Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

B lapa grūtniecības laikā

Reitings 3
Reģ: 28.02.2022
Sveikas, forumnieces.
Mani ir satraucis jautājums. Esmu grūtniecības 20.nedēļā un lielas slodzes dēļ esmu nolēmusi doties uz slimības lapu līdz pat dekrētam.
Man nav saprotams, ja man ārsts atver un pēctam vel pagarina slimības lapu, kas man ir jādara, lai es dabūtu slimības pabalstu? Vai man ir pašai elektroniski jaiesniedz pieprasījums/ iesniegums? Vai izmaksa notiek automatiski? Un kad es varu saņemt pabalstu par savu slimības lapu? Katru reizi kā ārsts pagarina to? Vai kā tas notiek? Internetā informācija ir ne lidz galam saprotama.
Būšu pateicīga par info.
15.11.2024 03:13 |

Reitings 43
Reģ: 24.09.2024
Caur latvija.lv japiesaka pabalsts no vsaa, katru x kad lapa aizverta, ( ğ ā arsts atkal atver)
Bet ja gritnieciba noris labi kapec lai arsts dotu lapu?
15.11.2024 04:38 |

Reitings 3358
Reģ: 05.09.2023
Kirbitis @ 15.11.2024 04:38
Caur latvija.lv japiesaka pabalsts no vsaa, katru x kad lapa aizverta, ( ğ ā arsts atkal atver)
Bet ja gritnieciba noris labi kapec lai arsts dotu lapu?

Vai tad jāgaida kad kaut kas sāk notikt lai iedotu lapu cilvēkam, kas dara smagu darbu?
15.11.2024 09:45 |

Reitings 123
Reģ: 26.08.2024
SarmaD @ 15.11.2024 09:45

Vai tad jāgaida kad kaut kas sāk notikt lai iedotu lapu cilvēkam, kas dara smagu darbu?

Standarts šādos gadījumos ir nevis prasīt lapu, bet 1) darba devējam dot citus darba uzdevumus, saglabājot esošo algu, 2) ja tas nav iespējams, piešķirt atvaļinājumu uz laiku, saglabājot vidējo izpeļņu. Bez grūtnieces piekrišanas nedrīkst arī nodarbināt virsstundās. Vairāk te.
Tā kā autore neko nav komentējusi par savu grūtniecību un tās esošajiem/neesošajiem sarežģījumiem, tad te jautājums, vai darbs ir saistīts ar fizisku slodzi - smagumu cilāšana, trokšņi, vibrācijas u.tml., kad tiešām grūtniecei šis ir kaitīgi, vai arī "liela slodze" ir birojā, sēžot pie datora, un "grūtniecītei grūti saņemties".
15.11.2024 10:15 |

Reitings 3358
Reģ: 05.09.2023
Mežezera delīrijs @ 15.11.2024 10:15

Standarts šādos gadījumos ir nevis prasīt lapu, bet 1) darba devējam dot citus darba uzdevumus, saglabājot esošo algu, 2) ja tas nav iespējams, piešķirt atvaļinājumu uz laiku, saglabājot vidējo izpeļņu. Bez grūtnieces piekrišanas nedrīkst arī nodarbināt virsstundās. Vairāk te.
Tā kā autore neko nav komentējusi par savu grūtniecību un tās esošajiem/neesošajiem sarežģījumiem, tad te jautājums, vai darbs ir saistīts ar fizisku slodzi - smagumu cilāšana, trokšņi, vibrācijas u.tml., kad tiešām grūtniecei šis ir kaitīgi, vai arī "liela slodze" ir birojā, sēžot pie datora, un "grūtniecītei grūti saņemties".

Man kaut kā galvā radās pieņēmums, ka autore ir ziņojusi darba devējam ka ir stāvoklī un pieprasījusi atvieglojumus. Tas būtu loģiski it kā, nevis skriet uz lapas momentā.
15.11.2024 10:19 |

Reitings 123
SarmaD @ 15.11.2024 10:19

Man kaut kā galvā radās pieņēmums, ka autore ir ziņojusi darba devējam ka ir stāvoklī un pieprasījusi atvieglojumus. Tas būtu loģiski it kā, nevis skriet uz lapas momentā.

Esmu redzējusi arī variantus "negribu strādāt pie šī projekta (IT nozare), sarežģīti, daudz jādomā, daudz detaļu, man tagad gribas pasaudzēt sevi", bet reāli nav pamatojuma, kāpēc konkrētais projekts būtu grūtniecei nepiemērots - jā, sarežģīts, bet bez virsstundām un komandējumiem, darbs tikai pie datora. Tad čīkst ārstam un ņem slimības lapu, jo zina, ka citādi nāksies vien rukāt. Pārējiem nākas pārplānot darbus un paņemt extra uz sevi, jo princesei "grūti".
Ceru, protams, ka tas nav autores gadījums.
15.11.2024 10:25 |

Reitings 1761
Reģ: 25.01.2023
Ginekologs var atvert un aizvērt lapu.nav jaiet pie Ģ A.Mana ginekoloģe kategoriski aizliedza strādāt smago darbu,jo patstāvigi bija caurvēji,liela slodze mugurai,putekļi,kimiskās vielas u
tt.un biju dabujusi arī pirmo urincelu iekaisumu.Ejat pie savas ginekoloģes un pastāstat kā jūtaties.Pēc A lapas ko automātiski izmaksā darbdevejs kopā ar algu ,atver B lapu, minimalais ir 14 darba dienas,ja gaidāma pagarināšana.noslēdz un atver nākamo.Tad jums jaiet latvija.lv,Tur būs vsaa pakalpojumi,b lapas piesķirsana.Lapa būs automātiski tur.Iesniedzat,un nākamas lapas.arī.Jūs varat pirms dekrēta izņemt uzkrājušos atvalinājumu ja nav izņemts.Vai lidz pašam dekrētam.Dekrēta naudu slimibas lapas neietekmēx.Konsultējaties ar savu ginekologu par savu veselibas stāvokli
15.11.2024 11:28 |

Reitings 3
Reģ: 28.02.2022
Paldies par atbildēm. Atbildot uz jautājumu par darbu, man ir liels stress darbā, apstākļi kur varu sevi pakļaut nelaimei, jo strādāju ar dažādiem cilvēkiem ( tajā skaitā, alkoholiķi, narkomāni, agresīvas personas un naktsmaiņas). Darbs man nevar nodrošināt citus apstākļus un atvaļinājumu šajā gadā jau esmu izņēmusi.
15.11.2024 12:06 |

10 gadi
Reitings 1041
Reģ: 23.04.2014
Spēļu zālē, ja ?
15.11.2024 12:10 |

Reitings 123
u.621ca5ae42448 @ 15.11.2024 12:06
Paldies par atbildēm. Atbildot uz jautājumu par darbu, man ir liels stress darbā, apstākļi kur varu sevi pakļaut nelaimei, jo strādāju ar dažādiem cilvēkiem ( tajā skaitā, alkoholiķi, narkomāni, agresīvas personas un naktsmaiņas). Darbs man nevar nodrošināt citus apstākļus un atvaļinājumu šajā gadā jau esmu izņēmusi.

Tad saprotami.
15.11.2024 12:47 |

Reitings 700
Reģ: 23.03.2020
Kad ārsts atvērs slimības lapu, tad jāvienojas pēc cik ilga laika noslēgs un atkal atvērs B( piemēram, katru mēnesi noslēgs vai 1x divos mēnešos). Jo tikai, tad kad ir noslēgta lapa var iesniegt caur Latvija.lv B lapas pabalstu.
15.11.2024 16:01 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!