Ko darīt, ja ceļošanu ar bērniem atļauties nevar

10 gadi
Reitings 1147
Reģ: 23.04.2014
Sveikas, dievietes!
Gribam ar vīru kaut kur aizbraukt kā normāli cilvēki atvaļinājumā uz ārzemēm, mums diviem finanses būtu, bet mums ir divi bērni-skolnieki, kuriem izmaksas tādas pašas kā mums.
Un četriem to līdzekļu ceļojumam nav. Un te ir problēma, kas kādam varbūt arī nav problēma. Šķiet,ka tas nav ētiski braukt bez viņiem, tomēr skolnieki un nav maziņi, kas neko neatcerēsies, grib līdzi, protams. Klases čatos klasesbiedri sūta foto,ka, lūk, es Turcijā utml.
Manā bērnībā tādu problēmu nebija, neviens nekur nebrauca- ne mani vecāki, ne es. Šobrīd visi ceļo ar bērniem un liekas,ka tā būtu nodevība. Es pārāk asi to uztveru? Bet mums tuvu 40, nav jau nekāds vecums, bet visu laiku atlikt savas vēlmes kaut ko redzēt īsti negribas.Bērni paši aizceļos,kad izaugs, varētu arī tā pagriezt.
Ko jūs darītu? Kāds jūsu viedoklis par bezkaunīgiem vecākiem,kas neņem bērnus ceļojumos? Tādi vispār ir vai tā jau ir jaunā norma un vecākiem tas ir jānodrošina?
28.10.2024 12:27 |

Reitings 695
Reģ: 04.09.2024
Te ir ieteikumi, te ir pat ceļojumu piedāvājumi, te ir atbildes uz jautājumiem un padomi.
Mamma taču var doties kaut uz Āfriku, ja grib, bet ja tēma tapa, tad nav mierā ar savu iedomāto rīcības plānu. Komentāru dažādība noder sava viedokļa nostabilizēšanai vai pārdomāšanai.
28.10.2024 15:46 |

Patīk
Reitings 2902
Reģ: 03.11.2023
AnneBelle @ 28.10.2024 15:29
Ja gribas kūrortīgāku ceļojumu, tad var skatīties Ryanair siltos galamērķus - Malta, Malaga, Barselona... uz 4 cilvēkiem lidojumā var iekļauties 500-600eur, nakšņošana aptuveni tikpat. Izklaides, ēdiens u.tml. atkarībā no vēlmēm, bet viss kopā var iekļauties 2k, taču komfortablāk būtu ar 2.5k.

Piekrītu, ja ir laba motivācija, tad nedēļu pačakarējoties var pats sev salikt kopā foršu ceļoumu, nemaksājot aģentūrai papildus.
Te jau iepriekš viena meitne minēja - nav arī gluži tā, ka Turcijas ceļojumi pie tūroperatoriem sākas no 4k. Vai nu te ir slinkums iedziļināties un sameklēt labu piedāvājumu, vai nevēlēšanās atteikies no kaut kādām ekstrām. Ko es nepārmetu, es arī gribu smuki ceļot nevis pa bomzīgo. Bet ja vēlēšanās ir pietiekami liela, tad kaut kā visu var sameklēt arī lētāk.
28.10.2024 15:46 |

Patīk
Reitings 2902
Pūce Pūcīgā @ 28.10.2024 15:43
Autore, kāpēc vispār šī tēma tapusi?
Vis taču normāli. Nabaga mamma grib aizbraukt, brauc. Uz priekšu. Ko tieši tu gribēji dzirdēt?
Es atbildēju uz šiem jautājumiem, bet redziet, te vajadzēja laikam tikai plaukšķināt priekā.
Dalībnieces uzraksta, ko darītu viņas - atbildot uz jautājumu. Atbildēja arī uz to, ko domā par bezkaunīgajiem vecākiem, kā pati autore to norāda.
Kas te nav pareizi, es nesaprotu?

Nu var normāli argumentēt un var caps lockā kliegt, ka viņa neekaaad neeekurr negrib ņemt bērnus līdzi!! :D
28.10.2024 15:48 |

10 gadi
Reitings 1147
Pūce Pūcīgā @ 28.10.2024 15:43
Autore, kāpēc vispār šī tēma tapusi?
Vis taču normāli. Nabaga mamma grib aizbraukt, brauc. Uz priekšu. Ko tieši tu gribēji dzirdēt?
Es atbildēju uz šiem jautājumiem, bet redziet, te vajadzēja laikam tikai plaukšķināt priekā.
Dalībnieces uzraksta, ko darītu viņas - atbildot uz jautājumu. Atbildēja arī uz to, ko domā par bezkaunīgajiem vecākiem, kā pati autore to norāda.
Kas te nav pareizi, es nesaprotu?

Viss kārtībā. Tu atbildēji uz jautājumu un citi arī. Gribēju zināt, ko citi domā par šādu scenāriju, kad bērni netiek ņemti līdzi. Noteikti taču atradīsies cilvēki, kas pajautās: a ko tad bērnus līdzi neņemat? Tik tiešām.. kāpēc... kāpēc jums nav māja? jā, kāpēc :D šie stulbie jautājumi!
28.10.2024 15:53 |

Reitings 695
Džinga @ 28.10.2024 15:48

Nu var normāli argumentēt un var caps lockā kliegt, ka viņa neekaaad neeekurr negrib ņemt bērnus līdzi!! :D

Nē nu, var jau arī bez pajāšanas un durām, bet te tomēr ir dažādi cilvēki un neviens bez grēka 😜
28.10.2024 15:55 |

Patīk
Reitings 2902
Pūce Pūcīgā @ 28.10.2024 15:55

Nē nu, var jau arī bez pajāšanas un durām, bet te tomēr ir dažādi cilvēki un neviens bez grēka ?

Manis pēc, bet es saku, ka nevar izteikt kaut kādus nepatiesus pieņēmumus un tad brīnīties, kāpēc autorei tas viedoklis nepatīk.
28.10.2024 15:57 |

Patīk
Reitings 2902
Standby @ 28.10.2024 15:53

Viss kārtībā. Tu atbildēji uz jautājumu un citi arī. Gribēju zināt, ko citi domā par šādu scenāriju, kad bērni netiek ņemti līdzi. Noteikti taču atradīsies cilvēki, kas pajautās: a ko tad bērnus līdzi neņemat? Tik tiešām.. kāpēc... kāpēc jums nav māja? jā, kāpēc :D šie stulbie jautājumi!

Pavisam noteikti kāds tā pajautās.
Bet tiešām nav variants ar bērniem kaut kur aizlidot uz īsāku laiku, ne uz kūrortu? Un pēc tam pašiem ar vīru kkur foršāk?
28.10.2024 15:59 |

Reitings 695
Džinga @ 28.10.2024 15:57

Manis pēc, bet es saku, ka nevar izteikt kaut kādus nepatiesus pieņēmumus un tad brīnīties, kāpēc autorei tas viedoklis nepatīk.

Autorei kā redz nav ne vainas ar viedokļiem...
Visas Sarmas un Džingas. Always the same 😁Saldais pārītis twix uz pēršanos.
28.10.2024 16:00 |

10 gadi
Reitings 1147
Džinga @ 28.10.2024 15:59

Pavisam noteikti kāds tā pajautās.
Bet tiešām nav variants ar bērniem kaut kur aizlidot uz īsāku laiku, ne uz kūrortu? Un pēc tam pašiem ar vīru kkur foršāk?

Es te tā palasu, ka meitene te viena uz Malagu piedāvā pa 2.5 tk aizbraukt, kas ir loti ok. Man nav ceļotājas pieredze, varbūt es nemāku atrast tos foršos piedāvājumus un biļetes, tāpēc liekas neiespējamā misija kur aizbraukt. Manā gavā jebkur forši aizbraukt ir 1tk=1 cilvēks. Noteikti,ka visu var lētāk, bet reizi četros gados kaut kur izbraukt un visu pa minimumam.. tad kāda jēga un bauda?
Nav jau tā, ka iespēja atlikt tikai 50euro mēnesi, dievs pasarg. Katru mēnesi tiek atlikta summa ātrākai kredīta nomaksai+drošības spilvenam. Bet tam ceļojumam... nu ceļojumam liekas tur nav vietas. Iespējams mazāk jāatliek, bet vai tas ir finansiāli pareizs lēmums, es nezinu. Visu nevar gribēt,tā jau ir. Bet paldies tām, kas iedrošina kaut kā sakrāt tomēr un kaut vai uz Poliju aizbraukt.
28.10.2024 16:11 |

Patīk
Reitings 2902
Pūce Pūcīgā @ 28.10.2024 16:00

Visas Sarmas un Džingas. Always the same ?Saldais pārītis twix uz pēršanos.

ko tieši domāji ar to, ka autorei nav ne vainas ar viedokļiem? Laikam teikumu kā tādu nesapratu. Vai arī tu nesaprati, ko es centos pateikt. oh well, šo rakstot man jau apnika :D
28.10.2024 16:22 |

Patīk
Reitings 2902
Standby @ 28.10.2024 16:11

Es te tā palasu, ka meitene te viena uz Malagu piedāvā pa 2.5 tk aizbraukt, kas ir loti ok. Man nav ceļotājas pieredze, varbūt es nemāku atrast tos foršos piedāvājumus un biļetes, tāpēc liekas neiespējamā misija kur aizbraukt. Manā gavā jebkur forši aizbraukt ir 1tk=1 cilvēks. Noteikti,ka visu var lētāk, bet reizi četros gados kaut kur izbraukt un visu pa minimumam.. tad kāda jēga un bauda?
Nav jau tā, ka iespēja atlikt tikai 50euro mēnesi, dievs pasarg. Katru mēnesi tiek atlikta summa ātrākai kredīta nomaksai+drošības spilvenam. Bet tam ceļojumam... nu ceļojumam liekas tur nav vietas. Iespējams mazāk jāatliek, bet vai tas ir finansiāli pareizs lēmums, es nezinu. Visu nevar gribēt,tā jau ir. Bet paldies tām, kas iedrošina kaut kā sakrāt tomēr un kaut vai uz Poliju aizbraukt.

Nuu, tu pārspīlē, 1k uz cilvēku nav minimums un knapināšanās. Es pagājušogad ar vīru biju Horvātijā uz nedēļu, šķiet, ka iztērējām kopā abi kādus 1400. Bet ir jāmeklē lidojumi, jāpagooglē apksates un palikšanas vietas. Par all inclusive nemāku spriest, bet arī noteikti nav jāmaksā tūkstotis par personu. Rekur tev jau atrada to Malagu, ņem ciet
28.10.2024 16:25 |

Reitings 431
Reģ: 30.08.2024
Tas ar all inclusive pa 2400 eur /7 dienas nemaz nav ceļojums, bet gan patāls brauciens uz labu viesnīcu.
Vajag pa lēto. Lidojums, mugursoma ar termosu un telti, un uz kalniem.
Tad ir ceļojums.
Paņem līdzi bērnus lai iemācās nečīkstēt.
Bērniem nav jāmāca kā šķiest naudu, kamēr šie neko neprot. Jāmāca kā ar mazu naudu iztikt.
28.10.2024 16:25 |

Patīk
Reitings 2902
Bebermans @ 28.10.2024 16:25
Tas ar all inclusive pa 2400 eur /7 dienas nemaz nav ceļojums, bet gan patāls brauciens uz labu viesnīcu.
Tad ir ceļojums.
Bērniem nav jāmāca kā šķiest naudu, kamēr šie neko neprot. Jāmāca kā ar mazu naudu iztikt.

vo ieteikums! :D
28.10.2024 16:26 |

Reitings 431
paskatieties kā šis ceļo.

Var tikai apskaust. Un vēl pamācīs kā lētāk.
28.10.2024 16:59 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Pūce Pūcīgā @ 28.10.2024 16:00

Visas Sarmas un Džingas. Always the same ?Saldais pārītis twix uz pēršanos.

Nevis uz pēršanos, bet šaurpierēm pastāstīt, ka neaizvest bērnus ceļojumā nav jāuzskata kā pārkāpts bauslis vai ētikas kods, pēc kā tu kļūsti par sliktu cilvēku/vecāku.
28.10.2024 17:12 |

Reitings 124
Reģ: 26.08.2024
Bebermans @ 28.10.2024 16:25
Tad ir ceļojums.

Galvenais te arī lieki netērēties uz kvalitatīvu, ērtu ekipējumu, kurš maksātu vairāk nekā brauciens uz Malagu. Telti var aizņemties no onkuļa-makšķernieka, noteikti kādam ir vēl padomju brezentene. Kas par to, ka iepelējusi un bišķi ož. Un to zviedru armijas mugursomu ar rāmi, kas jau tukša sver 7 kg. Labiem apaviem un drēbēm, kaut kādiem goretexiem tērēt nav vērts, kalnos tak var iet tenisenēs kā mūsu vecāki jaunībā, nu un, ka izmirks, no slapjuma vēl neviens nav nomiris. Līdzi - rupjmaize un tušonka.
28.10.2024 17:42 |

Reitings 2669
Reģ: 11.10.2022
kad cilveki beigs domat,ko padomas kads cits.Ir jadzivot seit un tagad un ja sanak braukt tikai diviem,tad braukt un atpusties.
Berniem pa lielam vispar ir pilnigi vienalga vai ta ir Latvija vai arzemes.Ar berniem aizbrauciet tepat kautkur interesanti vai uz Lietuvu vai Igauniju.
28.10.2024 18:07 |

Reitings 431
Mežezera delīrijs @ 28.10.2024 17:42

Galvenais te arī lieki netērēties uz kvalitatīvu, ērtu ekipējumu, kurš maksātu vairāk nekā brauciens uz Malagu. Telti var aizņemties no onkuļa-makšķernieka, noteikti kādam ir vēl padomju brezentene. Kas par to, ka iepelējusi un bišķi ož. Un to zviedru armijas mugursomu ar rāmi, kas jau tukša sver 7 kg. Labiem apaviem un drēbēm, kaut kādiem goretexiem tērēt nav vērts, kalnos tak var iet tenisenēs kā mūsu vecāki jaunībā, nu un, ka izmirks, no slapjuma vēl neviens nav nomiris. Līdzi - rupjmaize un tušonka.

Labi padomi.
Tušonku līdzi labāk neņemt. Nazis, makšķeraukla, āķis, kramiņš uguns iešķilšanai.
Ja viss jānes uz muguras, tad mazāk jānes.
Telts arī smaga. Guļammaiss un zem klajas debess.
28.10.2024 18:53 |

Reitings 88
Reģ: 15.07.2024
Varbūt jums ir kāda iespēja piepelnīties? Ar ko jūs abi nodarbojaties? Žēl par tādu situāciju, bet, diemžēl, tāda ir realitāte daudzām ģimenēm. Vai nu jāsarauj jostas un ikdienā jādzīvo mazliet pieticīgāk, lai var iekrāt vairāk vai arī jāsamierinās ar to, kā ir. :-/
28.10.2024 19:33 |

Reitings 88
Reģ: 15.07.2024
Protams, jautājums arī kā jūs saprotat vārdu 'ceļošana'. Ja tā ir sauļošanās Turcijā vai Ēģiptē All Inclusive viesnīcā, tad, jā, jārēķinās ar lielākām naudas summām, bet tik pat labi var taču iesēsties auto un aizbraukt uz to pašu Varšavu, Gdaņsku, Prāgu. Nakšņošana - Airbnb. Ja gribas lidot, tad, starp citu, šobrīd kā reiz labas cenas airbaltic :-)
28.10.2024 19:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits