Ko darīt, ja ceļošanu ar bērniem atļauties nevar

10 gadi
Reitings 1147
Reģ: 23.04.2014
Sveikas, dievietes!
Gribam ar vīru kaut kur aizbraukt kā normāli cilvēki atvaļinājumā uz ārzemēm, mums diviem finanses būtu, bet mums ir divi bērni-skolnieki, kuriem izmaksas tādas pašas kā mums.
Un četriem to līdzekļu ceļojumam nav. Un te ir problēma, kas kādam varbūt arī nav problēma. Šķiet,ka tas nav ētiski braukt bez viņiem, tomēr skolnieki un nav maziņi, kas neko neatcerēsies, grib līdzi, protams. Klases čatos klasesbiedri sūta foto,ka, lūk, es Turcijā utml.
Manā bērnībā tādu problēmu nebija, neviens nekur nebrauca- ne mani vecāki, ne es. Šobrīd visi ceļo ar bērniem un liekas,ka tā būtu nodevība. Es pārāk asi to uztveru? Bet mums tuvu 40, nav jau nekāds vecums, bet visu laiku atlikt savas vēlmes kaut ko redzēt īsti negribas.Bērni paši aizceļos,kad izaugs, varētu arī tā pagriezt.
Ko jūs darītu? Kāds jūsu viedoklis par bezkaunīgiem vecākiem,kas neņem bērnus ceļojumos? Tādi vispār ir vai tā jau ir jaunā norma un vecākiem tas ir jānodrošina?
28.10.2024 12:27 |

Reitings 695
Reģ: 04.09.2024
Standby @ 28.10.2024 13:01
Nu jau pārspīlējat :D Kāda tur šikošana ar vīna sūkšanu un močīt pa pasauli :D Tas tāpat būtu budžeta variants. Reizi divos gados būtu grūti nosaukt par močīšanu pa pasauli.
Viens vecāks+viens bērns nav opcija. Neesmu ceļojusi, man nav pieredzes, es pazaudēšos ar visu bērnu. Vīram tā pieredze lielāka, arī valodu zināšanas labākas.
Ja mēs pa diviem gadiem sakrājam diviem cilvēkiem, tad priekš četriem - četros gados. Tātad līdz 50 gadiem,labi,ja 2x kaut kur aizbrauksim. Tā arī nomiršu neko neredzēdama... Pati vainīga sanāk. Ja nevaram četriem, tad nebraukt nekur?

Nu ceļošana ir "lakšerī prece" un nabagajiem nesanāk. Ja to vajag tikai tev un bērniem negribas dot, tad nu aiziet...kāpēc tad ir šis jautājums, ja pašai šis liekas labākais variants?
Tāpēc, ka pati saproti, ka izklausās drusku slimi.
Iesaisti bērnus krāšanas procesā, ja grib braukt, tad atsakamies no tā un tā..liekat to naudu malā un sakrāsiet mazbudžeta variantam.
Jocīga māte, nudien. "Tā arī nomiršu neko neredzēdama.." Laksi pa pasauli,kad bērni būs izauguši un aizgājuši savās dzīvēs. Tad vecākiem naudas paliek vairāk un tad var atļauties vairāk.
Nu jādomā bija pirms dzemdēji 😁šis tas jau tiem bērniem ir jāparāda dzīvē. Nepietiek nopirkt botes un pildspalvu un cerēt. Bērniem arī jāredz pasaule, parki, izklaides. Bērni arī jāved ēst ārpus mājas, lai redz, kā var dzīvot un prot uzvesties. Protams, ka ar bērniem ir dārgāk, bet būt vecākam tomēr uzliek kaut kādus pienākumus.
28.10.2024 13:15 |

Reitings 669
Reģ: 05.08.2024
Kā jākrāj, lai divos gados sakrātu tikai mazbudžeta variantu diviem?
Izklausās, ka jūs arī divatā knapi varat atļauties aizbraukt.
28.10.2024 13:16 |

Reitings 482
Reģ: 14.05.2024
Standby @ 28.10.2024 13:13

Kas tur dīvains? Tas nozīmē vēl 2 gadus krāt. Tātad reizi četros gados!
Pastāsti, kā. Es tikai IG redzu tos ceļotājus. Nezinu, kāda ir citu finansiālā situācija, kredītu apmērus, iespējams, tas viss ir pateicoties kredītiem, nav ne jausmas.
Var.Tikai pēc 4 gadiem.

Varbūt ir lētāki varianti, kur var visi aizbraukt ceļojumā? Vai arī, tiešām jāparunā ar bērniem, ko viņi saka un domā. Kur vispār ir doma braukt ceļojumā?
28.10.2024 13:17 |

Reitings 695
engelens @ 28.10.2024 13:07
Manuprāt, tur vispār nevajadzētu satraukties, kamēr mums bija viens bērns, līdz 4 gadu vecumam, ar vīru braucām divatā (ja neskaita Lietuvu, Igauniju, kur sākām ceļot ar bērnu), bet nopietnie ceļojumi slēpot, sildīties, bez bērna, tad jau vel vairāk varēja pateikt, ka pametam bērnu! Kad piedzima otrs, tad līdz viņa 5-6 gadiem turpinājām braukt garākos braucienos tikai ar vīru, pat neskatoties uz to, ka vecākais jau skolā gāja. Tagad ir braucieni gan kopā, gan atsevišķi, gan atsevišķi - atsevišķi. Šogad visi kopā braucām slēpot, tad es ar bērniem sauli ķert, vīrs tagad vispār viens bija aiztinies ar draugiem makšķerēt uz kaut kādām salām uz nedēļu. Kāda starpība, kas Jums pārmetīs, ka braucat bez bērniem - radi, draugi? Cits jautājums, ka iespējams ceļojumu ar bērniem ir jāplāno laikus, lai var sarēķināt finanses, protams, ka tas ir dārgāk. Te jūtas, ka ir kāds labs piedāvājums, kur jābrauc tagad, bet finanses nebija plānotas un bērniem pietrūkst... savādāk, var gadu pagaidīt, sakrāt, saplānot un ceļot kopā! Un es nepiekritīšu, ka bērni neko neatceras... Man bērnu dārznieks ļoti labi atceras visus braucienus uz Lotes zemēm, viesnīcas, par brokastis un gardumus, ko mamma nopirka. Man arī pašai prieks braukt ar bērniem tagad, izbaudīt, parādīt kā ir citur, lai redz kaut ko bez savas zemes. Protams, izaugs - ceļos, bet diez vai gribēs ceļot jau ar mums kopā. Tas ir kopa pavadītais laiks.

Te taču cita situācija - izklausās, ka autore pat neplāno ar bērniem kaut kur braukt, jebkad. Paši izaugs, lai brauc. Sanāk tikai diviem. un nav un nebūs opcija braukt 4, jo galvenais, ka viņa tiek. Pārējie brauks, kad izaugs.
2 gados diviem sakrāj, 4 gadi krāt par daudz un tāpēc grib braukt divi, jo negrib krāt visiem.
Tas pat nav par kopā būšanu, bet to, ka negribas bērnus ņemt līdiz nekad, jo sanāk tikai pašiem.
28.10.2024 13:21 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Autorei bailes, ka novecos audzinādama bērnus un neguvusi iespaidus no pasaules un nebūs tos iedevusi bērniem, vairāk gan bažas par sevi pašu. Pilnīgi normāla reakcija, manuprāt. Realitāte ir tajā, ka autore nesaprot to, ka tā utopija kas ir IG bildēs par skaistu un piepildītu dzīvi kur piķis nav problēma ir tieši piecas sekundes ilga priekš tā IG foto. Ārpus tā tas ir dzīvesstils, visbiežāk kredīti un finanšu menedžēšana. Es gan nesaku ka pasaulē nav vidusslāņa cilvēku, kuri prot menedžēt finanses un nav apkrauti ar kredītiem.
28.10.2024 13:22 |

Reitings 3512
Nu jādomā bija pirms dzemdēji

Ja tev kāda atklāti pateiktu ka uztaisija abortu jo gribēja ceļot, sajūsmā sistu plaukstiņas un uzslavētu par pareizu izvēli?
Pamulķe...
28.10.2024 13:24 |

10 gadi
Reitings 1147
Džinga @ 28.10.2024 13:10
Nu atkarīgs kādi jums ir bērni. Esi ar viņiem runājusi par šo? Var diezgan atklāti parunāt kas un kā, saprast viņu viedokli.
Kad mācījos vidusskolā, vecāki ar mani neko neizrunāja un vnk pateica, ka brauks ceļojumā. Tolaik man likās forši, varēšu padzīvot nedēļu viena pati pa mājām. Tagad, saktoties atpakaļ, mazliet sāp, ka nepienāca parunāt kāpēc izvēlas braukt bez manis. Zinu, ka tas bija naudas dēļ, bet bērns var padomāt arī, ka vienkārši negribat ņemt līdzi.

Esam runājuši. Viens diez gan vienaldzīgi, bail lidot, bet man kā mammai gribētos parādīt pasauli. Otrs grib. Prasa,kad kaut kur lidosim. Kā lai pasaka,ka nebūs? Nekā.. un tajā pašā laikā es gandrīz nekur neesmu bijusi un būsim reāli uz skaistiem pensijas gadiem cerēt ir muļķīgi.
Negribu sāpināt bērnus. Nāksies vien ziedot savas vēlmes.
Vecākā paaudze pārmet, kas ta mums ar pamperiem un veļasmašīnām par grūtībām. Re kur ir: pamatvajadzību sarakstā ir ceļošana.
28.10.2024 13:24 |

Reitings 3512
Re kur ir: pamatvajadzību sarakstā ir ceļošana

Ceļošana NAV pamatvajadzība. Tas ir sabiedrības spiediens. To vai nu var, vai nu nevar atļauties.
28.10.2024 13:26 |

Reitings 669
Reģ: 05.08.2024
SarmaD @ 28.10.2024 13:24

Ja tev kāda atklāti pateiktu ka uztaisija abortu jo gribēja ceļot, sajūsmā sistu plaukstiņas un uzslavētu par pareizu izvēli?
Pamulķe...

Neesmu pret abortiem, bet arī uzskatu, ka katram nabagam nevajag bērnu baru, ja zina, ka nevarēs uzturēt un gribās dzīvot tikai sev. Vairoties nav obligāti.
28.10.2024 13:27 |

Reitings 3512
Buža @ 28.10.2024 13:27

Neesmu pret abortiem, bet arī uzskatu, ka katram nabagam nevajag bērnu baru, ja zina, ka nevarēs uzturēt un gribās dzīvot tikai sev. Vairoties nav obligāti.

Ar šito tekstu lūdzu pie katras sievietes, kura izprašņā sev pazīstamās, kad tad būs bērniņi. Bet tas ir cits topiks.
28.10.2024 13:30 |

Reitings 695
Kā lai pasaka,ka nebūs?

A, kā tu plāno pateikt, ka būs, bet tikai tev un tēvam?

Reitings 482
Reģ: 14.05.2024
SarmaD @ 28.10.2024 13:22
Autorei bailes, ka novecos audzinādama bērnus un neguvusi iespaidus no pasaules un nebūs tos iedevusi bērniem, vairāk gan bažas par sevi pašu. Pilnīgi normāla reakcija, manuprāt. Realitāte ir tajā, ka autore nesaprot to, ka tā utopija kas ir IG bildēs par skaistu un piepildītu dzīvi kur piķis nav problēma ir tieši piecas sekundes ilga priekš tā IG foto. Ārpus tā tas ir dzīvesstils, visbiežāk kredīti un finanšu menedžēšana. Es gan nesaku ka pasaulē nav vidusslāņa cilvēku, kuri prot menedžēt finanses un nav apkrauti ar kredītiem.

Nu es varu teikt to, ka manā paziņu un draugu lokā neviens IG netēlo. Drīzāk pat mazāk rāda, kā ir patiesībā! Ir arī starpība, būvēt māju Baltezerā ar kredītu, vai dzīvot hruščovka.
Ir dažreiz jāsaprot realitāte, protams, ļoti daudzi tēlo soc. tīklos, kā arī šeit forumā, bet tomēr bieži vien cilvēki saprot, kas tēlo un kas nē.
Ceļojums prasa savas finanses, ja autore jūt vainas apziņu, tad varbūt jāpagaida, lai bērni izaug un tad, lai brauc ceļojumā. Vai arī 4 gadus krāt naudu, lai visi skaisti kopā aizbrauktu ceļojumā.

Reitings 695
Dariet to, ko varat atļauties, jo acīmredzot, ceļot jūs nevarat atļauties un ja tik ilgi jākrāj lētajam variantam diviem, tad jūs tiešām nevarat atļauties ceļot.
Ja tik ļoti gribas ceļot, tad uzstādiet to kā mērķi un sākat ar labāk atmaksātu darbu meklēšanu, abi divi.
28.10.2024 13:33 |

10 gadi
Reitings 1147
Laksi pa pasauli,kad bērni būs izauguši un aizgājuši savās dzīvēs.
Tev kādas problēmas ar alkoholu laikam, Pūce Pūcīgā. Alkoholu praktiski nelietoju. Tu jau uzbūri ainu, kur vīna upes plūdīs kādā Francijas provincē :D
Ņemtu labprāt līdzi! Ja negribētu, tad tēmu neveidotu. Cik Tev gadu, Pūce? Man gandrīz 40 un zini, tik daudz slimu vienaudžu.. Tev liekas- nu krāj tos 4 gadus, kur problēma! Man tas ir- a ja nu kas notiks? Dzīve ir īsa.
28.10.2024 13:38 |

10 gadi
Reitings 1147
Buža @ 28.10.2024 13:27

Nosaukt mani par nabagu būtu pārspīlēti. Tiešām ļoooti pārspīlēti.
28.10.2024 13:40 |

Reitings 695
Standby @ 28.10.2024 13:38
Tev kādas problēmas ar alkoholu laikam, Pūce Pūcīgā. Alkoholu praktiski nelietoju. Tu jau uzbūri ainu, kur vīna upes plūdīs kādā Francijas provincē :D
Ņemtu labprāt līdzi! Ja negribētu, tad tēmu neveidotu. Cik Tev gadu, Pūce? Man gandrīz 40 un zini, tik daudz slimu vienaudžu.. Tev liekas- nu krāj tos 4 gadus, kur problēma! Man tas ir- a ja nu kas notiks? Dzīve ir īsa.

Man nav problēmu ne ar ko, tēma ir par tevi. Es kā reiz tāda kā tu, saskatījusies IG foto, kā pieaugušie bauda divvientulības ārzemēs ēdot labumu un malkojot vīnus, viesnīcās ar skaistiem skatiem.
Tu domā, ka dzīve ir īsa un 4 gadi negribi krāt, bet ja nu kaut kas notiek ar kādu no bērniem? Vai tev nebūs sirdsapziņas pārmetumi, ka tu reāli neko neesi tam bērnam parādījusies, bet ciklējies tikai uz sevi un to, ko tu neesi izdarījusi? Dzīve mums visiem viena un visādi var būt. Vai tad tu dzīvotu un ceļotu ar prieku, zinot, ka tu varēji pacensties un dot visiem, bet biji tik nepacietīga un gribēji tikai sev, sev, man, man..
Ja jau mēs tik globāli te dzīves īsuma tēmu aizskaram.. Nevienam nav rītdiena apsolīta. Ne tev, ne man, ne maniem bērniem, ne taviem.
28.10.2024 13:53 |

Patīk
Reitings 2902
Reģ: 03.11.2023
SarmaD @ 28.10.2024 13:22

Jā, nu te laikam ir jautājums vai vecāku pienākums ir veltīt visu sevi bērniem, likt malā savas vēlmes un krāt vairākus gadus, lai visiem būtu labi, vai arī ir okei sevi palutināt un bērnus vienkārši apgādāt ar nepieciešamo, bez ekstrām.
Grūti pateikt, katrā ģimenē ir cits modelis un katru bērnu tas iespaidos citādāk.
Es laikam sameklētu lētās biļetes kaut kur tepat Eirpoā un aizlidotu ar bērniem kaut uz 3 dienām un tad pašiem ar vīru saplānotu lielāku ceļojumu. Bet dažas gan jau teiks, ka tas ir egoistiski, varbūt arī ir.
28.10.2024 13:54 |

10 gadi
Reitings 1544
Reģ: 29.01.2009
Man gandrīz 40 un zini, tik daudz slimu vienaudžu.. Tev liekas- nu krāj tos 4 gadus, kur problēma! Man tas ir- a ja nu kas notiks? Dzīve ir īsa.

Man jau ir 40 gadu, un man apkārt ir daudz stipru, dzīvespriecīgu, mērķtiecīgu vienaudžu! Nekad neaizmirsīšu sevi jaunība, kad likās, ka pēc 30 jau dzīve beidzās... bet viņa reāli turpinās!... un vienmēr atceros vārdus, ko saka man tētis - pēc 50 gadiem viņš beidzot sāka ar mammu dzīvot! Mēs ar brāli vairs nebijām viņiem uz "kakla" viņi sāka kopā ceļot - Turcija, Krēta, Gruzija, Horvātija u.t.t. un atpūšas viņi superīgi, sūta bildes ar vīniņu un cigāru zobos (ikdienā tos nelieto), bildes no ekskursijām, pludmales u.t.t. Dzīve ir īsa, bet nevar ieslīgt galējībās, arī 20 gados var uzkrist ķieģelis uz galvas, un ko nu.... Tu pati nezini, var būt gada laikā nomainīsi darbu, sāksi pelnīt un varēsi atļauties nevis vienu ceļojumu divos gados, bet divus vienā gadā.... tas, ka šobrīd ir tāds kults, ka jābrauc reizi gadā uz Turciju/Ēģipti, liekas muļķīgi... paklausies, ka tas ir vienīgais, ko cilvēks visu gadu gaida, lai aizbrauktu pie baseina pierīties...
28.10.2024 13:54 |

Patīk
Reitings 2902
Reģ: 03.11.2023
Pūce Pūcīgā @ 28.10.2024 13:53

Man nav problēmu ne ar ko, tēma ir par tevi. Es kā reiz tāda kā tu, saskatījusies IG foto, kā pieaugušie bauda divvientulības ārzemēs ēdot labumu un malkojot vīnus, viesnīcās ar skaistiem skatiem.
Tu domā, ka dzīve ir īsa un 4 gadi negribi krāt, bet ja nu kaut kas notiek ar kādu no bērniem? Vai tev nebūs sirdsapziņas pārmetumi, ka tu reāli neko neesi tam bērnam parādījusies, bet ciklējies tikai uz sevi un to, ko tu neesi izdarījusi? Dzīve mums visiem viena un visādi var būt. Vai tad tu dzīvotu un ceļotu ar prieku, zinot, ka tu varēji pacensties un dot visiem, bet biji tik nepacietīga un gribēji tikai sev, sev, man, man..
Ja jau mēs tik globāli te dzīves īsuma tēmu aizskaram.. Nevienam nav rītdiena apsolīta. Ne tev, ne man, ne maniem bērniem, ne taviem.

uuu ja, ja tev domas iet tik depresīvā virzienā, tad ir laiks apsēsties un uzelpot. :D Tā jau var domāt, ka jebkuram cilvēkam kaut kad kaut kas var notikt un pašai bezmaz uz sliedēm jāmetas, jēziņ
28.10.2024 13:55 |

Reitings 3512
Pūce Pūcīgā @ 28.10.2024 13:53

Kopš kura laika to bagātību ko iedod vecāks savam bērnam mērāms ceļojumos? 😀
28.10.2024 13:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)