Bebermans @ 11.09.2024 20:00Es vēlos est daudzveidīgi un garšīgi tāpēc es arī daudz gatavoju.
Pilnīgi pareizi. Man nav ne jausmas kas ir uzkopšana, jo gandrīz nekad neuzkopju. Tāpat arī gatavo tāpēc ka vēlas ēst daudzveidīgi un garšīgi un nedaudz ietaupīt naudu.
Cilvēki dara to ko vēlas darīt un nedara to ko nevēlas darīt.
Ja cilvēks vēlas ēst mājās gatavotu ēdienu bet neviens cits negatavo - nākas gatavot pašam. Tā tas tiešām arī notiek. Tas nav nekāds lomu sadalījums pa dzimumiem ģimenē, bet katra brīvprātīga rīcība.
Es arī gatavoju tad kad vēlos apēst kaut ko pašgatavotu. Bet ja nevēlos gatavot - nopērku kaut ko kas nav jāgatavo. Ja kādu dienu es vēlēšos veikt uzkopšanu, tad arī to izdarīšu. Bet kamēr nevēlos - nedarīšu, nevis centīšos piesaistīt sievieti kas grib dāvanas un gatava uzkopt.
Diabolus @ 11.09.2024 20:02
Tas, ko Sarma aizmirsa piebilst: ka sievietes funkcija ir rūpēties KĀRTĪGI, kas nozīmē daudz vairāk par poda nolaišanu un sagrieztas desas uzlidināšanu uz šķīvja, tās ir rūpes par visu ģimeni, arī par lietām, kuras citi nemaz neievēro vai nenovērtē (kā tas ir tavā gadījumā), bet, kas padara telpu par mājām un šūnu savienojumu par ģimeni. Ja tas tā nav, tad jā, sievietes funkcija ir tikai pelnīt naudu. Un var jau arī tā dzīvot, bet diez vai tas ir vēlams.
P.S. Jā, tas ir brīvprātīgs darbs…tiktāl, cik elpot ir brīvprātīgi. Neobligāti gan tas nav
Bebermans @ 11.09.2024 20:00Es vēlos est daudzveidīgi un garšīgi tāpēc es arī daudz gatavoju.
Pilnīgi pareizi. Man nav ne jausmas kas ir uzkopšana, jo gandrīz nekad neuzkopju. Tāpat arī gatavo tāpēc ka vēlas ēst daudzveidīgi un garšīgi un nedaudz ietaupīt naudu.
Cilvēki dara to ko vēlas darīt un nedara to ko nevēlas darīt.
Ja cilvēks vēlas ēst mājās gatavotu ēdienu bet neviens cits negatavo - nākas gatavot pašam. Tā tas tiešām arī notiek. Tas nav nekāds lomu sadalījums pa dzimumiem ģimenē, bet katra brīvprātīga rīcība.
Es arī gatavoju tad kad vēlos apēst kaut ko pašgatavotu. Bet ja nevēlos gatavot - nopērku kaut ko kas nav jāgatavo. Ja kādu dienu es vēlēšos veikt uzkopšanu, tad arī to izdarīšu. Bet kamēr nevēlos - nedarīšu, nevis centīšos piesaistīt sievieti kas grib dāvanas un gatava uzkopt.
Bebermans @ 11.09.2024 19:35
Nē. Sievietes nevar aiziet no ģimenes. Jo ģimene ir tur kur ir bērni.
Vīrieši ir apmēram kā elektroni vadītājā vai pusvadītājā.
Elektroni pāriet no viena atoma uz citu vai arī emitējas vidē (katodstaru lampa).
Savukārt sievietes ir kā protoni un bērni kā neitroni. Tie ir atoma kodols un nevar brīvi pārvietoties nepiešķirot milzīgu enerģiju.
Elektronam aizplūstot projām - atoma kodolu bez elektrona sauc par caurumu. Un caurums ir tas kas rada pievilkšanas spēku elektronam. Un elektrons ir tas kas iet uz caurumu, un nekad nenotiek otrādi.
Paši bērni ir kā neitroni, jo nespēj atsevišķi piesaistīt ne protonu ne elektronu. Viņiem nav lādiņa, kas spēj veidot elektrisko pievilkšanās spēku. Tādējādi ir vienalga vientuļā māte ar meitu vai dēlu.
Analoģija ir tikai daļēja. Bet tomēr rāda ka pasaulē visas jomas ir ar līdzīgām īpašībām.
Tehniski un juridiski arī sieviete var aiziet no ģimenes. Un ja sieviete aizies, tad visus bērnu audzināšanas darbus, uzkopšanu un ēst gatavošanu un arī naudas pelnīšanu veiks vīrietis.
Tādējādi it kā atšķirības tiešām nav. Tikai tāds pavērsiens notiek reti. Kamēr vīrieši visai bieži plūst uz citiem caurumiem, kas tos pievelk. Vīrieši ir mobilāki, jo tāpat kā elektroni ir daudz vieglāki un saite ar kodolu tiem ir daudz vājāka nekā protoniem.
Apple of my eye @ 11.09.2024 21:19
Pag, Bebermans, Tu esi sieviete vai vīrietis?
Bebermans @ 11.09.2024 21:18Ja tas tā nav, tad jā, sievietes funkcija ir tikai pelnīt naudu. Un var jau arī tā dzīvot, bet diez vai tas ir vēlams.
Nauda ir ne tikai vēlama bet absolūti nepieciešama mūsdienu sabiedrībā.
Kamēr uzkopšana nav absolūti nepieciešama.
Par naudu tiek iegūts viss izdzīvošanai nepieciešamais. Un jebkuru citu trūkumu var kompensēt ar naudu. Kamēr naudu ar darbu var kompensēt tikai daļēji.
Tieši tāpēc abiem vecākiem ir galvenokārt jāfokusējas uz naudas pelnīšanu. It īpaši tāpēc ka vīrietis var aiziet un arī sieviete var aiziet. Pie kam pastāv riski arī nomirt vai zaudēt darbaspējas.
Savukārt uzkopšana un ēst gatavošana, bērnu nēsāšana apkārt pa istabu lai nebļauj - salīdzinoši ir absolūti nebūtiska.
Salīdzinoši.
Ir ļoti vieglprātīgi ļaut vīrietim pelnīt vienam naudu. Un vēl vieglptātīgāk ir kaut ko pārmest vīrietim, kas vienīgais ģimenē pelna naudu vai pelna pāri 60 procentiem.
Kāpēc tu iedomājies ka tikai vīrietis var un dzirkst uzdrīkstēties aiziet no ģimenes, jo tā sabiedrība ir pieņemts?
Empīriski novērojumi liecina, ka no ģimenes aiziet tieši vīrietis. Pie kam nevis aiziet, bet vairumā gadījumu tiek padzīts. Tā parasti notiek. Lai gan gadās arī otrādi. Neiedziļināsimies kvantu fizikā. Jau tā par daudz skaidroju.
Sabiedrībā ir pieņemts ka sievieted padzen vīriešus. Tie ir fakti ar ko mums jāsadzīvo un apstākļi kam ir jāpielāgojas nevis daudz jāspriež laibi vai slikti, pareizi vai nepareizi.
Apple of my eye @ 11.09.2024 21:19
Pag, Bebermans, Tu esi sieviete vai vīrietis?
Biezlape @ 11.09.2024 21:26Sieviete var iet bojā autoavārijā, var smagi saslimt un nomirt, var būt insults un palikt uz gultas kopjama, un vēl daudz un dažādas dzīves situācijas.
Raudene @ 11.09.2024 21:24
Kādi iemesli padzīšanai?
Bebermans @ 11.09.2024 21:18Ja tas tā nav, tad jā, sievietes funkcija ir tikai pelnīt naudu. Un var jau arī tā dzīvot, bet diez vai tas ir vēlams.
Nauda ir ne tikai vēlama bet absolūti nepieciešama mūsdienu sabiedrībā.
Kamēr uzkopšana nav absolūti nepieciešama.
Par naudu tiek iegūts viss izdzīvošanai nepieciešamais. Un jebkuru citu trūkumu var kompensēt ar naudu. Kamēr naudu ar darbu var kompensēt tikai daļēji.
Tieši tāpēc abiem vecākiem ir galvenokārt jāfokusējas uz naudas pelnīšanu. It īpaši tāpēc ka vīrietis var aiziet un arī sieviete var aiziet. Pie kam pastāv riski arī nomirt vai zaudēt darbaspējas.
Savukārt uzkopšana un ēst gatavošana, bērnu nēsāšana apkārt pa istabu lai nebļauj - salīdzinoši ir absolūti nebūtiska.
Salīdzinoši.
Ir ļoti vieglprātīgi ļaut vīrietim pelnīt vienam naudu. Un vēl vieglptātīgāk ir kaut ko pārmest vīrietim, kas vienīgais ģimenē pelna naudu vai pelna pāri 60 procentiem.
Kāpēc tu iedomājies ka tikai vīrietis var un dzirkst uzdrīkstēties aiziet no ģimenes, jo tā sabiedrība ir pieņemts?
Empīriski novērojumi liecina, ka no ģimenes aiziet tieši vīrietis. Pie kam nevis aiziet, bet vairumā gadījumu tiek padzīts. Tā parasti notiek. Lai gan gadās arī otrādi. Neiedziļināsimies kvantu fizikā. Jau tā par daudz skaidroju.
Sabiedrībā ir pieņemts ka sievieted padzen vīriešus. Tie ir fakti ar ko mums jāsadzīvo un apstākļi kam ir jāpielāgojas nevis daudz jāspriež laibi vai slikti, pareizi vai nepareizi.
Raudene @ 11.09.2024 21:14
Ir vīrieši kas grib no sievietes šo te naudas pelnīšanas funkciju tikai dabūt, un viņuem nerūp ne gatavots ēdiens, ne mājas kārtības uzturēšanā galvenais, lai sieviete dabū naudu. Un ir protams vel gudrāki, kas grib dabūt visu, - edienu, paveiktie mājas darbus, un nauda pelnīšanu no sievietes visu komplektu.
Diabolus @ 11.09.2024 21:32
Tu paliksi pie sava viedokļa, es palikšu pie savējā.
Es tikai iedomājos, cik patiesībā labi, ka sievietēm un vīriešiem bieži vien atšķiras skatījums uz dzīvi. Visam jābūt līdzsvarā. Plika nauda bez dvēseles nedod piepildījumu, tāpat kā dvēsele bez naudas. Pilnvērtīgai dzīvei vajag abus.
SarmaD @ 11.09.2024 22:00
Kam tad viņiem to naudu? ?
Raudene @ 11.09.2024 22:24
Lai pašiem viss būtu mazāk jāmaksā, lai sieviete samaksā par. Sevi un bērniem un neko neprasa viņam maksāt.
Bebermans @ 11.09.2024 21:28
manam dzimumam argumentācijā nav nekādas nozīmes. Tas nemaina teiktā būtību.
Bebermans @ 11.09.2024 22:14
Piepildījums nepastāv un nav vajadzīgs.
Un nauda nekad nav plika.
Raudene @ 12.09.2024 00:18
Cilveks var būt laimīgs bez naudas un ja viņam nekas nepieder. Un cilveks var būt nelaimīgs ar visiem īpašumiem , automašīnām, un pārējo.