Krišjānis Kariņš @ 19.05.2024 20:31
Pats atbiri, tāpēc arī kā iestrēdzis magnetofons mal vienu un to pašu. Nekāda objektīva pamatojuma šīm gaudām nav, joprojām, pat kad tev vairākkārt prasīja. Sadziedē brūces un beidz spamot.
Diabolus @ 19.05.2024 20:47
Tev ir baigais “mana nozare ir visgrūtākā” sindroms ?? es runāju par medicīnu, kas, kā zināms, neizceļas ar īpaši vieglām studijām
Diabolus @ 19.05.2024 20:47
Tev ir baigais “mana nozare ir visgrūtākā” sindroms ?? es runāju par medicīnu, kas, kā zināms, neizceļas ar īpaši vieglām studijām
Latvian pagan @ 19.05.2024 20:54
Tur atbira 60 cilvēku, ja ieskaita vel tos, kas ķīmiķos bija par maksu. Vai tu domā, ka tas ir normāli izmest visu kursu? Respektīvi, RTU studiju programmās var arī nebūt absolventu. Pirms manis bija ķīmiķos un ķīmijas tehnogos 105 budžeta vietas. Absolventu ap 20. Tolaik izmeta ārā pat 35 ķīmiķu lielu studentu grupu. Atlase ir ap 3 kanditātiem uz vienu studiju vietu. LU tik baisa atbiruma nav. Un RTU par šo atbirumu klusē. Un nesaka pat ķīmijas sagatavošanās kursos par šo bēdu, nebrīdina. Toties visi studē budžetā. Arī jaunieši un jaunietes no lepnām, labām, gudrām un sociāli atbildīgām ģimenēm.
Diez vai Turība tā uzdrošinātos rīkoties kā RTU. Un uz to brīdi jau bija jaunā LU DAC ēka svaigi atvērta.
Minelūše @ 19.05.2024 20:49Ja kādam konkrētam cilvēkam smadzenes kaut ko nepavelk, tad nevajag domāt, ka visi pārējie ir tādi paši?Sviests.
Latvian pagan @ 19.05.2024 21:01
Ir ārsti. Ir medmāsas. Ir kosmētiķi. Nez kāpēc tie arī skaitās kā medpersonāls, jo ir ārsniecības personu reģistrā.
Ārstam mācīšanās ilgst 10 gadus, bet biologs jau 8 gadu laikā ir ar doktora grādu. Bioloģija ir vieglāka. Ir daudz apšpecialitāšu. Studē to, ko vari pavilkt. Realitātē pietiek studēt 5 gadus, lai būtu darbs, pajumte un ēdiens. Var arī pat savu biznesu uztaisīt laukos.
Krišjānis Kariņš @ 19.05.2024 21:06
Un kāds tavam komentāram sakars ar jebko?
Diabolus @ 19.05.2024 21:12
Tu sajauci māszinības ar medicīnu. Starp citu, mediķiem jābūt arī ļoti kompetentiem arī bioloģijā un ķīmijā, bet tas jau neskaitās ???
humm @ 19.05.2024 01:15Vēlētos dzirdēt pieredzes no tām kas uzsākušas studijas pēc 30 gadu vecuma.
Kādu nozari un kādēļ izvēlējāties studēt ?
Kā veicas apvienot ar citām dzīves lietām?
Manuprāt nekad nav par vēlu studēt un vispàr ko jaunu apgūt.
Latvian pagan @ 19.05.2024 21:15
Cilvēkiem taču ir jāzina studentu dzīves aizkulises. Skolā skolēns mācās un nesaskaras ar to, ka visu viņa klasi var izmest par nesekmību. RTU ir tā, ka ir studiju programmas, kur aizpildās budžeta vietas, bet nav absolventu studentu nesekmības dēļ.
Daļa jauniešu pavelkās uz šīm budžeta vietām nezināšanas un nabadzības dēļ. Jābrīdina ir uzreiz. Lai nebūtu jauniešu vecākiem finansiālu zaudējumu. Par riskiem ir jārunā bez kautrēšanās. Ir lietas par ko RTU senāts, mācībspēki un dekanāts klusē. Bet nevajag klusēt. Ir jāpasaka kā ir. Un vel pamatskolas solā, lai bērni nedzīvo ilūzijā, bet cītīgi mācās.
Diabolus @ 19.05.2024 21:12
Tu sajauci māszinības ar medicīnu. Starp citu, mediķiem jābūt arī ļoti kompetentiem arī bioloģijā un ķīmijā, bet tas jau neskaitās ???
chihiro @ 19.05.2024 21:23
Tu nopietni tagad cilvēkiem 30+ stāsti, ka augstskolā neauklējas kā skolā?
Latvian pagan @ 19.05.2024 21:28
Šaubos, ka humanitārās specializācijās ir tādi atbirumi kā RTU. RTU ir vakars uz ezera. Tur ģimnāzistiem ir grūti. Parasto vidusskolu vai arodskolu absolventiem nav jēgas tur nākt. Var divus gadus nomācīties un maksāt par kredītpunktu pielīdzināšanu, lai tie būtu iekļauti citas augstskolas diplomā. Bet kam to vajag?
chihiro @ 19.05.2024 21:20
Vai māszinības neskaitās medicīna? Ne par fakultātēm runājot, bet par to, ka gan ārsti, gan māsas, gan ārstu palīgi ir ārstniecības personas, vai tad nē? Es to nezinu, bet man tā likās un šis skanēja kaut kā iedomīgi, no sērijas - lol, māszinības nav medicīna.
Diabolus @ 19.05.2024 21:33
Tās ir divas dažādas studiju programmas, kopīgā nozare ir veselības aprūpe.
Bet man tagad smieklīgi. Misters Akadēmiķis sūdzas, ka studenti izkrīt, jo ir nesekmīgi. 30+ cilvēkiem, kuri reālo dzīvi ir pieredzējuši, tas nu gan ir pārsteigums ??
Latvian pagan @ 19.05.2024 21:28
Šaubos, ka humanitārās specializācijās ir tādi atbirumi kā RTU. RTU ir vakars uz ezera. Tur ģimnāzistiem ir grūti. Parasto vidusskolu vai arodskolu absolventiem nav jēgas tur nākt. Var divus gadus nomācīties un maksāt par kredītpunktu pielīdzināšanu, lai tie būtu iekļauti citas augstskolas diplomā. Bet kam to vajag?
Latvian pagan @ 19.05.2024 21:15
Cilvēkiem taču ir jāzina studentu dzīves aizkulises. Skolā skolēns mācās un nesaskaras ar to, ka visu viņa klasi var izmest par nesekmību. RTU ir tā, ka ir studiju programmas, kur aizpildās budžeta vietas, bet nav absolventu studentu nesekmības dēļ.
Daļa jauniešu pavelkās uz šīm budžeta vietām nezināšanas un nabadzības dēļ. Jābrīdina ir uzreiz. Lai nebūtu jauniešu vecākiem finansiālu zaudējumu. Par riskiem ir jārunā bez kautrēšanās. Ir lietas par ko RTU senāts, mācībspēki un dekanāts klusē. Bet nevajag klusēt. Ir jāpasaka kā ir. Un vel pamatskolas solā, lai bērni nedzīvo ilūzijā, bet cītīgi mācās.
:D:D:D:D:D man ir 31 gads un studēju inženierzinības. lohs.Latvian pagan @ 19.05.2024 18:13
Atkārtoju otrreiz, ka eksaktās zinātnes un inženierzinātnes studēt nesanāks. Ar eksaktajām zinātnēm es domāju matemātiķus un fiziķus, kuri studē LU Zinātņu mājā. Ķīmiķus, kuri studē LU dabas mājā. Ar inženieriem es domāju RTU četrgadīgās inženierzinātņu programmas. Tur 30-gadniekam nav ko darīt. Tās ir ļoti smagas studiju jomas.
Biologiem un ģeogrāfiem ir vieglāk, bet tur teju visi beidzēji ir tie, kas iestājās uzreiz pēc vidējās izglītības apguves.
Man šogad biologos 17. maijā ir beidzies studiju gads. Trešā kursa beigas. Pensionāru kursā nav. Un bez teicamām angļu valodas zināšanām LU nav ko darīt.
RTU ir bēdīgāk. Tur ķīmijas tehnologus beidz ap 20 cilvēkiem. Pats izturēju tur divus gadus. No 75 konkursu izturējušiem studentiem ir ap 20 absolventu. Te es, protams, saskaitīju kopā RTU dabaszinātņu ķīmiķus un RTU ķīmijas inženierus. Ķīmijas inženieros no 60 cilvēkiem ir ap 20 absolventu. Dabaszinātņu ķīmiķos RTU izlidoja viss kurss. Tā gadu no gada līdz programmu slēdza. LU ĶF absolvē 40 līdz 50 ķīmiķu. Cilvēks, kurš nav gājis cauri akadēmiskās dzīves nedienām, mani nesapratīs.
Universitāte nav skola. Un visi konkursu izturējušie skolā mācījās uz >7 ballēm. Daudz tādu, kam vidējā atzīme skolā bija virs 8 ballēm. Vismaz tur, kur es studēju.