LeediiB @ 31.05.2024 09:53
Jautājums par pieredzi ar mazāka budžeta kāzām. Vēlamies veidot kāzas uz apmēram 36 cilvēkiem. Kā svinību vietu vēlamies kaut ko, kas ir apmēram 50km rādiusā no Rīgas, lai nav lielā braukāšanās.
- Vai kāzu plānošanu kā tādu, nenoraujot jumtu sev, var saplānot pats vai sirdsmieram ieteiktu labāk meklēt kādu profesionālu kāzu rīkotāju? Un kā ar vakara vadītāju - vai to ņemt tādu cilvēku, kas ir bijis arī tas kāzu rīkotājs vai tam nav nozīmes?
- Vai ir jānolīgst papildus staff, kas visu vakaru parūpējas, lai kāzu viesiem nebūtu tukši trauki vai tas atkarīgs no vietas (ja iekļaujas kā pakalpojums), kur notiksies svinības.
- Vai ērtāk, ka sarakstīšanās ir kaut kur turpat, kur pašas svinības vai labāk dzimtsarakstu nosaļā atsevišķi?
- Vai kāzu kleitu nav jēgas iegādāties un labāk īrēt vai cita sajūta tomēr ir ar savu? Un vai ir kāda, kas specifiski vēlējās tādu kleitu, ko varētu pāršūt par citu svinīgu kleitu dzīvei vēlāk (runāju par, pimēram, zīda kleitu, kuru var pārkrāsot).
- Ielūgumus sūtījāt papīra formātā tā oficiāli vai elektroniski izveidotus?
- Būtu forši, ja padalītos ar to kādas izmaksas ir bijušas un uz ko nav vērts izgāzt naudu, bet uz ko - tieši vajadzētu.
- Vai kādai ir pieredze ar Zirgzandalēm?
Jebkāda cita noderīga informācija par kāzām tiks novērtēta.?
Gan jau, ka ir vēl jautājumi, bet gribēju piebilst, ka nekad neesmu bijusi baigā kāzu plānošanas fanāte kā citas dāmas, tāpēc baigi šo procesu neizbaudu ? Gan jau, ka ja budžets būtu bezgalīgs, tad nebūtu jāiespringst.
Manas puslegālās covid kāzas: ap 15 viesu, bez nakšņošanas, bet īpaši neknapinoties = 5k ar kapeikām, ieskaitot jaunā pāra privāto afterparty (par dažiem sīkumiem gan vecāki samaksāja, bet to uzzināju vēlāk).
-Par svinību vietām Rīgā nav padoma.
-Ja tu gribi daudz smalkumiņu, detaļu uc, tad labāk ņem kāzu rīkotāju un miers. Vai 36 viesiem vajag vakara vadītāju? Nezinu…tev vedēji ir absolūti pret/nepadodas tādas lietas? Un vai būs kkādi mūziķi? Tie citreiz arī piestrādā par vakara vadītājiem/publikas kurinātājiem. Mums personīgi nebija vadītāja, jo visi viesi jau bija labi pazīstami un nebija nekādu awkward mirkļu.
-Es teiktu, ka vajag vismaz kādu viesmīli, vismaz lai traukus/glāzes novāc.
-Es pirku savu kleitu Etsy no šuvējas tepat Rīgā, viņa arī piekrita braukt ciemos mani samērīt un tad pielabot, kur vajadzēja. Izmaksas bija 500eur. Varēju jau arī andelē nopirkt, bet neko foršu tajā laikā neatradu. Par īrēšanu nezinu, nav pieredzes draudzeņu lokā.
-Mums nebija īpašu ielūgumu, jo viesos bija tikai ģimene un tuvākie draugi, visi jau sen zināja, kur kas un kā, nebija jēgas manuprāt. Bet, ja prasi manu viedokli kā kāzu viesim, tie ielūgumi parasti gadiem mētājas random lietu atvilktnē, līdz aizmigrē uz miskasti!
-Ja gribi pa šiko un izvairīties no pārpāļa, iesaku Kāzu Bāru. Esmu bijusi kāzās, kur šie darbojas, super!
Ko lai vēl iesaka…tikai neaizej baigā stresā ar šo visu, kaut kas vienmēr noiet nedaudz greizi, bet neviens tāpat neko nemanīs un, ja manīs, rīt tas viss jau būs aizmirsts 😉