Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Ārstu rupjība

Reitings 1364
Reģ: 19.07.2019
Ar kādu ārstu rupjību, izteikumiem esat saskārušās?
Pirms dažām dienām man atklāja nopietnu diagnozi, ārstējos, jādodas uz dažādām procedūrām, pārbaudēm, jālieto zāles utt. Slimības iemesls ir cita ārsta kļūda un nepiemērotu zāļu lietošana.
Šodien biju pie ārsta, ieejot kabinetā šķita, ka ir normāls, laipns ārsts. Nākamajā brīdī sākās lekcija par to, ka visa problēma ir liekais svars, nevajadzēja man resnēt, nevajag rīt trijās rīklēs, tad viss būs ok, vajag tievēt. Es neesmu pūciņa, bet nav arī tā, ka visur karājas tauku blāķi, ieteikumus par svara zaudēšanu uztveru adekvāti, kaut arī, protams, nav patīkami.
Šeit galvenais ir tieši izteicieni, to tonis un vārdu izvēle, turklāt, kā teicu, slimošanas iemesls nemaz nav liekais svars. Kāpēc ārsti uzskata, ka var atļauties runāt rupji?
08.10.2024 10:15 |

Reitings 1829
Reģ: 03.11.2023
Cik pretīgi, man žēl, ka tev to bija jāpiedzīvo 😕
Cilvēks izliek negācijas uz sabijušos personu, kas stresa dēļ visticamāk nerunās peretī.
Domā nebūtu labi pateikt ārsta vārdu, lai citi var to ņemt vērā?
08.10.2024 10:29 |

Reitings 234
Reģ: 30.08.2024
Zāles mēdz būt rūgtas.
08.10.2024 10:36 |

Reitings 2410
Reģ: 07.09.2023
Es rakstītu sūdzību. Pateikt ka cilvēkam ir virssvars, no kura būtu vēlams atbrīvoties, lai sekmētu ārstēšanos var arī cieņpilni nevis tik klaji nicinoši.
08.10.2024 14:12 |

Reitings 1829
Bebermans @ 08.10.2024 10:36
Zāles mēdz būt rūgtas.

tu tiešām idiņš esi?
08.10.2024 14:13 |

10 gadi
Reitings 2945
Reģ: 29.01.2009
Nu, resnēt nevajag, tas gan. Par faktiem parasti neapvainojas.
08.10.2024 14:29 |

Reitings 1829
gii_star @ 08.10.2024 14:29

Nepamanīji, ka runa ir nevis par faktu, bet par pasniegšanas veidu?
08.10.2024 14:31 |

Reitings 2410
Reģ: 07.09.2023
gii_star @ 08.10.2024 14:29

Slimot, novecot un mirt arī nevajadzētu - baigi neforši tas viss ir, priekš kam sagādāt gan sev gan apkārtējiem nepatīkamus mirkļus))
Runa ir par to, kā šo faktu pasniedz. Jebkādu, pat visnepatīkamāko patiesību var pasniegt cilvēcīgi.
08.10.2024 15:38 |

Reitings 1364
Reģ: 19.07.2019
Padomāju, apdomāju, piekrītu Džingai, ka visticamāk cilvēkam nostrādā tas, ka iekšā ir sakrājies negatīvais un nākas to izlikt uz visvieglāko variantu. Medmāsas, kuras pavadīja mani, pastāstīja, ka viņam ir normāli teikt šādus vārdus visiem un viņas pašas ar to ir saskārušās, kad bija pie viņa vizītē.
Vārdu laikam nav vērts teikt, jo nedzīvoju Rīgā, tāpēc droši vien diez vai kāds viņu zinās. 😃 Es pati nezināju par šādu cilvēku, kaut izrādās, ka viņš ir diezgan ietekmīgs. Droši vien uzrakstīšu par viņu sūdzību, jo izrādās, ka neesmu vienīgā, pret kuru viņš tā var izteikties.
Un, nē, par faktiem es neapvainojos. Es redzu spogulī to ainu, saņēmos un uzsāku uzlabot gan izskatu, gan veselību. Diemžēl vienā dienā to nevar izdarīt. Runa ir par to, ka ir jāizvēlas tonis un izteicieni, kā runā ar pacientu. Nu nav forši, ka atnāc pie ārsta pārbaudīt asinsvadus, bet tev ir jāklausās tādos izteicienos kā "nerij, pietiek bāzt sevī ēdienu, nevajadzēja resnēt, tad nebūtu problēmu" utt. Piemēram, cits ārsts pilnīgi normāli pateica, ka liekais svars var izraisīt problēmas, paskaidroja par ĶMI, parādīja tabulu, skaitļus, pastāstīja, kādas problēmas var būt utt. Pilnīgi neitrāli un bez negācijām. Un tas nebija aizvainojoši, jo es jau pati zināju, ka ir tāda lieta.
08.10.2024 15:43 |

Reitings 234
Piemēram, cits ārsts pilnīgi normāli pateica, ka liekais svars var izraisīt problēmas, paskaidroja par ĶMI, parādīja tabulu, skaitļus, pastāstīja, kādas problēmas var būt utt
It kā tu jau iepriekš nezināji ka liekais svars nav labi.
Šitas ārsts pateica to tādiem vārdiem lai tevi sapurinātu.
Sapurināt izdevās.
Tu jau pati gāji nevis pēc palīdzības, bet stāstīt par ārsta kļūdām.
Tagad vēl plāno sūdzēties.
Kā tas palīdzēs tev?
Tas ka ārstam tā nevajadzēja ir skaidrs. Tieši tādu klientu dēļ ārsti mēdz būt ļoti uzmanīgi izteikumos un vispār neko nesaka, bet izraksta vien zāles un pasaka ko optimistisku.
Mazāk runās - mazāk būs problēmu ārstam. A pacienta problēmas ir pacienta. Uz ārstu īsti neatiecas.
08.10.2024 16:30 |

Reitings 1936
Reģ: 09.06.2024
TimeToDream @ 08.10.2024 10:15
Ar kādu ārstu rupjību, izteikumiem esat saskārušās?
Pirms dažām dienām man atklāja nopietnu diagnozi, ārstējos, jādodas uz dažādām procedūrām, pārbaudēm, jālieto zāles utt. Slimības iemesls ir cita ārsta kļūda un nepiemērotu zāļu lietošana.
Šodien biju pie ārsta, ieejot kabinetā šķita, ka ir normāls, laipns ārsts. Nākamajā brīdī sākās lekcija par to, ka visa problēma ir liekais svars, nevajadzēja man resnēt, nevajag rīt trijās rīklēs, tad viss būs ok, vajag tievēt. Es neesmu pūciņa, bet nav arī tā, ka visur karājas tauku blāķi, ieteikumus par svara zaudēšanu uztveru adekvāti, kaut arī, protams, nav patīkami.
Šeit galvenais ir tieši izteicieni, to tonis un vārdu izvēle, turklāt, kā teicu, slimošanas iemesls nemaz nav liekais svars. Kāpēc ārsti uzskata, ka var atļauties runāt rupji?
Rupji ir kurā vietā? Tev vienkārši pateica taisnību. Gribi dzirdēt lai Tev brauc saldus vārdus virsū, atpogā maku un ej pie psihoterapeita. Protams asinsvadiem liekais svars ir ienaidnieks.
08.10.2024 19:48 |

Reitings 1829
Dovana @ 08.10.2024 19:48
Rupji ir kurā vietā? Tev vienkārši pateica taisnību. Gribi dzirdēt lai Tev brauc saldus vārdus virsū, atpogā maku un ej pie psihoterapeita. Protams asinsvadiem liekais svars ir ienaidnieks.

Es nesaprotu, kādā veidā jums aizslīd garām autores galvenā doma :D Tas speciāli vai nav laika izlasīt pirms atbildāt?
08.10.2024 20:00 |

Reitings 1936
Džinga @ 08.10.2024 14:31

Nepamanīji, ka runa ir nevis par faktu, bet par pasniegšanas veidu?
Citreiz jau ir tā, ka tas dakteris nezina kā aizklauvēties. Pacients atnāk, problēmu neredz saknē, bet gaida receptīti tabletītei kas visu izārstēs. Tikai bieži pacienti nesaprot, ka paši pie visa vainīgi😔 Atnāks alkoholiķis pie ārsta prasīs tabletīti lai izārstē nieres un aknas. Tas pacients arī nesapratīs kad dakteris pateiks pietiek dzert. Tad ārsts arī būs rupeklis🤔🙈 Pacients rakstīs sūdzību, ha ha ha jo viņam vieglāk uzrakstīt sūdzību nekā nedzert vai neēst!
08.10.2024 20:06 |

Reitings 1936
Džinga @ 08.10.2024 20:00

Es nesaprotu, kādā veidā jums aizslīd garām autores galvenā doma :D Tas speciāli vai nav laika izlasīt pirms atbildāt?
Džinga es visu cītīgi izlasīju 2 reizes! Ne tikai tā ir ārstu ikdiena, galvenokārt cilvēku stulbums! Līdz kuram ir grūti aizklauvēties pat ar āmuru!😢 pa lielam mana ikdiena pāris vārdos. Klientam jāsakārto finanšu lietas. Sāksim ar to man maksāt iepriekš un daudz nav gatavi, bet lūdz palīdzību😀 es izdaru iesaku lai nodokļi uz minimu tik cik labi vien var būt! Klients neapmierināts! Viņš redz nodokļus maksāt vispār negrib!😂 man maksāt arī nav ieinteresēts. Tas ir tieši tas pats, rīšu kā cūka, bet iedod man lūdzu bezmaksas tableti! Tad Tu būsi foršais čalis! Kādēļ nav skaidrs pašā saknē? Cilvēki negrib risināt problēmu, bet meklē tikai plāksteri!😢
08.10.2024 20:27 |

Reitings 234
te nemeklē arī plāksteri. Te mēgina apzināt ar kādām ārstu rupeklībām ir visi citi saskārušies.
Laikam plāno taisīt kādu biedrību, kas vajās ārstus.
Ja nu kas - man nebija neviens gadījums kad ārsts pateiktu kaut ko rupju. Tai jābūt ļoti retai parādībai un ārstu vēl jāmāk līdz tam davest.
08.10.2024 20:44 |

Reitings 1936
Bebermans @ 08.10.2024 20:44
te nemeklē arī plāksteri. Te mēgina apzināt ar kādām ārstu rupeklībām ir visi citi saskārušies.
Laikam plāno taisīt kādu biedrību, kas vajās ārstus.
Ja nu kas - man nebija neviens gadījums kad ārsts pateiktu kaut ko rupju. Tai jābūt ļoti retai parādībai un ārstu vēl jāmāk līdz tam davest.
Tieši tā ārstu ir jāmāk izvest no pacietības! Man rados daudz ārstu speciālistu (ne vienkārši ģimenes dakterīši) un nesaprotu kā to iespējams dabūt gatavu! Visnosvērtākie cilvēki pasaulē. Tā dāma jau vajā ārstus, viens bija slikts, protams tā var gadīties, be te jau otrais ārsts ir slikts!🙈 Pati nespēj atzīt kaut pati sev, ka trijās rīklēs rij un audzē taukus!
08.10.2024 21:06 |

Reitings 234
Dovana @ 08.10.2024 21:06
Tieši tā ārstu ir jāmāk izvest no pacietības! Man rados daudz ārstu speciālistu (ne vienkārši ģimenes dakterīši) un nesaprotu kā to iespējams dabūt gatavu! Visnosvērtākie cilvēki pasaulē. Tā dāma jau vajā ārstus, viens bija slikts, protams tā var gadīties, be te jau otrais ārsts ir slikts!? Pati nespēj atzīt kaut pati sev, ka trijās rīklēs rij un audzē taukus!

Tauki tur nav pie vainas. Parasti labi paēdušas sievietes ir foršas un omulīgas ar humoriņu un visai pozitīvu attieksmi. Zināms pat šarms.
Iespējams ka tur kāda cita vaina.
08.10.2024 21:31 |

10 gadi
Reitings 3360
Reģ: 29.01.2009
Piemēram, cits ārsts pilnīgi normāli pateica, ka liekais svars var izraisīt problēmas, paskaidroja par ĶMI, parādīja tabulu, skaitļus, pastāstīja, kādas problēmas var būt utt

Un ko Tu sāki darīt lietas labā?
08.10.2024 22:00 |

Reitings 1936
IceCream @ 08.10.2024 22:00

Un ko Tu sāki darīt lietas labā?
Tur jau tā lieta, ka noteikti neko nedarīja! Gaidīja tabletīti jo tas taču ir vienkāršākais kā atrisināt problēmu! Da jeb kuram ārsts neaizrādīs par lieko svaru! Man par tievumu ir aizrādīts protams bija kritiski un pamatoti 44-46 kg! Dēļ nerviem un stresa. Tak viņa to tāpat nesapratīs tur vismaz divi ārsti aizrāda par lieko svaru! Viņai jau divi slikti ārsti viens ne tā ārstē, otrs rupjš, tikai viens korekts caur puķēm uz svaru norāda. Tikai pati nespēj pamanīt to problēmu. Dāmai laikam doktora grāds medicīnā jo pati vislabāk zina, ka liekais svars nav pie slimības vainas.
08.10.2024 22:17 |

Reitings 1063
Reģ: 13.12.2023
Pirmkārt, slimības cēlonis nevar būt ne nepareizas zāles, ne ārsta kļūda! Šis teikums vien liek stipri apšaubīt to, cik labi informēta esi par savu veselību. Lai nu ko tev ārsts pateica, to noteikti nebija patīkami dzirdēt, bet, manuprāt, ja jau esi beidzot saņēmusies, tātad ārsta pieeja zināmā mērā bija pareiza!
08.10.2024 22:57 |

Reitings 513
Reģ: 13.06.2024
Jā, izskatās, ka te tiešām daudzi nav uztvēruši autores pamata domu. Autore pati atzīst, ka ir neliels liekais svars. Runa iet par to, kādā veidā ārsts savam pacientam nodod šo informāciju. Ir ārsti, kuri to pasaka saudzīgi un cilvēcīgi, un tad ir tādi ārsti kā šis, kurš cilvēku burtiski pazemo.
Ja par tēmu, tad savulaik ik gadu apmeklēju ginekologu, lai izietu apskati un saņemtu recepti hormonālajai kontracepcijai. Kad man sāka tuvoties 30 gadu slieksnis, ārste sāka atgādināt, ka laiks dzemdēt. Uz ko es, savukārt, atbildēju pretī, ka jau sen esmu pieņēmusi lēmumu bērnus neradīt. Saprotu, ka tas ir ārsta darbs un ka vajag sievietei atgādināt par faktu, ka, jo vecāka paliek sieviete, jo lielākas var būt problēmas ieņemt un iznēsāt veselu bērnu, taču manā gadījumā šī atgādināšana jau sāka palikt rupja. Neiztrūka galvas grozīšana, nopūtas katru reizi, kad atgādināju par to, ka bērnus nevēlos un izteikumi par to, ka būšu "veca dzemdētāja". Kad 33 gadu vecumā krūtī atklāju veidojumu un lūdzu ārsti mani nosūtīt uz mamogrāfiju, ārste tikai noteica: "Nu, kad barosiet bērnu ar krūti, tad visi veidojumi pazudīs." Tajā brīdī paliku nikna, sakot, ka esmu jau neskaitāmas reizes atkārtojusi, ka bērnus nevēlos un ka neuzskatu, ka man jārada bērns, lai uzzinātu vai veidojums manā krūtī ir cista vai sasodīts vēzis. Izgāju no kabineta un vairs nekad neatgriezos. Kad beidzot tiku uz mamogrāfiju, izrādījās, ka veidojums bija labdabīga fibroadenoma. Lai vai kā, pie tās ginekoloģes vairs nekad neatgriezos.
08.10.2024 22:59 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits