Nu iespējams lielāka daļa tiešām nav tik dinamiskas kā vīrieši, bet nu tik traki, ka tu raksti jau gan. Tā dara vīrieši. Vīriešiem lielākā problēma ir distances neievērošana un riskanta apdzīšana. Riskantu apdzīšanu biežāk veic vīrieši. Kā jau zinām, tad apdzīšana ir bīstamākais manvers. Man tiesības 10 gadus un vīram laikam jau 20 gadus. Ja tā salīdzina es teiktu, ka vīrs brauc labāk, jo ir lielāka pieredze. Viņam tēvs ir iemācījis labi braukt bez raustīšanas. Man šausmīgi nepatīk, ka rausta auto.gii_star @ 12.11.2024 09:29Sievietes brauc vnk drausmīgi (ar ļoti retiem izņēmumiem). Kaut ko baidās, tupī, brauc zem atļautā, sēž telefonos, guļ pie zaļā, brauc blakus joslā bez pagriezieniem, neskatās, brauc virsū, pilnīgs ārprāc. Es braucu regulāri un kā kāds priekšā uztaisa lažu, pabrauc garām, paskatos - 98% tā būs sieviete. Es nezinu, kaut kādu papildus drošās braukšanas skola jāiziet vai kas...
Visu cieņu tām, kas brauc dinamiski.
gii_star @ 12.11.2024 09:29Sievietes brauc vnk drausmīgi (ar ļoti retiem izņēmumiem). Kaut ko baidās, tupī, brauc zem atļautā, sēž telefonos, guļ pie zaļā, brauc blakus joslā bez pagriezieniem, neskatās, brauc virsū, pilnīgs ārprāc. Es braucu regulāri un kā kāds priekšā uztaisa lažu, pabrauc garām, paskatos - 98% tā būs sieviete. Es nezinu, kaut kādu papildus drošās braukšanas skola jāiziet vai kas...
gii_star @ 12.11.2024 09:29Sievietes brauc vnk drausmīgi (ar ļoti retiem izņēmumiem). Kaut ko baidās, tupī, brauc zem atļautā, sēž telefonos, guļ pie zaļā, brauc blakus joslā bez pagriezieniem, neskatās, brauc virsū, pilnīgs ārprāc. Es braucu regulāri un kā kāds priekšā uztaisa lažu, pabrauc garām, paskatos - 98% tā būs sieviete. Es nezinu, kaut kādu papildus drošās braukšanas skola jāiziet vai kas...
Diabolus @ 12.11.2024 11:16
Papildināšu ar saviem novērojumiem:
Neizmanto pagrieziena signālu - vīrieši
Baidās pārkārtoties, neprot iebraukt aplī - sievietes
Neprot parkoties - sievietes (es tai skaitā ?)
Izraisa ļoti bīstamas situācijas - vīrieši, un īpaši pirmspensijas vecumā
Nedod ceļu gājējiem - vīrieši
Sāk pārkārtošanos 5km pirms joslas beigām sastrēguma stundā, nobloķējot satiksmi - abi
Mashka Kakashka @ 12.11.2024 11:56
Mans novērojums, ka arī vīrieši brauc drausmīgi:
- urbina degunu pie zaļās gaismas, neuzsāk laicīgi;
- bezkaunīgi izbrauc (izlec) man priekšā no mazākas nozīmes ceļa, tad nespiež gāzi, bet velkas, man strauji jābremzē;
- rada fakjū pa logu, ja uzpīpinu, lai tak sākt braukt, kad sen jau deg zaļā gaisma;
- brauc ļoti agresīvi;
- es nekad nebraucu tieši uz 50 pa pilsētu, vienmēr nedaudz virs, bet tāpat ir agresīvi vīrieši kuri apsteidz un pīpina.
Es nevaru teikt, ka kāds no dzimumiem brauc labāk vai sliktāk. Abiem ir savi mīnusi, vienīgais ko varu pateikt, ka sievietes uz ceļa ir nelaipnākas ievērojot rāvējslēdzēja principu, vismaz man tā vienmēr ir, ka sievietes mani nekad nelaiž, vīrieši gan ievēro rāvējslēdzēja principu. Bet fakjū esmu saņēmusi arī no sievietēm, man brauc virsū kur man kā gājējam ir priekšroka un vēl pīpina un rāda vidējo pirkstu. Katrā ziņā es būtu par to, ka autovadītājiem būtu jāiziet kaut kādi dusmu un pieklājības kursiki, jo reizēm uz ceļa acis ieplešas no sieviešu un vīriešu agresijas uz ceļiem.
Mans novērojums gan ir pretējs, 98% gadījumu, kad kāds rada avārijas situāciju un tupī, pie stūres sēž vecis :Dgii_star @ 12.11.2024 09:29Sievietes brauc vnk drausmīgi (ar ļoti retiem izņēmumiem). Kaut ko baidās, tupī, brauc zem atļautā, sēž telefonos, guļ pie zaļā, brauc blakus joslā bez pagriezieniem, neskatās, brauc virsū, pilnīgs ārprāc. Es braucu regulāri un kā kāds priekšā uztaisa lažu, pabrauc garām, paskatos - 98% tā būs sieviete. Es nezinu, kaut kādu papildus drošās braukšanas skola jāiziet vai kas...
brunettte @ 12.11.2024 12:59Mans novērojums gan ir pretējs, 98% gadījumu, kad kāds rada avārijas situāciju un tupī, pie stūres sēž vecis :D
gii_star @ 12.11.2024 14:25Nu tie ir mani novērojumi tieši pa pilsētas centru/ cauri Rīgai braucot. Ā un protams Boltisti ir atsevišķa diskusija, kur no joslas, kura griežas tikai pa labi, viņš brauc taisni un tieši tēmē uz manām durvīm :D
Neesmu vēl redzējusi, ka kāda sieviete māk apli izbraukt, izņemot mani :D Bet nenoliedzu, ir vīrieši arī sausiņi, memmesdēliņi vai tādi kas nolaiduši acis telefonā bezjēgā ievēro 70m distanci un taisa sastrēgumu aiz sevis. Bet nu dažreiz man ir kauns par savu dzimumu, ka tik švaki sevi pārstāvam uz pilsētas ceļiem :D Neesam bremzes, esam modras, dinamiskas un apķērīgas! :)
Ieva12345 @ 12.11.2024 14:54Jārēķinās ar to, ka mašīna ir diezgan liels ieguldījums. Skate, nodoklis, degviela, apdrošināšana, riepas, remonts, apkope utt.
Ja mēnesĪ nav ko nolikt aptuveni 200-500 eur (atkarībā kāda mašīna un cik svaiga) , tad jāizdomā vai mašīna vispār vajadzīga.
SarmaD @ 12.11.2024 14:44
Pašapziņa ir laba lieta, bet šitā maukt ir jāmāk. Taisi kursikus kā sievietei apli izbraukt. Baigo piķi pelnīsi. ?
gii_star @ 12.11.2024 15:14
Vajadzētu, labs ieteikums! Varu uztaisīt grafiku, kuros rītos var pieteikties kāda blakus pasēdēt, kad no Salu tilta uz Mūkusalas apļa uzreiz iekšējā apļa malā, nespiežot bremžu pedāli ielidoju tā, ka neviens pat mani nepamana :D 8-) Gribi pieteikties? :D Varu kā kurjers no rītiem Tevi uz darbu nogādāt ātrāk kā citi ??zhiu zhiu un klāt