Džinga @ 12.11.2024 15:09
uu ja, šis jau izklausās pēc ikmēneša cipara, ko vīrs stāsta sievai, ka "mašīnai vajadzēja" :D
akul12 @ 12.11.2024 18:53
Tā arī auto izmaksā, ja ar viņu brauc nevis pagalmā tur (ap 10tk km gadā).
200 eiro mēnesī pats minimums, ja nav jāmaksā līzings
vismaz 100eiro degviela
10 eiro octa apdrošināšana
10 eiro ceļa nodoklis
80+ eiro remontiem, eļļām, ja paveicas tikai ar remontdarbiem izejot TA un eļļas maiņu.
Pēdējo pozīciju varbūt neizjūt katru mēnesi, bet servisa apmeklējums izmaksā lielāku summu.
Ja par auto jāmaksā līzings, kasko vai nopietni jāremontē dzinējs, kārba, tad būs visi 500eiro mēnesī.
P.S Pa lielam sīknauda, ja tiešām pelnat tik lielas algas, kā šeit dievietē deklarējat. Tāds sīkums no 2-3tk algas jeb kopējiem 4-6tk ģimenes ienākumu mēnesī 500 eiro atvēlēt par auto.
Džinga @ 12.11.2024 19:01
Nesaprotu, kāpēc vajadzēja to pēdējo teikumu, bet nu ok. Jā, no lielas algas tas ir sīkums, un?
200 es saprotu, ja degvielā tiešām tas 100 aiziet, to 500 galu gan ne. Ja skaita līzingu, tur vispār ir cits stāsts un to nevar mest vienā katlā.
akul12 @ 12.11.2024 19:16
Pēdējo teikumu īpaši vajadzēja, jo kā šeit diskusijas par algām, vīriešu algām, tad sākas fantāziju lidojums. Pēdējā laikam bija no Dobeles metinātāja, ka bez 3tk vīrietis lūzeris bez tiesībām uz ģimeni.
Kurā katlā jāmet auto līzings?
Džinga @ 12.11.2024 19:20
Šī nav diskusija par algām.
Līzingu jāskatās atsevišķi, ir klasiskās izmaksas, ar kurām rēķināties un par to mēs varam diskutēt. Bet mašīnu taču katrs pats izvēlās cenā no 800 eur līdz kosmosam, ar to arī pats rēķināsies papildus.
Globuss @ 12.11.2024 19:36Jo vairāk ko proti, jo labāk.
Bieži vien arī darbā ir nepieciešamas autovadīšanas prasmes. Iepriekš taču nevar paredzēt visas dzīves situācijas. Mūsdienās arī nav obligāti jānopērk auto, var to nomāt. Un tā nu nav, ka vairākums sieviešu vada auto sliktāk nekā vīrieši. Bet studenti, lai vieglāk, var mācīties autoskolā vasarā pēc sesijas. Meitene, kura dzīvo ASV (Rietumusawle) varētu uzrakstīt savus novērojumus. Ja tā ir, ka ASV jaunieši kļūst par autovadītājiem vēl mācoties koledžā, lieliski.
akul12 @ 12.11.2024 19:29
Taisnība, bet stipri saistīta, jo saņemot lielu algu auto izdevumi nekādu nepaceļamu slogu ģimenes budžetam nerada, lai dēļ tā neliktu tiesības un nebūtu sava auto.
Līzingu arī var ņemt no 100eiro līdz bezgalībai un nekādi neierakstās pie klasiskiem izdevumiem.
Nav jau piena paka ar maizes kukuli.
Džinga @ 12.11.2024 20:02
Skaidrs, gribēji paspīdēt ar to, ka te visām esot tik lielas algas, ka nebūtu jāveido diskusijas par to vai auto var atļauties. Nu, ko lai tev saka, lielo noslēpumu būsi atklājis, nepelna visas šeit 5 pakas mēnesī. ?
Par to līzingu, es taču automašīnu cenas saucu ar domju, ka atbilstoši veidojas arī līzinga cena.
akul12 @ 12.11.2024 20:10
Nu jau 5 pakas ?
gii_star @ 12.11.2024 15:14
Vajadzētu, labs ieteikums! Varu uztaisīt grafiku, kuros rītos var pieteikties kāda blakus pasēdēt, kad no Salu tilta uz Mūkusalas apļa uzreiz iekšējā apļa malā, nespiežot bremžu pedāli ielidoju tā, ka neviens pat mani nepamana :D 8-) Gribi pieteikties? :D Varu kā kurjers no rītiem Tevi uz darbu nogādāt ātrāk kā citi ??zhiu zhiu un klāt
Diabolus @ 12.11.2024 20:55
Nopietns jautājums:
Vai tu biji tā, kura pirmdien ap 8:15 pēdējā brīdī izlidoja man priekšā Mūkusalas aplī no Salu tilta nobrauktuves, izbrauca līdz iekšējai malai, teju ietriecās barjerā un tad turpināja savu uzvaras maršu uz nezināmu pusi?? ??
gii_star @ 13.11.2024 09:28
Nē, pirmdien es biju 8:05 un ne barjerai, ne kāda durvīm ne tuvu nebiju, ceļš bija brīvs :D a kāda mašīna? Vismaz krāsa?
Diabolus @ 13.11.2024 14:02
Tumši zils vw passat ?
gii_star @ 13.11.2024 14:38
Vēl jo vairāk nē :D Man pavisam cits auto. A Tev kāds, moš nākošreiz uzmidžināšu, pametīšu sveicienu ✌?