debestinaa @ 04.12.2024 14:10Mūsdienās es pie uztura speciālista neietu. Viss pieejams internetā un veselibas ministrijas majaslapā pieejamas vadlīnijas veselīgam uzturam berniem, pieaugušiem, senioriem. Nekādu jaunu ameriku neatklāj. Cits stāsts ir ārsts dietologs, pie kura vēršas cilvēki ar klīniski izmainītām asinsanalīzēm, hormoniem, un tad to visu kopumā cenšas savest kārtībā. VM mājaslapa arī ir rekomendējamo sezonālu produktu vēlamība uzturā un atliek vien pašam samikset ko ēdisi.
nu ieej pamēģini sameklēt tagad kaut vienu aktuālu pilnas slodzes vakanci uz uztura speciālistu un tev vēlamu atalgojumu. Atradi? Diezvai. Kārtējais ig blogers būsi? Pilns pa pilnam ar viņiem.Paulinja @ 04.12.2024 15:01
Paldies par viedokli ?
Uztura speciālista kompetencē ietilpst lasīt analīzes un viņam ir zināšanas gan par alerģijām, gan slimībām, viņš nenodarbojas ar ārstēšanu vai diagnozes uzstādīšanu, tāpat viņam nav tiesību izrakstīt medikamentu receptes, taču uztura speciālistam ir daudz padziļinātākas zināšanas pārtikas pagatavošanas, ieteikšanas un uzturēšanas procesā, nekā dietologam, un pēc pašu ārstu viedokļa, uztura speciālistam bieži ir ļoti liela nozīme.
Ārsts dietologs tikai palīdz gadījumos, kad viss ir ļoti slikti.
Noprotu, ka sabiedrībā uztura speciālists tiek vairāk uztverts kā cilvēks, kurš tikai iesaka produktus un radies iespaids, ka daudzi neņem vērā, ka šie ir cilvēki, kas strādā slimnīcās un ārstniecības iestādēs, tādēļ nozares speciālisti netiek uztverti pietiekoši nopietnā līmenī, vai tas tā ir? ?
debestinaa @ 04.12.2024 15:14nu ieej pamēģini sameklēt tagad kaut vienu aktuālu pilnas slodzes vakanci uz uztura speciālistu un tev vēlamu atalgojumu. Atradi? Diezvai. Kārtējais ig blogers būsi? Pilns pa pilnam ar viņiem.
Ieteiktu šo atstāt hobija līmeniem, apmeklēt kursus, bet pamatā nodarboties ar kaut ko nopietnāku
debestinaa @ 04.12.2024 15:14nu ieej pamēģini sameklēt tagad kaut vienu aktuālu pilnas slodzes vakanci uz uztura speciālistu un tev vēlamu atalgojumu. Atradi? Diezvai. Kārtējais ig blogers būsi? Pilns pa pilnam ar viņiem.
Ieteiktu šo atstāt hobija līmeniem, apmeklēt kursus, bet pamatā nodarboties ar kaut ko nopietnāku
debestinaa @ 04.12.2024 14:10Mūsdienās es pie uztura speciālista neietu. Viss pieejams internetā un veselibas ministrijas majaslapā pieejamas vadlīnijas veselīgam uzturam berniem, pieaugušiem, senioriem. Nekādu jaunu ameriku neatklāj. Cits stāsts ir ārsts dietologs, pie kura vēršas cilvēki ar klīniski izmainītām asinsanalīzēm, hormoniem, un tad to visu kopumā cenšas savest kārtībā. VM mājaslapa arī ir rekomendējamo sezonālu produktu vēlamība uzturā un atliek vien pašam samikset ko ēdisi.
Lindusiks @ 04.12.2024 20:10
Iebrauci auzās. Ārsti dietologi tik no PSRS laikiem palikuši. Uztura speciālisti strādā ar klīniskajiem gadījumiem, hormoniem, analīžu nobīdēm utt. Tur tak jāmācās 4 + 2 gadi.
Esmu bijusi pie uztura speciālistiem, diviem, viens nepatika, ar otro man bija super sadarbība. Viņa man koriģēja ēšanu, ik dienu komentēja uzturu..... principā kā psihoterapeits daļēji bija