Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Ko darīt, ja ceļošanu ar bērniem atļauties nevar

10 gadi
Reitings 1002
Reģ: 23.04.2014
Sveikas, dievietes!
Gribam ar vīru kaut kur aizbraukt kā normāli cilvēki atvaļinājumā uz ārzemēm, mums diviem finanses būtu, bet mums ir divi bērni-skolnieki, kuriem izmaksas tādas pašas kā mums.
Un četriem to līdzekļu ceļojumam nav. Un te ir problēma, kas kādam varbūt arī nav problēma. Šķiet,ka tas nav ētiski braukt bez viņiem, tomēr skolnieki un nav maziņi, kas neko neatcerēsies, grib līdzi, protams. Klases čatos klasesbiedri sūta foto,ka, lūk, es Turcijā utml.
Manā bērnībā tādu problēmu nebija, neviens nekur nebrauca- ne mani vecāki, ne es. Šobrīd visi ceļo ar bērniem un liekas,ka tā būtu nodevība. Es pārāk asi to uztveru? Bet mums tuvu 40, nav jau nekāds vecums, bet visu laiku atlikt savas vēlmes kaut ko redzēt īsti negribas.Bērni paši aizceļos,kad izaugs, varētu arī tā pagriezt.
Ko jūs darītu? Kāds jūsu viedoklis par bezkaunīgiem vecākiem,kas neņem bērnus ceļojumos? Tādi vispār ir vai tā jau ir jaunā norma un vecākiem tas ir jānodrošina?
28.10.2024 12:27 |

10 gadi
Reitings 1530
Reģ: 29.01.2009
Em, neredzu problēmu, mēs ar vīru ar plānojam ceļojumus gan ar bērniem, gan bez bērniem, gan uz tālākām vietām, gan tuvākām. Ja braucam bez bērniem, tad bērni tiek nodoti omīšu/opīšu gādībā, viņi palutināti nomainījuši vidi, pieskatīti, mēs atpūtušies. Bērniem 6 un 10 gadi....
28.10.2024 12:31 |

10 gadi
Reitings 1002
Jūs ceļojat gan ar, gan bez. Protams,ka tad nav problēmu. Mums tāds variants ar bērniem nav.
28.10.2024 12:43 |

Reitings 1039
Reģ: 19.01.2024
Piekrītu, ka pārāk asi to uztver. Protams, ka brauciet bez bērniem, ja ceļojumu četriem nevar pavilkt. Varbūt citu gadu varēsiet, ja nē, tad kā pati saki - izaugs un paši izceļosies :) Uztver ceļojumu kā pateicību sev un vīram par bērnu audzināšanu :D
28.10.2024 12:43 |

Reitings 33
Reģ: 28.10.2024
Ja jau ir atradušies līdzekļi, lai varētu divatā aizbraukt, varbūt ir iespēja ar laiku piekrīt, lai varētu arī četratā aizbraukt? Protams, ne uzreiz, bet varbūt ar laiku var sakrāt.
28.10.2024 12:46 |

Reitings 664
Reģ: 05.08.2024
Ir ceļojumi ar bērniem un ir ceļojumi bez bērniem. Ja plānojat ceļot tikai bez bērniem, jo nevarat atļauties, tad gan kaut kā interesanti izskatās, ja paši visu laiku močīsiet pa pasauli, kamēr bērniem, redz, nepietiek.
Varbūt tomēr var paplānot vairāk un ietaupīt uz kaut ko, lai tiek visiem, ja gribas, lai sanāk visiem? Vecāki vienītī gan jau restorānos ēdīs un gulēs 5 zvaigznēs, ne?
Kaut kādu vidusceļu vajag, ja nevarat pavilkt dzīvesveidu, kurā ceļo visa ģimene. Reizēm ar bērniem, reizēm bez bērniem.
Ja neplānojat vispār viņus nekad ņem līdzi, jo gan jau paši aizbrauks, tad gan man gribas teikt, ka nevajag lēkt augstāk par savu pakaļu un pakrāt ilgāk, lai tiek visiem. Bērni tomēr palieli. Nav tā, ka 2 gadnieku iegrūdīs omēm un paši nedēļu restorānā vīnu sūkt.

Reitings 482
Reģ: 14.05.2024
Mierīgi var ceļot divatā, tomēr jūs arī ne tikai esat vecāki, bet gan arī vīrs un sieva. Ir jābūt arī šādai atpūtai. Vienīgi, ja nesanāk finanses un tas ir tas iemesls, tad nu es kaut kā skatos skeptiski uz to!
Ja tomēr gribat, lai bērni arī ceļotu, var jau sadalīt ceļojumus. Mamma ar bērniem, vai tētis ar bērniem. Kā arī ir opcija ceļot - viens vecāks un viens bērns, tad pēc kāda laika otram bērnam pienāk sava reize. Kaut kā tā, ja dikti tiešām gribat, lai bērni arī izbauda, kā ir ceļot.
Ja runa ir par Turciju, domāju, ka varat atrast super lētu piedāvājumu, bet ne tik labu viesnīcu, tad visi tiek ceļojumā.

Reitings 652
Reģ: 04.09.2024
Standby @ 28.10.2024 12:43
Jūs ceļojat gan ar, gan bez. Protams,ka tad nav problēmu. Mums tāds variants ar bērniem nav.

Tā, ka VISPĀR NEKAD? Varbūt vajag krāt līdz sanāk visiem, nevis apstāties tad, kad sakrāts tikai jums diviem?
Ja sirdsapziņa moka, tad jau pati taču saproti, ka īsti okej tas nav.
Ir ceļojumi ar bērniem un ir ceļojumi bez bērniem.

Es par šo. Var un vajag aizbraukt divatā, tomēr tagad līdz 20 gadiem bērnus nekur nevest, pašiem izklaidējoties un baudot dzīvesveidu, ko nevarat nodrošināt visai ģimenei?
28.10.2024 12:51 |

10 gadi
Reitings 1002
Nu jau pārspīlējat :D Kāda tur šikošana ar vīna sūkšanu un močīt pa pasauli :D Tas tāpat būtu budžeta variants. Reizi divos gados būtu grūti nosaukt par močīšanu pa pasauli.
Viens vecāks+viens bērns nav opcija. Neesmu ceļojusi, man nav pieredzes, es pazaudēšos ar visu bērnu. Vīram tā pieredze lielāka, arī valodu zināšanas labākas.
Ja mēs pa diviem gadiem sakrājam diviem cilvēkiem, tad priekš četriem - četros gados. Tātad līdz 50 gadiem,labi,ja 2x kaut kur aizbrauksim. Tā arī nomiršu neko neredzēdama... Pati vainīga sanāk. Ja nevaram četriem, tad nebraukt nekur?
28.10.2024 13:01 |

Reitings 3031
Reģ: 05.09.2023
Dīvaini ka diviem atļauties var bet bērniem neiespējamā misija. Krājiet vel un būs ceļojums, ja gribas visiem. Brauksiet ne katru gadu, bet katru otro vai trešo. Un izvēlieties lētos galamērķus, varēsiet ātrāk sakrāt.
28.10.2024 13:02 |

Reitings 3031
Standby @ 28.10.2024 13:01
Nu jau pārspīlējat :D Kāda tur šikošana ar vīna sūkšanu un močīt pa pasauli :D Tas tāpat būtu budžeta variants. Reizi divos gados būtu grūti nosaukt par močīšanu pa pasauli.
Viens vecāks+viens bērns nav opcija. Neesmu ceļojusi, man nav pieredzes, es pazaudēšos ar visu bērnu. Vīram tā pieredze lielāka, arī valodu zināšanas labākas.
Ja mēs pa diviem gadiem sakrājam diviem cilvēkiem, tad priekš četriem - četros gados. Tātad līdz 50 gadiem,labi,ja 2x kaut kur aizbrauksim. Tā arī nomiršu neko neredzēdama... Pati vainīga sanāk. Ja nevaram četriem, tad nebraukt nekur?

Tev tāda ačgārna domāšana. Tipiskais - ja nav te un tagad, tad arī nebūs nekad! Uzprasi kā dzīvo tie, kuri ar saviem sīkajiem ceļo pa pasauli visu laiku. Mašīnas kredītā, māja arī, pat dīvāns. Sīkos knapi redz tapēc ka jāpelna nauda procentiem. Tā ir realitāte daudziem, tikai viņi to netspoguļo. Ja tev tā nav, priecājies. Tu esi izdarījusi pareizo izvēli. Ja tomēr tā ir un vienalga nespēj rast finanses, tad tiešām pati vainīga.
28.10.2024 13:05 |

Reitings 482
Standby @ 28.10.2024 13:01
28.10.2024 13:05 |

Reitings 3031
LivaLauva1 @ 28.10.2024 13:05

Nu ja reizi divos gados sanāk ceļot, tad varbūt vienu reizi gadā var aizbraukt visi kopā?

Pati saproti ko uzrakstiji?
28.10.2024 13:06 |

10 gadi
Reitings 1530
Manuprāt, tur vispār nevajadzētu satraukties, kamēr mums bija viens bērns, līdz 4 gadu vecumam, ar vīru braucām divatā (ja neskaita Lietuvu, Igauniju, kur sākām ceļot ar bērnu), bet nopietnie ceļojumi slēpot, sildīties, bez bērna, tad jau vel vairāk varēja pateikt, ka pametam bērnu! Kad piedzima otrs, tad līdz viņa 5-6 gadiem turpinājām braukt garākos braucienos tikai ar vīru, pat neskatoties uz to, ka vecākais jau skolā gāja. Tagad ir braucieni gan kopā, gan atsevišķi, gan atsevišķi - atsevišķi. Šogad visi kopā braucām slēpot, tad es ar bērniem sauli ķert, vīrs tagad vispār viens bija aiztinies ar draugiem makšķerēt uz kaut kādām salām uz nedēļu. Kāda starpība, kas Jums pārmetīs, ka braucat bez bērniem - radi, draugi? Cits jautājums, ka iespējams ceļojumu ar bērniem ir jāplāno laikus, lai var sarēķināt finanses, protams, ka tas ir dārgāk. Te jūtas, ka ir kāds labs piedāvājums, kur jābrauc tagad, bet finanses nebija plānotas un bērniem pietrūkst... savādāk, var gadu pagaidīt, sakrāt, saplānot un ceļot kopā! Un es nepiekritīšu, ka bērni neko neatceras... Man bērnu dārznieks ļoti labi atceras visus braucienus uz Lotes zemēm, viesnīcas, par brokastis un gardumus, ko mamma nopirka. Man arī pašai prieks braukt ar bērniem tagad, izbaudīt, parādīt kā ir citur, lai redz kaut ko bez savas zemes. Protams, izaugs - ceļos, bet diez vai gribēs ceļot jau ar mums kopā. Tas ir kopa pavadītais laiks.
28.10.2024 13:07 |

Reitings 482
SarmaD @ 28.10.2024 13:05

Tev tāda ačgārna domāšana. Tipiskais - ja nav te un tagad, tad arī nebūs nekad! Uzprasi kā dzīvo tie, kuri ar saviem sīkajiem ceļo pa pasauli visu laiku. Mašīnas kredītā, māja arī, pat dīvāns. Sīkos knapi redz tapēc ka jāpelna nauda procentiem. Tā ir realitāte daudziem, tikai viņi to netspoguļo. Ja tev tā nav, priecājies. Tu esi izdarījusi pareizo izvēli. Ja tomēr tā ir un vienalga nespēj rast finanses, tad tiešām pati vainīga.

Par kredītiem, līzingiem, tur jau vairāk jāpēta, cik kopā ģimene nopelna. Ja kopā ģimenei sanāk 5k budžets uz mēnesi un 1k ir tikai kredītos, tad ir tīri labi. Ja ģimenes kopējais budžets ir 3k un 1k ir kredīts, tad nu ir jāpadomā. Protams, katrs savas finanses analizē un rēķina.
28.10.2024 13:08 |

Reitings 482
SarmaD @ 28.10.2024 13:06

Pati saproti ko uzrakstiji?

Es atvainojos, es izlasīju, ka divas reizes gadā un pati uzrakstīju arī kko ne tā. :D
28.10.2024 13:10 |

Reitings 1873
Reģ: 03.11.2023
Nu atkarīgs kādi jums ir bērni. Esi ar viņiem runājusi par šo? Var diezgan atklāti parunāt kas un kā, saprast viņu viedokli.
Kad mācījos vidusskolā, vecāki ar mani neko neizrunāja un vnk pateica, ka brauks ceļojumā. Tolaik man likās forši, varēšu padzīvot nedēļu viena pati pa mājām. Tagad, saktoties atpakaļ, mazliet sāp, ka nepienāca parunāt kāpēc izvēlas braukt bez manis. Zinu, ka tas bija naudas dēļ, bet bērns var padomāt arī, ka vienkārši negribat ņemt līdzi.
28.10.2024 13:10 |

Reitings 1873
Reģ: 03.11.2023
SarmaD @ 28.10.2024 13:02
Dīvaini ka diviem atļauties var bet bērniem neiespējamā misija. Krājiet vel un būs ceļojums, ja gribas visiem. Brauksiet ne katru gadu, bet katru otro vai trešo. Un izvēlieties lētos galamērķus, varēsiet ātrāk sakrāt.

Nu kā dīvaini, viens ir izmaksas divām personām, bet ar diviem lieliem bērniem viss ir dubultā. Diezgan vienkārša matemātika, kāpēc varētu pietrūkt līdzekļu.
28.10.2024 13:13 |

10 gadi
Reitings 1002
SarmaD @ 28.10.2024 13:02

Kas tur dīvains? Tas nozīmē vēl 2 gadus krāt. Tātad reizi četros gados!
Uzprasi kā dzīvo tie, kuri ar saviem sīkajiem ceļo pa pasauli visu laiku. Mašīnas kredītā, māja arī, pat dīvāns. Sīkos knapi redz tapēc ka jāpelna nauda procentiem. Tā ir realitāte daudziem, tikai viņi to netspoguļo. Ja tev tā nav, priecājies.

Pastāsti, kā. Es tikai IG redzu tos ceļotājus. Nezinu, kāda ir citu finansiālā situācija, kredītu apmērus, iespējams, tas viss ir pateicoties kredītiem, nav ne jausmas.
Nu ja reizi divos gados sanāk ceļot, tad varbūt vienu reizi gadā var aizbraukt visi kopā?

Var.Tikai pēc 4 gadiem.

Reitings 482
Džinga @ 28.10.2024 13:10
Nu atkarīgs kādi jums ir bērni. Esi ar viņiem runājusi par šo? Var diezgan atklāti parunāt kas un kā, saprast viņu viedokli.
Kad mācījos vidusskolā, vecāki ar mani neko neizrunāja un vnk pateica, ka brauks ceļojumā. Tolaik man likās forši, varēšu padzīvot nedēļu viena pati pa mājām. Tagad, saktoties atpakaļ, mazliet sāp, ka nepienāca parunāt kāpēc izvēlas braukt bez manis. Zinu, ka tas bija naudas dēļ, bet bērns var padomāt arī, ka vienkārši negribat ņemt līdzi.

Vecāki prom, var rīkot ballītes! :D

10 gadi
Reitings 1530
Tātad līdz 50 gadiem,labi,ja 2x kaut kur aizbrauksim. Tā arī nomiršu neko neredzēdama... Pati vainīga sanāk. Ja nevaram četriem, tad nebraukt nekur?

Šis jau ož bišk pēc egoisma, tipa bērni izaugs - tad izceļosies, a man vajag tagad.... Dzīve pēc 50 nebeidzas! :D Un bez tam , mēs nekad nezinām ka iegrozīsies mūsu bērnu dzīve! 🙃
28.10.2024 13:14 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits