debestinaa @ 20.11.2024 13:15neviens jau netrako? šitas ir tas pats kas ar nodokliem, kuri esot jāatmaksā ja esi mīnusā? man pazīstamajam tūkstoši tur mīnusā, šis neko nav deklarējis, un neviens par viņu nav interesējies jau 4 gadus. Strādā, pelna, maksā visu ko vajag, brauc ceļojumos, nopirka jaunu mašīnu un ne kādas vēstules no vid nav nākušas
Vabole. @ 20.11.2024 13:22Es atkal nevaru saprast, kāpēc nevar sarakstīties, ja bērnus kopā radīt gana labas esat, bet precamas neesat. Tas statuss tomēr noder daudz kur dzīvē, arī nelaimes gadījumos. Pat lieciniekus nevajag un uzvārds nav jāmaina. Tagad arī jāsaka nevienam nav, ja negribas.
Nu un tad nav jāpsiho un jādomā, kā apiet VID un bankas.
Bebermans @ 20.11.2024 13:27VID pagaidīs kad varēs iekasēt nopietnu summu nodokļos un tad cels augšā šo jautājumu.
Pāris simtu dēļ nav jau jēgas.
Vabole. @ 20.11.2024 13:22Es atkal nevaru saprast, kāpēc nevar sarakstīties, ja bērnus kopā radīt gana labas esat, bet precamas neesat. Tas statuss tomēr noder daudz kur dzīvē, arī nelaimes gadījumos. Pat lieciniekus nevajag un uzvārds nav jāmaina. Tagad arī jāsaka nevienam nav, ja negribas.
ar mani šeit vispār nav nekāda sakara. Man ir sava nauda, draugam sava. Mēs viens otram gada laikā pārskaitam labākā gadījumā 50 euro un to diezvai. Man pa lielam pilnīgi vienalga par šitajām deklarācijām, varēšu deklarēt savus centiņus un priecāties, bet visiem dzīvē nav tik viegli viss, varbūt pāris vēlas padzīvot kopā divus/trīs gadus un tad precēties un ko tad darīt līdz tam? Dažādas situācijas ir, ir arī pensionāri, kas dzīvo kopā un nav precējušies. Nav viss jābāž vienā maisā. Jā protams, ej piedeklarē savu summu, bet ja esi pārtērējis valsts budžetu limitu tad ko? Nodoklīti samaksā ja nē , precies?Vabole. @ 20.11.2024 13:22Es atkal nevaru saprast, kāpēc nevar sarakstīties, ja bērnus kopā radīt gana labas esat, bet precamas neesat. Tas statuss tomēr noder daudz kur dzīvē, arī nelaimes gadījumos. Pat lieciniekus nevajag un uzvārds nav jāmaina. Tagad arī jāsaka nevienam nav, ja negribas.
Mashka Kakashka @ 20.11.2024 13:31
Šo es arī nesaprotu, laulības reģistrācija maksā 14 eiro bez ceremonijas. Vairāk arī neko nevajag. Nevienam nav jāsaka, sarakstās divatā un miers. Atvieglos VID, bankas, slimnīcas un ar citām iestādēm saistītos jautājumus. Tagad var noslēgt arī partnerību, bet tas būs dārgāk, jo tur notāra atlīdzība iesaistīta. Neviens jau nekad nedomā to ļaunāko, bet dzīve ir pārsteigumu pilna, laulības reģistrācija var ļoti atvieglot ar pēkšņu cilvēka nāvi saistītos jautājumus mantojuma lietās.
Bebermans @ 20.11.2024 13:33
Kas to kur nesaprast?
Vīrietim no laulības kaudze risku. Tāpēc laulības nav.
Diabolus @ 20.11.2024 13:42
Hahaaa, man liekas, ka augstākā riska pakāpe jau tika sasniegta, kad sperma ieceļoja sievietes ķermenī. Bet par to neviens nesatraucās ?♂️
Bebermans @ 20.11.2024 13:33
Kas to kur nesaprast?
Vīrietim no laulības kaudze risku. Tāpēc laulības nav.
debestinaa @ 20.11.2024 13:32ar mani šeit vispār nav nekāda sakara. Man ir sava nauda, draugam sava. Mēs viens otram gada laikā pārskaitam labākā gadījumā 50 euro un to diezvai. Man pa lielam pilnīgi vienalga par šitajām deklarācijām, varēšu deklarēt savus centiņus un priecāties, bet visiem dzīvē nav tik viegli viss, varbūt pāris vēlas padzīvot kopā divus/trīs gadus un tad precēties un ko tad darīt līdz tam? Dažādas situācijas ir, ir arī pensionāri, kas dzīvo kopā un nav precējušies. Nav viss jābāž vienā maisā. Jā protams, ej piedeklarē savu summu, bet ja esi pārtērējis valsts budžetu limitu tad ko? Nodoklīti samaksā ja nē , precies?
Zaiga zaigo @ 20.11.2024 13:58
Bērns tomēr uzliek daudz vairāk riska, nekā laulība. To var šķirt un viss. Ja papīri kārtībā, nav pat nekas jādala. Bet bērns, tomēr uzliek pienākumu vismaz maksāt uzturlīdzekļus līdz 18 gadiem, ja ne vēl ilgāk. Uz bērniem visi tik naski, papīrus sakārtot nevelk.
Bebermans @ 20.11.2024 13:53
Nu tur riski vismaz attaisnoti un ir šāda tāda vīrieša interese.
Bet precēties? Tas vien sievietes interesēs.
Diabolus @ 20.11.2024 14:15
Ja vīrietim bija interese par bērnu, tad jau vīrietis gribēja ģimeni, stabilitāti. Ja palasītu zinātnisko literatūru vai pajautātu kādam, kurš ir precējies, tad uzzinātu, ka ilgtermiņā laulība ievērojami uzlabo tieši vīrieša emocionālo stabilitāti un labklājību. Bērniem, kuri radušies laulātiem vecākiem, ir daudz labāka attīstība (es vispārinu, atsaucoties uz pētījumiem, nevajag te pieminēt to vienu skumjo gadījumu paziņu lokā).
Un par laulības riskiem - jebkurš vīrietis var palikt ar pliku pakaļu arī tad, ja nav laulības, pat bērnus nevajag. Un nebūtu jāmaksā nodoklītis par naudu, ko pārskaiti savai draudzenei par pamperiem ? Pagaidām nevienam nav izdevies mani pārliecināt, ka nereģistrēta kopdzīve ir labāka alternatīva laulībai.
Bebermans @ 20.11.2024 14:25
Nu nu... Vai tad eksistē šāda zinātniskā literatūra?
Lūdzu kādu piemēru. Bet zinātnisku nevis pasūtījuma pētījumu lai ķertu vīriešus vientiešus.
Vīriešiem pilnīgi pietiek dzīvot kopā ar sievieti, lai būtu saucamā emocionālā stabilitāte. Un zinātniskā literatūra nekritiski liek vienādības zīmi starp laulāts un dzīvo kopā.
Lai gan iespējami varianti.
Laulāts - dzīvo kopā
Laulāts - nedzīvo kopā.
Nelaulāts - dzīvo kopā
Nelaulāts - nedzīvo kopā.
Un katrā no variantiem ir plašs spektrs ar visādiem gadījumiem, kad emocionālās stabilitātes nav neskatoties uz laulību un otrādi.
Vai tad kāds klātesošais vispār ir lasījis kaut ko zinātnisku da jeb kad, neskaitot tos kas aizstāvēja disertācijas? Un ja bija disertācijas - gan jau ka ne par laulības tēmu.
Zinātniska pieeja nav lūgums kaut kādā forumā aizpildīt aptaujas lapu.
Tur jāpieiet datu kopai daudz kritiskāk. Un tas laulības un attiecību jomā vispār netiek praktizēts. Visu izzīž no pirksta. Var būt no valsts statistikas datu bāzēm.
Select count(virieši) from sirdslimnieki group by precēts - un hopā - zinātniski.
Nu jā - psihologiem tas skaitās zinātniski.
Diabolus @ 20.11.2024 14:36
Diez kā citādi tu iesaki veikt pētījumus par emocijām? Pieslēgt pie galvas Patiesības mašīnu? ? Ja tu ievadītu Google Scholar “Relationship between marriage and emotional wellbeing”, tev izlektu tik daudz pētījumu, ka pat nezinātu, ar kuru sākt. Bet, kad ir sava, ne-faktos balstīta pārliecība, tad neviens pētījums nebūs pietiekami labs ?
Nu labi ka uz bērniem naski. Ko darītu ja sievietēm būtu bērns jāizsit?
Tāds brīdis var pienākt.