Es tāds vienīgais?

Reitings 105
Reģ: 22.05.2024
Pagājušo sestdienu tēvs izdomāja ka grib lai aizvedu viņu uz jūru. Negribēju, bet biju plānojis viņu vest te pat netālu uz Kauguriem. Tam sagribējās ka vajag tieši uz Enguri. Pastijos GPS attālumu, labi ar sakostiem zobiem piekritu - plāns bija tāds pats, ātri turp, ātri atpakaļ. Vidēji pa 120 - 130 km/h braucu lai ātrāk to lietu izdarītu. Pa ceļam viņš vēl man borēja ka nedrīkst būt tāds kāds es esmu vajag atpūsties, vajag cilvēkos iziet u.t.t. Es viņam vairākas reizes biju atkārtojis ka mana atpūta ir tieši vienātnē, savā ierastajā vidē. Labi, aizvedu uz to Enguri, bišķi pastaigājām, tēvs ielīda jūrā, Es protams nē, ne es peldēt protu, ne man interesē kāju spert ūdenī. Izlīda ārā, domāju viss, labi - lidosim mājās. Nē, tas vēl pasaka aizbraucam tagad uz Roju pēc kūpīnātām zivīm un tad pie reizes uz Kolkas ragu. Protams es pacēlu balsi teicu ka nebraukšu tik tālu, protams es dusmīgs, viņš dusmīgs un apvainojies. Abiem diena sabojāta.
Viņš man teica ka ar mani ir ļoti grūti, nesaprot kā es miesīgs dēls viņam nēesmu ar tādām pašām interesēm kā viņam. Protams tā nav, ka tēvam un dēlam jābūt vienādām interesēm un vienādiem veidiem kā atpūsties Bet es nedaudz aizdomājos. Piemēram ja paskatos citu cilvēku bildes, vai tajos pašos iepazīšanās saitos visiem cilvēkiem patīk kautkur ceļot, visiem cilvēkiem ir tā, kā brīvdienas, tā uzreiz kautkur prom no mājām, ja ne uz citu valsti, tad vismaz uz Latvijas otru galu. Man atkal ir tāda riebuma sajūta, diskomforts ja man ir jāizbrauc arpus sava mazā miesta. Arī ja lietas jāpērk, kas šeit nav pieejamas, es sūtu uz pakomātu vai ar kurjeru uz mājām, lai pašam nav jākratās piemēram uz Rīgu pēc tās lietas kas man vajadzīga.
Liekas jau ka laikam es tiešām tāds viens dīvainis esmu 😀
Un starpcitu ar tēvu viss kārtībā, nomierinājušies, komunicējam.
30.07.2024 22:17 |

Reitings 1198
Reģ: 13.03.2024
pati ik pa laikam zvanu mammai un paprasu aizbraukt pa veikaliem kopā vai vienkarši pāēst pusdienas ar vecākiem, man neviena mīļāka uz šīs pasaules nav par mammu un tēti, kas mūžam bijuši mans atbalsts un mani tuvākie cilvēki, kurus ļoti mīlu. Līdz ko kaut aizdomājos ka kādreiz viņu nebūs, jau jāsāk bimbāt, un ļoti satraucos par to, ka redzu, ka viņi paliek vecāki

Necenties iebāzt savas sajūtas citu galvās.
Nu nav visiem tādas attiecības ar vecākiem.
31.07.2024 13:33 |

Reitings 1198
Vispār, autors varētu ierakstīt un precizēt situāciju, citādāk te jau kā cālī diskusija panesas no nekā.
Par galveno jautājumu - vai tu viens tāds ,kam negribas triekties visu laiku kaut kur - nē, tu neesi vienīgais. Pilna pasaule tādu un ne neinteresantāki tāpēc. Izklaidējas, atpūšas savā veidā, neliek katru izgājienu no mājas soc. portālos un neatskaitās visiem par to, kur nu kurš ir aizbraucis vai kur nu kurš ir pabijis.
31.07.2024 13:37 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
debestinaa @ 31.07.2024 13:12
jā nu pasaules gals, nenormālais ceļojums, it kā uz antraktīdu abi kopā būtu braukuši apkārt visai pasaulei. Sviests. Es saprastu ja tēvs tur gribētu izlēkt ar gumiju vai darīt ko maximāli ekstremālu, bet izbraukt parīs stundu tripā nekas nebutu noticis, ņemot vērā, abi arī tagad kontaktējas un viss ir ok.
Pat ja tēvs tur gribēja kaut ko teikt par to, ka dēls ir introverts, nenozīmē ka būtu jāmet lūpa vai kas, sadzirdēji, pats padomās un izdarīs secinājumus, nevis jataisa histerijas

Kāpēc sviests? Man brīvais laiks ir limitēts. Tas loks izklausās pēc kā minimums 4 liekām stundām, kuras nebiju ieplānojis.
Un tava pozitīvā pieredze ar vecākiem nav universāla. Nav jābūt pat alkoholiķim. Frāzes, ko teica autora tēvs gan jau ik pa laikam tikušas skandētas. “Kāpēc gan tu tāds un šitāds” gadu laikā ļoti sāk piegriezties. Saku pēc pieredzes.
Un vispār apkārt tik daudz scenāriju redzu, kur bērni principā čakarē savu un savu bērnu dzīvi velkot vecākus, jo viņu kļūdas un dzīves izvēles sāka atspēlēties (again - neiet runa par alkoholismu vai ko tādu) un tāpēc nākas prasīt/paļauties uz bērnu palīdzību.
31.07.2024 13:43 |

Patīk
Reitings 3498
Reģ: 03.11.2023
debestinaa @ 31.07.2024 13:21
šeit vispār nav runa par čupošanos. Nebija jaiet ne uz kādiem bāriem, klubiem. Tas ir tavs tēvs , kāda vispār introversija.
Es pati arī neesmu max ekstraverta, bet nevaru iedomāties atteikt tētim vai mammai kaut kur aizbraukt. Tieši otrādi pati ik pa laikam zvanu mammai un paprasu aizbraukt pa veikaliem kopā vai vienkarši pāēst pusdienas ar vecākiem, man neviena mīļāka uz šīs pasaules nav par mammu un tēti, kas mūžam bijuši mans atbalsts un mani tuvākie cilvēki, kurus ļoti mīlu. Līdz ko kaut aizdomājos ka kādreiz viņu nebūs, jau jāsāk bimbāt, un ļoti satraucos par to, ka redzu, ka viņi paliek vecāki

Nuu, vari uzskatīt, ka tev ir paveicies ar vecākiem un jūsu savstarpējām attiecībām, daudziem tā nav, nedžadžo skatoties no savas prizmas.
Esmu arī saskārusies ar to, ka paziņas nesaprot un pārmet, kāpēc es ar savējiem neapskaujos utt, nu nav mums tādas attiecības un tiem, kam viss ir mīļi un jauki to vienkārši nesaprast.
31.07.2024 13:49 |

Reitings 434
Reģ: 20.02.2024
Gaidu nākamo tēmu, kur kāda klāsta savas attiecību problēmas, un viņai komentē - bet man ar vīru ir labas attiecības! Es nesaprotu, kā kādam vispār var būt sliktas! Kā var negribēt ar vīru kopā to un šito! Man tā nekad nav! :D Nu labi... Manuprāt, ja tēma ir prātam neaptverama, tad nav arī lielas jēgas komentēt to, ko nevari ne saprast ne iedomāties, nē?
Man tas autora izbrauciens galīgi neizklausās pozitīva pieredze - vispirms tēvs mašīnā nez cik ilgi zāģē, ka viņš neapreizi dzīvo un viņam jādzīvo tā un šitā. Pēc tam nerēķinoties ar citiem vnk pieprasa braukt vēl kaut kur un sapsihojas, kad viņam atsaka. Tas nav normāli. Ja man būtu kāda tāda ''draudzene'' tad ļoti drīz izlidotu no manas dzīves uz neatgriešanos.
Ja tēvs būtu patīkamāka kompānija, gan jau dēls viņu ar lielāku prieku kaut kur aizvestu un nemauktu pa to šoseju kā pašnāvnieks.
31.07.2024 13:53 |

Reitings 52
Reģ: 28.07.2024
Krišjānis Kariņš @ 31.07.2024 13:53
Gaidu nākamo tēmu, kur kāda klāsta savas attiecību problēmas, un viņai komentē - bet man ar vīru ir labas attiecības! Es nesaprotu, kā kādam vispār var būt sliktas! Kā var negribēt ar vīru kopā to un šito! Man tā nekad nav! :D Nu labi... Manuprāt, ja tēma ir prātam neaptverama, tad nav arī lielas jēgas komentēt to, ko nevari ne saprast ne iedomāties, nē?
Man tas autora izbrauciens galīgi neizklausās pozitīva pieredze - vispirms tēvs mašīnā nez cik ilgi zāģē, ka viņš neapreizi dzīvo un viņam jādzīvo tā un šitā. Pēc tam nerēķinoties ar citiem vnk pieprasa braukt vēl kaut kur un sapsihojas, kad viņam atsaka. Tas nav normāli. Ja man būtu kāda tāda ''draudzene'' tad ļoti drīz izlidotu no manas dzīves uz neatgriešanos.
Ja tēvs būtu patīkamāka kompānija, gan jau dēls viņu ar lielāku prieku kaut kur aizvestu un nemauktu pa to šoseju kā pašnāvnieks.

Tēmas nosaukums "es tāds vienīgais?", tātad autors gribēja dzirdēt dažādus viedokļus.
Es arī apšaubu, ka autors spēj objektīvi novērtēt, ko tēvs teica utt. Iespējams, tēvs gribēja izvilkt ārā dēlu no mājām, jo dēls jau 65 dienas neiziet ārā. Kas to lai zina!
31.07.2024 14:03 |

Reitings 52
Reģ: 28.07.2024
Džinga @ 31.07.2024 13:49

Nuu, vari uzskatīt, ka tev ir paveicies ar vecākiem un jūsu savstarpējām attiecībām, daudziem tā nav, nedžadžo skatoties no savas prizmas.
Esmu arī saskārusies ar to, ka paziņas nesaprot un pārmet, kāpēc es ar savējiem neapskaujos utt, nu nav mums tādas attiecības un tiem, kam viss ir mīļi un jauki to vienkārši nesaprast.

Nav jābūt visam mīļi un jauki, apskaušanās utt., lai cieņpilni izturētos pret vecākiem.
31.07.2024 14:05 |

Reitings 1198

Es par šo arī iedomājos, ka ja ikdienā viņiem attiecības būtu kā te dažam, kas jau no domas vien par vecākiem raud aiz aizkustinājuma, tad tas brauciens arī nebūtu tāds jau pamatos. Mašīnā notiktu sarunas par jebko, lai ceļā paietu ātrāk un nebūtu jāskatās spidometrā un pulkstenī.
Ir skaidrs, ka attiecības tur nav nekādas sirdssiltās arī bez izbrauciena. Un ko tad gaidīt no izbrauciena? Kā pēkšni viņi satuvināsies un parunās par to, cik autors nepareizi dzīvo un cik jocīgi, ka dēlam neinteresē ne volejbols un urbji kā tēvam un cik tēvam par to ir grūti un tad viņi rokās sadevušies ies jūras viļņos, kopīgi nopirks pa zivij un vakarā saulrietu sagaidīs Kolkasragā?
Noteikti - kādas attiecības, tāds izbrauciens. 🧐
31.07.2024 14:20 |

Patīk
Reitings 3498
Aminoskabe @ 31.07.2024 14:05

Nav jābūt visam mīļi un jauki, apskaušanās utt., lai cieņpilni izturētos pret vecākiem.

Es to teicu konkrēti meitenei, kuras komentāram atbildēju. Protams, ka jāizturas cieņpilni, iepriekš jau rakstīju, ja ir tik traki, ka jābrauc uz 130 lai kopā pavadītais laiks tiktu ātrāk "izdarīts", tad labāk vienkārši nevajag piekrist un jāpaliek pie sazvanīšanās.
31.07.2024 14:28 |

Reitings 4918
Reģ: 07.09.2023
Uzskatu ka pieauguša bērna pienākums attiecībā uz vecākiem ir palīdzēt finansiāli un izturēties cieņpilni. Vecāku izklaide lai paliek viņu pašu ziņā, bērnam nav jātērē savs laiks tam, ja to nevēlas. Tāpēc diskusijas autoru labi saprotu, mazums kādi plāni, kāds noskaņojums bija tajā dienā. Arī darbs mēdz būt tik iztukšojošs, ka savā brīvajā dienā nav morāli un fiziski spēka kaut kur doties
31.07.2024 14:29 |

Patīk
Reitings 3498
Lola Lō @ 31.07.2024 14:20

Es par šo arī iedomājos, ka ja ikdienā viņiem attiecības būtu kā te dažam, kas jau no domas vien par vecākiem raud aiz aizkustinājuma, tad tas brauciens arī nebūtu tāds jau pamatos. Mašīnā notiktu sarunas par jebko, lai ceļā paietu ātrāk un nebūtu jāskatās spidometrā un pulkstenī.
Ir skaidrs, ka attiecības tur nav nekādas sirdssiltās arī bez izbrauciena. Un ko tad gaidīt no izbrauciena? Kā pēkšni viņi satuvināsies un parunās par to, cik autors nepareizi dzīvo un cik jocīgi, ka dēlam neinteresē ne volejbols un urbji kā tēvam un cik tēvam par to ir grūti un tad viņi rokās sadevušies ies jūras viļņos, kopīgi nopirks pa zivij un vakarā saulrietu sagaidīs Kolkasragā?
Noteikti - kādas attiecības, tāds izbrauciens. ?

Nevar jau zināt, varbūt tēvs cenšas, lai nebūtu tik vēsas tās attiecības, mēģina kopā pavadīt laiku kā māk. Varbūt dēls nepiedāvā braukt pie viņa ciemos vai kā. Katrā ziņā baigi daudz nezināmo, nepazīstam ne vienu ne otru pusi.
31.07.2024 14:30 |

Reitings 434
Reģ: 20.02.2024
Aminoskabe @ 31.07.2024 14:03

Tēmas nosaukums "es tāds vienīgais?", tātad autors gribēja dzirdēt dažādus viedokļus.
Es arī apšaubu, ka autors spēj objektīvi novērtēt, ko tēvs teica utt. Iespējams, tēvs gribēja izvilkt ārā dēlu no mājām, jo dēls jau 65 dienas neiziet ārā. Kas to lai zina!

Autora jautājums ir par ceļošanu - vai tikai viņam patīk sēdēt dzimtajā pilsētā un nekur apkārt nebraukāt...
Ja tēvs arī grib dēlu kaut kur izvilkt, tad noteikti vienmēr var pajautāt, kur dēls gribētu, nevis uzspiest savas vēlmes ar max gariem izbraucieniem un tad psihot, kad viņam nepiekrīt. Ja tēmas autoram tie izbraucieni arī līdz šim ir bijuši neapmierinātas ģimenes kompānijā, tad mani galīgi nepārsteidz, ka viņam ceļošana kā tāda asociējas ar stresu un negatīvām emocijām, un viņš nekur negrib braukt.

Patīk
Reitings 3498
Gaby Moreno @ 31.07.2024 14:29
Uzskatu ka pieauguša bērna pienākums attiecībā uz vecākiem ir palīdzēt finansiāli un izturēties cieņpilni. Vecāku izklaide lai paliek viņu pašu ziņā, bērnam nav jātērē savs laiks tam, ja to nevēlas. Tāpēc diskusijas autoru labi saprotu, mazums kādi plāni, kāds noskaņojums bija tajā dienā. Arī darbs mēdz būt tik iztukšojošs, ka savā brīvajā dienā nav morāli un fiziski spēka kaut kur doties

Nu te neizklausās, ka konkrētais weekends nebija labs, drīzāk vispārīgi nekad nav vēlmes pamest savu miestiņu

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Nedod dies kādreiz autoram kādreiz būs situācija ar savu bērnu , kuru viņš būs audzinājis, mīlējis un skolojis un centies pēc savas labākas sirdsapziņas, un beigas dēls pateiks- tēti es negribu ar tevi neko darīt un nekur braukt, tu mani kaitina ar savu kolku un enguri, vot tad izjutīs uz savas miesas un sapratīs kā tas ir.
Savadāk te gudri dirst atvainojos par to, ka tas nav bērna pienākums un kaut kādu ekstraversiju var ilgi. Autoram ieteiktu iedomāties ka viņš pats ir vecs, ka viņam ir dēls,kurš pret viņu izturējās tā, kā viņš pret tēvu? Patiktu? Diez vai.
31.07.2024 14:31 |

Reitings 1198
Džinga @ 31.07.2024 14:30

Nevar jau zināt, varbūt tēvs cenšas, lai nebūtu tik vēsas tās attiecības, mēģina kopā pavadīt laiku kā māk. Varbūt dēls nepiedāvā braukt pie viņa ciemos vai kā. Katrā ziņā baigi daudz nezināmo, nepazīstam ne vienu ne otru pusi.

Tur tā lieta...nekas nav zināms, lai te spriestu kas un kā viņam būtu bijis jādara.
31.07.2024 14:36 |

Patīk
Reitings 3498
debestinaa @ 31.07.2024 14:31
Nedod dies kādreiz autoram kādreiz būs situācija ar savu bērnu , kuru viņš būs audzinājis, mīlējis un skolojis un centies pēc savas labākas sirdsapziņas, un beigas dēls pateiks- tēti es negribu ar tevi neko darīt un nekur braukt, tu mani kaitina ar savu kolku un enguri, vot tad izjutīs uz savas miesas un sapratīs kā tas ir.
Savadāk te gudri dirst atvainojos par to, ka tas nav bērna pienākums un kaut kādu ekstraversiju var ilgi. Autoram ieteiktu iedomāties ka viņš pats ir vecs, ka viņam ir dēls,kurš pret viņu izturējās tā, kā viņš pret tēvu? Patiktu? Diez vai.

Nu beidz, tu spried vispār neko nezinot par viņu attiecībām
31.07.2024 14:44 |

Reitings 1198
tēti es negribu ar tevi neko darīt un nekur braukt,

Nereti tas notiek jau padsmit gados un bērni negrib un viņiem neinteresē sēdēt ar mammu pie jūras vai braukt visu dienu ar senčiem, lai apskatītu ceriņu dārzu 😀uz tīni gan neviens neapvainojas un neuzmet lūpu, jo šis negrib ar senčiem.
Daba ir paredzējusi bērniem atdalīties no vecākiem un tas sākas jau pusaudžu gados, kad bērns dabiski grib socializēties ārpus ģimenes un sāk veidot savas attiecības, ar laiku ģimeni. Tam tā jābūt. Tāpēc mēs radam bērnus un audzinām, lai tos palaistu savā dzīvē un tie būtu laimīgi, nevis lai visu dzīvi kaut ko pieprasītu kā parādu un likt atmaksāt izklaidēs bērnu audzināšanu un barošanu un skološanu. Attiecībām jānāk viegli un ja bērni grib ar tevi būt, tas ir pozitīvi, ja nē - vecākam nav nekādas tiesības ar pirkstu kratīt un likt vizināt un piespiedu kopā būt, jo :"būs audzinājis, mīlējis un skolojis un centies pēc savas labākas sirdsapziņas"
31.07.2024 14:53 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Džinga @ 31.07.2024 14:44

Nu beidz, tu spried vispār neko nezinot par viņu attiecībām
elementārai pieklājībai un normālai uzvedībai nav jāzina par viņu attiecībām baigi.
Autoram bija tad skaidri jāpasaka- nē es nebraukšu un viss, nevis piekrīt un tad pukst un brauc 130 un apdraud sevi un citus
31.07.2024 14:56 |

Reitings 1198
Turklāt, ja autors ir introverts un noslēgtais vīrietis, tad visdrīzāk, ka viņš no saviem bērniem negaidīs izklaides karuseļos un spontānās, neplānotās ekskursijās 😁
31.07.2024 14:56 |

Patīk
Reitings 3498
debestinaa @ 31.07.2024 14:56
elementārai pieklājībai un normālai uzvedībai nav jāzina par viņu attiecībām baigi.
Autoram bija tad skaidri jāpasaka- nē es nebraukšu un viss, nevis piekrīt un tad pukst un brauc 130 un apdraud sevi un citus

Tam es pilnībā piekrītu, tikai pārējiem pārmetumiem ne
31.07.2024 14:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits