Ko darīt, ja ceļošanu ar bērniem atļauties nevar

10 gadi
Reitings 1147
Reģ: 23.04.2014
Sveikas, dievietes!
Gribam ar vīru kaut kur aizbraukt kā normāli cilvēki atvaļinājumā uz ārzemēm, mums diviem finanses būtu, bet mums ir divi bērni-skolnieki, kuriem izmaksas tādas pašas kā mums.
Un četriem to līdzekļu ceļojumam nav. Un te ir problēma, kas kādam varbūt arī nav problēma. Šķiet,ka tas nav ētiski braukt bez viņiem, tomēr skolnieki un nav maziņi, kas neko neatcerēsies, grib līdzi, protams. Klases čatos klasesbiedri sūta foto,ka, lūk, es Turcijā utml.
Manā bērnībā tādu problēmu nebija, neviens nekur nebrauca- ne mani vecāki, ne es. Šobrīd visi ceļo ar bērniem un liekas,ka tā būtu nodevība. Es pārāk asi to uztveru? Bet mums tuvu 40, nav jau nekāds vecums, bet visu laiku atlikt savas vēlmes kaut ko redzēt īsti negribas.Bērni paši aizceļos,kad izaugs, varētu arī tā pagriezt.
Ko jūs darītu? Kāds jūsu viedoklis par bezkaunīgiem vecākiem,kas neņem bērnus ceļojumos? Tādi vispār ir vai tā jau ir jaunā norma un vecākiem tas ir jānodrošina?
28.10.2024 12:27 |

Patīk
Reitings 2903
Reģ: 03.11.2023
SarmaD @ 31.10.2024 06:29

Tipiskā sieviete, kurai izrādās ka vienkārši panīdēt vajadzēja, ka nav no zila gaisa viss jau izdomājies. Ja pieliek pūles izrādās ka gan nauda ir, gan FB grupas ir ar ieteikumiem. Atnāca iznīdēties par principā neko. Pēc tam vel paceļ asti un dirsu parāda kad uzprasa ko tad izplānojusi. ?

Nu precīzi manas domas pateici.
Es tiešām gribēju normāli parunāt par to, kā tad nu rezultējās visa šī diskusija, bet nē, še tev fakucītis sejā un prom no čata. 😁
31.10.2024 15:01 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
Prieks par galaiznākumu- lai foršs ceļojums visiem kopā! 👍
Un nākamo jau varēsiet plānot atsevišķi 😀
Mēs arī ceļojam pārmaiņus- citreiz visi četri, citreiz tikai divatā.
Pēdējā laikā gan man pašai gribas bērnus arī paņemt līdzi. Jo ir forši piedzīvot kopā. Romā staigājām pa 20k soļiem dienā, un bērnu ņemšana līdzi ne mirkli mūsu plānus neietekmēja sliktā nozīmē.
Par izmaksām arī varu teikt, ka 1000€ uz cilvēku nebūt nav obligātais minimums. Protams, atkarīgs no ceļojuma garuma, bet Poliju, Horvātiju, Romu esam izbraukājuši zem šī cipara īpaši netaupot. Tur katram savs- vienam svarīgi lux klases apartamenti un restorāni. Mēs netaupām uz ieejas biļetēm apskates vietās, bet paēst varam pieticīgāk, jo tā nav prioritāte.
31.10.2024 22:32 |

Reitings 22545
Reģ: 27.11.2018
Jā, ceļošana ar bērniem ir normāli un, jāatzīst, pat obligāti! Bērniem ir tiesības uz pieredzēm, kas bagātina viņu dzīvi. Ceļojumi ne tikai paplašina viņu redzesloku, bet arī veido atmiņas, kas paliks ar viņiem uz mūžu. Tava doma par ceļošanu bez viņiem, nu, tā ir tiešām apšaubāma.
Naudas trūkums? Nē, tas nav attaisnojums! Ir tūkstoš un viena iespēja, kā ceļot lētāk — piemēram, kempingi, road trip pa tuvām valstīm vai pat daži off-season piedāvājumi. Galvenais ir gribēšana un kreativitāte! Ceļojums kopā ar bērniem ir lieliska iespēja viņus audzināt un piedāvāt viņiem pieredzi, kas tiešām bagātina viņu dzīvi
01.11.2024 15:35 |

10 gadi
Reitings 4331
Reģ: 03.08.2009
Neuzskatu, ka bērni vienmēr visur jāņem līdzi. Mums ir 3 bērni un pārsvarā ceļojam visi kopā, bet reizēm gribas ceļojumā arī atpūsties ne tikai audzināt bērnus visu laiku. Vasarā bijām kopā Polijā. Decembrī brauksim ar vīru uz 3 dienām uz Vīni. Dzert karstvīnu, ēst gardumus un atpūsties. Atpūta neiekļauj bērnus :D
02.11.2024 00:31 |

Reitings 22545
Bet ja situācija ir tāda, ka ceļošana kopā ar bērniem nekad netiks plānota, tas šķiet drusku skumji. Es uzskatu, ka, ja finanses ir ierobežotas, var izvēlēties kādu budžeta variantu, kurā visi piedalās un gūst kopīgus iespaidus. Kad tāds kopīgs piedzīvojums ir bijis, tad, protams, var atļauties arī atsevišķu ceļojumu divatā, kas ļauj atpūsties un uzkrāt enerģiju.
02.11.2024 09:32 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Es personīgi ja ceļotu, tad tikai ar viesnīcu, ne palikšanu kaut kādos Polijas kalnos teltī vai ēdot tostermaizes. Bomžoties var arī tepat pa LV un tā nav manā skatijumā atpūta, ja līdzi jānēsā somas un zeķes jāžāvē tuvīnajā priedē. Vispār ceļošanas ir lux lieta un tā nav obligāta prasība nevienam. Svarīgāk ir nodrošināt sev pamatus dzīvei.
02.11.2024 09:41 |

Reitings 22545
Saprotu tavu viedokli – ceļojums daudziem tiešām asociējas ar zināmu komfortu , vet es domāju, ka ceļošana vispār var būt ļoti elastīga un pielāgojama .
Kā alternatīva “bomžošanai” (kā to mēdz dēvēt), ir daudz interesantu budžeta ceļojuma iespēju, kas sniedz iespēju redzēt pasauli un piedzīvot ko jaunu, neprasot lielus līdzekļus. Kempingi, hosteļi vai mazākas, vienkāršas viesnīcas – tie var būt labāk aprīkoti, nekā domā, piedāvā visu nepieciešamo: gan dušu, gan virtuvi, pat elektrību un Wi-Fi. Tāpat vienmēr ir iespēja braukt uz mazāk dienām vai meklēt izdevīgus piedāvājumus, lai tomēr būtu iespēja paceļot.
Manuprāt, neredzēt neko tālāk par savu ikdienas apkārtni, jo nav iespējas ceļot “lux” apstākļos, ir lielāks zaudējums nekā piedzīvot vietējo dabu un kultūru mazliet pieticīgāk.
02.11.2024 09:48 |

Reitings 3512
Zaudējums ir domāt, ka ceļot ir svarīgāk par sava īpašuma iegādi, par uzkrājumiem vai noguldījumiem, par sevis materiālu nodrošināšanu. Protams, šīs lietas vienu otru neizslēdz. Tomēr tas, cik daudzi ceļo un tajā pašā laikā sūdzas par dzīves dārdzību un nespēju nopirkt sev īpašumu.... nu jāizvērtē prioritātes.
02.11.2024 10:02 |

Reitings 655
Reģ: 09.02.2024
Mazus bērnus pārsvarā neņemu līdz, ja vien ir kas pieskata, labprāt atstāju 😄 mazi-līdz skolas vecumam. Ir ceļojumi kopā, kādi 60-70% divatā. Jā, jo arī dārgi, jo nevēlos gulēt visiem vienā numuriņā, bet atsevišķie maksā. Un nekas nav labāks par netraucētu ceļojumu seksiņu.
Ar pusaudzi ceļoju jau divatā. Neizskatās, ka ir baigi ko nokavējusi, jo nav “redzējusi pasauli” kā te citi saka, vai vaii kā var bez bērniem.
Bērni izaugs un lai ceļo cik uziet.
03.11.2024 19:41 |

Reitings 655
SarmaD @ 02.11.2024 09:41
Es personīgi ja ceļotu, tad tikai ar viesnīcu, ne palikšanu kaut kādos Polijas kalnos teltī vai ēdot tostermaizes. Bomžoties var arī tepat pa LV un tā nav manā skatijumā atpūta, ja līdzi jānēsā somas un zeķes jāžāvē tuvīnajā priedē. Vispār ceļošanas ir lux lieta un tā nav obligāta prasība nevienam. Svarīgāk ir nodrošināt sev pamatus dzīvei.

Protams, jo ir jau tikai divi varianti-Kempinski vai telts un tostermaizes 🤣
Visiem nav obligāti jāceļo. Citiem svarīgāk ir īpašums kurš sūri grūti nopelnīts, iekārtots, remontēts. Tās būs tās top atmiņas mūža nogalē. Citiem atkal prieks par piedzīvoto, redzēto pasauli, kultūrām, ēsto un baudīto.
To māju un uzkrājumus kapā tāpat nepaņemsi.
03.11.2024 19:44 |

Reitings 22545
Ak, nu jā, galvenais jau, lai ceļojumā ir ‘netraucēts seksiņš’ — jo redz, citādi to nevar noorganizēt, vai ne? Bērniem jau tikmēr neko nevajag, viņiem taču ‘sava pasaule’, lai tup mājās un gaida savu kārtu, kad pieaugs un varēs paši kaut ko redzēt. Laikam jau arī normāla ēdienreize bērniem nav prioritāte — kā Kivičiene stilā: pašai lasis un tartars 36 līnijās , bet bērnam trīs gadu vecumā iemauc pudeli vai nosviež uz galda kaut kādu aukstu kartupeli, lai iztiek. Nu un kas, ka normālus iespaidus un ceļojumu pieredzi varētu bērniem dot jau tagad, pieaugs, tad jau tāpat paši visu ‘nokārtos’. Un, ja laicīgi nemāca pasauli saprast, taču arī nekas, vai ne? Gan pieaugs un viss sakritīs vietās — sabojātos zobus salabos, drēbes normālas nopirks, un dzīve ies kā pa sviestu. Jo kam censties nodrošināt bērniem kaut kādu vērtīgu bērnību, ja var tikmēr ‘netraucēti atpūsties’?
03.11.2024 21:14 |

Patīk
Reitings 2903
Otiiilija @ 03.11.2024 21:14
Ak, nu jā, galvenais jau, lai ceļojumā ir ‘netraucēts seksiņš’ — jo redz, citādi to nevar noorganizēt, vai ne? Bērniem jau tikmēr neko nevajag, viņiem taču ‘sava pasaule’, lai tup mājās un gaida savu kārtu, kad pieaugs un varēs paši kaut ko redzēt. Laikam jau arī normāla ēdienreize bērniem nav prioritāte — kā Kivičiene stilā: pašai lasis un tartars 36 līnijās , bet bērnam trīs gadu vecumā iemauc pudeli vai nosviež uz galda kaut kādu aukstu kartupeli, lai iztiek. Nu un kas, ka normālus iespaidus un ceļojumu pieredzi varētu bērniem dot jau tagad, pieaugs, tad jau tāpat paši visu ‘nokārtos’. Un, ja laicīgi nemāca pasauli saprast, taču arī nekas, vai ne? Gan pieaugs un viss sakritīs vietās — sabojātos zobus salabos, drēbes normālas nopirks, un dzīve ies kā pa sviestu. Jo kam censties nodrošināt bērniem kaut kādu vērtīgu bērnību, ja var tikmēr ‘netraucēti atpūsties’?

Nu nesalīdzini normālas ēdienreizes ar ekstrām, kas ir ceļojums
03.11.2024 21:51 |

Reitings 655

Jā, man ir svarīga tuvība ar savu vīrieti. Vēlme pēc brīva, netraucēta seksa, ja ir mazi bērni, tas ir kaut kas nosodāms? Ceļojumi ir lieliski tam piemēroti 😁
Es neuzskatu, ka trīsgadniekam ceļojumi būtu kaut kas tiiiik fundamentāls turpmākajai attīstībai un dzīvei.
Ja neņem bērnu ceļojumā, tas nenozīmē, ka viņam nekā cita nav un tup mājās pie roltona bļodas. Kā var būt tik šaurpierīga domāšana? Bērniem bērnu pasākumi, izbraucieni utt.
Es pieņemu, ka citi kaifo ar 3-4gadus vecu bērnu ceļojumā nēsājot klēpī, jo noiet tos gabalus nevar. Sēž pie bērnu baseiniņa un visu laiku pieskata, utt utt. Man tas toč ar atpūtu nesaistās. Un nevajag aizmirst, ka bērni ir dažādi. Ne visi smuki vakariņu laikā sēdēs mieriņā. Un tikai nevajag teikt par audzināšanu 😄 man bērni pilnīgi dažādi-vieni tie paši vecāki, tā pati audzināšana.
Ar lielākiem bērniem, cita lieta!
03.11.2024 23:04 |

Reitings 1216
Reģ: 13.12.2023

Atslābsti 😂 Kāpēc tavā galvā ir tikai divas varbūtības - vai nu bērni tiek vesti ceļojumos, vai arī tiek turēti būrī, skrubina atmestos kaulus un spēlējas ar depozīta pudelēm (lielisku ainu uzbūru)? Ir desmitiem citu veidu, kā paplašināt bērna redzesloku, nebraucot uz tālām zemēm. Muzeji, izklaides parki, izbraucieni dabā, teātris, vienkārša ciemošanās, utt utjpr.
Ja par bērniem zem 4gv, es pat uzskatu, ka viņiem ceļojumi nav vajadzīgi. Tas ir stress, iespējas saķert slimības, izjaukts ritms. Tajā vecumā ceļojumu vajag vecākiem, nevis bērniem. Par lielāka vecuma bērniem vecākiem pašiem jāizdomā, bet joprojām nesaskatu tur neko tik briesmīgu, ja vecāki brauc divatā. Bērni ir dažādi un man liekas, ka tev ir ļoti romantiska ideja par to, kā ir ceļot ar bērniem.
03.11.2024 23:32 |

Reitings 431
Reģ: 30.08.2024
Gribētos kaut ko vairāk uzzināt par normāliem cilvēkiem.
04.11.2024 04:07 |

Reitings 3512
Sezam @ 03.11.2024 19:44

Protams, jo ir jau tikai divi varianti-Kempinski vai telts un tostermaizes ?
Visiem nav obligāti jāceļo. Citiem svarīgāk ir īpašums kurš sūri grūti nopelnīts, iekārtots, remontēts. Tās būs tās top atmiņas mūža nogalē. Citiem atkal prieks par piedzīvoto, redzēto pasauli, kultūrām, ēsto un baudīto.
To māju un uzkrājumus kapā tāpat nepaņemsi.

Ceļo cik uziet ja pa dzīvi neesi bomzis. Kapā nepaņemsi arī Polijas kalnus un Turcijas baseinus. Bet bišk sev to dzīvi atvieglot būtu tā kā normāli, nevis pliku pakaļu lekt visos ceļojumos tapēc ka šobrīd visi tā dara.
04.11.2024 06:27 |

Patīk
Reitings 2903
SarmaD @ 04.11.2024 06:27

Ceļo cik uziet ja pa dzīvi neesi bomzis. Kapā nepaņemsi arī Polijas kalnus un Turcijas baseinus. Bet bišk sev to dzīvi atvieglot būtu tā kā normāli, nevis pliku pakaļu lekt visos ceļojumos tapēc ka šobrīd visi tā dara.

Nu tu runā itkā māju, mašīnu un hipotēku gan varētu kapā paņemt līdzi. :D
04.11.2024 11:09 |

Reitings 3512
Džinga @ 04.11.2024 11:09

Nu tu runā itkā māju, mašīnu un hipotēku gan varētu kapā paņemt līdzi. :D

Neko nevar tur paņemt. Tad kāda jēga dzīvei vispār, ja jau mēs pēc tādas teorijas uz dzīvi skatamies? Vienmēr riebies tas teiciens.
04.11.2024 15:10 |

Reitings 39
Reģ: 05.11.2024
Bebermans @ 04.11.2024 04:07
Gribētos kaut ko vairāk uzzināt par normāliem cilvēkiem.
im here🙃
07.11.2024 02:46 |

Reitings 15655
Reģ: 27.02.2022
SarmaD @ 02.11.2024 09:41
:D:D:D:D tu jau saproti, ka katram savs? es labāk atpūšos Polijas kalnos, zeķes žāvēdama priedē, nekā kaut kādā viesnīcā. :D man tā ir īsta dzīvošanas sajūta. katram ir savs, nevajag ar savu aprobežoto skatījumu te bārstīties :D
10.11.2024 22:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits