Frizieris - ADEKVĀTA maksa?cik?

Reitings 32
Reģ: 27.06.2019
Sveiki!
Pēdējos gadus matus krāso un apgriež vīrs.
Vēlētos aiziet uz frizētavu nogriezt un nokrāsot. Matu garums kādi 5 cm pāri pleciem. Cik tas varētu izmaksāt normālā frizētavā? Un uz cik ilgu laiku jārēķinās?
("Kaktu kantori" un "royal" iestādījumi neinteresēs, bet tieši kaut kas vidusslānim pieejams)
P.S. Pirms vairākiem gadiem biju Rīgā frizētavā "Milēdija", kur par nokrāsošanu un galu apgriešanu prasīja 90€. Vnk nav saprotams, kur rodas TĀDA SUMMA!
Derēs jebkuri citi ieteikumi par frizieri arī citās lokācijās,piemēram, Rīgā, Valmiera, Siguldā 🤠
16.02.2024 01:29 |

Reitings 1074
Reģ: 13.05.2022
Panther @ 16.02.2024 01:29
Sveiki!
Vēlētos aiziet uz frizētavu nogriezt un nokrāsot. Matu garums kādi 5 cm pāri pleciem. Cik tas varētu izmaksāt normālā frizētavā? Un uz cik ilgu laiku jārēķinās?
("Kaktu kantori" un "royal" iestādījumi neinteresēs, bet tieši kaut kas vidusslānim pieejams)
P.S. Pirms vairākiem gadiem biju Rīgā frizētavā "Milēdija", kur par nokrāsošanu un galu apgriešanu prasīja 90€. Vnk nav saprotams, kur rodas TĀDA SUMMA!
Derēs jebkuri citi ieteikumi par frizieri arī citās lokācijās,piemēram, Rīgā, Valmiera, Siguldā ?
50 euro, griešana, krāsošana taisnošana, mati biezi. Salons Cēsu ielā, kontaktus nedošu, jau tā garas rindas 🤪
16.02.2024 17:01 |

Reitings 89339
Reģ: 30.01.2023
Marvinc Tērbatas iela 28 ir normālas cenas. Krāsošana un griezums 60€. Par aplīdzināšanu noteikti būtu mazāk.
16.02.2024 17:18 |

Reitings 311
Reģ: 04.05.2021
Man ir gari mati. Uz frizetavām neeju. Ja ieraugu kut kur , ja vajag pa modeles cenām ( kādu botox matu procedūru ) tikai tad eju. Matus apgriež draudzene, kura izgājusi frizierskolu, bet pati šajā arodā nestrādā. Tā teikt barterītis mums
16.02.2024 17:29 |

Reitings 12627
Reģ: 16.09.2022
Altra @ 16.02.2024 17:18
Marvinc Tērbatas iela 28 ir normālas cenas. Krāsošana un griezums 60€. Par aplīdzināšanu noteikti būtu mazāk.
pirms 5 gadiem gaju uz marvinc. Par galinu nolidzinasanu cena bija 45 eur. 🤷🏼‍♀️
16.02.2024 17:57 |

Patīk
Reitings 583
Reģ: 02.05.2020
NIKOLAA @ 16.02.2024 17:01
50 euro, griešana, krāsošana taisnošana, mati biezi. Salons Cēsu ielā, kontaktus nedošu, jau tā garas rindas ?
viņi nemaksā necik nodokļus. Nulle. Krāsa, saknēm vien aizietu minimums viena 60ml paciņa, kas ir ap 10-12 eiro + šampūni, ūdens, īre utml.
16.02.2024 18:52 |

Reitings 89339
Reģ: 30.01.2023
Savva @ 16.02.2024 17:57
pirms 5 gadiem gaju uz marvinc. Par galinu nolidzinasanu cena bija 45 eur. ??‍♀️
Esmu bijusi tur 2x vasarā pie Sergeja un decembrī pie Viestura. Abas reizes 60€ par krāsošanu un griezumu. Esmu sava friziera meklējumos,jo mani 2 superīgie diemžēl ir pametuši Latviju. Tādēļ dodos uz dažādām frizētavām un mēģinu atrast to īsto. Marvinc cenas mani patīkami pārsteidza. Arī frizieri ļoti labi.
16.02.2024 18:59 |

Patīk
Reitings 2092
Reģ: 22.05.2019
Savu frizieri atradu nejauši, vietējā meitene tikko bija atvērusi frizētavu un izmācījusies ar svaigām zināšanām.
Esmu brunete(balayage tehnikā), mati līdz pleciem. Esmu atradusi savu frizieri, dodos tikai pie viņas jau 4 gadus, reizi 3-4 mēnešos, uz savu dzimto pilsētu. Max 40 eur maksāju(balināšana, tonēšana un apgriezšana).
16.02.2024 20:06 |

Reitings 1465
Reģ: 10.02.2016
Es arī uzskatu ka friziera pakalpojumi ir kosmoss. Es ntos gadus krāsoju mājās pati sev. Pie friziera neesmu bijusi pāris gadus. Bet vajag. Domāju iet apgriezt ,kad cepuru sezona beigsies.
16.02.2024 20:11 |

10 gadi
Reitings 522
Reģ: 31.01.2009
Es pēdējo reizi par tonēšanu, matu atjaunošanas procedūru un galiņu apgriešanu samaksāju nedaudz pāri 200e. Krāsošana tehnikā (balayage, air touch u.tml.) matiem matiem būtu pāri 500e. Arī domāju, ka laikam pašai jāmācās, vismaz tonēt jau noteikti varētu, tās cenas ir neadekvātas. 😐
16.02.2024 20:24 |

Reitings 554
Reģ: 03.08.2022
Cena nav rādītājs. Mana friziere atnāca no dārga Rīgas salona uz mazu Rīgas piepilsētu. Viņa Rīgā maksāja teju divas reizes dārgāk, jo lielākā daļa nopelnītā bija jāatdod salonam.
16.02.2024 20:38 |

Reitings 554
Reģ: 03.08.2022
Es par 3 stundu darbu ar balināšanu šķipsnās un tonēšanu, griešanu maksāju 70 eur.
16.02.2024 20:40 |

Reitings 21254
Reģ: 30.05.2022
Panther @ 16.02.2024 01:29
Sveiki!
Derēs jebkuri citi ieteikumi par frizieri arī citās lokācijās,piemēram, Rīgā, Valmiera, Siguldā ?
Mācību frizētavas! Visu uzrauga meistars, un ja tik vien kā krāsot un galus apgriezt, nav vērts lieki tērēties! :)
16.02.2024 21:55 |

Reitings 281
Reģ: 04.01.2021
Man parasta friziere, kas arī mēdz pieļaut kāšus, prasa 70,€ par blondām šķipsnām. Taisa matus pie sevis mājās, vieta gan ir pielāgota ar visu nepieciešamo, tā ka nav jāiet uz viņas vančiku mazgāt matus
16.02.2024 21:56 |

Reitings 22545
Reģ: 27.11.2018
Mangosaldejums @ 16.02.2024 15:45
runāju par vienu dienu kursa. Normāli frizieri brauc uz kursiem minimums reizi trīs mēnešos uz vairākām dienām.
Nav vērts ar tevi runāt, es redzu, ka tu par visām varītēm centies šeit sadziedēt savu trigerpunktu - faktu ka kāds ar zemāka līmeņa izglītību kā tev saņem 2x un 3x vairāk par tevi. Tev šķiet, ka tas, līdz ar to, ir negodīgi, lai arī frizieris savā profesijā ne mazāk cenšas, ne mazāk strādā, nerunājot par to, ka tas ir fiziski izaicinošs darbs.
Guess what Sherlock - dzīve ir netaisnīga. Ir pietiekoši daudz biznesa īpašnieku, kas uzbūvējuši biznesus bez īpašām skolām un ar videni šodien vada miljonu uzņēmumus. Kāpēc nebļauj par viņiem?
Silti iesaku - paplašini savu redzesloku. Dzīve ir netaisnīga, vai nu dari kaut ko pašas labā vai vnk neskaiti otra naudu un sēdi savās biksēs.
pat netaisos apstrīdēt tavas fantāzijas attiecībā pret man, bet tas ir slimi mētāties apgalvojumiem, kaut kā jau sevi jāmierina. Tavs trigerpunkts, ka daudzas var atļauties, bet negrib ieguldīt naudu tur kur vienkārši nav vērts, nav atbilstoši ekonomikai un adekvāts sevis vērtējums. Pie tam ja ir daudz citi, kuri var to pašu un pat labāk un par adekvātu cenu. Un ja grib, tad mūsdienās ir pieejama gan salonu produkcija, gan informācija un pamata lietas var mierīgi izdarīt pats, tuvam cilvēkam tikpat labi. Ja ir kādas nianses tavs tik ļoti nīstais youtube nāk palīgā- tur tiešām var atrast visu. Ja ne youtube tas pats Brand Mondo izdevis savu bleach hair at home guide par kapeikām un savu līniju, dzirdēts, ka sekojot tam daža laba sev nokrāso labāk nekā salonā pa simtiem. Plēst jau var cik grib, agresīvi mārketingot arī, bet es labāk naudu ieguldu lietās, kurām ir vērtība. Arī apkopējas var celt sevi kā luxury profesiju, dažkārt iet kursus, mācās par ķīmiju, ceļ kvalifikācijas un prasa par stundu zobuārsta samaksu, vai es tāpēc maksāšu - nē paldies😀
16.02.2024 22:08 |

Patīk
Reitings 583
Otiiilija @ 16.02.2024 22:08
pat netaisos apstrīdēt tavas fantāzijas attiecībā pret man, bet tas ir slimi mētāties apgalvojumiem, kaut kā jau sevi jāmierina. Tavs trigerpunkts, ka daudzas var atļauties, bet negrib ieguldīt naudu tur kur vienkārši nav vērts, nav atbilstoši ekonomikai un adekvāts sevis vērtējums. Pie tam ja ir daudz citi, kuri var to pašu un pat labāk un par adekvātu cenu. Un ja grib, tad mūsdienās ir pieejama gan salonu produkcija, gan informācija un pamata lietas var mierīgi izdarīt pats, tuvam cilvēkam tikpat labi. Ja ir kādas nianses tavs tik ļoti nīstais youtube nāk palīgā- tur tiešām var atrast visu. Ja ne youtube tas pats Brand Mondo izdevis savu bleach hair at home guide par kapeikām un savu līniju, dzirdēts, ka sekojot tam daža laba sev nokrāso labāk nekā salonā pa simtiem. Plēst jau var cik grib, agresīvi mārketingot arī, bet es labāk naudu ieguldu lietās, kurām ir vērtība. Arī apkopējas var celt sevi kā luxury profesiju, dažkārt iet kursus, mācās par ķīmiju, ceļ kvalifikācijas un prasa par stundu zobuārsta samaksu, vai es tāpēc maksāšu - nē paldies?
😁 tak pieņem vienreiz, ka tev vnk nav pa kabatai atļauties kvalitatīvu skaistumkopšanu un pārstāj te spamot. Ej pērc amazon viltotās krāsas un skaties Brad Mondo (kurš, starp citu ir interneta personība un pat realitātē nestrādā par frizieri ;)) un čakarē savus matus. Tā ir tava izvēle. Lai izdodas! Šitādas kašķes, kas ir ekspertes svešā profesijā, neviens frizieris par klientu tāpat negrib. Un atkārtošos - visas balayage un blondās šķipsnas, ombre un viss pārējais nav pamatvajadzība, bet luksuss, kas arī attiecīgi maksā, jo prasa laiku, lai apgūtu un nonāktu līdz perfekcijai.
16.02.2024 23:24 |

Reitings 1381
Reģ: 13.11.2023
Būt par frizieri nav raķešu zinātne, domāju, ka te krietni pārspīle gan ar apmācību sarežģītību, gan ar klientu skaitu un peļņu, ja ņem vidējo frizieri, bet jebkura uzņēmējdarbība ir ar mērķi nopelnīt, neviens nenodarbojas ar labdarību un cenas kopumā visam ceļas.
Protams, ir frizieri, kam ir pilns pieraksts, kas labi pelna, kas iegulda apmācībās, materiālos, kabinetā, maksā nodokļus utt. Bet šajā diskusijā meitene prasīja pēc ieteikumiem par vidusslānim pieejamām cenām. Es arī labprāt pieseivošu tādus frizierus. Nesaprotu, kāpēc vispār tāds strīds te izvērties, ka frizieris ir luksus pakalpojums un, ja nepatīk atstāt 300 eur mēnesī, ej pie "purčika frizieres". It kā pa vidu nekas nepastāv.
P.S. Šī visa saruna man atgādināja tos pašnodarbinātos vai mazos uzņēmējus, kas nodokļu nemaksāšanu vai citas problēmas ar iestādēm noveļ uz to, ka "birokrātija", viss sarezģīti utt. Jā, ja neproti pati veikt grāmatvedību, kas ir ok, tad jāņem ārpakalpojumā grāmatvedi, tas pats par nodokļu konsultantiem, juristiem utt.
Būsim godīgi, bieži frizieri un manikīri pārstāv ēnu ekonomiku. Protams, ne visi. Tad nu šī saruna ar "ja negribi iet pie luksus friziera, bojā matus sev pie pašsludinātā youtubera" šķita kaut kādā ziņā attieksmes atspoguļojums, ka, ja ir runa par citiem speciālistiem, kuru arodu pats nepārstāvi, tad nemaz tā neraujas tērēties, plus arī kopējā katlā (valsts budžetā) nemet, tādēļ nevar augstprātīgi attiekties pret tiem, kas savu algu saņem, iespējams, mazāku, bet ar samaksātiem nodokļiem, kuru izlieto arī nemaksātāji.
16.02.2024 23:56 |

Reitings 1381
Vēlreiz uzsvēršu, ka mans ieraksts nav par cenu noteikšanu, bet par attieksmi.
17.02.2024 00:07 |

Patīk
Reitings 583
chihiro @ 16.02.2024 23:56
Būt par frizieri nav raķešu zinātne, domāju, ka te krietni pārspīle gan ar apmācību sarežģītību, gan ar klientu skaitu un peļņu, ja ņem vidējo frizieri, bet jebkura uzņēmējdarbība ir ar mērķi nopelnīt, neviens nenodarbojas ar labdarību un cenas kopumā visam ceļas.
Protams, ir frizieri, kam ir pilns pieraksts, kas labi pelna, kas iegulda apmācībās, materiālos, kabinetā, maksā nodokļus utt. Bet šajā diskusijā meitene prasīja pēc ieteikumiem par vidusslānim pieejamām cenām. Es arī labprāt pieseivošu tādus frizierus. Nesaprotu, kāpēc vispār tāds strīds te izvērties, ka frizieris ir luksus pakalpojums un, ja nepatīk atstāt 300 eur mēnesī, ej pie "purčika frizieres". It kā pa vidu nekas nepastāv.
P.S. Šī visa saruna man atgādināja tos pašnodarbinātos vai mazos uzņēmējus, kas nodokļu nemaksāšanu vai citas problēmas ar iestādēm noveļ uz to, ka "birokrātija", viss sarezģīti utt. Jā, ja neproti pati veikt grāmatvedību, kas ir ok, tad jāņem ārpakalpojumā grāmatvedi, tas pats par nodokļu konsultantiem, juristiem utt.
Būsim godīgi, bieži frizieri un manikīri pārstāv ēnu ekonomiku. Protams, ne visi. Tad nu šī saruna ar "ja negribi iet pie luksus friziera, bojā matus sev pie pašsludinātā youtubera" šķita kaut kādā ziņā attieksmes atspoguļojums, ka, ja ir runa par citiem speciālistiem, kuru arodu pats nepārstāvi, tad nemaz tā neraujas tērēties, plus arī kopējā katlā (valsts budžetā) nemet, tādēļ nevar augstprātīgi attiekties pret tiem, kas savu algu saņem, iespējams, mazāku, bet ar samaksātiem nodokļiem, kuru izlieto arī nemaksātāji.
point taken. Par nodokļu nemaksātājiem - jā, skaistumkopšana diemžël ir viena no visnaskākajām nodokļu nemaksātāju grupām, to nevar noliegt, jo tas tā ir. Runa ir par to, ka frizieri šajā diskusijā (un dzīvē kopumā) tiek nolikti kā kaut kāda lohu profesija, kur iet mācīties, jo nespēj neko citu. Tā nav raķešu zinātne un nav medicīna, bet frizierim tāpat ir ļoti daudz jāzina un jātrenējas, ja grib būt labs meistars. Krāsot matus nav sienu krāsot, kur vnk var lipināt virsū vienu krāsu pēc otras un nekas nebūs. + ir konstanti jāmācās klāt, lai neizkristu no aprites. Besī uzskats, ka profesija, kur nav augstākā izglītība uzreiz tiek norakstīta kā muļķu profesija un tātad nav pelnījuši normāli nopelnīt. Pamēğini 8h diená nostāvēt ar rokām gaisā un visu laiku uzturēt labu, pozitīvu noskaņojumu un sarunu ar jau sesto cilvēku šodien.. tas ir my point. Un labs profesionālis, pilnīgi jebkurā jomá pasaulē, ir dārgs prieks un tas tā ir un viss.
17.02.2024 00:35 |

Reitings 1381
Mangosaldejums @ 17.02.2024 00:35
point taken. Par nodokļu nemaksātājiem - jā, skaistumkopšana diemžël ir viena no visnaskākajām nodokļu nemaksātāju grupām, to nevar noliegt, jo tas tā ir. Runa ir par to, ka frizieri šajā diskusijā (un dzīvē kopumā) tiek nolikti kā kaut kāda lohu profesija, kur iet mācīties, jo nespēj neko citu. Tā nav raķešu zinātne un nav medicīna, bet frizierim tāpat ir ļoti daudz jāzina un jātrenējas, ja grib būt labs meistars. Krāsot matus nav sienu krāsot, kur vnk var lipināt virsū vienu krāsu pēc otras un nekas nebūs. + ir konstanti jāmācās klāt, lai neizkristu no aprites. Besī uzskats, ka profesija, kur nav augstākā izglītība uzreiz tiek norakstīta kā muļķu profesija un tātad nav pelnījuši normāli nopelnīt. Pamēğini 8h diená nostāvēt ar rokām gaisā un visu laiku uzturēt labu, pozitīvu noskaņojumu un sarunu ar jau sesto cilvēku šodien.. tas ir my point. Un labs profesionālis, pilnīgi jebkurā jomá pasaulē, ir dārgs prieks un tas tā ir un viss.

Es arī neatbalstu, ka noliek kādu profesiju. Bet tas augstprātīgums, kas te bija dažos komentāros, arī bija tāda pati nolikšana, ka, ja esi cilvēks ar vidējo algu Latvijā, tad sēdi nu bez friziera, tā ir luksus prece. Nē, tā nav luksus prece. Luksus pakalpojums tas var būt, ja speciālists patiešām visur kur papildus izglītojas, materiāli vislabākie, kabinets vismodernākais un attieksme personīga pret katru klientu. Bet šajā diskusijā to neprasīja. Tāpat kā neprasīja "frizieri no Purčika" (saprotu, ka ar to domāta kaut kāda ieskrietuve) vai teikšanu "taisi pēc sava pašpasludinātā youtube speciālista, bet pēc tam raudi klausulē dārgajam frizierim". Starp Max Cekot un Hesburgeru arī ir daudz visa kā pa vidu. Ja visi frizieri, arī ar Gan bei līmeni, prasa kā Max Cekot, tad es kā klients varu paust neapmierinātību bubinot par to, bet frizieris kā uzņēmējs var prasīt šo maksu, protams, tikai nevajag tad visus tos, kuri grib Gan bei līmeņa pakalpojumus saņemt, pataisīt par čebureku stacijās ēdājiem. Cilvēkiem, kas dzīvo Latvijā, strādā normālu darbu - ne mazapmaksātu, ne ļoti labi apmaksātu - un maksā nodokļus, nav naudas Max Cekot katru mēnesi, bet tas nenozīmē, ka viņi pārtiek no čeburekiem.
:)
17.02.2024 01:04 |

Reitings 1381
Un vēl - kā jau te minēja, ir lietas, kur ir vērts piemaksāt un ir kur nav. Piemēram, ja brunetei vajag piekrāsot to pašu brūno krāsu un apgriezt galiņus - izbrīns par tādām summām kā 100 eur ir diezgan skaidrs.
17.02.2024 01:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits