Vai sievietēm vajag obligāti auto

Reitings 71
Reģ: 12.10.2023
Sveikas, dāmas!
Šoreiz vēlos diskutēt ko forumā domā par nepieciešamību kārtot auto tiesības sievietēm ..
Ļoti daudzas meitenes sasniedzot pilngadību uzreiz dodas kārtot auto tiesības. Tad krāj savam auto naudu. Vai tā ir obligāta nepieciešamība sievietēm iegūt auto tiesības un pirkt mašīnu ? Vai tā ir tāda modes lieta pēdējos gadus. Man visām draudzenēm un sieviešu paziņām ir auto tiesības noliktas, un dažām jau arī savi auto.
Ko jūs izvēlējāties kā prioritāti sev universitāti(mācības) vai auto tiesības? Cik gados kārtojāt sev tiesības.
11.11.2024 17:12 |

10 gadi
Reitings 3872
Reģ: 29.01.2009
Sievietes brauc vnk drausmīgi (ar ļoti retiem izņēmumiem). Kaut ko baidās, tupī, brauc zem atļautā, sēž telefonos, guļ pie zaļā, brauc blakus joslā bez pagriezieniem, neskatās, brauc virsū, pilnīgs ārprāc. Es braucu regulāri un kā kāds priekšā uztaisa lažu, pabrauc garām, paskatos - 98% tā būs sieviete. Es nezinu, kaut kādu papildus drošās braukšanas skola jāiziet vai kas...
Visu cieņu tām, kas brauc dinamiski.
12.11.2024 09:29 |

Reitings 517
Reģ: 12.09.2022
gii_star @ 12.11.2024 09:29
Sievietes brauc vnk drausmīgi (ar ļoti retiem izņēmumiem). Kaut ko baidās, tupī, brauc zem atļautā, sēž telefonos, guļ pie zaļā, brauc blakus joslā bez pagriezieniem, neskatās, brauc virsū, pilnīgs ārprāc. Es braucu regulāri un kā kāds priekšā uztaisa lažu, pabrauc garām, paskatos - 98% tā būs sieviete. Es nezinu, kaut kādu papildus drošās braukšanas skola jāiziet vai kas...
Nu iespējams lielāka daļa tiešām nav tik dinamiskas kā vīrieši, bet nu tik traki, ka tu raksti jau gan. Tā dara vīrieši. Vīriešiem lielākā problēma ir distances neievērošana un riskanta apdzīšana. Riskantu apdzīšanu biežāk veic vīrieši. Kā jau zinām, tad apdzīšana ir bīstamākais manvers. Man tiesības 10 gadus un vīram laikam jau 20 gadus. Ja tā salīdzina es teiktu, ka vīrs brauc labāk, jo ir lielāka pieredze. Viņam tēvs ir iemācījis labi braukt bez raustīšanas. Man šausmīgi nepatīk, ka rausta auto.
12.11.2024 10:23 |

Patīk
Reitings 2902
Reģ: 03.11.2023

Tāpēc viņām vispār tiesības nelikt? :D
12.11.2024 11:08 |

Reitings 1216
Reģ: 13.12.2023

Papildināšu ar saviem novērojumiem:
Neizmanto pagrieziena signālu - vīrieši
Baidās pārkārtoties, neprot iebraukt aplī - sievietes
Neprot parkoties - sievietes (es tai skaitā 😂)
Izraisa ļoti bīstamas situācijas - vīrieši, un īpaši pirmspensijas vecumā
Nedod ceļu gājējiem - vīrieši
Sāk pārkārtošanos 5km pirms joslas beigām sastrēguma stundā, nobloķējot satiksmi - abi
12.11.2024 11:16 |

Patīk
Reitings 2902
Diabolus @ 12.11.2024 11:16

Papildināšu ar saviem novērojumiem:
Neizmanto pagrieziena signālu - vīrieši
Baidās pārkārtoties, neprot iebraukt aplī - sievietes
Neprot parkoties - sievietes (es tai skaitā ?)
Izraisa ļoti bīstamas situācijas - vīrieši, un īpaši pirmspensijas vecumā
Nedod ceļu gājējiem - vīrieši
Sāk pārkārtošanos 5km pirms joslas beigām sastrēguma stundā, nobloķējot satiksmi - abi

piekritīšu, katram savi mīnusi. :D
Galu galā laikam sieviešu braukšana ir kaitinošāka, vīriešu - bīstamāka.
That said, man vienreiz viena čika uzbrauca virsū benzīntanka teritorijā, es vinenkārši gāju uz mašīnu un viņa laikam neskatījās, no aizmugures uzbrauca un apgāza, wtf :D Nekas jau nenotika, tikai apkritu, bet nu bāc, zoss, toreiz sabijos un neko nepateicu, tagad liekas, ka vajadzēja nolamāt
12.11.2024 11:42 |

Reitings 2901
Reģ: 15.09.2023

Mans novērojums, ka arī vīrieši brauc drausmīgi:
- urbina degunu pie zaļās gaismas, neuzsāk laicīgi;
- bezkaunīgi izbrauc (izlec) man priekšā no mazākas nozīmes ceļa, tad nespiež gāzi, bet velkas, man strauji jābremzē;
- rada fakjū pa logu, ja uzpīpinu, lai tak sākt braukt, kad sen jau deg zaļā gaisma;
- brauc ļoti agresīvi;
- es nekad nebraucu tieši uz 50 pa pilsētu, vienmēr nedaudz virs, bet tāpat ir agresīvi vīrieši kuri apsteidz un pīpina.
Es nevaru teikt, ka kāds no dzimumiem brauc labāk vai sliktāk. Abiem ir savi mīnusi, vienīgais ko varu pateikt, ka sievietes uz ceļa ir nelaipnākas ievērojot rāvējslēdzēja principu, vismaz man tā vienmēr ir, ka sievietes mani nekad nelaiž, vīrieši gan ievēro rāvējslēdzēja principu. Bet fakjū esmu saņēmusi arī no sievietēm, man brauc virsū kur man kā gājējam ir priekšroka un vēl pīpina un rāda vidējo pirkstu. Katrā ziņā es būtu par to, ka autovadītājiem būtu jāiziet kaut kādi dusmu un pieklājības kursiki, jo reizēm uz ceļa acis ieplešas no sieviešu un vīriešu agresijas uz ceļiem.
12.11.2024 11:56 |

Patīk
Reitings 2902
Mashka Kakashka @ 12.11.2024 11:56

Mans novērojums, ka arī vīrieši brauc drausmīgi:
- urbina degunu pie zaļās gaismas, neuzsāk laicīgi;
- bezkaunīgi izbrauc (izlec) man priekšā no mazākas nozīmes ceļa, tad nespiež gāzi, bet velkas, man strauji jābremzē;
- rada fakjū pa logu, ja uzpīpinu, lai tak sākt braukt, kad sen jau deg zaļā gaisma;
- brauc ļoti agresīvi;
- es nekad nebraucu tieši uz 50 pa pilsētu, vienmēr nedaudz virs, bet tāpat ir agresīvi vīrieši kuri apsteidz un pīpina.
Es nevaru teikt, ka kāds no dzimumiem brauc labāk vai sliktāk. Abiem ir savi mīnusi, vienīgais ko varu pateikt, ka sievietes uz ceļa ir nelaipnākas ievērojot rāvējslēdzēja principu, vismaz man tā vienmēr ir, ka sievietes mani nekad nelaiž, vīrieši gan ievēro rāvējslēdzēja principu. Bet fakjū esmu saņēmusi arī no sievietēm, man brauc virsū kur man kā gājējam ir priekšroka un vēl pīpina un rāda vidējo pirkstu. Katrā ziņā es būtu par to, ka autovadītājiem būtu jāiziet kaut kādi dusmu un pieklājības kursiki, jo reizēm uz ceļa acis ieplešas no sieviešu un vīriešu agresijas uz ceļiem.

oho, es laikam neesmu nekad nevienu fakuci dabūjusi braucot
12.11.2024 11:59 |

Reitings 256
Reģ: 11.02.2024
Dzīvē nav tā, ka kaut kas ir obligāts. Gribi kārto, negribi nekārto.
12.11.2024 12:44 |

Reitings 2513
Reģ: 05.07.2024
Mans novērojums gan ir pretējs, 98% gadījumu, kad kāds rada avārijas situāciju un tupī, pie stūres sēž vecis :D
12.11.2024 12:59 |

10 gadi
Reitings 3460
Kas tas par salīdzinājumu- auto vadišanas tiesības vai studijas?
Kooumā, jā, uzskatu, ka vajag.
12.11.2024 13:52 |

10 gadi
Reitings 3872
Nu tie ir mani novērojumi tieši pa pilsētas centru/ cauri Rīgai braucot. Ā un protams Boltisti ir atsevišķa diskusija, kur no joslas, kura griežas tikai pa labi, viņš brauc taisni un tieši tēmē uz manām durvīm :D
Neesmu vēl redzējusi, ka kāda sieviete māk apli izbraukt, izņemot mani :D Bet nenoliedzu, ir vīrieši arī sausiņi, memmesdēliņi vai tādi kas nolaiduši acis telefonā bezjēgā ievēro 70m distanci un taisa sastrēgumu aiz sevis. Bet nu dažreiz man ir kauns par savu dzimumu, ka tik švaki sevi pārstāvam uz pilsētas ceļiem :D Neesam bremzes, esam modras, dinamiskas un apķērīgas! :)
12.11.2024 14:25 |

Patīk
Reitings 2902
brunettte @ 12.11.2024 12:59
Mans novērojums gan ir pretējs, 98% gadījumu, kad kāds rada avārijas situāciju un tupī, pie stūres sēž vecis :D

mhm, man līdzīgi, ja kāds uztaisa riktīgi tizlu, bīstamu situāciju, tad tas ir džeks. Sievietes vienkārši nokaitina ar kaut kādu tizlošanos.
Cik reizes nav Rīgā izbraukuši priekšā nomainot joslu tā, ka man jādod pa bremzēm. Vai brutāli sāk braukt virsū manai mašīnai, ja izskatās, ka negribu palaist joslā. Un es vienmēr palaižu, ja ir iespēja to ērti izdarīt baigi nečakarējot citus braucējus.
12.11.2024 14:37 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
gii_star @ 12.11.2024 14:25
Nu tie ir mani novērojumi tieši pa pilsētas centru/ cauri Rīgai braucot. Ā un protams Boltisti ir atsevišķa diskusija, kur no joslas, kura griežas tikai pa labi, viņš brauc taisni un tieši tēmē uz manām durvīm :D
Neesmu vēl redzējusi, ka kāda sieviete māk apli izbraukt, izņemot mani :D Bet nenoliedzu, ir vīrieši arī sausiņi, memmesdēliņi vai tādi kas nolaiduši acis telefonā bezjēgā ievēro 70m distanci un taisa sastrēgumu aiz sevis. Bet nu dažreiz man ir kauns par savu dzimumu, ka tik švaki sevi pārstāvam uz pilsētas ceļiem :D Neesam bremzes, esam modras, dinamiskas un apķērīgas! :)

Pašapziņa ir laba lieta, bet šitā maukt ir jāmāk. Taisi kursikus kā sievietei apli izbraukt. Baigo piķi pelnīsi. 😀
12.11.2024 14:44 |

Reitings 1554
Reģ: 23.01.2024
Mūsdienās dzīve daudziem bieži vien tā iegriežas, ka autovadīšanas prasme ir tikpat svarīga kā lasīt un rakstīt prasme, bez tās vienkārši nekādi nevar iztikt! Kaut vai, ja neplānoti tiec pie vasarnīcas 100 km aiz Rīgas. Kā tiksi jebkurā dienā, laikā, ar 101 somu, ja autobuss kursē tikai 2x dienā un autoosta ir 5 km attālumā no mājām ?!:))
Un vienmēr ir izņēmumi, kas līdz mūža galam iztiek bez šīs prasmes. Kaut vai tas pats Rundāles pils ilggadējais direktors atzinās, ka nekad mūžā nav braucis ar auto...
Protams, ka studijas un autoskolu var apvienot! Nokārtoju 3. kursā, 22 g.v., mani klasesbiedri jau 12.klases sākumā nokārtoja un uz skolu ar mašīnām brauca.
Aktīvā braukšana ar savu mašīnu gan sākās krietni vēlāk. Toties atsāku braukt laikā, kad cilvēki maksā EUR 1500 par autovadītāja tiesību iegūšanu, kamēr es savulaik samaksāju tikai ap EUR 300. Tā kā vienmēr atmaksājas tādu vai citādu prasmju apgūšana, pat ja reāli tās vajadzēs tikai pēc 20+ gadiem.
12.11.2024 14:45 |

