Drauga bijusī -laba draudzene

Reitings 66
Reģ: 10.12.2020
Sveikas,
Domāju kā pieteikt savu tēmu, bet situācija ir sasāpējusi.
Esmu kopā ar draugu ~pusgads, pieauguši 33 /32 gads, dzīvojam kopā jau 5 mēnešus, viss forši, par nopietnu nākotni vēl nerunājam, abiem sava dzīves pieredze, viņš ekstroverts, es introverta, bet viņam viens no labākajiem draugiem ir viņa bijusī L. ar kuru, viņš ir bijis kopā pirms 5 gadiem un no tā laika saglabājis labu draudzību. Cik zinu, nekas ilgāks par to pašu pusgadu viņiem nav bijis.
Sarakstās viņi 3-5x mēnesī, tiekās 1x 2 mēnešos uz kafiju.
Meitene izskatās (cik nu sagoglēju) sakarīga, normāla, bet negribu arī par ātru spriest.
Lai vai kā mani tas ļoti nomāc. Laikam spriežu pēc sevis, bet nespēju iztēloties, ka ar kādu bijušo man būtu labs kontakts, kur nu vēl draugi, lai tiktos uz kafiju.
Bet situācija tagad ir tāda, ka esam uzaicināti uz pasākumu pie viņas ar viņas draugiem. Draugs saka, ka abi esam ielūgti -man tā būtu pirmā tikšanās reize ar viņu dzīvē.
Vai iet? Kā uzvesties? Ko jūs darītu? Varbūt esmu pilnīga muļķe, ka uz ko tādu parakstītos?
Pagaidām domāju, ka ja neietu, es saglabātu savus nervus, savu lepnumu, nelielo aizvainojumu un savu "vēsās meitenes seju".
Ja ietu, zinu, ka man pēc pasākuma tīri fiziski slikti būtu (viss emocionālais vienmēr rezultējas ar fizisko sliktumu), piekāptos situācijai, kura mani neapmierina, "pavērtu iespējas" tādām situācijām atkārtoties, jo vienreiz taču jau bijām ar draudziņiem un draugam tas liktos kā "forši, viņas ir sadraudzējušās".
Vot, esmu apjukumā.
15.03.2024 09:42 |

Reitings 3728
Reģ: 11.04.2023
Ja draudzību ar bijušajiem vērtē augstāk, kā esošās attiecības varbūt jāpārvērtē iemesli esošo attiecību eksistencei?
Parasti ja kādam par šādu draudzību "aizrāda", seko teksts " tu ko, man neuzticies?"

Klasika, šādi akli uzticoties tiec pie ragiem un pat nezini.
15.03.2024 13:43 |

Reitings 1381
Reģ: 13.11.2023
ratched @ 15.03.2024 12:03

paldies, laikam nekad ne uz vienu no saviem ex neesmu tā skatījusies un analizējusi pa sastāvdaļām, bet tvērusi visu kopumā. Nedaudz skaidrāk palika, kā rodas tā uztvere par otru.

Daudz iemeslu var būt, citādi visi draugi varētu veidot attiecības.
15.03.2024 13:47 |

Reitings 1356
Reģ: 27.05.2023
ratched @ 15.03.2024 12:03

paldies, laikam nekad ne uz vienu no saviem ex neesmu tā skatījusies un analizējusi pa sastāvdaļām, bet tvērusi visu kopumā. Nedaudz skaidrāk palika, kā rodas tā uztvere par otru.

Prieks, ka palīdzēju kaut vai nedaudz saprast :)
Man patiesībā arī ar randiņošanu un attiecībām palika vieglāk, kad sāku potenciālos draugus izvērtēt pa sastāvdaļām. Jo iepriekš es arī skatījos uz visu kopumā un tad ilgi biju kopā ar idiotiem :D
15.03.2024 13:48 |

Reitings 1381
Jupiter @ 15.03.2024 11:52
Man šķiet, ka tas sašutums par to draudzību starp dzimumiem rodas, jo cilvēki (laikam spriežot paši pēc sevis) nespēj iedomāties, ka var negribēt seksu ar pilnīgi visu, kas kustās perifērijā. Kas ir dīvaini, jo cilvēki te sevi uzskata par tādiem pieklājīgiem ne-padauzām, kas, izrādās, ir tieši tie, kas nespēj uz citiem paskatīties kā uz cilvēkiem nevis seksa objektiem.

Tu jau pati visu noreducē līdz seksam. Šādās draudzībās ar ex, manuprāt, lielāks risks varētu būt pārāk liela emocionālā sasaiste.
Citiem, jo īpaši, ja nav ex, var būt, protams, arī sekss un jā, diezgan daudzi vīrieši neprot sievieti uzlūkot kā tikai sarunbiedru.
15.03.2024 13:50 |

Reitings 1733
Reģ: 19.05.2016
chihiro @ 15.03.2024 13:50

Tu jau pati visu noreducē līdz seksam. Šādās draudzībās ar ex, manuprāt, lielāks risks varētu būt pārāk liela emocionālā sasaiste.
Citiem, jo īpaši, ja nav ex, var būt, protams, arī sekss un jā, diezgan daudzi vīrieši neprot sievieti uzlūkot kā tikai sarunbiedru.
Cilvēkiem tad sanāk nedrīkst būt pat emocionālas sasaiknes ar citiem?
15.03.2024 14:00 |

Reitings 66
Jupiter @ 15.03.2024 14:00

Nu pēc manas līdzšinējās loģikas es piekritīšu chihiro, ka emocionālā sasaiste ir tas, kas mani satrauc. Tas ka fiziski, viņš ir bijis viņā- jā stulbi, bet tā ir pagātne, zinu, ka tagad tas nebūs, bet tas, ka viņam ar viņu ir kaut kas emocionāls palicis... es negribu teikt nevar būt, es drīzāk teiktu, cik tas ir godīgi pret mani.
15.03.2024 14:12 |

Reitings 1381
Jupiter @ 15.03.2024 14:00

Es te augstāk stāstīju par savu pieredzi, ka man pašai ir exi, ar kuriem nekomunicēju, kaut gan varētu. Es zinu, ka tā komunikācija emocionālā līmenī pārkāptu robežas.
Ņemot vērā, ka man ir tāda pieredze gan pašai, gan ka esmu bijusi attiecībās ar vīrieti, kam tikai draudzene beigās izrādās nav tikai draudzene, gan ka man bijuši daudzi gadījumi, kad tikai kolēģi u.tml. draudzīgu komunikāciju uztver citādāk un mēģina iet tālāk, tad no tā arī veidojas mans viedoklis. Nesaku, ka nevar būt citādāk. Tāpēc arī autorei ieteicu neieņemt uzreiz noraidošu pozīciju, bet iet pavērot.
15.03.2024 14:15 |

Reitings 1733
ratched @ 15.03.2024 14:12

Nu pēc manas līdzšinējās loģikas es piekritīšu chihiro, ka emocionālā sasaiste ir tas, kas mani satrauc. Tas ka fiziski, viņš ir bijis viņā- jā stulbi, bet tā ir pagātne, zinu, ka tagad tas nebūs, bet tas, ka viņam ar viņu ir kaut kas emocionāls palicis... es negribu teikt nevar būt, es drīzāk teiktu, cik tas ir godīgi pret mani.
Aij, es vispār nesaprotu vairs šo problēmu. Tev bail, ka viņš viņu mīl? Vai mīl nepareizi? Un tas tev traucē, ka viņš ir izvēlējies Tevi, bet viņam nebesī bijusī? Un, kad viņš saka, ka viņš pavada laiku ar draugu, Tu viņam netici? Un pēc tam tas NENOZĪMĒ, ka tev ir pašapziņas problēmas?
15.03.2024 14:17 |

Reitings 66
Jupiter @ 15.03.2024 14:17
Aij, es vispār nesaprotu vairs šo problēmu. Tev bail, ka viņš viņu mīl? Vai mīl nepareizi? Un tas tev traucē, ka viņš ir izvēlējies Tevi, bet viņam nebesī bijusī? Un, kad viņš saka, ka viņš pavada laiku ar draugu, Tu viņam netici? Un pēc tam tas NENOZĪMĒ, ka tev ir pašapziņas problēmas?

Es ticu, ka viņš saka, ka pavada laiku ar draugu (pēc viņa domām), es nevaru objektīvi spriest vai viņa pavada laiku ar draugu (pēc viņas domām), vai tomēr tur ir kas vairāk.
Man nav bail, ka viņš viņu mīl. Viņš viņu mīl kā draugu.
Mani netraucē, tas, ka izvēlējies mani, vai ka viņam nebesī bijusī, bet tas, ka man kā jau teicu, ir grūti saprast konceptu, par to, kā var draudzēties ar ex. Tas ir tas, kas traucē. Mana nesapratne par to, kā tas vispār ir funkcionāli iespējams (Malibu steisija nedaudz paskaidroja). Jo es vienkārši nesaprotu tā lietas- nezinu, sauc mani par stulbu, bet netveru laukumu tādā veidā. :D
Pēc manas sapratnes, manas iekšējās vērtību skalas, dzīves uztveres utt. ja es tā darītu pret otru pusīti- ietu, tiktos, draudzētos ar ex, tas būtu necienīgi, negodīgi un aizkaroši. Pat ja mūs nesaistītu nekas vairāk par draudzību, tas būtu vienkārši nepareizi, pēc manas sapratnes. Līdz ar ko es vēlējos saprast, kāpēc cilvēki tā dara, iespējams es neredzu pietiekami daudz iemeslus, vajadzības utt. tam.
15.03.2024 14:26 |

Reitings 1733
ratched @ 15.03.2024 14:26

Es ticu, ka viņš saka, ka pavada laiku ar draugu (pēc viņa domām), es nevaru objektīvi spriest vai viņa pavada laiku ar draugu (pēc viņas domām), vai tomēr tur ir kas vairāk.
Man nav bail, ka viņš viņu mīl. Viņš viņu mīl kā draugu.
Mani netraucē, tas, ka izvēlējies mani, vai ka viņam nebesī bijusī, bet tas, ka man kā jau teicu, ir grūti saprast konceptu, par to, kā var draudzēties ar ex. Tas ir tas, kas traucē. Mana nesapratne par to, kā tas vispār ir funkcionāli iespējams (Malibu steisija nedaudz paskaidroja). Jo es vienkārši nesaprotu tā lietas- nezinu, sauc mani par stulbu, bet netveru laukumu tādā veidā. :D
Pēc manas sapratnes, manas iekšējās vērtību skalas, dzīves uztveres utt. ja es tā darītu pret otru pusīti- ietu, tiktos, draudzētos ar ex, tas būtu necienīgi, negodīgi un aizkaroši. Pat ja mūs nesaistītu nekas vairāk par draudzību, tas būtu vienkārši nepareizi, pēc manas sapratnes. Līdz ar ko es vēlējos saprast, kāpēc cilvēki tā dara, iespējams es neredzu pietiekami daudz iemeslus, vajadzības utt. tam.
Kas tieši tur ir tik nepareizs? Izklausās, ka tam vienīgais iemesls ir - visi citi cilvēki man tā saka. Mums visiem ir kaut kādas dumas lietas, kas neobjektīvu iemeslu dēļ liek justies slikti - jā. Varbūt, ka tev tad ir jāmeklē vīrietis, kuram arī šķiet nepieņema doma par draudzību ar bijušajiem. Tev ir tiesības justies slikti par vienalga ko - jautājums ir - vai tas Tev ir svarīgāk nekā būt kopā ar šo konkrēto cilvēku. Ja Tu centīsies sevi piespiest būt ok ar to, ar ko neesi ok, tas vien var pārvērsties par problēmu.
15.03.2024 14:31 |

Reitings 66
Jupiter @ 15.03.2024 14:31
Kas tieši tur ir tik nepareizs? Izklausās, ka tam vienīgais iemesls ir - visi citi cilvēki man tā saka. Mums visiem ir kaut kādas dumas lietas, kas neobjektīvu iemeslu dēļ liek justies slikti - jā. Varbūt, ka tev tad ir jāmeklē vīrietis, kuram arī šķiet nepieņema doma par draudzību ar bijušajiem. Tev ir tiesības justies slikti par vienalga ko - jautājums ir - vai tas Tev ir svarīgāk nekā būt kopā ar šo konkrēto cilvēku. Ja Tu centīsies sevi piespiest būt ok ar to, ar ko neesi ok, tas vien var pārvērsties par problēmu.

Nepareizs, jo mani pašu šāda rīcība sāpina, līdz ar to nepareizs no mana skatupunkta, ka arī otru tas sāpinātu.
Pieļauju, ka tas mani sāpina, jo līdz galam nesaprotu.
15.03.2024 14:35 |

Reitings 1733
ratched @ 15.03.2024 14:35

Nepareizs, jo mani pašu šāda rīcība sāpina, līdz ar to nepareizs no mana skatupunkta, ka arī otru tas sāpinātu.
Nu, es tādā gadījumā tiešām ietu un iepazītos. Savā galvā nezinot cilvēku, Tu vari uzburt visādas brīnumainas ainas.
15.03.2024 14:42 |

Reitings 1733
ratched @ 15.03.2024 14:35

"Laikam spriežu pēc sevis, bet nespēju iztēloties, ka ar kādu bijušo man būtu labs kontakts, kur nu vēl draugi, lai tiktos uz kafiju." - šis ir tas, kas man šķiet ir problēmas sakne. Tev pašai šķiet, ka TEV nebūtu labs kontakts ar cilvēkiem, ar ko Tu biji tik tuva, jums bija varbūt kopdzīve, jūs pavadījāt laiku kopā, varbūt pat plānojāt nākotni. Kāpēc? Ja attiecības nav beigušās ar toksisku drāmu vai cilvēks nav izrādījies pilnīgs psihopāts, kas Tevi tikai izmantoja - kāpēc cilvēki tā jāizmet miskastē?
15.03.2024 14:50 |

Reitings 66
Jupiter @ 15.03.2024 14:50

"Laikam spriežu pēc sevis, bet nespēju iztēloties, ka ar kādu bijušo man būtu labs kontakts, kur nu vēl draugi, lai tiktos uz kafiju." - šis ir tas, kas man šķiet ir problēmas sakne. Tev pašai šķiet, ka TEV nebūtu labs kontakts ar cilvēkiem, ar ko Tu biji tik tuva, jums bija varbūt kopdzīve, jūs pavadījāt laiku kopā, varbūt pat plānojāt nākotni. Kāpēc? Ja attiecības nav beigušās ar toksisku drāmu vai cilvēks nav izrādījies pilnīgs psihopāts, kas Tevi tikai izmantoja - kāpēc cilvēki tā jāizmet miskastē?

Man ir labs kontakts ar bijušajiem, labs, bet attālināts. Es nesarakstos 2x mēnesī ar bijušajiem, vai netiekos 1x 2mēnešos. Jā plānojām nākotni, jā man likās, ka viss būs labi, vai bijām tuvi, bet tā ir pagātne, kuru es nevelku iekšā savā tagadnē, jo respektēju sevi, savu tagadni un potenciālās izvēles. Es neuzskatu to par cilvēku izmešanu miskastē, ja kāds no maniem ex man uzrakstītu ar lūgumu palīdzēt viņam ar kaut kādu juridisko situāciju, vai palūgtu padomu, vai palūgtu savu suni aizdot par donoru viņa, protams, ka palīdzētu, bet neiešu savu laiku tērēt uz cilvēkiem, ar kuriem nekā nebūs, jo vienreiz jau tas taču apstiprinājies.
15.03.2024 15:00 |

Reitings 1733
ratched @ 15.03.2024 15:00

Man ir labs kontakts ar bijušajiem, labs, bet attālināts. Es nesarakstos 2x mēnesī ar bijušajiem, vai netiekos 1x 2mēnešos. Jā plānojām nākotni, jā man likās, ka viss būs labi, vai bijām tuvi, bet tā ir pagātne, kuru es nevelku iekšā savā tagadnē, jo respektēju sevi, savu tagadni un potenciālās izvēles. Es neuzskatu to par cilvēku izmešanu miskastē, ja kāds no maniem ex man uzrakstītu ar lūgumu palīdzēt viņam ar kaut kādu juridisko situāciju, vai palūgtu padomu, vai palūgtu savu suni aizdot par donoru viņa, protams, ka palīdzētu, bet neiešu savu laiku tērēt uz cilvēkiem, ar kuriem nekā nebūs, jo vienreiz jau tas taču apstiprinājies.
Nu tb draudzība arī ir "nekas"? Jo tikai tam cilvēki ir derīgi - būt vai nebūt attiecībās?
15.03.2024 15:01 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Nesaprotu kapēc jāborē cilvēkam kā ir "pareizi" justies.
15.03.2024 15:06 |

Reitings 831
Reģ: 28.01.2023
Aizej aposti gaisu, bet esi neitrāla. Un necenties būt nekādas draudzenes un vēl nezin kas. Pavēro kādas tur tās attiecības ir un tu sapratīsi vai tev tas liekas ok , ko tu redzi un ko jūti.
15.03.2024 16:16 |

Patīk
Reitings 2806
Reģ: 08.05.2022
Obligāti ej! Tu varēsi saprast kādas tieši ir viņu tagadējās attiecības, kā viņi viens pret otru izturas. Ir lietas kuras nevar notēlot vai noslēpt. Būs tev skaidrāka bilde pēc tam un iespējams nomierināsies.
15.03.2024 18:35 |

Reitings 614
Reģ: 03.08.2022
Es jau pēc kafijošanas un sarakstīšanās būtu uztaisījusi skandālu. Izņēmums būtu tikai bijusī sieva, ja kopīgi bērni. Ciemos nebrauktu.
15.03.2024 19:28 |

Reitings 203
Reģ: 18.07.2023
Man par šāda veida padarīšanu ir dalītas jūtas. Manā pieredzē (līdz ar to nesaku, ka tas tā vienmēr ir) tie cilvēki, kas meklē un uztur kontaktu ar ekšiem, mēdz kopumā būt ar ne pārāk labu spēju emocionāli novilkt robežas. Kad biju pavisam jauna, es arī mēdzu uzturēt attiecības ar bijušajiem, kurus kaut kādā ziņā biju izbrāķējusi kā attiecību materiālu - parasti vai nu galīgi nepraktiskos tipāžus (kā šeit jau viena lietotāja minēja), vai arī babņikus. Tās draudzības bija nu tādas... Ne gluži tikai čomiskas, bija arī flirtēšana, kaut kāds "ja nu?" gaisā utt.
Bet tagadējā vecumā es vairs neuzturu kontaktu ar ekšiem, pat ja viņi grib un cilvēks ok. Jo es negribu visu, kas tam potenciāli var nākt līdzi: emocionālo bagāžu, kaut kādus mājienus vai idejas, cerības, čakarēt nervus manām vai otra nākamajām otrajām pusītēm.
Tur gan ir nianses. Vai viņi aizgāja uz diviem randiņiem un nolēma, ka nebūs, vai arī bija kopā vairākus mēnešus/gadus, varbūt pat dzīvoja kopā - tās ir ļoti dažādas situācijas. Kurš pārtrauca attiecības utt.
Ar savu šodienas prātu es skatītos uz to, kā cilvēkam vispār iet ar personīgo robežu novilkšanu. Mans pēdējais bijušais bija tāds, kam bija draudzene-bijusī, bet tā nepavisam nebija lielākā problēma, lielākā problēma bija tāda, ka viņam bija galīga putra galvā par robežām kā tādām, arī mūsu attiecībās.
15.03.2024 19:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits