MR @ 27.07.2024 21:15Nesaprotos šeit ar istabas biedriem. Man nekas nepielec. Ne kā salikt somu, ne kā aiztaisīt apkakli un uzlikt cepuri. Te man ar visu ir ČAKARS. Pat negribas domāt kā būs, kad sāksies šaušana. Stulbi te ir.
SarmaD @ 27.07.2024 22:19
Pašam nav tā kā par sevi kauns kā par vīrieša kārtas cilvēku? Nīd, sten un vaid tikai. Pat nejēdz elementāras lietas. Uz poda māki iet vai pamperus vel nēsā?
Stulbākais jau nav armija, stulbākais ir tas ka tev tagad piespiedu kārtā būs jādod karavīra zvērasts, un kara gadījumā tev būs jāzoedo sava dzīviba lai aizstāvētu Latvijas politiķus un viņu villas un glaunos auto.MR @ 26.07.2024 15:51Čau! Mani pret paša gribu iesauca armijā un tagad esmu dienestā. Ja patvaļīgi aizeju prom, aizbraucot uz citu valsti un sāku jaunu dzīvi. Kas notiks? Kādas tam būs sekas? Thanks.
nevis Latvijas politiķus un viņu glaunos auto, bet pirmkārt savas sievietes, bērnus, mammas un tētus, vecmammas un vectēvus, savu māju un zemi , kultūru, visu to skaisto.Min91 @ 27.07.2024 23:09Stulbākais jau nav armija, stulbākais ir tas ka tev tagad piespiedu kārtā būs jādod karavīra zvērasts, un kara gadījumā tev būs jāzoedo sava dzīviba lai aizstāvētu Latvijas politiķus un viņu villas un glaunos auto.
Diabolus @ 27.07.2024 22:18Jaunieši, jums vajag kārtīgu spērienu pa pakaļu.
MR - saņem sevi rokās. Tu iepriekšējā diskusijā rakstīji, ka esot taaaadas grūtības pieredzējis, ka mēs pat nevaram iedomāties. Bet te somu nevari salikt un jābēg no valsts? Nu pēc tavām kārtējām gaudām spriežu, ka tavs pašvērtējums ir mega uzpūsts. Un tam tā jābūt, jo esi galīgi jauniņš, dzīve tevi vēl norūdīs. Bet tad vismaz ņem padomu un kaut ko arī centies armijā iemācīties, ja jau tev tur jābūt, nevis tikai sēdi ar uzmestu lūpu un sūdzies bābu forumā.
Latvian pagan - Kā apbalvojumu par to, ka tu būsi apģērbts, pabarots, ar jumtu virs galvas un vēl iemācīsies nenovērtējamas prasmes, tev vēl vajadzētu saņemt 2x vidējo algu. Kā tad. Protams, ka kādam zeme jānosargā, bet nejau tev, jo tu studē ķīmiju. Un gribi pelnīt. Un tev ir ģimenes apsvērumi. Jo nevienam citam nav.
Latvian pagan @ 28.07.2024 09:51
Ķīmiķis es neesmu. LU ĶF (no 1. jūlija cits nosaukums) es apguvu 9KP par maksu. Kursa darbu man ļaut veidot ķīmijā atteica. Tā kā man kļūt par ķīmiķi nav izredžu par par maksu pēc tarifa 100€ 1 KP. Mani dekanāts nereģistrēs. Turklāt, apgūstot mikrobioloģiju, es svētlaimīgi aizmirsu ķīmiju. Senāk bija Olainē ķīmijas tehnoloģijas koledžas līmeņa programma, kuru svētlaimīgi likvidēja. Man Latvijas valstī nav vietas, kur pabeigt savus ķīmijas tehnologus. Ārzemēs ar 100€ par 1 KP neatpirksies. Tur būs dārgāk. Un studijas angļu valodā, nevis latviešu valodā. Turklāt es no ķīmijas nekā neatceros, lai gan 2 gadus tur studēju.
Naudas man bioloģijas maģistratūrai nav. Vienkārši nav. Lai gan priekš 53 beidzējiem ir paredzētas budžeta 50 magistratūras vietas.
Būšu pagodināts, ja man Cēsu RTU filiāli docēs 3. kursa B daļas ķīmiju viegli saprotamā veidā. Un tos B daļas 2. kursa pavasara kursus. Tad es varēšu pabeigt inženierķīmijas izglītību koledžas līmenī. Un būšu gan mikrobiologs, gan ķīmijas tehnologs. Ļoti universāls laboratorijas vai ražošanas ceha darbinieks. Par šo risinājumu vel būs ar RTU jāpakomunicē. Varbūt tiešām ļaus.
Diabolus @ 27.07.2024 22:18Jaunieši, jums vajag kārtīgu spērienu pa pakaļu.
MR - saņem sevi rokās. Tu iepriekšējā diskusijā rakstīji, ka esot taaaadas grūtības pieredzējis, ka mēs pat nevaram iedomāties. Bet te somu nevari salikt un jābēg no valsts? Nu pēc tavām kārtējām gaudām spriežu, ka tavs pašvērtējums ir mega uzpūsts. Un tam tā jābūt, jo esi galīgi jauniņš, dzīve tevi vēl norūdīs. Bet tad vismaz ņem padomu un kaut ko arī centies armijā iemācīties, ja jau tev tur jābūt, nevis tikai sēdi ar uzmestu lūpu un sūdzies bābu forumā.
Latvian pagan - Kā apbalvojumu par to, ka tu būsi apģērbts, pabarots, ar jumtu virs galvas un vēl iemācīsies nenovērtējamas prasmes, tev vēl vajadzētu saņemt 2x vidējo algu. Kā tad. Protams, ka kādam zeme jānosargā, bet nejau tev, jo tu studē ķīmiju. Un gribi pelnīt. Un tev ir ģimenes apsvērumi. Jo nevienam citam nav.
Diabolus @ 28.07.2024 10:07
Zini ko, tu man esi apnicis ar saviem penteriem. Ieraudzīji vārdu “ķīmija” un uzreiz širmis aizbrauca? Pēc būtības atbildēt neko nevari. Varu tikai iedomāties, kā tu esi izbesījis visiem, ar kuriem ikdienā sarunājies.
Tavā diskusijā par Ukrainu tu raksti, ka nevarot stāvēt malā un uz to visu noskatīties. Tāpēc iekopēji kaut kādu lūgšanu un nu tev liekas, ka esi baigi iesaistījies. Bet te tev ir lieliska izdevība iestāties armijā un reāli kaut ko lietas labā darīt, bet, protams, tas nenotiks, jo tev ir jĀsTuDē ?
Diabolus @ 28.07.2024 10:07
Zini ko, tu man esi apnicis ar saviem penteriem. Ieraudzīji vārdu “ķīmija” un uzreiz širmis aizbrauca? Pēc būtības atbildēt neko nevari. Varu tikai iedomāties, kā tu esi izbesījis visiem, ar kuriem ikdienā sarunājies.
Tavā diskusijā par Ukrainu tu raksti, ka nevarot stāvēt malā un uz to visu noskatīties. Tāpēc iekopēji kaut kādu lūgšanu un nu tev liekas, ka esi baigi iesaistījies. Bet te tev ir lieliska izdevība iestāties armijā un reāli kaut ko lietas labā darīt, bet, protams, tas nenotiks, jo tev ir jĀsTuDē ?
Latvian pagan @ 28.07.2024 10:31
Manas ģimenes finanses, paldies Jurim Siņelobovam, bija visu laiku sliktas kopš 2007. gada. Tagad man ir 24 gadi. Konkurētspējas ziņā es atpalieku no 19-gadīgiem puišiem un 19-gadīgām meitenēm, kuriem dzīvē ir mazāk problēmu.
300 eiro nav nauda! Darbs nozarē. Vidējā alga ir kaut kāda nauda. Bet 300 eiro ir izsmiekls. Neviens no LU senāta par šādu naudu nedtrādās. VID amatpersonu deklarācijas es skatījos. Laba naudiņa ir visiem. Arī šo cilvēku bērni ir labi. Tik es esmu baltā vārna. Bet es neskumstu, jo universitāte man deva ekskluzīvu iespēju izglītoties. Un es cienu šo ekstru.
Latvian pagan @ 28.07.2024 10:26
Mana ome ir 93 gadus veca. Guļoša. Kopjama. Cēsu sociālais dienests nepalīdz.
Tēvs 69 gadi. Tam arī ir veselības problēmas. 2 insulti. Astma. Uz vecuma muguras skriemeļu deformācija, kas var beigties ar paralīzi. Sirds un asinsvadu problēmas. Toties mans tēvs manā pagastā 750 metru garumā restaurēja akmens mūri "Simtlatnieku programmas" ietvaros. Uz to brīdi viņš pēc darba pie Jura Siņelobova zaudēja veselību.
Mātei 61 gads. Urīna nesaturēšana.
Kāda armija par 300 eiro? Valdībā visi sajukuši ir prātā? Ja mani iesauks, es rakstīšu par ģimenes ārkārtējo stāvokli, ka man ir jāstrādā algots darbs ģimenes uzturēšanai un ka man vaļas vel iet klaušās valsts labā Mans tēvs ar to mūrēšanu man uz priekšu nopelnīja karmas plusiņus. Jo par 100 latiem, par 80 latiem mēnesī tos smagos darbus neviens neveic. Turklāt man sociālā atbalsta nebija. Lai dienē visu vecumu LU puiši un meitenes, kam ir mašības un vecāki ierēdņi! Iedomājies. Es ar šiem vienā auditorijā sēdēju. VID amatpersonu deklarācijās ir patīkami redzēt pazīstamus vārdus un uzvārdus. Negodīgi sanāk. Tu pats sities no nabadzības. Bet pēkšņi valsts no tevis kaut ko grib. Jokaini. Lai biezie iet un dara! Man tagad ir problēmas dzīvē uzgāzušās. Kad rocība atļaus, vel man būs jākomunicē par neklātienes maģistratūru programmās, kur ir tikai pilna laika klātiene. Bet tas būs pēc dažiem gadiem. Tā būs smaga cīņa ar akadēmiskās vides vējdzirnavām. Man to maģistra papīrīti vajadzēs, lai alga būtu. Jo teju 50 maniem kursa biedriem šāds papīrs būs. Ar ko es esmu sliktāks?
Džinga @ 28.07.2024 10:40
Ko tu tur gvelz
Diabolus @ 28.07.2024 10:47
Nu jopcik, ja jau jums tik traki, tad varēji jau nu darīt kaut ko jēgpilnu, būvēt mājas, bruģēt ielas, da jebko, tam nekādu papīru nevajag. Sen būtu pelnījis naudu ģimenei. Ko tavs tēvs saka par to, ka gadiem ej uz nesasniedzamu mērķi un tik kunksti, cik viss negodīgi? Tavs tēvs arī kunkstēja, jeb gāja un darīja, jo vajadzēja? Ir jāmāk izspēlēt tās kārtis, ko tev iedalīja.
MR @ 27.07.2024 13:37Es neesmu lupata. Bet nopietni. Izjauca manu treniņu režīmu. Brīvā laika gandrīz vispār nav. Piespiedu kārtā grib regulēt. Nu zajebal man te.
Pilgrim @ 28.07.2024 12:14Pagāns:
Pārāk stulbs, lai studētu budžetā;
Pārāk slinks, lai strādātu.
Aminoskabe @ 28.07.2024 12:47Latvianpagan : veido diskusijas, ka Ukrainai jāuzvar, lai pie mums nebūtu karš.
Arī Latvianpagan : es uz VAD? Nē, tikai ja maksās 3000 naudas.
Dārgais Latvianpagan, ja sāksies karš Latvijā, tev nebūs daudz iespēju aizbēgt - pat ne tāpēc, ka valsts neļaus, bet teritoriāli tas būs grūti, bet ar zināšanām, ko būsi ieguvis VAD, spēsi aizstāvēt sevi un savu ģimeni.
Arī ukraiņi sastopas ar atsevišķām sniegpārslām, kas ir par Ukrainu, bet karot, tas ir citu darbs. Tieši tādi paši uzskati kā tev būtu Latvijas kara gadījumā. Tā kā jāskatās, kas tur būs ar Ukrainu, jo atkarīgs no cilvēku un amatpersonu pieņemtajiem lēmumiem un ieroču piegādēm.
Tavas lūgšanas pagānu dieviem karos nepalīdz, bet VAD gan. :D
Pie tavām studiju, darba, naudas problēmām esi vainīgs tikai tu pats. Tev vajag pieaugt un sākt uzņemties atbildību, nevis vainot citus.
Kā varēs aizstāvēt ģimeni, ja tiksi iesaukts armijā un nošķirts no ģimenes? Tik nosūtīts uz karstākajiem kara punktiem, ierakumos, bet ģimene paliks mājās, vai bēgļu gaitās.Aminoskabe @ 28.07.2024 12:47Latvianpagan : veido diskusijas, ka Ukrainai jāuzvar, lai pie mums nebūtu karš.
Arī Latvianpagan : es uz VAD? Nē, tikai ja maksās 3000 naudas.
Dārgais Latvianpagan, ja sāksies karš Latvijā, tev nebūs daudz iespēju aizbēgt - pat ne tāpēc, ka valsts neļaus, bet teritoriāli tas būs grūti, bet ar zināšanām, ko būsi ieguvis VAD, spēsi aizstāvēt sevi un savu ģimeni.
Arī ukraiņi sastopas ar atsevišķām sniegpārslām, kas ir par Ukrainu, bet karot, tas ir citu darbs. Tieši tādi paši uzskati kā tev būtu Latvijas kara gadījumā. Tā kā jāskatās, kas tur būs ar Ukrainu, jo atkarīgs no cilvēku un amatpersonu pieņemtajiem lēmumiem un ieroču piegādēm.
Tavas lūgšanas pagānu dieviem karos nepalīdz, bet VAD gan. :D
Pie tavām studiju, darba, naudas problēmām esi vainīgs tikai tu pats. Tev vajag pieaugt un sākt uzņemties atbildību, nevis vainot citus.