Mikausis @ 27.08.2024 08:02
Sveikas!
Jau kādu laiku neliek mierā doma, ka vēlētos uzsākt kādu sportu, kur iespējams arī piedalīties kādos turnīros, sacensībās utt. Attiecīgi uzsākt jaunu hobiju, kam nopietni pievērsties:
Līdz šim esmu gājusi tik uz sporta zāli, kādām grupu nodarbībām, bet ir vēlme kaut kam citam.
Varbūt ir kādi reāli ieteikumi?
Domāju, ka jebkurā sportā būs turnīri, sacensības. Bet daži ieteikumi, kā atrast savu sporta veidu:
1) Komandas sports vai individuāli - kas Tev vairāk patīk? Komandu sporta veidu uzsākt var būt nedaudz grūtāk, jo jāatrod komanda/klubs, kas Tevi grib uzņemt Tavā sagatavotības līmenī. Tādā ziņā individuālos sporta veidus uzsākt ir vieglāk, pie tam arī individuālos vari darīt gan kopā ar citiem, gan viens (piem., skriet).
2) Kā jau te minēja, var palīdzēt tas, ja kāds pazīstams jau ar kaut ko nodarbojas. Man uz 3 sporta veidiem tā arī bija, ka radu/draugu lokā bija kāds pazīstams, kas pakonsultēja. Tas ir ļoti vērtīgi!!! Esmu arī 2x bijusi sporta klubu sastāvā, un tur visa tā komūna, protams, ir ļoti noderīga.
3) Kur notiek treniņi un kādas ir izmaksas. Ja dzīvosi Pārdaugavā, bet treniņi būs Salaspilī, tad varētu būt sarežģīti. Jebkurā gadījumā jebko iesaku vispirms pamēģināt un ar minimāliem līdzekļiem, nevis uzreiz iepirkt dārgu ekipējumu, bet pēc mēneša saprast, ka nemaz nepatīk šis sports.
Katrā ziņā sporta veidi ir jau daudz un dažādi - basketbols, zāles volejbols, beach volejbols, futbols, regbijs, frisbijs, crossfit, skriešana, orientēšanās, riteņbraukšana (MTB, šosejas, gravel, track), triatlons, teniss, skvošs, golfs, slēpošana, loka šaušana, bokss, kāpšana (zālē, kalnos), treking, hiking, veikbords utt.