Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ekstrakti, ēteriskās eļļas

 
Reitings 8
Reģ: 21.06.2022
Hey!
Varbūt gaužām interesants jautājums un nepareizajā vietnē jautāts, bet nu, ja nu šeit ir kādas foršas un gudras farmaceites ?!
Jautājums sekojošs - kā var pagatavot laboratorijas apstākļos ēteriskās eļļas vai ekstraktus, piemēram, no ārstnieciskajiem augiem, ogām utml?
Ļoti vēlētos papētīt ēterisko eļļu / ekstraktu antibakteriālo potenciālu ( strādāju mikrobioloģijas laboratorijā), bet farmaceitisko zināšanu man trūkst, kā reāli ēteriskās eļļas/ ekstraktus pagatavot. Tāpēc gribēju jautāt, vai kāda zina, kā šo var atbilstoši laboratorijas prasībām pagatavot? Un varbūt kāda vēlētos apvienoties un kopā šo papētīt. (Mazums kāda domā par kādu publikāciju, stenda referātu utml)
19.02.2024 21:50 |
 
Patīk
Reitings 1753
Reģ: 24.05.2019
Kāpēc nevari izmantot gatavas ēteriskās eļļas savā pētījumā?
Tev būs jāpērk speciāls aprīkojums, atkarībā no izejmateriāla. Specifiski izejmateriāli. Un jāapgūst ražošanas metodoloģija. Tev to vajag?
20.02.2024 00:01 |
 
Reitings 8
Reģ: 21.06.2022
Esmu jau pētījusi komerciāli pieejamo ēterisko eļļu antibakteriālo efektu :) piemēram, oregano, tējas koka, rožu eļļas. Bet gribas kaut ko vairāk, es saprotu, ka jāpērk būtu destilācijas iekārta, bet hey, ļoti iespējams, ka tas varētu būt foršs ieguldījums nākotnē, kas zina. Par ražošanas metodoloģijas apgūšanu īsti nebaidos, esmu ārste, tāpat visu dzîvi jāmācās kaut kas jauns :D galvenais, lai ir foršs kolēģis, kas visu paskaidro un pastāsta :)
20.02.2024 09:55 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits