RozīneE @ 13.11.2024 16:21Turpinot sarunu par Mūkusalas apli- ņemot vērā, ka CSDD tur ļoti tuvu, tad jebkurā dienas laikā tur kāds mācību auto būs redzams, un neesmu vēl ne reizi redzējusi, ka kāds mācītu braukt pa iekšējo joslu, lai arī beigās skaties, ka izbrauc pilnu apli.
Šo es nekādi nesaprotu, jau startā instruktors iemāca vilkties pa apļa ārējo malu.
Bet par tēmu- vadītāja apliecība nekad par sliktu nenāks, bet vai to var salīdzināt ar mūžizglītību, diezin vai. Novēlu iegūt abus!
RozīneE @ 13.11.2024 16:21Turpinot sarunu par Mūkusalas apli- ņemot vērā, ka CSDD tur ļoti tuvu, tad jebkurā dienas laikā tur kāds mācību auto būs redzams, un neesmu vēl ne reizi redzējusi, ka kāds mācītu braukt pa iekšējo joslu, lai arī beigās skaties, ka izbrauc pilnu apli.
Šo es nekādi nesaprotu, jau startā instruktors iemāca vilkties pa apļa ārējo malu.
Bet par tēmu- vadītāja apliecība nekad par sliktu nenāks, bet vai to var salīdzināt ar mūžizglītību, diezin vai. Novēlu iegūt abus!
Mashka Kakashka @ 13.11.2024 16:35
Pret mācību auto gan būtu jāizturas saprotoši, jo cilvēks tikai mācās. Turklāt, CSN neaizliedz braukt pa ārējo malu un man arī netraucē, ja cilvēks brauc pa viņu pilnu apli. Kas man traucē, tad tie ir tie idioti, kuri aplī no vidējās vai iekšējās malas veic strauju manevru pa labi, nogriežot citiem ceļu un grib no apļa izbraukt pēdējā brīdī, nevis savlaicīgi ieņem ārējo malu, katru dienu kāds idiots šādi izpildas apļos un brauc auto sānos.
akul12 @ 13.11.2024 19:59
Varbūt tāpēc, ka vairums 2 joslu apļi pilsētās ir pārāk mazi laicīgiem pārkārtošanās manevriem...
Personīgi apļus uztveru tā pat, kā ceļu. Kreisajā malā lien tikai nepieciešamības pēc un turies pēc iespējas labajā joslā.
Kamēr likumdošanā nebūs punkts, ka no iekšējās joslas jāizlaiž uz malējo nekādas māžošanās, lai cik kruti skaitītos iekšējā josla.
Diabolus @ 13.11.2024 21:14
CSN ir atļauts kaut visu apli apbraukt pa ārējo joslu, bet to parasti dara mācībnieki, lai neveiktu liekas sarežģītas darbības, kad jau tā nesaproti, ko dari. Zinošam šoferim tas ir fail, jo:
-tu liedz pārējiem iebraukt aplī, veidojot pilnīgi lieku rindu
-tas, kurš iebrauks aplī pēc tevis vēl nebūs uzņēmis ātrumu, līdz ar to tev būs visas iespējas pārkārtoties
-mazs aplis = lēns braukšanas ātrums, ergo, vieglāk pārkārtojies jebkurā gadījumā
Tev ir ļoti bail braukt aplī vai ir bijusi ļoti slikta pieredze ar pārkārtošanos aplī?
akul12 @ 13.11.2024 21:48
Nevienam neinteresē "pārējie" pavēro satiksmi.
Ar apļiem man nav bijusi slikta pieredze, bet ar nelielu netaisnīgu csn. Saproti, ka neviens negrib čakarēties un atliek vien aizpildīt saskaņoto un dzīvot tālāk.
No tās reizes piekāšu labas manieres un braucu, kā man izdevīgāk.
Diabolus @ 13.11.2024 22:26
Katram sava filozofija. Attieksme rada attieksmi ?
NIKOLAA @ 14.11.2024 10:33Kāpēc jāizvēlas starp universitāti un tiesībām? Braucu no 16 gadu vecuma( baltās tiesības), tiklīdz palika 18 gadi, nokārtoju tiesības un iestājos LU. Pirmo auto nopirka vīrs, lietotu. Pabeidzu LU, juristus un uzreiz nopirku jaunu auto no salona.
NIKOLAA @ 14.11.2024 10:33Kāpēc jāizvēlas starp universitāti un tiesībām? Braucu no 16 gadu vecuma( baltās tiesības), tiklīdz palika 18 gadi, nokārtoju tiesības un iestājos LU. Pirmo auto nopirka vīrs, lietotu. Pabeidzu LU, juristus un uzreiz nopirku jaunu auto no salona.