Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Par hobijiem

10 gadi
Reitings 517
Reģ: 30.03.2013
Sveiciens,
Iesākšu tēmu šī vakara sarunai..
šobrīd lasu grāmatu, un lasot grāmatas tekstu es aizdomājos, ka, laikam, tiešām es būšu tas cilvēks, kurš nodzīvos savu dzīvi tapat, bez nekā ko stāstīt bērniem un mazbērniem..
Man nav hobiju, neesmu nodarbojusies ar nekādu sporta veidu vai aizraušanos gan jaunības gados, gan tagad (man ir 32), mana ikdiena ir darbs, mājas, varbūt uzņemt ciemos kādu, vai aizbraukt ciemos pie kāda..
Brīvdienas, kas ir SestDiena un svētdiena, ar draugu mēs pavadam mājās, vai aizbraucam uz kino labākajā gadījumā, bet neesam baigie braucēji ārpus mājas..
man ir tik žēl sevis, ka nezinu ar ko sākt. Es gribu ar kaut ko nodarboties, gribu atrast savu hobiju, gribu būt zinoša (piemēram, par agrākiem laikiem, par kādiem zinošiem cilvēkiem, gribu būt dzīves gudra, bet ar ko sākt? :(
Vai kādai vēl tā ir, ka saprot, ka vecumdienās nebūs ko stāstīt mazbērniem, nebūs par ko runāt ar svešiem cilvēkiem..
12.09.2024 21:23 |

Reitings 89
Reģ: 06.04.2020
Hey! Varu padalīties ar pieredzi/padomu bet uzraksti privāti
13.09.2024 13:26 |

Reitings 3512
Reģ: 01.07.2024
Tas vien, ka lasi grāmatu, jau ir labi! Arī lasīšana var būt hobijs un arī būs par ko runāt ar citiem cilvēkiem. Un 32 gados vecumdienas vēl ir ļoti tālu, tici man. Paspēsi vēl visu ko, vienkārši ir dažādi periodi dzīvē, un arī mēs paši esam dažādi.
13.09.2024 14:09 |

10 gadi
Reitings 82
Reģ: 23.03.2012
Jāatzīst, ka ne visai labi saprotu tādus kā Tu. Esmu pretējais pols, savu dzīvi esmu piepildījusi līdz pēdējam centimetram un vecumdienas plānoju pavadīt, rakstot grāmatas par visu piedzīvoto 😁 Jāpiebilst, ka esmu introverta, noslēgta, draugu man nav, un daudz laika pavadu mājās. Tā ka personības iezīmes un sociālais statuss nav attaisnojums garlaicīgai dzīvei.
Ja man būtu jāsāk viss no nulles, es sāktu no izjūtām. Kā es vēlos justies? Kāda būtu tā dzīve, kurā es justos laimīga un priecīga (ja laime un prieks ir tas, ko Tu meklē). Un tad mērķtiecīgi sekot šīm izjūtām un tās vairot, pat ja tie sākumā ir pilnīgi sīkumi. Piemēram, vēroju saulrietu un sajūtu, ka iekšā kāda dvēseles stīga sakustās, jo skaisti taču. Varbūt tas mani iedvesmo aiziet uz gleznu galeriju, apskatīties, kā mākslā šī tēma apspēlēta. Varbūt ieraugu kādu gleznošanas stilu, kas mani īpaši uzrunā. Attopos bibliotēkā, pētot katalogus un lasot šī stila pārstāvju biogrāfijas. Varbūt pati pierakstos gleznošanas kursiem. Nopērku arī pati savu molbertu, sāku vairāk doties dabā, vērot, un mēģinu to attēlot uz audekla. Vakaros pirms gulētiešanas skatos YouTube video ar padomiem gleznošanas tehnikas uzlabošanai. Tā dabiski un organiski esmu piepildījusi kādu dzīves stūrīti ar foršām emocijām. Un tas var būt pilnīgi jebkas! Bet ieviest hobiju tikai hobija pēc, ja nav tās iekšējās "jā, gribu!" rezonanses - nezinu, vai vērts tērēt laiku. Hobijs tomēr ir sirdslieta. Jāsāk no turienes - kas Tev liek sajusties mazliet gaišāk, vieglāk, patīkamāk?
14.09.2024 08:47 |

Reitings 2986
Reģ: 05.09.2023
Kapēc tev liekas ka obligāti ir jābūt šausmīgi dzīves piepildītai? Rausi sevi tagad uz 3 daļām lai tik izpildītos kā citas? Saskatijies Instagram? Facebook? Ja jūties ērti tā kā ir tagad, kamdēļ sevi tramdīt? Mazbērniem tāpat viss tas ko stāsti būs pie vienas vietas. Tā beigās ir tava dzīve, ne viņējā.
14.09.2024 09:56 |

Reitings 9
Reģ: 23.08.2024
Es arī īsti nesaprotu vēlmi pēc hobijiem tikai tāpēc, lai dzīve liktos piepildītāka. Ja Tev ir bērni, tas jau pietiekami piepilda dzīvi jēgpilnu. Dari to, ko Tev patīk darīt un kas padara Tevi laimīgu - pat ja tas ir nekā īpaša nedarīšana. Tava dzīve - Tev nav nevienam par to jāatskaitās.
15.09.2024 18:53 |

Reitings 1051
Reģ: 13.12.2023
Sāksim ar to, ka svešiem cilvēkiem un pat taviem mazbērniem tavi hobiji absolūti neinteresēs 😂 Hobijs ir priekš tevis pašas, savam piepildījumam, un tas var būt arī kaut kas absolūti garlaicīgs, kaut vērot, kā žūst krāsa.
Bet es saprotu iemeslu satraukumam, ja pašai sava dzīve šķiet garlaicīga. No savas puses varu ieteikt bieži skatīties dokumentālo kino par vēsturi, izcilām personībām, dabu, mākslu utt. Tā būs izklaide+zināšanas+iedvesma.
15.09.2024 21:05 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits