cyanus @ 14.11.2024 22:01Iedomājies, Jūs esat sākuši mēģināt, bet nesanāk. (diezgan reāla situācija 35+)
Kā Tu justos?
mangos @ 13.11.2024 23:04Vai drīzāk nav tā, ka ja par to domā, tad vēlies? Man šķiet, ka ja to nevēlies, tad nemaz par to nedomā. Attiecīgi - tev tomēr ir sajūta, ka gribētos, tikai bail no dažādiem blakus faktoriem, ko minēji. Jo tomēr jau briedums un esi pieslēgusi prātu domājot par visām niansēm.
Bet būsim godīgi, bērniem un ģimenei tomēr ir vislielākā vērtība dzīvē. Var mainīties viss cits, bet bērni vienmēr būs bērni un tā saikne un mīlestība ir citādaka.
Otrs faktors - ko par to visu domā partneris?
Nav saistīti, bet atceros, ka mana mamma ap gadiem 55 teica, ka tad, kad es prasīju brālīti vai māsiņu, tad tomēr vajadzēja mani klausīt. ?
mangos @ 13.11.2024 23:04Vai drīzāk nav tā, ka ja par to domā, tad vēlies? Man šķiet, ka ja to nevēlies, tad nemaz par to nedomā. Attiecīgi - tev tomēr ir sajūta, ka gribētos, tikai bail no dažādiem blakus faktoriem, ko minēji. Jo tomēr jau briedums un esi pieslēgusi prātu domājot par visām niansēm.
Bet būsim godīgi, bērniem un ģimenei tomēr ir vislielākā vērtība dzīvē. Var mainīties viss cits, bet bērni vienmēr būs bērni un tā saikne un mīlestība ir citādaka.
Otrs faktors - ko par to visu domā partneris?
Nav saistīti, bet atceros, ka mana mamma ap gadiem 55 teica, ka tad, kad es prasīju brālīti vai māsiņu, tad tomēr vajadzēja mani klausīt. ?
law7 @ 15.11.2024 10:02
Man šķiet, ka dzīve bez kaut viena brāļa vai māsas nav tas labākais variants cilvēkam. Turklāt tā ir lieta, ko cilvēks turpmākajā dzīvē nespēs nopirkt ne par kādu naudu.
SarmaD @ 15.11.2024 10:12
Ai beidzam šito. Es pati un vel daži cilvēki ko zinu šai dzīvē ar brāliem un māsām veselīgu kontaktu neuztur. Dzīvē nav kā filmā, kur rada gabals ir neatņemama dzīves sastāvdala.
Bebermans @ 15.11.2024 11:07Ja runā par pašu saņemšanos, tad tas ir apmēram kā lekt ar gumiju no augstuma.
Vienkārši pieņem lēmumu ka leksi un lec.
Tur nav nekādu garantiju ka viss būs labi.
Risku papilnam.
Bet ja paskatās kā pārojas dzīvnieki - kā nārsto zivis, kā krabīši iziet krastā kur bariem mirst... Tad salīdzinājumā viss ir ļoti droši un paredzami.
Te ir šādi apsvērumi jāapskata.
1. reprodukcija ir mūsu kā bioloģisku būtņu pamatfunkcija.
2. svarīga ir ne tikai pārošanās, bet arī pēcnācēju uzturēšana un audzināšana.
3. ja ir jau viens bērns, tad jāskatās arī tas vai esošā bērna attīstībai kāds brālītis vai māsiņa būs labumā. Parasti ir labumā.
4. Vajag uzlabot fizisko formu un iegūt ārsta konsultāciju. Ja speciālists novērtēs ka riski mazi, tad vajag vienkārši lekt.
Lielu daļu risku piesedz sabiedrība un valsts. Kaut cik piesedz.
SarmaD @ 15.11.2024 10:12
Ai beidzam šito. Es pati un vel daži cilvēki ko zinu šai dzīvē ar brāliem un māsām veselīgu kontaktu neuztur. Dzīvē nav kā filmā, kur rada gabals ir neatņemama dzīves sastāvdala.
law7 @ 15.11.2024 20:06
Toties lielai daļai cilvēku ir ļoti labi, ka ir kāds brālis vai māsa.
Džinga @ 15.11.2024 20:12
Nu jā, bet bērnu taisīt kāda cita cilvēka dēļ, kaut vai pirmā bērna dēļ, ir muļķīgi.
Bebermans @ 15.11.2024 22:58
Kas tad tavuprāt nav muļķīgi no tā ko dara cilvēki?
Kādus pāris piemērus.
Muļķīgi ir stundām sēdēt internetā. Adīt zeķes ir muļķīgi. Seriālus skatīties muļķīgi... Kas nav muļķīgi?
Vai ir kāds piemērs?
Džinga @ 15.11.2024 23:31
Nu pamēģini sadalīt pa muļķīguma pakāpēm un pēc seku nopietnības :D
Bebermans @ 16.11.2024 14:34
Sīkāk par seku nopietnību. Kas ir seku nopietnība bērnu radīšanas gadījumā?
Sekas ir jebkurā izvēlē un jebkurā virzienā. Un gandrīz vienmēr sekas ir nopietnas. Kādas tad vēl?
Džinga @ 16.11.2024 14:42
Nu, kā minēji, muļķīgi uzadītām zeķēm nebūs jānodrošina dzīvošana, ēšana un skola vēl vismaz 18 gadus. :D