Ko darīt, ja ceļošanu ar bērniem atļauties nevar

10 gadi
Reitings 1147
Reģ: 23.04.2014
Sveikas, dievietes!
Gribam ar vīru kaut kur aizbraukt kā normāli cilvēki atvaļinājumā uz ārzemēm, mums diviem finanses būtu, bet mums ir divi bērni-skolnieki, kuriem izmaksas tādas pašas kā mums.
Un četriem to līdzekļu ceļojumam nav. Un te ir problēma, kas kādam varbūt arī nav problēma. Šķiet,ka tas nav ētiski braukt bez viņiem, tomēr skolnieki un nav maziņi, kas neko neatcerēsies, grib līdzi, protams. Klases čatos klasesbiedri sūta foto,ka, lūk, es Turcijā utml.
Manā bērnībā tādu problēmu nebija, neviens nekur nebrauca- ne mani vecāki, ne es. Šobrīd visi ceļo ar bērniem un liekas,ka tā būtu nodevība. Es pārāk asi to uztveru? Bet mums tuvu 40, nav jau nekāds vecums, bet visu laiku atlikt savas vēlmes kaut ko redzēt īsti negribas.Bērni paši aizceļos,kad izaugs, varētu arī tā pagriezt.
Ko jūs darītu? Kāds jūsu viedoklis par bezkaunīgiem vecākiem,kas neņem bērnus ceļojumos? Tādi vispār ir vai tā jau ir jaunā norma un vecākiem tas ir jānodrošina?
28.10.2024 12:27 |

Reitings 542
Reģ: 03.08.2022
Džinga @ 29.10.2024 10:36

Nu nēesam taču visi līdīgās darba vietās, domā katrā ofisā maksā prēmijas?

Vergturība jau sen ir atcelta, katra brīva atbildība strādāt vietās, kur nav ne prēmiju, ne veselības apdrošināšanas. Jā, man tas nav saprotams, kā divi strādājoši, pieauguši, veseli cilvēki nespēj veidot tik niecīgu uzkrājumu.
29.10.2024 11:17 |

Reitings 2513
Reģ: 05.07.2024
Lola12345 @ 29.10.2024 08:48

Mēs pavasarī Turcijā top viesnīcā ar ģimeni bijām pa 2k. Vienkārši vajag ceļot gudri, nevis ķert pirmo piedāvājumu.

Mums pat lētāk sanāca, 2+1 bērns(6gadi), caur aģenti samaksājām 1,5k, ja nemaldos. 8dienas, ultra all inclusive. Papildus tēriņi tik cik ekskursijas, veikali, suvenīri utt.
29.10.2024 11:19 |

Reitings 2513
Standby @ 28.10.2024 15:53

Viss kārtībā. Tu atbildēji uz jautājumu un citi arī. Gribēju zināt, ko citi domā par šādu scenāriju, kad bērni netiek ņemti līdzi. Noteikti taču atradīsies cilvēki, kas pajautās: a ko tad bērnus līdzi neņemat? Tik tiešām.. kāpēc... kāpēc jums nav māja? jā, kāpēc :D šie stulbie jautājumi!

Arī bez bērniem ir ok braukt ceļojumos. :) Iepriekšējā komentārā rakstīju, ka trijatā bijām Turcijā, bet šī gada janvārī divatā uz ēģipti braucām. Visu vajag balansā. Var uztaisīt jaukas brīvdienas arī tepat Eiropā ar bērniem, tā pati Polija, kur ir Eiropā lielākais akvaparks.. šādos braucienos galvenais jau ir emocijas, nevis sūtīt čatā klasesbiedriem, kurš krutākā vietā bijis. :)
Lai izdodas atrast īsto piedāvājumu!
29.10.2024 11:23 |

10 gadi
Reitings 1612
Reģ: 16.01.2013
Bebermans @ 29.10.2024 11:16
Nu nesaprotu kā to var divi strādājošie nespēt iekrāt. Tur pat nekas nav jākrāj, saliek kopā darba zsv prēmijas un brauc ceļojumā.
Kāpēc jākrāj kaut kādām muļķībām.
Alus pa 12 eur. nedēļā 2000 eur... nu labi.
Bet dēļ kam jābrauc kaut kur? Alus un viesnīcas ir te pat aiz stūra.
Dzer alu, ēd restorānos, guli viesnīcā - un visa nauda tiek mūsu ekonomikai. Dēļ kam kaut kur jābrauc? It īpaši tālu.
Te pat aiz stūra tas viss ir.
Notērē to naudu te pat un būs ne sliktāk.
Kas tur tāds braucams? Un kāda starpība uz kurieni brauc? Alus, restorāns, viesnīca, kokteilīši...
Tad šito dzīves veidu vēl bērniem māca.
nu jā labāk ir dzīvē neko neredzēt, labākajā gadījumā iz raukt no savas mazpilsētas vai pilsētas ne? Ja nav katru gadu dirnēšana Turcijas un Ēģiptes kūrortos,bet tiešām ceļojumi,tad kāpēc ne? Katram jau savas vērtības, citam pietiek neredzēt tālak par savu degunu
29.10.2024 11:30 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Inna86 @ 29.10.2024 11:17

Vergturība jau sen ir atcelta, katra brīva atbildība strādāt vietās, kur nav ne prēmiju, ne veselības apdrošināšanas. Jā, man tas nav saprotams, kā divi strādājoši, pieauguši, veseli cilvēki nespēj veidot tik niecīgu uzkrājumu.

Pasaki ka esi šaurpiere nepasakot, ka esi šaurpiere.
29.10.2024 12:16 |

Reitings 431
Reģ: 30.08.2024
*Dārta @ 29.10.2024 11:30
nu jā labāk ir dzīvē neko neredzēt, labākajā gadījumā iz raukt no savas mazpilsētas vai pilsētas ne? Ja nav katru gadu dirnēšana Turcijas un Ēģiptes kūrortos,bet tiešām ceļojumi,tad kāpēc ne? Katram jau savas vērtības, citam pietiek neredzēt tālak par savu degunu

Kā ta neko neredzēt? Cilvēks daudz redz. Skatās filmas, lasa grāmatas, yutobē skatās ceļojumu apskatus, izpēta savas dzīves vietas apkārtni... uzlabo savu apkārni par tiem 4000 eur gadā...
Ja tur aizbrauks, dārgi paēdīs, ielīdīs mīkstos pēļos un piesūksies pie All Included - diži vairāk neko neredzēs. Pat ja aizies Sphinksu apskatīties un pielikt roku pie piramīdas akmeņa. Nav tur liela starpība redzēšanā.
Neceļo tauta. Vazāties tūristu barā staep points of interest - visai neracionāls naudas pielietojums. Muļķīgs arī.
Bet forši ka muļķi var daudz naudas dabūt.
29.10.2024 12:30 |

Patīk
Reitings 2904
Reģ: 03.11.2023
Inna86 @ 29.10.2024 11:17

Nē nu paldies, ka atvēri acis, paziņo šo pēc iespējas vairāk cilvēkiem un tad jau tūlīt 90% Latvijas pelnīs 2x virs vidējās algas :D
29.10.2024 12:51 |

Reitings 2513
*Dārta @ 29.10.2024 11:30

Ja šis uz manu pusi bija adresēts, tad Turcija bija kā dāvana vīram, braucām ar konkrētu mērķi uz konkrētu vietu, ne gluži "dirnēt" un arī Ēģiptē nesanāca padirnēt, kāpām pa nakti kalnos, baudījām vietējo dabu, daudz blakus aktivitātes. Padirnējām labi ja 1 dienu :(
29.10.2024 13:28 |

10 gadi
Reitings 1544
Reģ: 29.01.2009
Jā, man tas nav saprotams, kā divi strādājoši, pieauguši, veseli cilvēki nespēj veidot tik niecīgu uzkrājumu.

Godīgi sakot, tāda sajūta, ka puse no šejienes neapzinās reālo darba tirgu un situāciju, kāda ir daudzās ģimenes... Es strādāju labā darbā un man ir normāli ienākumi, bet man ar nav uzkrājuma, jo katram uzkrājums nozīme ko citu... Bez tam ģimenei ar bērniem, tas nav viegli uzkrāt - tagad sapratu, ka man uz rudens/ziemas sezonu bērni ir jāapģērbj, jo izauguši no visa (zābaki, apģērbs, tas ir vienkārši nolikt 400-500 eur pa diviem), tagad tikko izslimojām - aptieka (jūras ūdeņi, vitamīni, sīrupi, citas zāles - 100 eur). Tas ir papildus izmaksas, kuras jāsamaksā tagad un tūlīt un tās ātri noēd uzkrāto... un tie, kas saka, ka jāmeklē labāks darbs.... nu.... kad jūs pēdējo reizi redzējāt vakances, kur alga ir 2-3 tk uz rokas, jūs vispār redzējāt, kādiem speciālistiem tas ir? Nav gluži tā, ka kurš grib, tas piesakās...
29.10.2024 14:00 |

Reitings 2047
Reģ: 29.10.2024
engelens @ 29.10.2024 14:00

Godīgi sakot, tāda sajūta, ka puse no šejienes neapzinās reālo darba tirgu un situāciju, kāda ir daudzās ģimenes... Es strādāju labā darbā un man ir normāli ienākumi, bet man ar nav uzkrājuma, jo katram uzkrājums nozīme ko citu... Bez tam ģimenei ar bērniem, tas nav viegli uzkrāt - tagad sapratu, ka man uz rudens/ziemas sezonu bērni ir jāapģērbj, jo izauguši no visa (zābaki, apģērbs, tas ir vienkārši nolikt 400-500 eur pa diviem), tagad tikko izslimojām - aptieka (jūras ūdeņi, vitamīni, sīrupi, citas zāles - 100 eur). Tas ir papildus izmaksas, kuras jāsamaksā tagad un tūlīt un tās ātri noēd uzkrāto... un tie, kas saka, ka jāmeklē labāks darbs.... nu.... kad jūs pēdējo reizi redzējāt vakances, kur alga ir 2-3 tk uz rokas, jūs vispār redzējāt, kādiem speciālistiem tas ir? Nav gluži tā, ka kurš grib, tas piesakās...

Tiem, kam iet tik slikti - neplāno ceļojumus ne vieni, ne ar atvasēm. Autore min, ka iekrājumi ir, priekš sevis sanāk. Tātad atlikt ir ko.
Tātad tev iet sūdīgāk kā viņai, ja tu gribēji te sevi ar viņu salīdzināt 😁
29.10.2024 14:06 |

10 gadi
Reitings 1544
Reģ: 29.01.2009
Šis komentārs nebija autorei, bet tiem, kas gudri komentē, ka nesaprot kā var neveidot uzkrājumus... var neveidot... jo vienam stāvošs konta 1tk skaitās uzkrājums, citam tā ir rezerve neparedzētam gadījumam, bet trešam, tā ir puse no ceļojuma. Un padomi mainīt darbu, ja tu nezini kāds ir darbs jau šobrīd cilvēkam, liekas stulbi, ņemot vērā darba tirgu šobrīd...
29.10.2024 14:36 |

Reitings 881
Reģ: 29.04.2021
Es uzskatu , ka jāatrod kāds kompromisms . Jā protams , laiks divatā arī ir svarīgs , taču liekas tā jokaini ja vecāki brauc piemēram uz Turciju atpūsties , kamēr bērni vispār nekur nebrauc . Varbūt tiešām jāsāk ar ko tuvāku un lētāku un ja tā vēlme ir tik liela , varbūt ir iespēja ikmēneša budžetā no kautkā atteikties , kautko vairāk ietaupīt , lai varētu vairāk un ātrāk iekrāt .
29.10.2024 14:36 |

Reitings 881
Reģ: 29.04.2021
engelens @ 29.10.2024 14:36
Šis komentārs nebija autorei, bet tiem, kas gudri komentē, ka nesaprot kā var neveidot uzkrājumus... var neveidot... jo vienam stāvošs konta 1tk skaitās uzkrājums, citam tā ir rezerve neparedzētam gadījumam, bet trešam, tā ir puse no ceļojuma. Un padomi mainīt darbu, ja tu nezini kāds ir darbs jau šobrīd cilvēkam, liekas stulbi, ņemot vērā darba tirgu šobrīd...

Es minu ka te lielākā daļa ir bezbērnu cilvēki un tāpēc var tik gudri spriest un runāt . Jo dažiem te tiešām tāds uzskats , ka deputātiem , ja viņiem alga ir 5000 un vidējām latvietim ap 1000 un pat zemāk , tad kopumā Latvijā dzīvojam labi .
29.10.2024 14:42 |

Reitings 2047
Man, piemēram, ir bērni un arī man liekas, ka varēt sakrāt vien 2 tūkstošus 2 gados ir maz, ja gribas ceļot katru otro gadu. Ja šie divi tūkstoši tiek veidoti kā vienkārši uzkrājums, lai ir lieka nauda, ļoti labi. Ja vajag, ir kur paņemt, bet ja mērķis ir ceļot katru otro gadu, kā autore min - nu maz. Vai nu jāpieņem, ka nesanāk, vai jākrāj ilgāk, vai jādomā, kā lai nopelna, lai sanāk!
Ja gribas ceļot, bet nesanāk, diezgan loģiski, ka ieteikumi ir vai nu meklēt kur vairāk nopelnīt, vai jāizvēlas lētākas izklaides.
29.10.2024 14:57 |

Patīk
Reitings 2904
Vabole. @ 29.10.2024 14:57
Man, piemēram, ir bērni un arī man liekas, ka varēt sakrāt vien 2 tūkstošus 2 gados ir maz, ja gribas ceļot katru otro gadu. Ja šie divi tūkstoši tiek veidoti kā vienkārši uzkrājums, lai ir lieka nauda, ļoti labi. Ja vajag, ir kur paņemt, bet ja mērķis ir ceļot katru otro gadu, kā autore min - nu maz. Vai nu jāpieņem, ka nesanāk, vai jākrāj ilgāk, vai jādomā, kā lai nopelna, lai sanāk!
Ja gribas ceļot, bet nesanāk, diezgan loģiski, ka ieteikumi ir vai nu meklēt kur vairāk nopelnīt, vai jāizvēlas lētākas izklaides.

Nu man liekas ir ļoti labs arī trešais ieteikums - neņemt tos bērnus līdzi. 😅
29.10.2024 16:05 |

Reitings 2047
Džinga @ 29.10.2024 16:05

Nu man liekas ir ļoti labs arī trešais ieteikums - neņemt tos bērnus līdzi. ?

Tekstā teikts, ka autore taču grib ņemt bērnus līdzi.
Mans personīgais viedoklis ir tāds, ka nav īsti godīgi, ka visa ģimenē atliekamā (tātad liekā) nauda tiek tērēta uz vecākiem. Pievelk jostas un knapinās visi, ierobežo savas vajadzības ceļojuma vārdā visi, bet augļus ik pārgadus plūks tikai vecāki.
Te tiešām tāda laba sēkla terapeitiem bērnu nākotnē.
29.10.2024 16:29 |

Reitings 517
Reģ: 12.09.2022
engelens @ 29.10.2024 14:00

Nu palasot man ar tāda sājūta radās. Tu ļoti labi nofurmulēji, ko es arī domāju lasot šo diskusiju. Es arī strādāju parastu ofisa darbu. Alga nu liekas, ka vajadz;etu lielāku un tagad meklēju, bet nu kaut kā neredzu milzonīgas algas. Ok IT sfēra ir, bet nu, tas nav mans lauciņš.
29.10.2024 16:33 |

Reitings 431
Reģ: 30.08.2024
Džinga @ 29.10.2024 16:05

Nu man liekas ir ļoti labs arī trešais ieteikums - neņemt tos bērnus līdzi. ?

knapināties, vilkt jostas visu gadu lai gadā reizi aizbrauktu iesūktu alus kausu kaut kur Turcijā un pieietu pie pārpildītas pludmales, palaiskotos nedaudz labākā gultā ar tīriem svaigiem palagiem...
Tur tiešām var atpūsties? Nedabūt morālu traumu?
Cilvēks strādā visu gadu, visu gadu kaut ko sev liedz lai ... paskatītos uz palmas?
Kādreiz āfrikāņi mainīja zeltu pret stikla krellītēm.
Te ir tas pats.
Ja nu kas āfrikāņi ne tikai stikla krellītes dabūja, bet arī šaujamieroci un munīciju. A te vēl dumāk.
29.10.2024 16:42 |

Patīk
Reitings 2904
Bebermans @ 29.10.2024 16:42

knapināties, vilkt jostas visu gadu lai gadā reizi aizbrauktu iesūktu alus kausu kaut kur Turcijā un pieietu pie pārpildītas pludmales, palaiskotos nedaudz labākā gultā ar tīriem svaigiem palagiem...
Tur tiešām var atpūsties? Nedabūt morālu traumu?
Cilvēks strādā visu gadu, visu gadu kaut ko sev liedz lai ... paskatītos uz palmas?
Kādreiz āfrikāņi mainīja zeltu pret stikla krellītēm.
Te ir tas pats.
Ja nu kas āfrikāņi ne tikai stikla krellītes dabūja, bet arī šaujamieroci un munīciju. A te vēl dumāk.

Nezinu vai ir vērts tev atbildēt, bet nu nav ceļojumos vienīgā izklaide tas alus un baseins. Kādreiz pamēģināsi, tad sapratīsi
29.10.2024 19:04 |

Patīk
Reitings 2904
Vabole. @ 29.10.2024 16:29

Tekstā teikts, ka autore taču grib ņemt bērnus līdzi.
Mans personīgais viedoklis ir tāds, ka nav īsti godīgi, ka visa ģimenē atliekamā (tātad liekā) nauda tiek tērēta uz vecākiem. Pievelk jostas un knapinās visi, ierobežo savas vajadzības ceļojuma vārdā visi, bet augļus ik pārgadus plūks tikai vecāki.
Te tiešām tāda laba sēkla terapeitiem bērnu nākotnē.

Neizklausās, ka autorei būtu visu laiku jāknapinās un jāsavelk jostas, ekstrām vienkārši nepietiek tik, cik gribētos.
Tu taču nezini cik daudz "atliekamās" naudas ikdienā aiziet citām bērnu vajadzībām, pulciņiem, ierīcēm, dajebkam.
29.10.2024 19:06 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits