Parasti ja kādam par šādu draudzību "aizrāda", seko teksts " tu ko, man neuzticies?"
ratched @ 15.03.2024 12:03
paldies, laikam nekad ne uz vienu no saviem ex neesmu tā skatījusies un analizējusi pa sastāvdaļām, bet tvērusi visu kopumā. Nedaudz skaidrāk palika, kā rodas tā uztvere par otru.
ratched @ 15.03.2024 12:03
paldies, laikam nekad ne uz vienu no saviem ex neesmu tā skatījusies un analizējusi pa sastāvdaļām, bet tvērusi visu kopumā. Nedaudz skaidrāk palika, kā rodas tā uztvere par otru.
Jupiter @ 15.03.2024 11:52Man šķiet, ka tas sašutums par to draudzību starp dzimumiem rodas, jo cilvēki (laikam spriežot paši pēc sevis) nespēj iedomāties, ka var negribēt seksu ar pilnīgi visu, kas kustās perifērijā. Kas ir dīvaini, jo cilvēki te sevi uzskata par tādiem pieklājīgiem ne-padauzām, kas, izrādās, ir tieši tie, kas nespēj uz citiem paskatīties kā uz cilvēkiem nevis seksa objektiem.
Cilvēkiem tad sanāk nedrīkst būt pat emocionālas sasaiknes ar citiem?chihiro @ 15.03.2024 13:50
Tu jau pati visu noreducē līdz seksam. Šādās draudzībās ar ex, manuprāt, lielāks risks varētu būt pārāk liela emocionālā sasaiste.
Citiem, jo īpaši, ja nav ex, var būt, protams, arī sekss un jā, diezgan daudzi vīrieši neprot sievieti uzlūkot kā tikai sarunbiedru.
Jupiter @ 15.03.2024 14:00Cilvēkiem tad sanāk nedrīkst būt pat emocionālas sasaiknes ar citiem?
Jupiter @ 15.03.2024 14:00Cilvēkiem tad sanāk nedrīkst būt pat emocionālas sasaiknes ar citiem?
Aij, es vispār nesaprotu vairs šo problēmu. Tev bail, ka viņš viņu mīl? Vai mīl nepareizi? Un tas tev traucē, ka viņš ir izvēlējies Tevi, bet viņam nebesī bijusī? Un, kad viņš saka, ka viņš pavada laiku ar draugu, Tu viņam netici? Un pēc tam tas NENOZĪMĒ, ka tev ir pašapziņas problēmas?ratched @ 15.03.2024 14:12
Nu pēc manas līdzšinējās loģikas es piekritīšu chihiro, ka emocionālā sasaiste ir tas, kas mani satrauc. Tas ka fiziski, viņš ir bijis viņā- jā stulbi, bet tā ir pagātne, zinu, ka tagad tas nebūs, bet tas, ka viņam ar viņu ir kaut kas emocionāls palicis... es negribu teikt nevar būt, es drīzāk teiktu, cik tas ir godīgi pret mani.
Jupiter @ 15.03.2024 14:17Aij, es vispār nesaprotu vairs šo problēmu. Tev bail, ka viņš viņu mīl? Vai mīl nepareizi? Un tas tev traucē, ka viņš ir izvēlējies Tevi, bet viņam nebesī bijusī? Un, kad viņš saka, ka viņš pavada laiku ar draugu, Tu viņam netici? Un pēc tam tas NENOZĪMĒ, ka tev ir pašapziņas problēmas?
Kas tieši tur ir tik nepareizs? Izklausās, ka tam vienīgais iemesls ir - visi citi cilvēki man tā saka. Mums visiem ir kaut kādas dumas lietas, kas neobjektīvu iemeslu dēļ liek justies slikti - jā. Varbūt, ka tev tad ir jāmeklē vīrietis, kuram arī šķiet nepieņema doma par draudzību ar bijušajiem. Tev ir tiesības justies slikti par vienalga ko - jautājums ir - vai tas Tev ir svarīgāk nekā būt kopā ar šo konkrēto cilvēku. Ja Tu centīsies sevi piespiest būt ok ar to, ar ko neesi ok, tas vien var pārvērsties par problēmu.ratched @ 15.03.2024 14:26
Es ticu, ka viņš saka, ka pavada laiku ar draugu (pēc viņa domām), es nevaru objektīvi spriest vai viņa pavada laiku ar draugu (pēc viņas domām), vai tomēr tur ir kas vairāk.
Man nav bail, ka viņš viņu mīl. Viņš viņu mīl kā draugu.
Mani netraucē, tas, ka izvēlējies mani, vai ka viņam nebesī bijusī, bet tas, ka man kā jau teicu, ir grūti saprast konceptu, par to, kā var draudzēties ar ex. Tas ir tas, kas traucē. Mana nesapratne par to, kā tas vispār ir funkcionāli iespējams (Malibu steisija nedaudz paskaidroja). Jo es vienkārši nesaprotu tā lietas- nezinu, sauc mani par stulbu, bet netveru laukumu tādā veidā. :D
Pēc manas sapratnes, manas iekšējās vērtību skalas, dzīves uztveres utt. ja es tā darītu pret otru pusīti- ietu, tiktos, draudzētos ar ex, tas būtu necienīgi, negodīgi un aizkaroši. Pat ja mūs nesaistītu nekas vairāk par draudzību, tas būtu vienkārši nepareizi, pēc manas sapratnes. Līdz ar ko es vēlējos saprast, kāpēc cilvēki tā dara, iespējams es neredzu pietiekami daudz iemeslus, vajadzības utt. tam.
Jupiter @ 15.03.2024 14:31Kas tieši tur ir tik nepareizs? Izklausās, ka tam vienīgais iemesls ir - visi citi cilvēki man tā saka. Mums visiem ir kaut kādas dumas lietas, kas neobjektīvu iemeslu dēļ liek justies slikti - jā. Varbūt, ka tev tad ir jāmeklē vīrietis, kuram arī šķiet nepieņema doma par draudzību ar bijušajiem. Tev ir tiesības justies slikti par vienalga ko - jautājums ir - vai tas Tev ir svarīgāk nekā būt kopā ar šo konkrēto cilvēku. Ja Tu centīsies sevi piespiest būt ok ar to, ar ko neesi ok, tas vien var pārvērsties par problēmu.
Nu, es tādā gadījumā tiešām ietu un iepazītos. Savā galvā nezinot cilvēku, Tu vari uzburt visādas brīnumainas ainas.ratched @ 15.03.2024 14:35
Nepareizs, jo mani pašu šāda rīcība sāpina, līdz ar to nepareizs no mana skatupunkta, ka arī otru tas sāpinātu.
Pieļauju, ka tas mani sāpina, jo līdz galam nesaprotu.
ratched @ 15.03.2024 14:35
Nepareizs, jo mani pašu šāda rīcība sāpina, līdz ar to nepareizs no mana skatupunkta, ka arī otru tas sāpinātu.
Pieļauju, ka tas mani sāpina, jo līdz galam nesaprotu.
Jupiter @ 15.03.2024 14:50
"Laikam spriežu pēc sevis, bet nespēju iztēloties, ka ar kādu bijušo man būtu labs kontakts, kur nu vēl draugi, lai tiktos uz kafiju." - šis ir tas, kas man šķiet ir problēmas sakne. Tev pašai šķiet, ka TEV nebūtu labs kontakts ar cilvēkiem, ar ko Tu biji tik tuva, jums bija varbūt kopdzīve, jūs pavadījāt laiku kopā, varbūt pat plānojāt nākotni. Kāpēc? Ja attiecības nav beigušās ar toksisku drāmu vai cilvēks nav izrādījies pilnīgs psihopāts, kas Tevi tikai izmantoja - kāpēc cilvēki tā jāizmet miskastē?
Nu tb draudzība arī ir "nekas"? Jo tikai tam cilvēki ir derīgi - būt vai nebūt attiecībās?ratched @ 15.03.2024 15:00
Man ir labs kontakts ar bijušajiem, labs, bet attālināts. Es nesarakstos 2x mēnesī ar bijušajiem, vai netiekos 1x 2mēnešos. Jā plānojām nākotni, jā man likās, ka viss būs labi, vai bijām tuvi, bet tā ir pagātne, kuru es nevelku iekšā savā tagadnē, jo respektēju sevi, savu tagadni un potenciālās izvēles. Es neuzskatu to par cilvēku izmešanu miskastē, ja kāds no maniem ex man uzrakstītu ar lūgumu palīdzēt viņam ar kaut kādu juridisko situāciju, vai palūgtu padomu, vai palūgtu savu suni aizdot par donoru viņa, protams, ka palīdzētu, bet neiešu savu laiku tērēt uz cilvēkiem, ar kuriem nekā nebūs, jo vienreiz jau tas taču apstiprinājies.