Precīzi! Ļoti vieds komentārs. 100% piekrītu. Mans narciss vazājas pa psihoterapeitiem, bet bezjēgā. Neviens nespēj viņu ne mainīt, ne palīdzēt. Empātiju un emocionālo inteliģenci diemžēl nevar ienācīties.Monstera @ 14.08.2024 21:01Ja Tev ir aizdomas, un Tu jautā pieredzes stāstus, tātad tam ir pamats. Veic savu izpēti, palasot informāciju par narcisismu, kas nav tikai pieredzes stāsti, jo, lai gan pazīmes var būt +/- līdzīgas, katrs stāsts būs savādāks. Un atceries, narcisi parāda savu īsto seju tad, kad Tu esi 1) ievainojama pozīcija (pēc laulības, grūtniecības laikā, pēcdzemdību periodā), 2) esi pārāka kādā jomā, piemēram, pat tāds sīkums kā Tavs dzimšanas diena- narcisiem ir tendence atrast veidu kā sabojāt Tev Tavu īpašo dienu (strīds, domstarpības, stulba dāvana utt).
Par Zuti stāstu lasot jau arī vari novērot, ka sievietēm bija tikai kāda iekšēja intuīcija kā Tev, viņas turpināja ar viņu attiecības un tikai izejot no tām spēja redzēt patieso bildi. Tāpēc atkārtošos : ir aizdoma, tad lasi un pēti “red flags” un konkrētas personības iezīmes.
Narcisisms kā personības traucējums ir uz mūžu un nelabojams, pat ar psihologa palīdzību, jo lai kādam spētu palīdzēt, tad tam sākuma ir jāatzīst un jāredz, ka viņam ir problēmas.
Monstera @ 14.08.2024 21:01Ja Tev ir aizdomas, un Tu jautā pieredzes stāstus, tātad tam ir pamats. Veic savu izpēti, palasot informāciju par narcisismu, kas nav tikai pieredzes stāsti, jo, lai gan pazīmes var būt +/- līdzīgas, katrs stāsts būs savādāks. Un atceries, narcisi parāda savu īsto seju tad, kad Tu esi 1) ievainojama pozīcija (pēc laulības, grūtniecības laikā, pēcdzemdību periodā), 2) esi pārāka kādā jomā, piemēram, pat tāds sīkums kā Tavs dzimšanas diena- narcisiem ir tendence atrast veidu kā sabojāt Tev Tavu īpašo dienu (strīds, domstarpības, stulba dāvana utt).
Par Zuti stāstu lasot jau arī vari novērot, ka sievietēm bija tikai kāda iekšēja intuīcija kā Tev, viņas turpināja ar viņu attiecības un tikai izejot no tām spēja redzēt patieso bildi. Tāpēc atkārtošos : ir aizdoma, tad lasi un pēti “red flags” un konkrētas personības iezīmes.
Narcisisms kā personības traucējums ir uz mūžu un nelabojams, pat ar psihologa palīdzību, jo lai kādam spētu palīdzēt, tad tam sākuma ir jāatzīst un jāredz, ka viņam ir problēmas.
Fifty @ 14.08.2024 23:00
Ļoti novērtēju par to, ko uzrakstīji. Tiešām, paldies! Es dažkārt vienkārši domāju par daudz.. laikam tas, kas mani atrunāja no sākotnējās domas ir tas, ka mani nenoniecina nekad un tas ir ļoti daudz šajā kontekstā, man visas zināšanas dod burtiski ar rūpēm un jūtamu mīlestību. Es vienkārši neizturēju tādu pārliecību, pašpārliecību, EGO un sāku interesēties, ka tik narcisms nav par viņu. Un manis pieminētā manipulēšana, kuru gribēju vilkt tam līdzi, bija tik sen, kad pats vēl bija jaunietis ar citām interesēm. Tagad ir vīrietis ar vienkārši lielu pārliecību, kas dažkārt ir kaitinoša.
Prieks dzirdēt jūsu rūpes par sievietēm, kas ar to saskaras, ļoti ceru, ka vēl kādai šī diskusija noderēs. Ir labi to zināt. ??
Ir novērots, ka sievietēm patīk ciest. Tur ir spēcīgas emocijas. Amerikāņu kalniņi attiecībās ar narcisu. Tas arī pievelk. Ar iejūtīgu vīrieti sievietēm ir garlaicīgi. Tas tāds novērojums iz dzīves. Vienīgi ilgtermiņa attiecības ar narcisu ļoti bendē nervus un veselību kopumā. Par to daudzas neaizdomājas, kamēr nav vēl nonākušas līdz šai stadijai.akul12 @ 15.08.2024 09:35Agresija, gaslighting, krāpšana vai kas cits ir pietiekams iemesls neturpināt attiecības arī bez diagnozes narciss.
Vai tiešām tik ļoti trūkst brīvu vīriešu, ka jācieš šādas attiecības?
Hermiine89 @ 15.08.2024 09:50Ir novērots, ka sievietēm patīk ciest. Tur ir spēcīgas emocijas. Amerikāņu kalniņi attiecībās ar narcisu. Tas arī pievelk. Ar iejūtīgu vīrieti sievietēm ir garlaicīgi. Tas tāds novērojums iz dzīves. Vienīgi ilgtermiņa attiecības ar narcisu ļoti bendē nervus un veselību kopumā. Par to daudzas neaizdomājas, kamēr nav vēl nonākušas līdz šai stadijai.
Hermiine89 @ 15.08.2024 09:50Ir novērots, ka sievietēm patīk ciest. Tur ir spēcīgas emocijas. Amerikāņu kalniņi attiecībās ar narcisu. Tas arī pievelk. Ar iejūtīgu vīrieti sievietēm ir garlaicīgi. Tas tāds novērojums iz dzīves. Vienīgi ilgtermiņa attiecības ar narcisu ļoti bendē nervus un veselību kopumā. Par to daudzas neaizdomājas, kamēr nav vēl nonākušas līdz šai stadijai.
Eifela @ 15.08.2024 10:25Man bija pieredze ar vīrieti, kur nekādi nevaru saprast, vai narciss vai vienkārši ļoti traumēts cilvēks, vai abi. Jau pirmajās tikšanās reizēs bija izteikts love bombing, kas bija baigais sarkanais karogs, taču lika justies TIK labi. Cilvēks pēc dabas labs, sirsnīgs, bet šausmīgi daudz pārtrauca, kaut gan pieklājīgi aizrādīju, ka mani tas aizskar, bija ļoti kategorisks savos viedokļos, daudz projecēja un dažreiz, lai viņš "neuzpūstos" par sīkumiem, daudz ko noklusēju. Bet agresijas nebija vispār. Viss beidzās, kad beidzot tiešā tekstā (protams, sanāca uzbraucoši, jo biju aizvainota/dusmīga) pateicu, lai ļauj man pastāstīt par savām sajūtām. Tad bija nedēļu ilgs klusums un, kad mēģināju uzsākt sarunu, īsti jau vairs nebija runātājs, bet neko nepaskaidroja.
Un, pats trakākais, ka, tagad domājot, nevar saprast, cik apzinātas visas šīs rīcības no viņa puses bija. Bet nu salauza mani pat pēc diezgan īsa laika kopā. Tā kā, ja ir aizdomas, neiesaku aizrauties ar pētniecību.
Ļoti žēl lasīt te par dažu meiteņu pieredzēm, šādi cilvēki atstāj rētas.