Aiziešana no armijas

Reitings 260
Reģ: 11.02.2024
Čau! Mani pret paša gribu iesauca armijā un tagad esmu dienestā. Ja patvaļīgi aizeju prom, aizbraucot uz citu valsti un sāku jaunu dzīvi. Kas notiks? Kādas tam būs sekas? Thanks.
26.07.2024 15:51 |

Reitings 3464
Reģ: 06.12.2023
Latvian pagan @ 28.07.2024 18:32

Nedali cilvēkus mīkstajos un cietajos. Var atspēlēties.

Es atļauju nejautāju.
Es arī ceļos 6:00 katru rītu jau nezcik gadus. Problēmu joprojām neredzu. Un disciplīna...tas jau katra paša iespēju robežās, bet, ja nevar sevī to ieaudzināt jau laicīgi, tad dzīvei tāds pašpasludināts mākslinieks vien sanāk.. nākamais solis būs čīkstēšana par maziem bezdarbnieku pabalstiem un sociālo atbalstu trūkumcietējiem.. tādus liekēžus valstij nevajag, es arī nodokļos samaksāju labu summu ik gadu un ja no tiem, tai skaitā, uztur šos čīkstuļus, tad nu kaut kā apgriežas dūša. Jo es sieviete varu, bet jauns puisis, redziet, nevar somu sapakot. Nu, jopcīt, kur mēs ejam? Tad jāģērbj svārki un jāsauc sevi par Lūsiju...
28.07.2024 18:37 |

Reitings 455
Reģ: 25.02.2024
Nereālā @ 28.07.2024 18:33

Bet tagad kredīti ir. Kur problēma studēt šobrīd? Nestudēsi jau pagātnē, bet šodien.

Es jau pabeidzu. Mani aizskāra informācija, ka studentus var ņemt armijā pret pašu gribu.
Rūgtums. Maģistrus nevaru fiziski, ekonomiski un morāli pavilkt. Un prasās vieta, kur puspabeigto RTU diplomu pārvērst par koledžas diplomu. Tad man viss būs kārtībā.
28.07.2024 18:47 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Latvian pagan @ 28.07.2024 18:47

Es jau pabeidzu. Mani aizskāra informācija, ka studentus var ņemt armijā pret pašu gribu.
Rūgtums. Maģistrus nevaru fiziski, ekonomiski un morāli pavilkt. Un prasās vieta, kur puspabeigto RTU diplomu pārvērst par koledžas diplomu. Tad man viss būs kārtībā.
rtu diplomu pārvērst par koledžas diplomu? Iesi no augstāka uz zemāku? Kas par sviestu?
Esi pabeidzis ko tad čīksti? Kas tev tagad ir problēma stradat un pelnīt naudu iznemot tavi ieksejie pārdzīvojumi kuri nevienu neinteresē?
Kadas sudzibas sobrid?😂
28.07.2024 19:09 |

Reitings 3464
Reģ: 06.12.2023
Latvian pagan @ 28.07.2024 18:47

Es par maģistra studijām runāju. Tad, ja ir pabeigtas, par ko cepiens? Ja nav un ja traucēklis ir fiziskais un morālais, tas pats jautājums- par ko cepiens? Pie tā neviens nav vainīgs. Ir, kas iegūst augstāko izglītību 40 un pat 50+ gados un neviens nav nomiris.
STUDENTI var dienestu atlikt līdz 26 gadu vecumam, likumu ir vērts palasīt pirms "aizskarties". Visur var tikt pieļauti izņēmumi.
Ja brīvprātīgo skaits nesasniedz vajadzīgo, tad mērķa grupa ir 18-19 gadi, kas tikko pabeiguši vidusskolu un vēl nestudē. Arī šī informācija bezmaksas pieejama tiešsaistē.
Un nekas tam puišelim nenotiks, ja studijas sāks gadu vēlāk, toties ar citu redzējumu, iespējams pat mainītām domām par savas karjeras izvēli. Obligātajā dienestā ir vairāk plusu kā mīnusu, grozi kā gribi. Un tādam 18-19 mūsdienu jaunietim, kurš vidēji vēl nestrādā, tādi 300Eur, pilns vēders, drēbes un jumts virs galvas ir ļoti pat ok, manuprāt. Pretī vien jādod spēja/vēlme stratēģiski spriest, piecelties laikā un klausīties. Vuala, nekāds pārcilvēciskums tas nav.
28.07.2024 19:11 |

Reitings 455
debestinaa @ 28.07.2024 19:09
rtu diplomu pārvērst par koledžas diplomu? Iesi no augstāka uz zemāku? Kas par sviestu?
Esi pabeidzis ko tad čīksti? Kas tev tagad ir problēma stradat un pelnīt naudu iznemot tavi ieksejie pārdzīvojumi kuri nevienu neinteresē?
Kadas sudzibas sobrid??

Olaines koledžā docēja 1. pakāpes un 2. pakāpes augstāko izglītību ķīmijas tehnoloģijā. Bet studiju programmu likvidēja. Iespējams nebija pietiekams absolventu skaits. 2 gadi RTU var pārvērsties par 2,5 gadus ilgu koledžas augstāko izglītību. Mani uz RTU 3. kursu neņems. LU mani uz 3. kursu ķīmijā neņems. Man ķīmijā ir tikai sekmju izraksts. Par diplomu to nenosaukt. Vajag mācību iestādi, kas iztrūkumu novērsīs un diplomu iedos.
28.07.2024 19:15 |

Reitings 2485
Reģ: 22.02.2023
Latvian pagan @ 28.07.2024 18:36

Man nebūtu bijis jāmaksā. Bet mani pakēra uz to, ka angļu valodu es zināju slikti, bet krievu labi. Mana kļūda. Skolā pievērsu tai valodai uzmanību, kura man gāja vieglāk. Un centos dabūt maksimāli lielu vidējo atzīmi. Bet. Universitātē vien kritērijs nav izpildīts nozīmē, ka tu tur būsi klausītājs, kuram uz beigām vajadzēs nokārtot CE angļu valodā, lai tiktu pie studenta statusa un diploma. Tik viens KP maksā 100€. Blakām būs budžetnieki un stipendiju saņēmēji. Daži no ierēdņu ģimenēm/dinastijām.
Beidz tak irst, nudien. Ja esi stulbs un slinks, kāds sakars ar citiem? Tūkstoši pabeidz studijas, no vienkāršām ģimenēm nākuši. Bet tu īdi kā lūzeris, viss tev slikti. Nejēdz studēt, ej strādāt. Kas tur pie vainas? Minēšu - visur slikti priekšnieki, briesmīgi kolēģi, algu nemaksā. Bez blata nekur. 🥱
28.07.2024 19:18 |

Reitings 455
debestinaa @ 28.07.2024 19:09
Kadas sudzibas sobrid??

Citēju: "rtu diplomu pārvērst par koledžas diplomu? Iesi no augstāka uz zemāku? Kas par sviestu?".
Nu, no tās koledžas ar 2. pakāpes augstāko profesionālo izglītību var studēt maģistros. Vienkārši programmu slēdza. Man vajag pielīdzināšanu un lai ļauj attālināti pabeigt tos dažus kursus.
28.07.2024 19:18 |

Reitings 455
LuckyStrike @ 28.07.2024 19:18
Beidz tak irst, nudien. Ja esi stulbs un slinks, kāds sakars ar citiem? Tūkstoši pabeidz studijas, no vienkāršām ģimenēm nākuši. Bet tu īdi kā lūzeris, viss tev slikti. Nejēdz studēt, ej strādāt. Kas tur pie vainas? Minēšu - visur slikti priekšnieki, briesmīgi kolēģi, algu nemaksā. Bez blata nekur. ?

Tātad Alisei Siliņai pasaki to. Un Rasai Siliņai no Cēsu domes. Nav naudas. Neubago! Ej Maximā XX strādāt!
28.07.2024 19:20 |

Reitings 52
Reģ: 28.07.2024
Latvian pagan @ 28.07.2024 18:36

Man nebūtu bijis jāmaksā. Bet mani pakēra uz to, ka angļu valodu es zināju slikti, bet krievu labi. Mana kļūda. Skolā pievērsu tai valodai uzmanību, kura man gāja vieglāk. Un centos dabūt maksimāli lielu vidējo atzīmi. Bet. Universitātē vien kritērijs nav izpildīts nozīmē, ka tu tur būsi klausītājs, kuram uz beigām vajadzēs nokārtot CE angļu valodā, lai tiktu pie studenta statusa un diploma. Tik viens KP maksā 100€. Blakām būs budžetnieki un stipendiju saņēmēji. Daži no ierēdņu ģimenēm/dinastijām.

Kādu sviestu tu te dzen? Ir budžets, ir maksas vietas. Maksas vietām daudzi ņem kredītus. Kādi vispār klausītāji? Klausītāji ir tad, ja noklausās atsevišķus kursus, nevis pilnvērtīgi studē. Augstskola vainīga, ka stulbs esi? Citur rakstīji - varēja pievērt acis, ka nemāki angļu valodu? Kāpēc kādam jāpiever acis uz to, ka vidusskolā nemācījies?
Ierēdņu bērnus ņem? Būtu labāk paskatījies, cik tie ierēdņi saņem. Parasts speciālists vai zemākā, vidējā līmeņa vadītājs valsts, pašvaldību iestādēs saņem maz. Vienīgā atšķirība no tavas ģimenes - ierēdņu bērni tiek budžetā, jo labi pabeidz vidējo izglītību, vai paņem kredītu.
28.07.2024 19:23 |

Reitings 52
Latvian pagan @ 28.07.2024 19:20

Tātad Alisei Siliņai pasaki to. Un Rasai Siliņai no Cēsu domes. Nav naudas. Neubago! Ej Maximā XX strādāt!

Tev tā meitene kurvīti iedeva un nespēj pārdzīvot? Acīmredzami talantīga meitene, ja veiksmīgi pabeigusi 3 kursus Londonā un turpina, sasniedz panākumus utt. Nav tur mammas kaut kāda tevis izdomātā ietekme vai Cēsu domes nepilnu 2 tūkstošu nopelns.
Tik slims cilvēks esi, ka liekas, ka troļļo forumu.
28.07.2024 19:28 |

Reitings 52
Latvian pagan @ 28.07.2024 18:30

Kad es uzsāku, kredītu nebija. Man vecāki iekrāja naudu. To es izlietoju.
Sekmes man skolā bija labas. Padiskutēšu ar LU, vai man ir tiesības no kāda no fondiem dabūt naudu. Un dabūt atlaidi, t.i., naudas atmaksu. Domāju, man neatteiks. Citādi par daudz es maksāju. Es uzrāvos uz birokrātijas. Krievu valoda nav valoda. Nepareizi nokārtots CE man kļuva klupšanas akmens.

Tu te rakstīji, ka tev ir zem 27 gadiem. Ko melo, ka kredītus tad nedeva? Studiju kredīti ir bijuši pat tiem, kam tagad ir 40 gadi.
28.07.2024 19:39 |

Reitings 152
Reģ: 06.02.2023
Nu ja tev mūsdienu iesaukums liekas grūts un briesmīgs,tad vienīgais izskaidrojums tam ir kad esi mīkstais mammas dēliņš ,kurš zem mātes brunčiem līdz šim tupējis! Kauns!
28.07.2024 19:49 |

Reitings 455
Aminoskabe @ 28.07.2024 19:39

Tu te rakstīji, ka tev ir zem 27 gadiem. Ko melo, ka kredītus tad nedeva? Studiju kredīti ir bijuši pat tiem, kam tagad ir 40 gadi.

2018. gadā kredītam vajadzēja galvotāju. Un es beidzu 2018. gadā. Izvēlējos RTU, jo tur budžeta vietas. Par atbirumu mani neinformēja pat sagatavošanas kursos.
Uz LU devos pēc RTU. Bioloģijā man sekmes bija labas. CE rezultāti latviešu valodā, krievu valodā, bioloģijā augsti. Matemātikā viduvēji, bet virs vidējā valstī. Tiku klausītājos, jo nebija angļu valodas eksāmena. Man ļāva studēt ar visiem, bet par dārgāku KP cenu. Un es nesaņēmu studenta atlaidi e-talonam un celiākijas pabalstu. Vienkārši mani skolā neizglītoja, ka vidējā atzīme visiem, kas sāk studēt ir ap 8 ballēm. Un ka angļu valoda ir zinātnes valoda. Un krievu valoda ir nekas. Šo mācību es apguvu uz savas ādas. Man angļu valoda ir A līmenī. Tas ir slikti. Jābūt B2 līmenī vai C1, jo man bija studiju kursi, kur vieslekcijas bija angliski. It kā studēju latviski, bet bibliotēkā viss angliski.
28.07.2024 19:51 |

Reitings 455
Aminoskabe @ 28.07.2024 19:23

Kādu sviestu tu te dzen? Ir budžets, ir maksas vietas. Maksas vietām daudzi ņem kredītus. Kādi vispār klausītāji? Klausītāji ir tad, ja noklausās atsevišķus kursus, nevis pilnvērtīgi studē. Augstskola vainīga, ka stulbs esi? Citur rakstīji - varēja pievērt acis, ka nemāki angļu valodu? Kāpēc kādam jāpiever acis uz to, ka vidusskolā nemācījies?
Ierēdņu bērnus ņem? Būtu labāk paskatījies, cik tie ierēdņi saņem. Parasts speciālists vai zemākā, vidējā līmeņa vadītājs valsts, pašvaldību iestādēs saņem maz. Vienīgā atšķirība no tavas ģimenes - ierēdņu bērni tiek budžetā, jo labi pabeidz vidējo izglītību, vai paņem kredītu.

https://www6.vid.gov.lv/VAD Saņem normāli. Stādnieki dzīvo sliktāk.
Skolā es centos dabūt labus vērtējumus visur. Angļu valoda man bija vājā vieta, tāpat kā sports. Man angļu valodu uzsāka mācīt vien 3.klasē. Vecāki neprot angļu valodu.
LU par maksas studentu neņem, ja nav minimālie kritēriji izpildīti. CE angļu neesamība nozīmē nesekmību. Es vel ar valsti tiesāšos par celiākijas pabalstu nemaksāšanu. Pamatošu ar bezjēdzīgu birokrātiju.
28.07.2024 19:57 |

Reitings 455
LuckyStrike @ 28.07.2024 19:18
Beidz tak irst, nudien. Ja esi stulbs un slinks, kāds sakars ar citiem? Tūkstoši pabeidz studijas, no vienkāršām ģimenēm nākuši. Bet tu īdi kā lūzeris, viss tev slikti. Nejēdz studēt, ej strādāt. Kas tur pie vainas? Minēšu - visur slikti priekšnieki, briesmīgi kolēģi, algu nemaksā. Bez blata nekur. ?

Nu, slinks neesmu. Stulbs neesmu. Vienkārši man nepaveicās. Ar trūcīgā statusu dabūt 9. klasē 31. vietu Valsts bioloģijas olimpiādē ir sasniegums.
Un stress, naudas trūkums slikti ietekmē sekmes. Un ir grāmatu trūkums latviešu valodā.
28.07.2024 20:00 |

Reitings 52
Latvian pagan @ 28.07.2024 19:51

2018. gadā kredītam vajadzēja galvotāju. Un es beidzu 2018. gadā. Izvēlējos RTU, jo tur budžeta vietas. Par atbirumu mani neinformēja pat sagatavošanas kursos.
Uz LU devos pēc RTU. Bioloģijā man sekmes bija labas. CE rezultāti latviešu valodā, krievu valodā, bioloģijā augsti. Matemātikā viduvēji, bet virs vidējā valstī. Tiku klausītājos, jo nebija angļu valodas eksāmena. Man ļāva studēt ar visiem, bet par dārgāku KP cenu. Un es nesaņēmu studenta atlaidi e-talonam un celiākijas pabalstu. Vienkārši mani skolā neizglītoja, ka vidējā atzīme visiem, kas sāk studēt ir ap 8 ballēm. Un ka angļu valoda ir zinātnes valoda. Un krievu valoda ir nekas. Šo mācību es apguvu uz savas ādas. Man angļu valoda ir A līmenī. Tas ir slikti. Jābūt B2 līmenī vai C1, jo man bija studiju kursi, kur vieslekcijas bija angliski. It kā studēju latviski, bet bibliotēkā viss angliski.

Galvotājs varēja būt ar minimālo algu. Ja nevarēji dabūt galvotāju ar minimālo, tad varēji ņemt kredītu tad, kad noņēma prasību par galvotāju (ja noņēma). Ja nenoņēma, varēji aizbraukt uz ārzemēm uz gadu zemenes lasīt un atgriezties ar studiju maksu. Vajadzēja domāt ar galvu pirms 12.klasē izvēlējies likt CE krievu valodā, nevis angļu. Ja reiz saprati, ka to vajag tikai pēc tam, tad varēji nākamgad likt angļu valodas CE (CE vismaz iepriekš varēja pieteikties arī, ja nemācies 12.klasē vairs). Kā tu dabūji A līmeni mācoties angļu valodu 3.-12.klasei?? Būdams jaunietis turklāt, nevis vidējā paaudzē.
Tiem, kuri grib, variantu ir daudz, bet tiem, kas negrib, tiem traucē viss.
Valsts iestādēs 3000, ko tu gribētu no VAD, noteikti nesaņem. :)
28.07.2024 20:05 |

Reitings 455
Aminoskabe @ 28.07.2024 19:28

Tev tā meitene kurvīti iedeva un nespēj pārdzīvot? Acīmredzami talantīga meitene, ja veiksmīgi pabeigusi 3 kursus Londonā un turpina, sasniedz panākumus utt. Nav tur mammas kaut kāda tevis izdomātā ietekme vai Cēsu domes nepilnu 2 tūkstošu nopelns.
Tik slims cilvēks esi, ka liekas, ka troļļo forumu.

Slims cilvēks es neesmu. Vienkārši man ir pretīgi, kad manu ģimeni pašvaldības sociālais dienests dirsināja. Bet kad es nonācu augstskolā. Cīnies kā gribi. Visus manus stipendiju pieprasījumus noraidīja.
Alise Siliņa ir birokrātijas piemērs. Māte un tēvs šai nav nabagi. Meita izlecēja. Grib maksas izglītību ārzemēs un viņai to naudu pašvaldība dod. Man neko nedeva. Vel maksāt lika. Varēja atlaides dod, ja budžetā mani negrib redzēt.
Ironiski. LU BF studentu paņēma armija. Šāda situācija nav laba. Kad tev ir grūti, neviens tev nepalīdz.
28.07.2024 20:06 |

Reitings 455
Aminoskabe @ 28.07.2024 20:05

Galvotājs varēja būt ar minimālo algu. Ja nevarēji dabūt galvotāju ar minimālo, tad varēji ņemt kredītu tad, kad noņēma prasību par galvotāju (ja noņēma). Ja nenoņēma, varēji aizbraukt uz ārzemēm uz gadu zemenes lasīt un atgriezties ar studiju maksu. Vajadzēja domāt ar galvu pirms 12.klasē izvēlējies likt CE krievu valodā, nevis angļu. Ja reiz saprati, ka to vajag tikai pēc tam, tad varēji nākamgad likt angļu valodas CE (CE vismaz iepriekš varēja pieteikties arī, ja nemācies 12.klasē vairs). Kā tu dabūji A līmeni mācoties angļu valodu 3.-12.klasei?? Būdams jaunietis turklāt, nevis vidējā paaudzē.

Lai Alise Siliņa un Rasa Siliņa lasa zemenes vai lai Meža kapu mūri Cēsīs mūrē par simts latiem. Garmoņistus nevienam nevajag.
28.07.2024 20:08 |

Reitings 455
Aminoskabe @ 28.07.2024 20:05

Es angļu valodu nokārtoju. Bet tu mani izsmej. Mego, Maximā strādāju RTU studiju laikā. LU laikā sakarā ar braukāšanos man nebija spēka vel strādāt. Es noguru. Maģistram spēka nav. Gribās attālinātās studijas. Tās nedos. Pat tam puisim, kuru armijā paņēma, ir akadēmiskais gads, nevis attālinātās studijas kaut ar nepilnu slodzi.
28.07.2024 20:12 |

Patīk
Reitings 3496
Reģ: 03.11.2023
Latvian pagan @ 28.07.2024 20:08

Lai Alise Siliņa un Rasa Siliņa lasa zemenes vai lai Meža kapu mūri Cēsīs mūrē par simts latiem. Garmoņistus nevienam nevajag.

Vispār nekādas jēgas nav vainot svešus cilvēkus tajā, ka tu nesaņēmi kaut kādus pabalstus un atzinību. nulle.
Izklausās, ka tu nekā nevari samierināties, ka dzīvē paši varam vainot sevi vien un nevar savas neveiksmes norakstīt vai attaisnot. Pats teici kā tev klibo valodas un kas tur vēl, ja būtu izcils students, esmu pilnīgi pārliecināta, ka būtu dabūjis arī stipendijas.
Izbeidz te vazāt un vainot nabaga meiteni un viņas ģimeni. Sākumā likās, ka esi vienkārši savāds, tagad jau pretīgi paliek.
28.07.2024 20:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits