Es pašlaik mācos 11. klasē un šobrīd apsveru savu nākotnes profesiju – vai kļūt par māsu, vai ārstu, īpaši pediatru. Medicīna mani ir interesējusi jau kopš bērnības; pat bērnībā veicu "procedūras" savām mantiņām, izmantojot marles, plāksterus un šļirces (protams, bez adatām). Medicīna vienmēr ir bijusi mana kaislība, un mani īpaši piesaista darbs ar bērniem. Man ļoti patīk gan bioloģija, gan ķīmija.
Tomēr mani biedē vairākas lietas, kas ir saistītas ar ārsta profesiju. Pirmkārt, mani biedē tas, cik ilgs laiks ir nepieciešams mācībām – studijas, rezidnetūra kas apmēram ir 10 gadi. Otrkārt, pastāv iespēja, ka es varētu netikt rezidentūrā izvēlētajā specialitātē. TUn arī es internetā esmu lasījusi daudzus stāstus par izdegšanu, cik latvijā viss ir slikti utt.
Tāpēc es apsveru alternatīvu – kļūt par māsu un strādāt ar bērniem (piem BKUS) Šī profesija arī ir cieši saistīta ar medicīnu un bērnu aprūpi, kas mani interesē. Arī vēlos pieminēt, ka nākotnē vēlos ģimeni un vēlos arī dzīvot savu dzīvi, ceļot utt. Un ja kāds, piemēram, saka lai neizvēlos medicīnu, vai jums ir kādi alternatīvi ko varat piedāvāt? Universitāte vairs nav aiz kalniem, tāpēc, lūdzu palīdzat. Jebkādi ieteikumi, stāsti tiks ļoti novērtēti.