Kāpēc tā notiek?

Reitings 148
Reģ: 30.03.2023
Aizdomājos pēc negulētas nakts. Skatos, exim jauna dāma un izklaidējas tā, kā nekad ar mani negribēja. Smīnēja par dārgiem restorāniem un teātriem, bija slinks pat piejūras pārgājieniem. Tagad bauda smalko virtuvi, brauc ceļojumos un dara daudz ko citu, ko ar mani nedarīja.
Tolaik īrējām 1istabnieku un nevarēju pierunāt pārcelties uz citu dzīvokli: "Mums taču pietiek, ir lēti un mamma blakus kvartālā". Tagad dzīvo jaunajā projektā, vispār ārpus Rīgas.
Un vēl saka, ka cilvēki nemainās. Tad tomēr mainās? Vai arī es nepratu motivēt, nebiju tā vērta, lai manis dēļ mainītos? Man it kā pa jokam pārmeta, ka man neprestižs darbs un pelnu kapeikas. Tagadējā strādā bankā. Tur tā vaina? Biju par prastu? Manis dēļ nebija vērts censties? Bet viņš pats arī nebija nekāds alfa tēviņš.
Sagruzījos vakar, esmu uz emocijām, bimbiens nāk....pašapziņa uz nulles un tā arī nesaprotu, ko es darīju nepareizi.
28.10.2024 09:08 |

Patīk
Reitings 3497
Reģ: 03.11.2023
SarmaD @ 28.10.2024 13:28

Pavisam noteikti daļēji tas ir mana vīra nopelns. Viņš man šajā dzīvē daudz devis un iemācījis. Cerēji, ka sagādāsi man uzbraucienu? ?

Nē, vienkārši teici autorei, ka nevajag vainot citus pie sava lūzerisma. Sanāk tā divkosīgi.
28.10.2024 13:44 |

Reitings 430
Reģ: 30.08.2024
Viņš pelnīja 3x vairāk, maksāja vairāk, bet tu biji šķiršanās iniciatore...
Sanāk ka lūzere.
Tas ka jaunā dāma visu apmaksā - šo faktu nemaina.
Kur te labā sirds - arī jautājums.
28.10.2024 14:03 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Džinga @ 28.10.2024 13:44

Nē, vienkārši teici autorei, ka nevajag vainot citus pie sava lūzerisma. Sanāk tā divkosīgi.

Kapēc divkosīgi?
28.10.2024 14:04 |

Reitings 434
Reģ: 20.02.2024
Džinga @ 28.10.2024 10:26
Es pati attiecībās esmu jau ļoti ilgi un man nav tādas pieredzes, bet kādām 3 draudzenēm toč šādi ir bijis. Tiklīdz kā izšķirās džeks sāk pelnīt mēmo piķi, ved draudzeni uz restorāniem un ceļojumos, nomet svaru, pēkšņi patīk teātris utt. Es arī tā arī neesmu sapratusi kāpēc tā notiek. Toties varbūt vēlāk tu būsi tā ar kuru kāds džeks pilnībā izmainīsies un viņa iepriekšējā meiča nesapratīs.

Varbūt tā ir attieksmes starpība starp - čalis ērtās attiecībās vs čalis viens un jādabū jauna sieviete. Tad arī sāk vairāk par naudu domāt, uzsāk visādus hobijus, lai randiņos ir ko pastāstīt par sevi utt. Sievietes jau arī daudzas kā izšķiras tā nomet svaru, labāk ģērbties sāk - ne jau tāpat, bet lai būtu iekārojamas citiem. Daļa no tā bieži vien tā arī paliek cilvēka ikdienā, un tad vēl otra puse var kādas jaunas līdzīgas lietas ierādīt, kas tad arī iepatikas. Beigās cilvēks starp 2 attiecībām var krietni pamainīties. Ne vienmēr gan tās izmaiņas paliek uz mūžu. Citreiz atliek kādus 3-5-10 gadus labās attiecībās pabūt kā atkal sēž kā sēne dīvānā un neko citu nevajag.
28.10.2024 14:22 |

Patīk
Reitings 3497
Reģ: 03.11.2023
Krišjānis Kariņš @ 28.10.2024 14:22

Varbūt tā ir attieksmes starpība starp - čalis ērtās attiecībās vs čalis viens un jādabū jauna sieviete. Tad arī sāk vairāk par naudu domāt, uzsāk visādus hobijus, lai randiņos ir ko pastāstīt par sevi utt. Sievietes jau arī daudzas kā izšķiras tā nomet svaru, labāk ģērbties sāk - ne jau tāpat, bet lai būtu iekārojamas citiem. Daļa no tā bieži vien tā arī paliek cilvēka ikdienā, un tad vēl otra puse var kādas jaunas līdzīgas lietas ierādīt, kas tad arī iepatikas. Beigās cilvēks starp 2 attiecībām var krietni pamainīties. Ne vienmēr gan tās izmaiņas paliek uz mūžu. Citreiz atliek kādus 3-5-10 gadus labās attiecībās pabūt kā atkal sēž kā sēne dīvānā un neko citu nevajag.

Tas gan šķiršanās vienkārši var būt iemesls beidzot īstenot visas tās pārmaiņas, kuras sen jau vajadzēja. Laikam savu pašapziņu jau arī tā var uzlabot, padarot ikdienu interesantāku, vērtīgāku. Pamēģinot tos smukos restorānus tāpēc, ka pats gribi, nevis tāpēc, ka draudzene izčīkstēja. :D
28.10.2024 14:31 |

Reitings 954
Reģ: 23.08.2016
Ar savu ex biju identiskā situācijā. Arī kremta, ka jauno dāmu lutina. Turklāt viņš tagad ir ļoti turīgs. Tagad esmu attiecībās, kur daudz ceļojam, ejam uz restorāniem un koncertiem. Zinu, ka daudzi skatās no malas un nedaudz apskauž. Kas ir mainījies?
Pirmajās attiecībās sevi pasniedzu tā, ka visu varu pati, man neko nevajag. Kaut gan sirsniņā ļoti gribēju, lai vīrietis pateiktu - nē, tu esi pelnījusi to un šito... Vidējais vīrietis nekad necentīsies vairāk, ja viņš tevi ir iekarojis ar minimumu, kas ir jumts virs galvas un ēdiens uz galda.
Atzīšos, ka tagadējās attiecībās pati organizēju un arī apmaksāju daudzas kopīgās aktivitātes. Tā ir mana iniciatīva, kam partneris ir panesies līdzi. Tagad tā ir būtiska attiecību sastāvdaļa, par ko domā arī viņš. Un ja viņš nevēlas kur iet, es aizeju viena. Bet es teiktu, ka mēs viens otram esam atvēruši acis par veidiem, kā forši pavadīt laiku kopā. Laikam jau nav pareizi gaidīti un lūgties partnerim, lai viņš visu noorganizē, samaksā un palutina kā princesi.
P.s. neuzskatu, ka pirmajās attiecībās biju "lūzere" vai ka palaidu garām savu princi. Ar šīs dienas acīm redzu, ka tas man nebija īstais cilvēks, bet guvu tādu mācību, ko nevienā augstskolā nemāca. Vispār nekad nevajag sevi tā noniecināt.
28.10.2024 15:22 |

Reitings 65
Reģ: 15.12.2023
Es būšu tajā kategorijā, kuras vīriešus ir pamudinājišas uz ceļojumiem un piedzīvojumiem. Mans arī nekad nebija ceļojis. Es ceļotāja tips. Tagad ceļojam kopà. Vienkārši, nevis fantazēju un gaidīju, kamēr mani aizvedîs kaut kur, bet pati braucu, organizēju un vîrietis pavilkās līdz.
28.10.2024 15:56 |

Reitings 430
Vidējais vīrietis nekad necentīsies vairāk, ja viņš tevi ir iekarojis ar minimumu, kas ir jumts virs galvas un ēdiens uz galda.
Ja reiz iekarots - ko tur censties? Cenšas iekarot. Pēc tam relax.
Muļķīga tā iekarošana. Pēc vardarbības ož.
28.10.2024 16:55 |

10 gadi
Reitings 5066
Reģ: 25.05.2009
Es domāju lielu daļu spēlē tas, ka laiks iet un paliekam vecāki gadu skaita ziņā, plusā arī tam visam pa virsu karjeras attīstība, ienākumu pieaugums un partneris, kas pelna līdzvērtīgi. Atceros savu jaunību un savas attiecības tajā laikā, kad finanses bija ierobežotas, tad arī neskraidījām pa restorāniem, gatavojām mājās un priecājāmies, ka no laukiem var atvest kartupeļus un olas, kokčikus bāros nedzērām un ceļojumos braucām, ja varēja atrast lētas biļetes un naksņojām hosteļos. Reāli negribējās daudz tērēties, jo finanses bija tik cik bija. Tagad gadu laikā ir bijusi izaugsme karjerā, pelnām abi divi ļoti labi, visa saimniecība finansiāli nav jāvelk tikai vienam un ejam gan uz restorāniem, gan uz bāriem dzert kokčikus, gan braucam ceļojumos, kuros paliek tādās viesnīcās, kas mums patīk. Un jā, daudzas no mūsu 'izklaidēm' organizēju es, lai izvilktu mūs no mājām.
Domāju tavā gadījumā savu lomu spēlē tas, ka ex ir jauna dāma, kas nozīmē, ka tomēr jārada par sevi viņai attiecīgs iespaids, šis ir palicis vecāks un domāju, ka arī finansiāli viņi abi ir līdzvērtīgāki.
28.10.2024 20:06 |

Reitings 430
Ir dažādas lietas ja vīrietis pelna 3x vairāk nekā sieviete,
jeb nomaina sievieti un abi pelna 3x vairāk nekā bijusī sieviete.
daudz vairāk var atļauties.
28.10.2024 22:07 |

Reitings 67
Reģ: 09.09.2022
Šis viss Tev lieliski parāda, ka jāsāk strādāt pie savas attīstības, domā, ko Tu vari darīt lietas labā, lai mainītos pati un tavi ienākumi, iestājies augstskolā, mācies, attīsties, būs labāks darbs, atalgojums un nebūs jāprasa nevienam tām zeķubiksēm :D Velc sevi ārā aiz ausīm no tās pagātnes, neskaties ko viņš dara un nepārdzīvo, ir pienācis laiks Tev sevi mīlēt, cienīt, lutināt.
Lai izdodas!
29.10.2024 11:23 |

Reitings 24
Reģ: 13.05.2024
Stulbi izklausīsies varbūt, bet ir sievietes, kas māk būt prasīgas.
Tava situācija man ļoti pazīstama un aiz tās skaistās dzīves kas bijušajam bija ar jauno, beigās nekas nesanāca un izšķīrās, bet tad es sapratu, ka dāma vienkārši mācēja prasīt.
Ja esi pieticīga pēc dabas, nedusmojies uz sevi, uzskati šo kā mācību un apzinies sevi labāk kā sievieti un personību un viss nokārtosies kā vajag. Uzskati šo kā iespēju laiku kļūt tādai kāda vēlies būt. Pašpietiekama un pārliecināta sieviete.
Tu neesi sliktāka, mēs katra esam savādāka un arī tu vari mainīties ja to vēlies.
29.10.2024 11:47 |

Reitings 148
Reģ: 30.03.2023
Melnā čūska @ 29.10.2024 11:23
Šis viss Tev lieliski parāda, ka jāsāk strādāt pie savas attīstības, domā, ko Tu vari darīt lietas labā, lai mainītos pati un tavi ienākumi, iestājies augstskolā, mācies, attīsties, būs labāks darbs, atalgojums un nebūs jāprasa nevienam tām zeķubiksēm :D Velc sevi ārā aiz ausīm no tās pagātnes, neskaties ko viņš dara un nepārdzīvo, ir pienācis laiks Tev sevi mīlēt, cienīt, lutināt.
Lai izdodas!
Man ir maģistra grāds, esmu pedagogs. Darbu mīlu un profesiju mainīt nevēlos. Kā jau teicu, zeķbiksēm nekad arī neesmu prasījusi nevienam. Un, kas interesanti, kad no viņa izšķīros, man pat naudas palika vairāk, gan ceļoju, gan varu sevi palutināt. I can buy myself flowers, kā saka...Stāsts bija nedaudz par ko citu.
Bet tas, ka nemāku paprasīt, vai to var iemācīties? Lai nav falši, nav lūdzoši. Šo es tiešām gribētu prast.
29.10.2024 13:39 |

Reitings 24
Reģ: 13.05.2024
Tutta @ 29.10.2024 13:39
Man ir maģistra grāds, esmu pedagogs. Darbu mīlu un profesiju mainīt nevēlos. Kā jau teicu, zeķbiksēm nekad arī neesmu prasījusi nevienam. Un, kas interesanti, kad no viņa izšķīros, man pat naudas palika vairāk, gan ceļoju, gan varu sevi palutināt. I can buy myself flowers, kā saka...Stāsts bija nedaudz par ko citu.
Bet tas, ka nemāku paprasīt, vai to var iemācīties? Lai nav falši, nav lūdzoši. Šo es tiešām gribētu prast.

Jā var iemācīties, bet arī jāmāk parādīt sava vērtība.
Nevis "pati visu varu" vienmēr, bet likt vīrietim justies vajadzīgam, mağiskais vārds VAJADZĪGAM. Tas ir vīriešu asinīs, ja tu liksi tā viņam justies, nebaidīsies pateikt ko vēlies( viņi nelasa domas)un vienlaicīgi novērtēsi viņu kā teikt attīstīsi savu "feminine energy", tad viss notiks. Parādi kā tu mīli sevi un tie ir tavi standari, varbūt liksies ka narcisistiskas pazīmes tās ir,bet ne gluži.
Tas ir liels darbs ar sevi, ja neesi tā augusi.
Bet ir iespējams.
29.10.2024 15:11 |

Reitings 430
humm @ 29.10.2024 15:11

Jā var iemācīties, bet arī jāmāk parādīt sava vērtība.
Nevis "pati visu varu" vienmēr, bet likt vīrietim justies vajadzīgam, mağiskais vārds VAJADZĪGAM. Tas ir vīriešu asinīs, ja tu liksi tā viņam justies, nebaidīsies pateikt ko vēlies( viņi nelasa domas)un vienlaicīgi novērtēsi viņu kā teikt attīstīsi savu "feminine energy", tad viss notiks. Parādi kā tu mīli sevi un tie ir tavi standari, varbūt liksies ka narcisistiskas pazīmes tās ir,bet ne gluži.
Tas ir liels darbs ar sevi, ja neesi tā augusi.
Bet ir iespējams.

Visi ir vajadzīgi, kas dod naudu tāpat vien. Vīrietim sajusties vajadzīgam nav nekādu problēmu. Vienkārši sāc dot kādam naudu un būsi tam vajadzīgs.
Grūtāk ir sajust ka sievietei vajadzīgs pats vīrietis nevis viņa resursi.
Tur gan sievietes māk piestrādāt un šādu ilūziju radīt. Bet ne ilgstoši.
29.10.2024 15:28 |

Reitings 954
Vēl ir svarīgi randiņu sākumposmā paust vēlmi nodoties dažādām aktivitātēm. Aicināt paiet gar jūru, aiziet uz to pašu teātri. Ja veidojas attiecībās, tad saorganizēt kaut 3 dienu ceļojumu. Kamēr vēl ir rozā brilles :D Dīvānā sēdētājus var izfiltrēt jau sākumposmā.
Plus pašai vienkārši pateikt, ko gaidi no attiecībām. Nevis pēc gada, bet uzreiz.
29.10.2024 20:09 |

Reitings 954
Un tev randiņos noteikti gadīsies dīvāna zvilnētāji vai kapeiku pisēji, kam katrs iztērētais eiro būs jāatsrādā... Tad zini, ka vaina nav tevī vai tavām vērtībā. Tam patiesībā nav itin nekāda sakara ar tevi :D Meklē tādu puisi, kas atbilst vēlmēm.
29.10.2024 20:14 |

Reitings 2424
Reģ: 31.01.2023
SALOMEJA @ 29.10.2024 20:09
Vēl ir svarīgi randiņu sākumposmā paust vēlmi nodoties dažādām aktivitātēm. Aicināt paiet gar jūru, aiziet uz to pašu teātri. Ja veidojas attiecībās, tad saorganizēt kaut 3 dienu ceļojumu. Kamēr vēl ir rozā brilles :D Dīvānā sēdētājus var izfiltrēt jau sākumposmā.
Plus pašai vienkārši pateikt, ko gaidi no attiecībām. Nevis pēc gada, bet uzreiz.
O, jā, precīzi. Reiz man jaunībā bija tāds viens frukts, kuram brauciens uz jūru bija benzīna tērēšana un visa pastaiga kā zobu sāpes. Bet FB salicis veselas galerijas, kā šis apceļo dzimto zemi. Arī likās dīvaini. Laikam ar dažām sievietēm gatavi uz visu, ar citām tikai kotletes + 2ali+ dīvāns.
29.10.2024 21:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits