Narcisms

Reitings 327
Reģ: 12.04.2018
Vai jums ar šo dzīvē ir bijusi saskarsme? Un, kā jūs domājat, vai cilvēks, kurš to labi apzinās, ir gudrs - var šīs iezīmes noslēpt? Man šķiet dzīvē nācies ar tādu sastapties, tomēr es neteiktu, ka cilvēkam ir empātijas, līdzjūtības, uzklausīšanas problēmas. Līdz ar to varbūt ir jāuzmanās arī par šo uzklausīšanas lietu, varbūt tā ir tikai tāda izlikšanās un “jātinas” kamēr var. Protams, ar Zuta stāstu salīdzināt nevar, tomēr manipulatīva uzvedība, nereta agresija (ne pret mani, nedz arī dzīvniekiem 🫣😄 gan, bet tomēr), pašpārliecība, “uz visu ir atbildes” un, ja Tu neesi pietiekami gudrs, tad tam arī panesīsies līdzi.. nezinu. Šobrīd ļoti vēlos izprast šo tematu un saprast - vai ir tikai melns un balts, vai var būt arī pa vidam - vai tā ir ļoti meistarīga izlikšanās, kas ir vēl sliktāk, jo kādā brīdī viss pārējais var nākt ārā.
13.08.2024 00:26 |

Reitings 64
Reģ: 19.03.2021
Ja Tev ir aizdomas, un Tu jautā pieredzes stāstus, tātad tam ir pamats. Veic savu izpēti, palasot informāciju par narcisismu, kas nav tikai pieredzes stāsti, jo, lai gan pazīmes var būt +/- līdzīgas, katrs stāsts būs savādāks. Un atceries, narcisi parāda savu īsto seju tad, kad Tu esi 1) ievainojama pozīcija (pēc laulības, grūtniecības laikā, pēcdzemdību periodā), 2) esi pārāka kādā jomā, piemēram, pat tāds sīkums kā Tavs dzimšanas diena- narcisiem ir tendence atrast veidu kā sabojāt Tev Tavu īpašo dienu (strīds, domstarpības, stulba dāvana utt).
Par Zuti stāstu lasot jau arī vari novērot, ka sievietēm bija tikai kāda iekšēja intuīcija kā Tev, viņas turpināja ar viņu attiecības un tikai izejot no tām spēja redzēt patieso bildi. Tāpēc atkārtošos : ir aizdoma, tad lasi un pēti “red flags” un konkrētas personības iezīmes.
Narcisisms kā personības traucējums ir uz mūžu un nelabojams, pat ar psihologa palīdzību, jo lai kādam spētu palīdzēt, tad tam sākuma ir jāatzīst un jāredz, ka viņam ir problēmas.
14.08.2024 21:01 |

Reitings 21323
Reģ: 21.09.2023
Monstera @ 14.08.2024 21:01
Ja Tev ir aizdomas, un Tu jautā pieredzes stāstus, tātad tam ir pamats. Veic savu izpēti, palasot informāciju par narcisismu, kas nav tikai pieredzes stāsti, jo, lai gan pazīmes var būt +/- līdzīgas, katrs stāsts būs savādāks. Un atceries, narcisi parāda savu īsto seju tad, kad Tu esi 1) ievainojama pozīcija (pēc laulības, grūtniecības laikā, pēcdzemdību periodā), 2) esi pārāka kādā jomā, piemēram, pat tāds sīkums kā Tavs dzimšanas diena- narcisiem ir tendence atrast veidu kā sabojāt Tev Tavu īpašo dienu (strīds, domstarpības, stulba dāvana utt).
Par Zuti stāstu lasot jau arī vari novērot, ka sievietēm bija tikai kāda iekšēja intuīcija kā Tev, viņas turpināja ar viņu attiecības un tikai izejot no tām spēja redzēt patieso bildi. Tāpēc atkārtošos : ir aizdoma, tad lasi un pēti “red flags” un konkrētas personības iezīmes.
Narcisisms kā personības traucējums ir uz mūžu un nelabojams, pat ar psihologa palīdzību, jo lai kādam spētu palīdzēt, tad tam sākuma ir jāatzīst un jāredz, ka viņam ir problēmas.
Precīzi! Ļoti vieds komentārs. 100% piekrītu. Mans narciss vazājas pa psihoterapeitiem, bet bezjēgā. Neviens nespēj viņu ne mainīt, ne palīdzēt. Empātiju un emocionālo inteliģenci diemžēl nevar ienācīties.
14.08.2024 21:11 |

Reitings 6680
Reģ: 04.12.2022
Šī vispār ir smaga tēma. Sevišķi tām, kas ar viņiem dzīvo kopā. Man viens radinieks ir narcis. Kā viņš to savu sievu ir nospiedis uz ceļiem, žēl skatīties. Ar prātu viņa saprot, ka nav labi un viņš ir nežēlīgs, bet turas pie viņa un gatava pakalpot un izpatikt, lai tikai viņš nebļautu vai nepazemotu viņu. No sākuma, protams, aplidoja un visādi citādi apburoš. Tagad tā sieva man stāsta, ka viņš agrāk tāds nebija, jo tad viņam nebija tik daudz stresa utt. Tāda tipiska iezīme ir, ka viņš mēdz pazemot otru ar vārdiem un tad vēro otra reakciju un liekas, ka viņš izbauda, ka ir sagrāvis to cilvēku.
14.08.2024 22:43 |

Reitings 327
Reģ: 12.04.2018
Monstera @ 14.08.2024 21:01

Ļoti novērtēju par to, ko uzrakstīji. Tiešām, paldies! Es dažkārt vienkārši domāju par daudz.. laikam tas, kas mani atrunāja no sākotnējās domas ir tas, ka mani nenoniecina nekad un tas ir ļoti daudz šajā kontekstā, man visas zināšanas dod burtiski ar rūpēm un jūtamu mīlestību. Es vienkārši neizturēju tādu pārliecību, pašpārliecību, EGO un sāku interesēties, ka tik narcisms nav par viņu. Un manis pieminētā manipulēšana, kuru gribēju vilkt tam līdzi, bija tik sen, kad pats vēl bija jaunietis ar citām interesēm. Tagad ir vīrietis ar vienkārši lielu pārliecību, kas dažkārt ir kaitinoša.
Prieks dzirdēt jūsu rūpes par sievietēm, kas ar to saskaras, ļoti ceru, ka vēl kādai šī diskusija noderēs. Ir labi to zināt. 🙏🏻
14.08.2024 23:00 |

Reitings 64
Reģ: 19.03.2021
Fifty @ 14.08.2024 23:00

Ļoti novērtēju par to, ko uzrakstīji. Tiešām, paldies! Es dažkārt vienkārši domāju par daudz.. laikam tas, kas mani atrunāja no sākotnējās domas ir tas, ka mani nenoniecina nekad un tas ir ļoti daudz šajā kontekstā, man visas zināšanas dod burtiski ar rūpēm un jūtamu mīlestību. Es vienkārši neizturēju tādu pārliecību, pašpārliecību, EGO un sāku interesēties, ka tik narcisms nav par viņu. Un manis pieminētā manipulēšana, kuru gribēju vilkt tam līdzi, bija tik sen, kad pats vēl bija jaunietis ar citām interesēm. Tagad ir vīrietis ar vienkārši lielu pārliecību, kas dažkārt ir kaitinoša.
Prieks dzirdēt jūsu rūpes par sievietēm, kas ar to saskaras, ļoti ceru, ka vēl kādai šī diskusija noderēs. Ir labi to zināt. ??

Labi vien ir, ka šādas tēmas paceļas sabiedrība un tiek aktualizētas. Un, ka mēs izglītojam sevi šajā. Nav pilnīgi nekas nosodošs, ka kāda meklē atbildi foruma vai lūdz dalīties ar pieredzi. Pieredzes stāsti palīdz citām (runāju sieviešu dzimtē, jo šeit lielākoties ir sievietes) nejusties vienām pārdzīvojumos, kā arī censties tāda veida palīdzēt citām, kuras iespējams ir šādā situācijā. Noteikti, ja šī diskusija aizietu tālāk, te būtu milzum daudz stāstu un sāpju, jo tas ko nodara narcisi ir graujoši, un no šī loop (spirāles) ir grūti izkļūt, ne tikai tāpēc, ka ir bail no vardarbības, kas sekos, bet tāpēc, ka narcisi sagrauj Tavu pašvērtējumu, ar laiku izolē tevi no apkārtējiem un Tu juties viens bez atbalsta, rodas vainas sajūta, grūtības pieņemt lēmumus, iestājas emocionāls pagrimums utt. Tāpēc vien, mēs te, kas ir izdzīvojušas šo, vēlamies pasargāt citas no tā paša likteņa un parūpēties viena par otru.
14.08.2024 23:24 |

Reitings 3717
Reģ: 11.04.2023
Agresija, gaslighting, krāpšana vai kas cits ir pietiekams iemesls neturpināt attiecības arī bez diagnozes narciss.
Vai tiešām tik ļoti trūkst brīvu vīriešu, ka jācieš šādas attiecības?
15.08.2024 09:35 |

Reitings 21323
Reģ: 21.09.2023
akul12 @ 15.08.2024 09:35
Agresija, gaslighting, krāpšana vai kas cits ir pietiekams iemesls neturpināt attiecības arī bez diagnozes narciss.
Vai tiešām tik ļoti trūkst brīvu vīriešu, ka jācieš šādas attiecības?
Ir novērots, ka sievietēm patīk ciest. Tur ir spēcīgas emocijas. Amerikāņu kalniņi attiecībās ar narcisu. Tas arī pievelk. Ar iejūtīgu vīrieti sievietēm ir garlaicīgi. Tas tāds novērojums iz dzīves. Vienīgi ilgtermiņa attiecības ar narcisu ļoti bendē nervus un veselību kopumā. Par to daudzas neaizdomājas, kamēr nav vēl nonākušas līdz šai stadijai.
15.08.2024 09:50 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Hermiine89 @ 15.08.2024 09:50
Ir novērots, ka sievietēm patīk ciest. Tur ir spēcīgas emocijas. Amerikāņu kalniņi attiecībās ar narcisu. Tas arī pievelk. Ar iejūtīgu vīrieti sievietēm ir garlaicīgi. Tas tāds novērojums iz dzīves. Vienīgi ilgtermiņa attiecības ar narcisu ļoti bendē nervus un veselību kopumā. Par to daudzas neaizdomājas, kamēr nav vēl nonākušas līdz šai stadijai.

Jā, partnerim ir jābūt interesantam. Bet ne visām tīk narcisi. Ar tiem baigi grūti. Vairāk moku nekā prieka no dzīves kopumā.
15.08.2024 10:19 |

Reitings 3717
Reģ: 11.04.2023
Hermiine89 @ 15.08.2024 09:50

Sievietes pārsvarā ir submissive, ne jau par velti lielākie sieviešu grāmatu bestselleri ir bdsm romāni. Tomēr ikdienas attiecības nav īstā vieta kur izjust ciešanas un amerikāņu kalniņus. Nenoliedzmi tas sačakarē psihi un viedo neveselīgu vēlāko priekštatu par vīriešiem kopumā.
15.08.2024 10:20 |

Reitings 147
Reģ: 05.03.2024
Man bija pieredze ar vīrieti, kur nekādi nevaru saprast, vai narciss vai vienkārši ļoti traumēts cilvēks, vai abi. Jau pirmajās tikšanās reizēs bija izteikts love bombing, kas bija baigais sarkanais karogs, taču lika justies TIK labi. Cilvēks pēc dabas labs, sirsnīgs, bet šausmīgi daudz pārtrauca, kaut gan pieklājīgi aizrādīju, ka mani tas aizskar, bija ļoti kategorisks savos viedokļos, daudz projecēja un dažreiz, lai viņš "neuzpūstos" par sīkumiem, daudz ko noklusēju. Bet agresijas nebija vispār. Viss beidzās, kad beidzot tiešā tekstā (protams, sanāca uzbraucoši, jo biju aizvainota/dusmīga) pateicu, lai ļauj man pastāstīt par savām sajūtām. Tad bija nedēļu ilgs klusums un, kad mēģināju uzsākt sarunu, īsti jau vairs nebija runātājs, bet neko nepaskaidroja.
Un, pats trakākais, ka, tagad domājot, nevar saprast, cik apzinātas visas šīs rīcības no viņa puses bija. Bet nu salauza mani pat pēc diezgan īsa laika kopā. Tā kā, ja ir aizdomas, neiesaku aizrauties ar pētniecību.
Ļoti žēl lasīt te par dažu meiteņu pieredzēm, šādi cilvēki atstāj rētas.
15.08.2024 10:25 |

Patīk
Reitings 3502
Reģ: 03.11.2023
Eifela @ 15.08.2024 10:25
Man bija pieredze ar vīrieti, kur nekādi nevaru saprast, vai narciss vai vienkārši ļoti traumēts cilvēks, vai abi. Jau pirmajās tikšanās reizēs bija izteikts love bombing, kas bija baigais sarkanais karogs, taču lika justies TIK labi. Cilvēks pēc dabas labs, sirsnīgs, bet šausmīgi daudz pārtrauca, kaut gan pieklājīgi aizrādīju, ka mani tas aizskar, bija ļoti kategorisks savos viedokļos, daudz projecēja un dažreiz, lai viņš "neuzpūstos" par sīkumiem, daudz ko noklusēju. Bet agresijas nebija vispār. Viss beidzās, kad beidzot tiešā tekstā (protams, sanāca uzbraucoši, jo biju aizvainota/dusmīga) pateicu, lai ļauj man pastāstīt par savām sajūtām. Tad bija nedēļu ilgs klusums un, kad mēģināju uzsākt sarunu, īsti jau vairs nebija runātājs, bet neko nepaskaidroja.
Un, pats trakākais, ka, tagad domājot, nevar saprast, cik apzinātas visas šīs rīcības no viņa puses bija. Bet nu salauza mani pat pēc diezgan īsa laika kopā. Tā kā, ja ir aizdomas, neiesaku aizrauties ar pētniecību.
Ļoti žēl lasīt te par dažu meiteņu pieredzēm, šādi cilvēki atstāj rētas.

Narcisi ir dziļi traumēti cilvēki, no labas bērnības tādi nerodas
15.08.2024 10:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits