Džinga @ 28.10.2024 14:44
Ko tu peries, viņa teica, ka grib ņemt līdzi arī bērnus, bet tas ir par dārgu, viss, ko tu tur dzejo?
Buža @ 28.10.2024 14:38Reāli diskusija aizgājusi kaut kādā bardakā. Autore saka, ka negrib ņemt VISPĀR, NEKAD bērnus, jo tie dārgi izmaksā un var ietaupīt, ja krāj tikai sev un vīram, bet te daža mauj, ka šoreiz bērni iztiks. Tak lasat, duras.
Pusaudžiem bērniem vienīgā opcija tikt ceļojumā ir tad, kad paši pelnīs, jo māte negrib krāt četrus gadus, bet divus gadus krājot var paķert mazbudžeta lētos ceļojumus biežāk, jo nāk vecums un autorei žēl priekš bērniem.
Ja tēma būtu pasniegta citādāk, visi plaudētu un teiktu, ka vajag to atpūtu divatā.
Bet ja tēma sākas ar to, ka viņu neviens nekur neveda un tāpēc pat necentīsies vest savua bērnus un vai tad tas ir pienākums viņus vest, ja pašai gribas visur kur bez viņiem?
Nav, autore. Tas nav pienākums, bet labiem vecākiem gribas tos bērnus aizvest arī, it sevišķi, ja viens no tiem ļoti prasās braukt kaut kur.
Kā jau teicu sākumā- viss ir par balansu. Ir ceļojumi ar bērniem, ir ceļojumi bez bērniem.
Plānot ceļojumus tikai bez bērniem, jo bērni dārgi un negribas priekš viņiem tērēt naudu, jo tur sanāk jau puse nakošajam lētucim ceļojumā...tas ir skopums.
Mežezera delīrijs @ 28.10.2024 14:38
Autore, feisbūkā pilnas grupas ar piedāvājumiem ceļojumam uz jau pieminēto Turciju (no kurienes citi klases čatā sūta bildes). 2 pieaugušie +2 bērni piedāvājums ultra all inclusive 5* viesnīcā uz 7 naktīm ir 2423 EUR. Sorry, bet, ja šādu summu tu vari sakrāt tikai 4 gadu laikā, tad piedod, bet teikšu, ka tavs ienākumu līmenis ir pamatīgi tuvāk nabadzīgajam, nevis "ļoooti pārspīlēti".
Pat tad, ja jūs ar vīru mēnesī atliekat katrs 50 EUR šādam braucienam, tas prasītu tikai 2 gadus sakrāt šādu summu. Ja jūsu ceļojuma fondā aiziet tikai 25 EUR no cilvēka mēnesī, es nopietni pārdomātu, vai manas iespējas atbilst manām vēlmēm, un ceļojuma vietā izvēlētos investēt sevis attīstīšanā, lai tomēr var pelnīt mazliet vairāk.
Diabolus @ 28.10.2024 14:49
Tātad tavs piedāvātais variants - neviens neatpūšas, neviens nekur nebrauc? Ja es būtu tādā situācijā, beidzot sakrājusi kaut ko, es brauktu, noskalotu vainas apziņu džina glāzē un baudītu divvientulību ar vīru. Vari šausmināties un mest krustus. Sorry not sorry ?
Bet es tādā gadījumā viennozīmīgi melotu, ka abi ar tēti dodamies darba darīšanās (un stingri piekodinātu, lai pie šīs versijas turas arī tie, kas tajā laikā bērnus pieskata).
Buža @ 28.10.2024 15:02
Kāpēc melot pieaugušiem bērniem, ja jau patiesais iemesls nav nekas tāds? Nu nav nauda bērnu ceļojumam. Nu nav. Nebūs. Vecākiem taču tas nav jānodrošina. Nav tāda pienākuma vecākiem.
Turklāt, ja nekad autore nav bijuši ārpus valsts, tad pusaudži pēkšņi ticēs, ka tagad nu darba darīšanas ārzemēs viņai? ?
SarmaD @ 28.10.2024 15:05
Tevi kādreiz vecāki mājās atstāja kamēr paši ceļojumā ka tā iecepies?
Autore vispār neteica ka NEKAD, NEMŪŽAM nekrās bērniem un nevedīs viņus nekur. Pati dura. ?
Ja mēs pa diviem gadiem sakrājam diviem cilvēkiem, tad priekš četriem - četros gados. Tātad līdz 50 gadiem,labi,ja 2x kaut kur aizbrauksim. Tā arī nomiršu neko neredzēdama...
Standby @ 28.10.2024 15:13Pārspīlējat, meitenes . "negrib, NEKAD, ietaupīt" wtf Es kā autore saku, un te pat nebūs jāzīlē,ko domāju : gribētu bērnus līdzi!!! Kā katrs normāls vecāks gribu ar bērniem aizbraukt atvaļinājumā ārpus dzimtenes. Jautājums ir finansēs. Paldies tām, kas iesaka plānu 2 caur 2. Varbūt kas sanāks.
Esmu FB grupām, skatos arī tos Turcijas piedāvājumus, lai gan negribu es uz turieni,nemanīju tik lētus piedāvājumus. Parasti 1000 uz cilvēku rupji rēķinot tādās turcijās/ēgiptēs.
Standby @ 28.10.2024 15:13Pārspīlējat, meitenes . "negrib, NEKAD, ietaupīt" wtf Es kā autore saku, un te pat nebūs jāzīlē,ko domāju : gribētu bērnus līdzi!!! Kā katrs normāls vecāks gribu ar bērniem aizbraukt atvaļinājumā ārpus dzimtenes. Jautājums ir finansēs. Paldies tām, kas iesaka plānu 2 caur 2. Varbūt kas sanāks.
Esmu FB grupām, skatos arī tos Turcijas piedāvājumus, lai gan negribu es uz turieni,nemanīju tik lētus piedāvājumus. Parasti 1000 uz cilvēku rupji rēķinot tādās turcijās/ēgiptēs.
Buža @ 28.10.2024 15:15
Kad tu mētājies ar putām uz lūpām pa visām disksuijām vienlaicīgi, tad nav nekāda vaina. Kad kāds kavē savu laiku aktīvākajā diskusijā, kas nav saistīta ar Kivičiem vai Gluzunovu, es esmu iecepusies. ?Man vienkārši ir brīvs laiks un viedoklis. Ar to pietiek, lai piedalītos forumā, pat, ja mums viedokļi nesakrīt.
Nepatīk, traucē, nobloķē.
Te arī ir atbilde par turpmākajiem plāniem ar bērniem.. Labāk mirt, nekā pakrāt ilgāk. ?
Vai tik autorei tiešām nav kaut kāda pusmūža krīze, miršans tēmu viņa paķer jau vairākkārtīgi.
SarmaD @ 28.10.2024 15:20
Take a chill pill un varbūt ieplāno vizīti uz terapiju. Saku no sirds, noderēs. ?
Buža @ 28.10.2024 15:22
?ok, šo komentu pieseivošu un tu to redzēsi ikreiz kā kārtējo reizi dirsīsies pa visu forumu.
SarmaD @ 28.10.2024 15:25
Man taču pilnīgi pajāt! ?
Tev acīmredzami ir kaut kāda super trauma ar bērnu neņemšanu ceļojumos, ka jānāk tik pārspīlēti stāstīt, kā pareizi jādara, jākrāj, jādzīvo lai tik visur savus sīkos paņemtu līdzi. ?
Ko jūs darītu? Kāds jūsu viedoklis par bezkaunīgiem vecākiem,kas neņem bērnus ceļojumos?
Diabolus @ 28.10.2024 15:33
Ir tāda mammu suga, kas vienmēr no sevis tēlo visperfektāko, zinošāko, labāko (lai gan pat nezinu, vai te aktīvajām bērnu tiesību aizstāvēm ir bērni…ja nav, tas ir vēl smieklīgāk ?).
Var braukt kaut katru nedēļu, ja līdzekļi atļauj. Bet tiešām nesaprotu, kāpēc mammu, kura vienkārši grib beidzot kaut kur aizbraukt, negaidot, kad pūcei aste ziedēs, pataisa par kaut kādu briesmoni. Cilvēks n-tos gadus ir visu pakārtojis bērniem un beidzot grib aizbraukt ceļojumā. Šausmas!