 2h dienā tu drīksti staigāt bez, un tās ir tās ēdienreizes. Notievēt šādi var lieliski, bet man šķiet traki neērti ņemt ārā, likt atpakaļ katru reizi, kad kaut ko gribas mutē iemest.
18.12.2024 20:46 |

10 gadi
Reitings 3876
Reģ: 25.05.2009
EmilijaArm @ 18.12.2024 17:14

Nevar viennozīmīgi teikt, ka breketes būs lētākas kā kapes. Ar breketēm biežāk ir jādodas uz vizītēm un par katru vizīti ir papildus jāmaksā. Man bija kapes gan uz augšējiem, gan uz apakšējiem zobiem un visa procesa laikā aizgāju, ja pareizi atceros, uz trīs 5 min vīzītēm- saņemt kapes un apskatīties vai viss iet pēc plāna. Par šīm vizītēm man nekas papildus nebija jāmaksā. Kā arī nekas un nekur kapēm vai zobiem no kapju nēsāšanas neiekrāsojās.
18.12.2024 21:12 |

10 gadi
Reitings 3876
Reģ: 25.05.2009
Katey @ 18.12.2024 05:45
Sveiki,
Vai vel kadam pec zobu taisnojošām kapēm plana beigam arsts pasaka kad bus jauns plans vel ar tik pat kappem ka sakumā?
Man dakters teica vasara, ka ludzu jusu plans, parasti beigas vaiag vel vienu vai 2 kappes lai kko pielabotu. Taču mana gadijuma ir pilnigi sabojats zobu novietojums sanos tagad. Nezinu vai piekrist vai nepiekrist talak uz vel 20 nedelam. Es jau pie arsteshanas vidus runaju ar arastu teicu ka nebidas pareizi zobi. Mani neklausija. Uz 18 kappi es atkal teicu ka nav pareizi un arsts neklausija mani.
Kā lai tagad tic tam jaunajm planam.
Cita klinika bus atkal pa maksu un nenems mani ar cita arsta iesaktu darbu.
Es nezinu ko man iesakt.

Man attiecībā uz šo ir daudz papildus jautājumi: Tev par tām papildus jaunajām kapēm prasa papildus maksāt? Kā tu pati noteici, ka tev zobi nebīdās pēc plāna? Vai kapes bija nepareizi saprintētas? Vai plānā zobu bīdīšanās izskatījās savādāk, kā dzīvē? Es vienkārši nevaru iedomāties, kā var uzlikt kapes, kas nav izprintētas pēc plāna uz zobiem, īpaši vēl taisnošanas procesa vidū.
18.12.2024 21:17 |

Reitings 43
EmilijaArm @ 18.12.2024 20:46

Kapes ir jāizņem katru reizi, kad kaut ko ēd, dzer (tikai ūdens neskaitās). Kopsummā tikai 2h dienā tu drīksti staigāt bez, un tās ir tās ēdienreizes. Notievēt šādi var lieliski, bet man šķiet traki neērti ņemt ārā, likt atpakaļ katru reizi, kad kaut ko gribas mutē iemest.

Nemaldiniet, nav kapes janem ara kad dzer- dzeru kafiju, vinu , kolu, nekas neiekrasojas
18.12.2024 21:28 |

Reitings 1
Reģ: 02.01.2018
Kapes ir jāņem ārā ēdot un dzerot jebko citu kā ūdeni. Citādāk kapes var deformēt, kā arī tādā siltumnīcas efektā var iegūt skaistas demineralizācijas :)
19.12.2024 03:28 |

10 gadi
Reitings 232
Stomatologijas instituta konsultacija bus tikai Maijā tuvākais pieraksts. Jau interesejos.
Es aizieshu pie cita arsta uz konsultaciju,tomer labak saprast cita viedokli. Es tagad bushu tik nelaimiga. Man ir emocionali smagi.
19.12.2024 06:43 |

10 gadi
Reitings 232
Es skatijos datorizeto planu, un var just un vizuali redzet kur bidas zobi. Pec datorizeta plana vini ta negaja. Un 1 plana beigas neredz ka bus tadas nobides,lai butu jauns plans uz vel tik pat kappem.
Es jau mineju arstam,ka nav kaut kas pareizi. Manas domas netika nemtas vera. Rezultats ir protams tads kads vinsh ir.
Un es runaju katru sikumu kas man uztrauc.
19.12.2024 07:21 |

Reitings 106
Reģ: 23.11.2022
Manai meitai vispārējās prakses zobārsts sazīmēja skaistu vizualizāciju datorā, kā ar kapēm visi zobi smuki sabīdīsies kā vajag. Principā es biju jau nopirkusi to kapju ideju, jo vizualizācijā viss izskatījās ticami, jau galvā rēķināju, kur ņemšu naudu, jo, protams, uzreiz par visām kapēm arī jāsamaksā. Vienīgos sarežģījumus sagādāja tas, ka viņai divi zobi atradās netipiskās vietās un tomēr to izraušanu zobārste negribēja ņemt uz sevi, un aizsūtīja pakonsultēties pie kāda ortodonta tomēr. Aizgājām uz Stomatoloģijas institūtu. Stomatoloģijas institūta ārsti taisīja dažādus izmeklējumus, konsīlijs pētīja un skatījās, un izrādījās, ka viņai vispār ar zobu iztaisnošanu sakodiens sanāks pavisam greizs un nepareizs, jo tā cēlonis ir žokļu izmēros. Rezultātā šobrid ir breketes, pēc tam sekos žokļa paplašināšanas operācija un tad atkal breketes, kamēr sakodiens tiks izlabots. Nestādos priekšā, kādos tēriņos un izmestā laikā būtu iekļuvusi, ja būtu tās kapes tiešām pasūtījusi.
Šobrīd noteikti ikvienam iesaku konsultēties ar pieredzējušiem ortodontiem, kas saprot drēbi, akli neuzticēties mākslīgā intelekta izdomātām vizualizācijām, kurām var būt un var arī nebūt nekāda sakara ar reālo dzīvi.
19.12.2024 19:19 |

Reitings 2
Reģ: 18.12.2024
Palasot visus komentārus par kapēm, sāku domāt par labu venīriem. Vismaz cik esmu skatījusies bildes no Dentalart un Illumident, tad sanāk, ka tos nedaudz šķībos smuki var iztaisnot ar venīri palīdzību.
19.12.2024 19:47 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!