Reitings 61
Reģ: 09.11.2022
Nokārtoju tiesības, kad bija 18. Līdz 27 nebija mašīnas un arī nevajadzēja. Dzīvoju 5 min no darba ar kājām. Vienīgais reizi 2 nedēļās uz laukiem bija ar autobusu jābrauc.
Aprecējos pieteicās mazulis. Vīram bija mašīna. Bet nolēmām, ka vajag otru. Vīrs darba dienās darbā līdz 19. Dzīvojam pierīgā. Autobuss neiet tik bieži. Rati un viss pārējais ir diezgan liels čakars. Pie ārstiem jāved, uz basienu, nodarbībām vai pie kādas draudzenes gribas aizbraukt.
Man bija tik liela pauze, kopš tiesību nolikšanas paņēmu 20 braukšanas nodarbības pie instruktora, lai atsvaidzinātu zināšanas.
5 gadi, kad jau diendienā braucu. Viss labi. Bet ar bērnu un bez mašīnas nevaru vairs iedomāties.
12.11.2024 14:48 |

Reitings 61
Reģ: 09.11.2022
Jārēķinās ar to, ka mašīna ir diezgan liels ieguldījums. Skate, nodoklis, degviela, apdrošināšana, riepas, remonts, apkope utt.
Ja mēnesĪ nav ko nolikt aptuveni 200-500 eur (atkarībā kāda mašīna un cik svaiga) , tad jāizdomā vai mašīna vispār vajadzīga.
12.11.2024 14:54 |

Patīk
Reitings 2902
Ieva12345 @ 12.11.2024 14:54
Jārēķinās ar to, ka mašīna ir diezgan liels ieguldījums. Skate, nodoklis, degviela, apdrošināšana, riepas, remonts, apkope utt.
Ja mēnesĪ nav ko nolikt aptuveni 200-500 eur (atkarībā kāda mašīna un cik svaiga) , tad jāizdomā vai mašīna vispār vajadzīga.

uu ja, šis jau izklausās pēc ikmēneša cipara, ko vīrs stāsta sievai, ka "mašīnai vajadzēja" :D
12.11.2024 15:09 |

10 gadi
Reitings 3872
SarmaD @ 12.11.2024 14:44

Pašapziņa ir laba lieta, bet šitā maukt ir jāmāk. Taisi kursikus kā sievietei apli izbraukt. Baigo piķi pelnīsi. ?

Vajadzētu, labs ieteikums! Varu uztaisīt grafiku, kuros rītos var pieteikties kāda blakus pasēdēt, kad no Salu tilta uz Mūkusalas apļa uzreiz iekšējā apļa malā, nespiežot bremžu pedāli ielidoju tā, ka neviens pat mani nepamana :D 8-) Gribi pieteikties? :D Varu kā kurjers no rītiem Tevi uz darbu nogādāt ātrāk kā citi 🤠😁zhiu zhiu un klāt
12.11.2024 15:14 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
gii_star @ 12.11.2024 15:14

Vajadzētu, labs ieteikums! Varu uztaisīt grafiku, kuros rītos var pieteikties kāda blakus pasēdēt, kad no Salu tilta uz Mūkusalas apļa uzreiz iekšējā apļa malā, nespiežot bremžu pedāli ielidoju tā, ka neviens pat mani nepamana :D 8-) Gribi pieteikties? :D Varu kā kurjers no rītiem Tevi uz darbu nogādāt ātrāk kā citi ??zhiu zhiu un klāt

Nē nē, man nebūs vajadzīgs, es pa ne to LV galu rosos. Bet tu droši, nekautrējiem. Māci visām tām mūjābelēm kā pareizi braukt, since you are the only one. 😀
12.11.2024 15:18 |

Reitings 1674
Reģ: 19.05.2016
kāds tam sakars ar dzimumu?
12.11.2024 15:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits