Es tāds vienīgais?

Reitings 105
Reģ: 22.05.2024
Pagājušo sestdienu tēvs izdomāja ka grib lai aizvedu viņu uz jūru. Negribēju, bet biju plānojis viņu vest te pat netālu uz Kauguriem. Tam sagribējās ka vajag tieši uz Enguri. Pastijos GPS attālumu, labi ar sakostiem zobiem piekritu - plāns bija tāds pats, ātri turp, ātri atpakaļ. Vidēji pa 120 - 130 km/h braucu lai ātrāk to lietu izdarītu. Pa ceļam viņš vēl man borēja ka nedrīkst būt tāds kāds es esmu vajag atpūsties, vajag cilvēkos iziet u.t.t. Es viņam vairākas reizes biju atkārtojis ka mana atpūta ir tieši vienātnē, savā ierastajā vidē. Labi, aizvedu uz to Enguri, bišķi pastaigājām, tēvs ielīda jūrā, Es protams nē, ne es peldēt protu, ne man interesē kāju spert ūdenī. Izlīda ārā, domāju viss, labi - lidosim mājās. Nē, tas vēl pasaka aizbraucam tagad uz Roju pēc kūpīnātām zivīm un tad pie reizes uz Kolkas ragu. Protams es pacēlu balsi teicu ka nebraukšu tik tālu, protams es dusmīgs, viņš dusmīgs un apvainojies. Abiem diena sabojāta.
Viņš man teica ka ar mani ir ļoti grūti, nesaprot kā es miesīgs dēls viņam nēesmu ar tādām pašām interesēm kā viņam. Protams tā nav, ka tēvam un dēlam jābūt vienādām interesēm un vienādiem veidiem kā atpūsties Bet es nedaudz aizdomājos. Piemēram ja paskatos citu cilvēku bildes, vai tajos pašos iepazīšanās saitos visiem cilvēkiem patīk kautkur ceļot, visiem cilvēkiem ir tā, kā brīvdienas, tā uzreiz kautkur prom no mājām, ja ne uz citu valsti, tad vismaz uz Latvijas otru galu. Man atkal ir tāda riebuma sajūta, diskomforts ja man ir jāizbrauc arpus sava mazā miesta. Arī ja lietas jāpērk, kas šeit nav pieejamas, es sūtu uz pakomātu vai ar kurjeru uz mājām, lai pašam nav jākratās piemēram uz Rīgu pēc tās lietas kas man vajadzīga.
Liekas jau ka laikam es tiešām tāds viens dīvainis esmu 😀
Un starpcitu ar tēvu viss kārtībā, nomierinājušies, komunicējam.
30.07.2024 22:17 |

Patīk
Reitings 3498
Reģ: 03.11.2023
Minelūše @ 31.07.2024 09:53
Te drīzāk ir runa par pretīgo attieksmi pret savu tēvu. Pieļauju, ka ne jau katru dienu tēvs lūdz dēlam uz jūru aizvest. Attaisnoties ar introvertumu šajā gadījumā ir bulšits. Nekas slikts introvertajam nenotiks, ja laiku pa laikam pārkāps savam introvertumam pāri, lai izdarītu ko jauku tuvam cilvēkam un neburkšķētu kā aizsūtīts sūdus mēzt.
Es arī esmu introverta un nevaru iedomāties, ka varētu tā psihot par vienkāršu vecāku lūgumu.

Nu acīm redzot īsti introverta tu neesi, ja tāds ir tavs viedoklis par šo tēmu. :D Nopietni
31.07.2024 10:21 |

Patīk
Reitings 3498
Zini kā, ar introvertumu viss ok, dzīvo kā tu gribi. BET - nu ja tu piekrīti aizvest uz to jūru, tad nelido max ātri pa šoseju un neburkšķi par iebraukšanu pēc zivīm. Vai nu atsaki, vai izdari bez pasīvas agresijas. Man kaitina, kad cilvēks kaut kam piekrīt, bet tad visu laiku iztaisās par nabadziņu un liek noprast, ka tas ir piespiedu kārtā. Tad vienkārši nepiekrīti vai saņemties.
31.07.2024 10:22 |

Reitings 1198
Reģ: 13.03.2024
Džinga @ 31.07.2024 10:22
Zini kā, ar introvertumu viss ok, dzīvo kā tu gribi. BET - nu ja tu piekrīti aizvest uz to jūru, tad nelido max ātri pa šoseju un neburkšķi par iebraukšanu pēc zivīm. Vai nu atsaki, vai izdari bez pasīvas agresijas. Man kaitina, kad cilvēks kaut kam piekrīt, bet tad visu laiku iztaisās par nabadziņu un liek noprast, ka tas ir piespiedu kārtā. Tad vienkārši nepiekrīti vai saņemties.

Nu, bet gan jau nevar atteikt, jo tak jābūt pateicīgam un pazemīgam un jāved bez ierunām, jo pretējā gadījumā ir pretīgs, nosprāgs viens un vēl kas tik te nebija pieminēts...
Tu vari paprasīt aizvest, tu vari noteikt, kur tieši tu gribi, bet tu nevari piespiest otram tam patikt...Autors jau sākumā teica, ka negribēja vest, bet aizvedis, noteikti labu gribot, bet beigās vieta ne tā, vēl tur un tur jāaizved...
Es teiktu, ka vaina ir plānošanā...ir jāsaplāno, jāizrunā, kas ir paredzēts, kur grib aizbraukt un tad brauc, nevis negribu tur, gribu tur un tad vēl uz zivīm stundu un un vēl kaut kur stundas attālumā un beigās visa diena ekskursijā, kaut runāts bija par pabūšanu pie jūras.
Te pieklibo komunikācija, manuprāt.
31.07.2024 10:35 |

10 gadiPatīk
Reitings 4936
Reģ: 31.10.2010
Džinga @ 31.07.2024 10:21

Nu acīm redzot īsti introverta tu neesi, ja tāds ir tavs viedoklis par šo tēmu. :D Nopietni

Es vienkārši domāju arī par citiem cilvēkiem, ne tikai par sevi. Ja mans tēvs man palūgs ko tik elementāru kā viņu kaut kur aizvest, tad neskatoties uz to, ka man varbūt negribas, es tomēr izkāpšu no savas komforta zonas un lūpu neuzmetusi nepukšķot izpildīšu viņa vēlmi, jo cienu un mīlu viņu.
31.07.2024 10:38 |

Reitings 1198
Minelūše @ 31.07.2024 10:38

Es vienkārši domāju arī par citiem cilvēkiem, ne tikai par sevi. Ja mans tēvs man palūgs ko tik elementāru kā viņu kaut kur aizvest, tad neskatoties uz to, ka man varbūt negribas, es tomēr izkāpšu no savas komforta zonas un lūpu neuzmetusi nepukšķot izpildīšu viņa vēlmi, jo cienu un mīlu viņu.

Tavs tēvs ir tavs tēvs un jums ir savas attiecības un tu nevari spriest par autora tēvu pēc sava tēva un savām attiecībām ar viņu.
31.07.2024 10:45 |

Reitings 12040
Reģ: 05.03.2020
Tu vari paprasīt aizvest, tu vari noteikt, kur tieši tu gribi, bet tu nevari piespiest otram tam patikt...Autors jau sākumā teica, ka negribēja vest, bet aizvedis, noteikti labu gribot, bet beigās vieta ne tā, vēl tur un tur jāaizved...

+ un vēl jāklausās pārmetumos par to, kāds viņš ir.
man šķiet autora problēma ir tas, ka viņa tēvs nesaprot, ka viņš nav tāds pats, kā tēvs. un tēvs to uzskata par nepareizu.
nu nav bērniem jāizpatīk vecākiem, tikai tādēļ, ka tie ir vecāki vai pat jākontaktējas ar viņiem (jā, iedomājaties) piespiedu kārtā, ja to nevēlas darīt. iemesli var būt 100 un 1, ne tikai raksturu nesaderība vai introvertums. vienkārši ir cilvēki, kas to dara, jo redz RADINIEKI un tad paši ir nelaimīgi par savām izvēlēm. labāk ierobežot komunikāciju, jo diez vai šie radinieki tāpat sapratīs tavu skaidrojumu, ka tev nav nepieciešams čupoties.
31.07.2024 10:48 |

Patīk
Reitings 3498
Lola Lō @ 31.07.2024 10:35

Nu, bet gan jau nevar atteikt, jo tak jābūt pateicīgam un pazemīgam un jāved bez ierunām, jo pretējā gadījumā ir pretīgs, nosprāgs viens un vēl kas tik te nebija pieminēts...
Es teiktu, ka vaina ir plānošanā...ir jāsaplāno, jāizrunā, kas ir paredzēts, kur grib aizbraukt un tad brauc, nevis negribu tur, gribu tur un tad vēl uz zivīm stundu un un vēl kaut kur stundas attālumā un beigās visa diena ekskursijā, kaut runāts bija par pabūšanu pie jūras.
Te pieklibo komunikācija, manuprāt.

Domā tiešām labāk ir braukt un pukstēt nekā vienkārši atteikt? Tā jau ir tā pati attieksme - braukšu, lai man nepukst pēc tam, ka nevedu, bet pats izvēlos būt tas pukstētājs.
Man izklausās, ka labāk būtu bijis palikt mājās, nekā braukt uz 130, lai ātrāk tas kopā pavadītais laiks beigtos, nu tas izklausās traki.
Ok, tad pieņem to, ka vecāki tevi nesaprot un paliec mājās (ko es nedžadžoju, katram savs dzīves veids), bet braukt un kaut ko tur pierādīt ir diezgan stulbi.
31.07.2024 10:55 |

Reitings 1198
Džinga @ 31.07.2024 10:55

Domā tiešām labāk ir braukt un pukstēt nekā vienkārši atteikt? Tā jau ir tā pati attieksme - braukšu, lai man nepukst pēc tam, ka nevedu, bet pats izvēlos būt tas pukstētājs.
Man izklausās, ka labāk būtu bijis palikt mājās, nekā braukt uz 130, lai ātrāk tas kopā pavadītais laiks beigtos, nu tas izklausās traki.
Ok, tad pieņem to, ka vecāki tevi nesaprot un paliec mājās (ko es nedžadžoju, katram savs dzīves veids), bet braukt un kaut ko tur pierādīt ir diezgan stulbi.

Protams, pareizāk būtu bijis atteikt.
31.07.2024 11:03 |

Patīk
Reitings 3498
Lola Lō @ 31.07.2024 11:03

Protams, pareizāk būtu bijis atteikt.

Par komunikāciju es piekrītu, tas gan, ja viņi savā starpā varētu visu normāli saplānot un izrunāt tā, lai abiem ir ērti, tad noteikti būtu daudz labāk gājis.
31.07.2024 11:28 |

Reitings 15
Reģ: 12.07.2024
Dzīvē bieži jādara lietas, kuras pašiem nepatīk, nevar dzīvot tā kā reizēm iesaka psihologi : "Dzīvo tā, lai pašam labi", tad jau pasaulē vieni egoisti būtu. Pat ja neprasīju vecākiem sevi laist pasaulē, palīdzu, cik varu, pat ja tas izjauc manu komforta zonu. Sanāk pat rūpēties par vīra vecākiem, lai arī viņi vispār nav rūpējušies par mani. Bet saviem bērniem gan cenšos prasīt palīdzību pēc iespējas mazāk, neprasu, lai mani kur izklaidēs aizved, piem.uz jūru, kādu pasākumu blakus pilsētā utml. Laikam tas ir nepareizi, jo daži saka, ka bērniem vairāk jāprasa palīdzību.
Autoram- vari dzīvot noslēgti savā vidē, būt introverts, bet gan jau ne tik bieži tēvs Tev ko lūdz, tad ir jāizkāpj no savas komforta zonas.
31.07.2024 11:40 |

Reitings 2485
Reģ: 22.02.2023
Ja godīgi, problēmu neizprotu. Es arī esmu diezgan introverta, vairāk māju cilvēks, bet ceļot man ļoti patīk. No pūļiem cenšos izvairīties, bet cilvēki būs visur.
Kolka un Engure man šķiet jaukas vietas, tur parasti kluss, mierīgi. Es vēl saprastu, ja Tu burkšķētu, ja būtu pa Jomeni jāstaigā svētdienas viducī, vai jābrauc uz X pilsētas svētkiem. Bet te...varbūt tēvs visu vasaru domāja, cik feini būtu jūrā nopeldēties, bet tev grūti aizvest? Nepatīk tēvs kā cilvēks, vai nepatīk tas, ko viņš Tev saka? Bet taisnību jau viņš saka, jāiet cilvēkos, prom no Dobeles, jāatrod otra pusīte. Mentālajai veselībai vienatne par labu nenāk, tas jau sen pierādīts.
31.07.2024 11:46 |

Reitings 1198
Bet saviem bērniem gan cenšos prasīt palīdzību pēc iespējas mazāk, neprasu, lai mani kur izklaidēs aizved, piem.uz jūru, kādu pasākumu blakus pilsētā utml. Laikam tas ir nepareizi, jo daži saka, ka bērniem vairāk jāprasa palīdzību.

Tici man, ja bērni gribēs tevi aizvest un gribēs ar tevi pabūt pie jūras, vai kādā koncertā kopā - viņi tev piedāvās aizvest, pabūt un nebūs nekas jāprasa. Ja neaicina un nepiedāvā, tad, iespējams, grib paši pa savam izklaidēties un pabūt.
31.07.2024 11:49 |

Reitings 216
Reģ: 08.03.2024
Būt sabiedriskam un pašpārliecinātam ir ieraduma jautājums. Es gan labprāt pabraukājos, ja iekļaujos fiskālos rāmjos. Bet svešiem cilvēkiem es neuzticos. Man nepatīk virspusējas sarunas un visvieglāk komunicēju ar sievietēm, jo ar viņām nav sacensības. Vienmēr ar vīriešiem ir kautkāda pērtiķu sacensība, izrādīšanās, bet es tāpat pārāks. Kam man vēl kādam kas jāpierāda. Esmu vienmēr pats labākais, jo daru no sirds un skaidras apziņas. Ja kas nesanāk nākamreiz sanāks labāk!
Bet būt vienam nav nekas slikts. Kā es varu paklausīties audiogrāmatu, meditēt un sakārtot domas, ja vienmēr jāmuļā sekla saruna un jāsacenšas ar gaiļiem.
Sabiedrība gan ļauj neklejot savā galvā un nedomāt vienas un tās pašas domas, tā var ļaut atpūsties savādākā plaknē. Takā savs labums no tās arī ir.
31.07.2024 11:50 |

Reitings 52
Reģ: 28.07.2024
Man ir vēl teorija, ka saprašana nāk ar vecumu. Man ir diezgan dažādi raksturi ar vecākiem un nav super aizraujoši pavadīt ar viņiem laiku, bet es un viņi paliek vecāki, ir veselības problēmas, apkārt šī vecuma radi mirst un tad saproti, ka laiks vairs nav daudz. Es arī esmu kļuvusi raksturā pieņemošāka pret mūsu atšķirībām utt. Senāk to apjēdzu daaaudz mazāk.
Man gan bija labvēlīga ģimene, kļūdas pieļāva, kā jau visi, bet nekādi dzērāji - es saprotu, kādēļ ar dzērājiem, vardarbīgajiem negribas (un nevajag) čupoties.
31.07.2024 12:50 |

10 gadi
Reitings 5411
Reģ: 29.01.2009
Izklausies pēc riktīga nepateicīga pimpauša.
31.07.2024 12:52 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Nu ja būtu sarunāts aizbraukt līdz Engurei, bet tad vēl jāmauc uz Roju un Kolkas ragu, es arī protestētu. Jo tad tas pārvēršas no sākotnēji plānotā pāris h izbraukuma par dienas tripu.
Kā arī neuzskatu, ka bērni ir kaut ko parādā vecākiem. Bērniem sava dzīve jādzīvo un jāattīsta.
31.07.2024 12:55 |

10 gadi
Reitings 4611
Reģ: 29.01.2009
Nav runa par to, ka jāatdara slidkalniņi un bulkas.
Runa ir par to, ka pieauguši cilvēki saprot, ka ģimene nozīmē ņemt - dot abos virzienos. Ka pasaule negriežas tikai ap tavu vēlmi būt vienatnē un neko nedarīt. Ir kaut kāds sociālais pienākums komunicēt ar saviem vecākiem un darīt viņus laimīgus. Nē, nav tas katras dienas pienākums, bet reiz pa reizei var savu dibenu no tā dīvāna piecelt.
31.07.2024 12:57 |

Reitings 52
Reģ: 28.07.2024
Vēl kāds aspekts - vai dzīvo atsevišķi un ir finansiāli neatkarīgs? Pēc apraksta nevar saprast. Sapratu, ka autors dzīvo miestā, nekur nebrauc utt., kas liek domāt, ka dzīvo pie vecākiem un ir finansiāli atkarīgs. Protams, varbūt īrē vai nopircis savu nekustamo īpašumu un strādā attālināti.
31.07.2024 13:01 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Piekūns @ 31.07.2024 12:55
Nu ja būtu sarunāts aizbraukt līdz Engurei, bet tad vēl jāmauc uz Roju un Kolkas ragu, es arī protestētu. Jo tad tas pārvēršas no sākotnēji plānotā pāris h izbraukuma par dienas tripu.
Kā arī neuzskatu, ka bērni ir kaut ko parādā vecākiem. Bērniem sava dzīve jādzīvo un jāattīsta.
jā nu pasaules gals, nenormālais ceļojums, it kā uz antraktīdu abi kopā būtu braukuši apkārt visai pasaulei. Sviests. Es saprastu ja tēvs tur gribētu izlēkt ar gumiju vai darīt ko maximāli ekstremālu, bet izbraukt parīs stundu tripā nekas nebutu noticis, ņemot vērā, abi arī tagad kontaktējas un viss ir ok.
Pat ja tēvs tur gribēja kaut ko teikt par to, ka dēls ir introverts, nenozīmē ka būtu jāmet lūpa vai kas, sadzirdēji, pats padomās un izdarīs secinājumus, nevis jataisa histerijas
31.07.2024 13:12 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
iiieviiite @ 31.07.2024 10:48

+ un vēl jāklausās pārmetumos par to, kāds viņš ir.
man šķiet autora problēma ir tas, ka viņa tēvs nesaprot, ka viņš nav tāds pats, kā tēvs. un tēvs to uzskata par nepareizu.
nu nav bērniem jāizpatīk vecākiem, tikai tādēļ, ka tie ir vecāki vai pat jākontaktējas ar viņiem (jā, iedomājaties) piespiedu kārtā, ja to nevēlas darīt. iemesli var būt 100 un 1, ne tikai raksturu nesaderība vai introvertums. vienkārši ir cilvēki, kas to dara, jo redz RADINIEKI un tad paši ir nelaimīgi par savām izvēlēm. labāk ierobežot komunikāciju, jo diez vai šie radinieki tāpat sapratīs tavu skaidrojumu, ka tev nav nepieciešams čupoties.
šeit vispār nav runa par čupošanos. Nebija jaiet ne uz kādiem bāriem, klubiem. Tas ir tavs tēvs , kāda vispār introversija.
Es pati arī neesmu max ekstraverta, bet nevaru iedomāties atteikt tētim vai mammai kaut kur aizbraukt. Tieši otrādi pati ik pa laikam zvanu mammai un paprasu aizbraukt pa veikaliem kopā vai vienkarši pāēst pusdienas ar vecākiem, man neviena mīļāka uz šīs pasaules nav par mammu un tēti, kas mūžam bijuši mans atbalsts un mani tuvākie cilvēki, kurus ļoti mīlu. Līdz ko kaut aizdomājos ka kādreiz viņu nebūs, jau jāsāk bimbāt, un ļoti satraucos par to, ka redzu, ka viņi paliek vecāki
31.07.2024 13:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits