Ko darīt, ja ceļošanu ar bērniem atļauties nevar

10 gadi
Reitings 1147
Reģ: 23.04.2014
Sveikas, dievietes!
Gribam ar vīru kaut kur aizbraukt kā normāli cilvēki atvaļinājumā uz ārzemēm, mums diviem finanses būtu, bet mums ir divi bērni-skolnieki, kuriem izmaksas tādas pašas kā mums.
Un četriem to līdzekļu ceļojumam nav. Un te ir problēma, kas kādam varbūt arī nav problēma. Šķiet,ka tas nav ētiski braukt bez viņiem, tomēr skolnieki un nav maziņi, kas neko neatcerēsies, grib līdzi, protams. Klases čatos klasesbiedri sūta foto,ka, lūk, es Turcijā utml.
Manā bērnībā tādu problēmu nebija, neviens nekur nebrauca- ne mani vecāki, ne es. Šobrīd visi ceļo ar bērniem un liekas,ka tā būtu nodevība. Es pārāk asi to uztveru? Bet mums tuvu 40, nav jau nekāds vecums, bet visu laiku atlikt savas vēlmes kaut ko redzēt īsti negribas.Bērni paši aizceļos,kad izaugs, varētu arī tā pagriezt.
Ko jūs darītu? Kāds jūsu viedoklis par bezkaunīgiem vecākiem,kas neņem bērnus ceļojumos? Tādi vispār ir vai tā jau ir jaunā norma un vecākiem tas ir jānodrošina?
28.10.2024 12:27 |

Reitings 815
Reģ: 13.06.2024
Everests @ 10.11.2024 22:47
:D:D:D:D tu jau saproti, ka katram savs? es labāk atpūšos Polijas kalnos, zeķes žāvēdama priedē, nekā kaut kādā viesnīcā. :D man tā ir īsta dzīvošanas sajūta. katram ir savs, nevajag ar savu aprobežoto skatījumu te bārstīties :D

Piekrītu šim! Tādu īstu ceļošanas garšu vienmēr esmu izjutusi tieši tad, kad ceļojumos esmu gulējusi gan teltīs, gan necilos hosteļos kopā ar vēl 10 cilvēkiem istabiņā. Tie, kas grib, manis pēc lai mitinās glaunās viesnīcās un apmeklē tikai tūristiem paredzētās vietas, taču tāpēc nevajag ar tādu augstprātību un izsmieklu runāt par tiem, kuri tā nedara.
Tāpat jāpiebilst, ka ceļošana manā dzīvē ir prioritāte. Nē, man nav savu īpašumu, noguldījumu vai uzkrājumu, un principā es visu savu dzīvi varu ielikt vienā koferī. Protams, var jau raukt degunu un gudri mācīt citus, ka vispirms vajag sev nodrošināt pamatus dzīvei un tikai tad ceļot, bet, ziniet, esmu redzējusi tik daudzus cilvēkus, kuri visu mūžu rāvušies darbos, lai sev un ģimenei nodrošinātu labāku dzīvi, bet tad pēkšņi 60 gados vai nu sirds neiztur vai piemetas kāda slimība, un viss - dzīvei beigas. Tāpēc es netaisos visu mūžu rauties kaut kādu štrunta īpašumu vai drošības spilvenu dēļ, jo vēl nezinu, kas ar mani var notikt pēc gada, pieciem vai desmit gadiem. Tāpēc labāk izbaudu mirkli šeit un tagad, ceļojot un darot to, ko vēlos, ne domājot par nākotni, kuru varbūt nemaz nepiedzīvošu.
11.11.2024 00:54 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Tad jūs arī paliksiet pa dzīvi bomži, kuri savu iedzīvi koferī var sabāzt un neko ilgspējīgu saviem sīkajiem nekad neiedosiet, jo vienmēt būsiet pakļauti šitajai bomžu domāšanai. Dzīvei tad jau vispār nav jēgas, neviens nezin kas notiks rīt. Tapēc maucam ar koferi un telti Polijas kalnos un bomžojamies, kāda starpība kur es esmu un kā dzīvoju. 😀 Un saviem sīkajiem borēsim to pašu - stabilitāte ir overrated, triec nost naudu ceļojumos un pohuj, paēdīsi roltonu sliktos laikos, galvenais ka tiec kaut kur citā zemē zeķes pažāvēt krūmā. 😀
11.11.2024 10:18 |

10 gadi
Reitings 1147
Reģ: 23.04.2014
Piekrītu šim! Tādu īstu ceļošanas garšu vienmēr esmu izjutusi tieši tad, kad ceļojumos esmu gulējusi gan teltīs, gan necilos hosteļos kopā ar vēl 10 cilvēkiem istabiņā. Tie, kas grib, manis pēc lai mitinās glaunās viesnīcās un apmeklē tikai tūristiem paredzētās vietas, taču tāpēc nevajag ar tādu augstprātību un izsmieklu runāt par tiem, kuri tā nedara.

Tā tiešām ir īsta ceļošana. Es apbrīnoju šādus cilvēkus, kas var pakakāt dabā :D Bez jokiem. Diemžēl neesmu šo cilvēku sarakstā un vēl ko tādu mēģināt ar bērniem nemaz neriskētu,tā būtu pašnāvība.
Bet par pensiju gan es padomātu. Ja nav uzkrājumu un savas vietas, kur dzīvot.. loti riskanti attapties uz ielas vecumdienās.
11.11.2024 10:37 |

Patīk
Reitings 2903
Reģ: 03.11.2023
SarmaD @ 11.11.2024 10:18
Tad jūs arī paliksiet pa dzīvi bomži, kuri savu iedzīvi koferī var sabāzt un neko ilgspējīgu saviem sīkajiem nekad neiedosiet, jo vienmēt būsiet pakļauti šitajai bomžu domāšanai. Dzīvei tad jau vispār nav jēgas, neviens nezin kas notiks rīt. Tapēc maucam ar koferi un telti Polijas kalnos un bomžojamies, kāda starpība kur es esmu un kā dzīvoju. ? Un saviem sīkajiem borēsim to pašu - stabilitāte ir overrated, triec nost naudu ceļojumos un pohuj, paēdīsi roltonu sliktos laikos, galvenais ka tiec kaut kur citā zemē zeķes pažāvēt krūmā. ?

Ko tāda uzvilkusies :D
11.11.2024 13:18 |

Reitings 3512
Džinga @ 11.11.2024 13:18

Ko tāda uzvilkusies :D

Es vienkārši stāstu realitāti. Mani tas drīzāk uzjautrina, jo cilvēki paši nesaprot kas ir būtiski un tad nīd par cenām, lai gan paši nav sevi vispār nodrošinājuši.
11.11.2024 13:21 |

Reitings 815
SarmaD @ 11.11.2024 10:18
Tad jūs arī paliksiet pa dzīvi bomži, kuri savu iedzīvi koferī var sabāzt un neko ilgspējīgu saviem sīkajiem nekad neiedosiet, jo vienmēt būsiet pakļauti šitajai bomžu domāšanai. Dzīvei tad jau vispār nav jēgas, neviens nezin kas notiks rīt. Tapēc maucam ar koferi un telti Polijas kalnos un bomžojamies, kāda starpība kur es esmu un kā dzīvoju. ? Un saviem sīkajiem borēsim to pašu - stabilitāte ir overrated, triec nost naudu ceļojumos un pohuj, paēdīsi roltonu sliktos laikos, galvenais ka tiec kaut kur citā zemē zeķes pažāvēt krūmā. ?

Man tikai viens jautājums: kāpēc tevi tik ļoti uztrauc tas, kā dzīvo citi? Kāds no tiem ceļotājiem tev kaut ko nost ņem vai gabalu maizes no mutes rauj laukā? Kāpēc tāds naids? Kā arī jāpiebilst, ka ne visiem ir bērni. Man, piemēram, nav un nebūs, līdz ar to man tiešām vienalga par savu nākotni, jo dzīvoju tikai sev, daru to, ko vēlos darīt un izvēlos iepazīt pasauli, tā vietā, lai visu mūžu ar melnu muti rautos dēļ mantiskām vērtībām, kuras kapā tik un tā neviens nepaņems. Tad labāk nomirt, zinot, ka esmu dzīvē daudz ko redzējusi un piedzīvojusi.
Vispār jāpiebilst, ka ceļošana ļoti palīdz atvērt prātu, kļūt brīvāk domājošākam un atbrīvo no bezjēdzīgiem aizspriedumiem. Tev derētu pamēģināt. ;)
11.11.2024 15:25 |

Reitings 3512
ronnie @ 11.11.2024 15:25

Man tikai viens jautājums: kāpēc tevi tik ļoti uztrauc tas, kā dzīvo citi? Kāds no tiem ceļotājiem tev kaut ko nost ņem vai gabalu maizes no mutes rauj laukā? Kāpēc tāds naids? Kā arī jāpiebilst, ka ne visiem ir bērni. Man, piemēram, nav un nebūs, līdz ar to man tiešām vienalga par savu nākotni, jo dzīvoju tikai sev, daru to, ko vēlos darīt un izvēlos iepazīt pasauli, tā vietā, lai visu mūžu ar melnu muti rautos dēļ mantiskām vērtībām, kuras kapā tik un tā neviens nepaņems. Tad labāk nomirt, zinot, ka esmu dzīvē daudz ko redzējusi un piedzīvojusi.
Vispār jāpiebilst, ka ceļošana ļoti palīdz atvērt prātu, kļūt brīvāk domājošākam un atbrīvo no bezjēdzīgiem aizspriedumiem. Tev derētu pamēģināt. ;)

Ja tu esi pārliecināta ka tev bērnu nebūs, dzīvo kā gribi un manus tekstus laid garām šajā tēmā. Easy as that. Man neviens neko neatņem, tik visu laiku lasu, ka viss ir tik šausmīgi dārgs, bet paši nejēdz sev dzīvi sakārtot un ņaud, cik viss ir slikti. 😀
Par to mūžīgo kapa pieminēšanu - tur tu līdzi nepaņemsi arī savu koferi vai ceļojuma piedzīvojumus. Tur neko līdzi paņemt nevar. Ne mantisko, ne nemantisko. Tas ir tāds banāls attaisnojums vēlmei samierināties ar dzīvi tādu, kāda tā ir, lai nebūtu jācenšas dzīvot labāk un kvalitatīvāk. Tāds ir mans uzskats.
11.11.2024 15:28 |

Reitings 92
Reģ: 14.08.2023
SarmaD @ 11.11.2024 15:28

Ja tu esi pārliecināta ka tev bērnu nebūs, dzīvo kā gribi un manus tekstus laid garām šajā tēmā. Easy as that. Man neviens neko neatņem, tik visu laiku lasu, ka viss ir tik šausmīgi dārgs, bet paši nejēdz sev dzīvi sakārtot un ņaud, cik viss ir slikti. ?
Par to mūžīgo kapa pieminēšanu - tur tu līdzi nepaņemsi arī savu koferi vai ceļojuma piedzīvojumus. Tur neko līdzi paņemt nevar. Ne mantisko, ne nemantisko. Tas ir tāds banāls attaisnojums vēlmei samierināties ar dzīvi tādu, kāda tā ir, lai nebūtu jācenšas dzīvot labāk un kvalitatīvāk. Tāds ir mans uzskats.

Katram ir savs uzkats, kas ir kvalitatīvi dzīvot. Tu vari vadīties pēc noteiktas sabiedrības daļas ieradumiem un uzskatiem bet neviens pētījums neapstiprinās kas ir kvalitātīva dzīvē kopumā un katram indivīdam atsevišķi. Katram ir savas vēlmes un kvalitātes standarti. Citiem to nav vispār. Tad kas tev skaitās kvalitatīva dzīvē, citiem nebūs kvalitatīva, bet izmests laiks un nauda vēja. Tam nav jēgas. Dzīvo pati savu kvalitatīvo dzīvi un liec mierā citus. Kāpēc tu gribi lai suns dzīvo kā kaķis?
11.11.2024 16:49 |

Reitings 815

Ja tu esi pārliecināta ka tev bērnu nebūs, dzīvo kā gribi un manus tekstus laid garām šajā tēmā. Easy as that. Man neviens neko neatņem, tik visu laiku lasu, ka viss ir tik šausmīgi dārgs, bet paši nejēdz sev dzīvi sakārtot un ņaud, cik viss ir slikti. ?

Bet vai tad nav tā, ka katram šajā dzīvē ir sava laimes mēraukla? Kāpēc šķiet, ka dzīvošana "labāk un kvalitatīvāk" automātiski nozīmē īpašumu iegādi vai uzkrājumu veidošanu? Kādam "labāk un kvalitatīvāk" šķiet dzīvot uz koferiem un nakšņot teltīs. Katram savs.
11.11.2024 17:15 |

Reitings 170
Reģ: 09.09.2024

Tu jau vecmāmiņ dzīvo slikti un nekvalitatīvi . Ar saviem seriālu vecmodīgiem domu gājieniem.
11.11.2024 17:18 |

Patīk
Reitings 2903
31.oktobris @ 11.11.2024 16:49

Katram ir savs uzkats, kas ir kvalitatīvi dzīvot. Tu vari vadīties pēc noteiktas sabiedrības daļas ieradumiem un uzskatiem bet neviens pētījums neapstiprinās kas ir kvalitātīva dzīvē kopumā un katram indivīdam atsevišķi. Katram ir savas vēlmes un kvalitātes standarti. Citiem to nav vispār. Tad kas tev skaitās kvalitatīva dzīvē, citiem nebūs kvalitatīva, bet izmests laiks un nauda vēja. Tam nav jēgas. Dzīvo pati savu kvalitatīvo dzīvi un liec mierā citus. Kāpēc tu gribi lai suns dzīvo kā kaķis?

Pēdējā laikā dzirdu, ka runā par kvalitatīvu dzīvi, kvalitatīvu sievieti, kvalitatīvu vīrieti. Tas viss izklausās nenormāli garlaicīgi. Tā tu dzīvo tāds kvalitatīvs, savā kvalitatīvajā vidē un priecājies par savām kvalitātēm. :D
11.11.2024 17:20 |

Reitings 3512
VistaVita @ 11.11.2024 17:18
Tu jau vecmāmiņ dzīvo slikti un nekvalitatīvi . Ar saviem seriālu vecmodīgiem domu gājieniem.

Vecmāmiņ. 😅😅
11.11.2024 17:47 |

Reitings 3512
Džinga @ 11.11.2024 17:20

Pēdējā laikā dzirdu, ka runā par kvalitatīvu dzīvi, kvalitatīvu sievieti, kvalitatīvu vīrieti. Tas viss izklausās nenormāli garlaicīgi. Tā tu dzīvo tāds kvalitatīvs, savā kvalitatīvajā vidē un priecājies par savām kvalitātēm. :D

Vai tad labāk ir atmest ar roku un dzīvot "kā ir tā ir"?
11.11.2024 17:47 |

Reitings 3512
ronnie @ 11.11.2024 17:15

Bet vai tad nav tā, ka katram šajā dzīvē ir sava laimes mēraukla? Kāpēc šķiet, ka dzīvošana "labāk un kvalitatīvāk" automātiski nozīmē īpašumu iegādi vai uzkrājumu veidošanu? Kādam "labāk un kvalitatīvāk" šķiet dzīvot uz koferiem un nakšņot teltīs. Katram savs.

Tad es arī atļaušos tieši šo te citātu iemontēt katru reizi, kad izteiksi kādu neapmierinājumu par kāda cita viedokli citā tēmā. Katram savs taču. 🙂
11.11.2024 17:51 |

Patīk
Reitings 2903
SarmaD @ 11.11.2024 17:51

Tad es arī atļaušos tieši šo te citātu iemontēt katru reizi, kad izteiksi kādu neapmierinājumu par kāda cita viedokli citā tēmā. Katram savs taču. ?

nu viens ir nepiekrist viedoklim un strīdēties, kas cits ir nosaukt par bomzi, kurš pohujā ēd roltonu, jo cilvēkam patīk ar telti palikt klanos un baigi neuztrauc uzkrājumu veidošana :D
11.11.2024 18:04 |

Reitings 3512
Džinga @ 11.11.2024 18:04

nu viens ir nepiekrist viedoklim un strīdēties, kas cits ir nosaukt par bomzi, kurš pohujā ēd roltonu, jo cilvēkam patīk ar telti palikt klanos un baigi neuztrauc uzkrājumu veidošana :D

Normāls, uz savu nākotni vērsts cilvēks, nevis bohēmists, arī kaut kā mēģinās to dzīvi iegrozīt tā, lai ir labi arī tajās pašās vecumdienās un nav, kā te jau minēja, uz ielas jāguļ. Manuprāt investēt sevī finansiāli un mantiski ir vērtīgāk. Ceļot var vienmēr. Es te varbūt vairāk saskatu tādu domāšanas stilu, kāds nav man, tapēc neizprotu kā var fanoties par teltīm un visu dzīvi būt ar moto, ka kapā jau līdzi nepaņems, ja beigās pats ir nabags kuram nemaz tur nav ko paņemt un varēs atkal sūkstīties par to, cik dzīve grūta un nepareiza.
11.11.2024 19:10 |

Reitings 815
SarmaD @ 11.11.2024 17:51

Tad es arī atļaušos tieši šo te citātu iemontēt katru reizi, kad izteiksi kādu neapmierinājumu par kāda cita viedokli citā tēmā. Katram savs taču. ?

Pag, ko? :D Kāds tieši sakars starp komentāru, kurā rakstīju, ka katrs pats var izvēlēties kā dzīvot "labāk un kvalitatīvāk", un to, ka tagad manis teikto man pieminēsi katrā diskusijā, kurā atļaušos nepiekrist kāda viedoklim? Tās ir divas pilnīgi dažādas lietas. Manam vectētiņam reiz bija rupjš, bet ļoti precīzs izteiciens: "Nevajag jaukt p***i ar pirkstu." Nu, vot, šajā situācijā šis teiciens ļoti labi iederas. :D
11.11.2024 22:07 |

Reitings 815
SarmaD @ 11.11.2024 19:10

Normāls, uz savu nākotni vērsts cilvēks, nevis bohēmists, arī kaut kā mēģinās to dzīvi iegrozīt tā, lai ir labi arī tajās pašās vecumdienās un nav, kā te jau minēja, uz ielas jāguļ. Manuprāt investēt sevī finansiāli un mantiski ir vērtīgāk. Ceļot var vienmēr. Es te varbūt vairāk saskatu tādu domāšanas stilu, kāds nav man, tapēc neizprotu kā var fanoties par teltīm un visu dzīvi būt ar moto, ka kapā jau līdzi nepaņems, ja beigās pats ir nabags kuram nemaz tur nav ko paņemt un varēs atkal sūkstīties par to, cik dzīve grūta un nepareiza.

Bet no kurienes tu vispār esi sagrābstījusi to, ka cilvēkiem, kuri ceļo, nekā nav un ka visi ceļotāji ir nabagi? Jeb tev šķiet, ka ceļošana ir drausmīgi lēta padarīšana un ka to var atļauties jebkurš? Jo vismaz tā izklausās, lasot tevis rakstīto. Es personīgi, pat neskatoties uz nakšņošanu hosteļos un teltīs, gadu gaitā ceļošanai esmu iztērējusi tik daudz naudas, ka bail pat būtu sākt skaitīt. Un visa nauda, kuru nopelnu, pēc tam atkal aiziet ceļošanai. Ja es gribētu, mierīgi varētu sākt veidot uzkrājumus un varbūt pat reiz iegādāties savu īpašumu, taču tā nav manas dzīves prioritāte, tāpēc es turpinu visu nopelnīto ieguldīt ceļošanā un pieredzes gūšanā, ne materiālās lietās. Pretēji tavam viedoklim, mēs, ceļotāji, neesam nekādi bomži vai nabagi, kuri sūkstās par dzīves grūtībām un dārdzību. Tas ir tas, ko tu esi izdomājusi pati savā prātā un par ko cepies visos savos komentāros. Vot, šis gan ir dīvaini.
11.11.2024 22:15 |

Patīk
Reitings 2903
SarmaD @ 11.11.2024 19:10

sapratu sapratu, tev laikam daudzi apkārt dikti sūdzās par finansēm
11.11.2024 22:21 |

Reitings 1216
Reģ: 13.12.2023
ronnie @ 11.11.2024 15:25

Tēma ir par bērniem un ceļošanu. Ko dara, kur, kā un cik bieži ceļo bezbērnu sievietes, šajā diskusijā vispār nav aktuāli.
11.11.2024 22:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits