Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Hormonālās kontracepcijas tabletes/riņķis/plāsteris

Reitings 8
Reģ: 25.04.2016
Dāmas, padalieties lūdzu kādu hormonālo kontracepciju izmantojiet? Man nepieciešams izsargāties uz laika periodu kamēr lietoju citus medikamentus. Pie ārsta došos protams, bet gribētu dzirdēt jaunākās tendences. Pati tabletes lietoju diiiikkti sen atpakaļ un pēc tam bija spirāles (šobrīd nevar spirāli).
Paldies 😇
25.11.2024 19:37 |

Reitings 3802
Reģ: 12.07.2021
Man patīk plāksteris, reizi nedēļā uzlīmē un aizmirsti par to. No tabletēm man bija baigas blakusparādības kā galvassāpes un nelaba dūša, bet ar plāksteri viss ir ok, jo tā olšūnu nomācošā iedarbība nav tik spēcīga kā ar tabletēm.
25.11.2024 22:00 |

Reitings 546
Reģ: 13.06.2024
Jau 15 gadus lietoju hormonālās tabletes. Sākotnēji lietoju Gesytil 75/30, pēc tam pārgāju uz Lindynette 75/30, bet tīri tikai tāpēc, ka Gesytil bieži nebija pieejams manas pilsētas aptiekās. Kad tikko tikai sāku lietot tabletes, lietoju Gesytil 75/20, bet menstruācijas kļuva neregulāras, tāpēc pārgāju uz mazliet stiprāku devu (Gesytil 75/30) un problēma atrisinājās. Visu šo gadu laikā nav bijušas nekādas sūdzības: ne reizi nav bijis tā, ka tabletes nenostrādātu, libido ir augsts, svara izmaiņas nav nekādas. Vislielākais pluss, ja neskaita nevēlamu grūtniecību, ir tas, ka menstruācijas vienmēr sākas vienā un tajā pašā dienā, līdz ar to pasākumus vai ceļojumus varu ieplānot mēnešiem uz priekšu, zinot, ka menstruācijas neizbojās ieplānotās lietas, kā arī manā gadījumā tās ilgst aptuveni trīs pilnas dienas un tad beidzas (kad vēl nelietoju tabletes, tā bija vesela nedēļa). Protams, ka tas ir ļoti individuāli un katrai sievietei sava pieredze, taču es personīgi nevaru sūdzēties.
25.11.2024 22:17 |

Reitings 1368
Reģ: 19.07.2019
Pirms kāda laika lietoju Qlaira, kas skaitās kā vienas no jaunākajām un dabīgākajām tabletēm. Es paspēju palietot tikai mēnesi, bet tajā laikā nekādas izmaiņas nepamanīju - svara izmaiņu, ādas problēmu utt. nebija. Ārste slavēja kā ļoti labas, atsauksmes no citiem arī bija apmierinošas.
25.11.2024 23:22 |

Reitings 1368
Bet svarīgi ir arī tas, ka tiek veikta pilna pārbaude pirms sākt lietot tabletes - hormonu analīzes, visu slimību un ieradumu apzināšana, lai izslēgtu iespējamās blakusparādības. Protams, nav tā, ka pēc tam pilnībā var izvairīties no problēmām, bet tomēr labāk ir izslēgt riskus maksimāli.
Mana ginekoloģe neieteica neko veikt, pēc USG paskatījās diagnozi, pateica "Padzersi šīs tabletes pusgadu, pēc tam skatīsimies". Tā kā es pirmo reizi dzīvē vispār sāku dzert OK un iepriekš nebiju pētījusi daudz informācijas, tad uzticējos viņai. Rezultātā kaut kas nogāja greizi organismā, saslimu ar tromboemboliju (manā gadījumā tā bija masīva, kur trombi nosprostoja lielu daļu plaušu artēriju), gandrīz neaizgāju pie dieviem un praktiski mēnesi pavadīju intensīvās terapijas palātā.
26.11.2024 01:50 |

Reitings 73
Reģ: 24.09.2023
saslimu ar tromboemboliju (manā gadījumā tā bija masīva, kur trombi nosprostoja lielu daļu plaušu artēriju), gandrīz neaizgāju pie dieviem un praktiski mēnesi pavadīju intensīvās terapijas palātā.[

Tas viss no OK?
27.11.2024 01:07 |

Reitings 1368
ZeltaZebra @ 27.11.2024 01:07

Tas viss no OK?

29.11.2024 01:49 |

Reitings 302
Reģ: 30.08.2024
Te var nedaudz paklausīties par to kā darbojas šī kontracepcija.
Ir par ko padomāt:
29.11.2024 09:00 |

Reitings 510
Reģ: 19.07.2017
Par OK esmu dzirdējusi apkārt daudz sliktu. Gan svara izmaiņas, gan sliktumi. Laikam šim ietu ar loku apkārt.
29.11.2024 10:20 |

10 gadi
Reitings 1713
Reģ: 14.01.2011
Jetta @ 29.11.2024 10:20
Par OK esmu dzirdējusi apkārt daudz sliktu. Gan svara izmaiņas, gan sliktumi. Laikam šim ietu ar loku apkārt.

Tas ir pavisam individuāli. Protams, arī jāatrod savas "īstās". Vienas izrakstīja, nepatika. Izrakstīja citas, un tās bija labas. Ne slikta dūša, ne svara izmaiņas, pat ādas izskats uzlabojās. Kopumā uz tām tabletēm "nosēdēju" 5 gadus. Yarina bija. Pēc tam kādu laiku viņas vairs Latvijā nebija pieejamas. Pārstāju vispār lietot. Paliku stāvoklī. Tāpēc tas arī neietekmēja auglību, lai gan esmu dzirdējusi baumas, ka OK čakarē auglību.
Tā kā jā.. viss ir individuāli.
Šeit arī raksta, ka iesaka plāksteri. Lūk tieši man plāksteris nelīdzēja. Izteikti slikta dūša un galvassāpes.
29.11.2024 21:18 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits