vai tā ir depresija ? :(

Reitings 3
Reģ: 29.12.2023
Lieta tāda, ka es esmu palikusi ļoti slinka
agrāk es tāda nebiju. Agrāk es sevi cītīgi kopu, rūpējos par sevi un savu izskatu. Man vienmēr bija svaigi mazgāti mati, skaists apģērbs mugurā. Pucējos, es bieži veidoju matus, un krāsoju nagus. Tagad esmu palaidusies, es vispār negribu neko darīt, pucēt, darīt taisīt lai būtu skaista. Es esmu jauna sieviete, bet nekopta un man ir kauns par to, ka citas meitenes manā vecumā kopj sevi pucējās, lai būtu skaistas, bet es to nespēju izdarīt. Man trūkst enerģijas un gribasspēka, kautko darīt, uzlabot sevi. Esmu nogurusi,lai censtos ieguldīt enerģiju savā ārējā izskatā. Vairākas dienas varu nemazgāt matus un staigāt ar taukainiem sasietiem matiem bulkā. Zinu jā, ka tas ir pretīgi. Bet tā ir noticis. Iet pie psihologa man nav opcija, nav finanses tik daudz. Un ko izdarīs psihologs? Viņš tikai meklēs iemeslu, kāpēc tā ir noticis, viņš manā vietā nenāks un nesāks manu ārējo izskatu uzlabot. Tas man ir jādara pašai.
Jautājums.
Kā lai es sevi mainu? Kā sevi beidzot piespiest rūpēties par savu ārieni. Vai man ir sākusies depresija?
29.12.2023 18:31 |

Reitings 226
Reģ: 02.01.2024
Apple of my eye @ 02.01.2024 13:46

Interesanti par bomžiem. Kā Tev šķiet, vai higiēnas trūkums ir viņu problēmas sakne? Man šķiet, ka tieši depresija. Tas nav slinkums parastais, ja samierinies ar dzīvi rentstelē

Saprotu, ka jautājums nebija domāts man, bet vēlējos ko piebilst. Lielai daļai bezpajumtnieku tieši ir slinkums. Viņi labāk izvēlas dzert, čīkstēt, cik grūta viņiem ir dzīve tā vietā, lai atrastu darbu kaut vai par sētnieku. Viņi labāk izvēlas čīkstēt un slinkot, nevis kaut ko mainīt, vēlas, lai visi viņus žēlotu un atmestu kādu eiro priekš pudeles.
Runājot par tēmas autori, manuprāt, tavā dzīvē patiešām ir iestājusies liela rutīna, izdegšana. Jāmēģina piespiest sevi izkāpt no savas komforta zonas un kaut ko dzīvē pamainīt, jauni hobiji, ceļojums.
02.01.2024 14:06 |

Patīk
Reitings 11502
Reģ: 18.09.2021
Jauns profils. @ 02.01.2024 14:06

Saprotu, ka jautājums nebija domāts man, bet vēlējos ko piebilst. Lielai daļai bezpajumtnieku tieši ir slinkums. Viņi labāk izvēlas dzert, čīkstēt, cik grūta viņiem ir dzīve tā vietā, lai atrastu darbu kaut vai par sētnieku. Viņi labāk izvēlas čīkstēt un slinkot, nevis kaut ko mainīt, vēlas, lai visi viņus žēlotu un atmestu kādu eiro priekš pudeles.
Runājot par tēmas autori, manuprāt, tavā dzīvē patiešām ir iestājusies liela rutīna, izdegšana. Jāmēģina piespiest sevi izkāpt no savas komforta zonas un kaut ko dzīvē pamainīt, jauni hobiji, ceļojums.

Par bezpajumtniekiem/alkoholiķiem - jā, piekrītu visam, ko Tu saki.
Bet kāda tad ir sakne šim slinkumam tik lielā apmērā, ka dzīvo pilnīgā bomzī, nemazgājas, gaida tikai iespēju piedzerties un atslēgties, nevar uz neko saņemties, nav iedvesmas piepūlēties labākai dzīvei - vai tad tā nav depresija? Ne visos gadījumos, bet daudzos
P.S. Neesmu psihoterapeite un šīs, protams, ir tikai manas domas, bet jau sen to esmu sapratusi
02.01.2024 17:28 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Apple of my eye @ 02.01.2024 17:28

Par bezpajumtniekiem/alkoholiķiem - jā, piekrītu visam, ko Tu saki.
Bet kāda tad ir sakne šim slinkumam tik lielā apmērā, ka dzīvo pilnīgā bomzī, nemazgājas, gaida tikai iespēju piedzerties un atslēgties, nevar uz neko saņemties, nav iedvesmas piepūlēties labākai dzīvei - vai tad tā nav depresija? Ne visos gadījumos, bet daudzos
P.S. Neesmu psihoterapeite un šīs, protams, ir tikai manas domas, bet jau sen to esmu sapratusi

Principā lietotāja jau atbildēja manā vietā. Es uzskati, ka bomža dzīve ir tieši saistīta ar slinkumu. Var šajā dzīvē mainīt daudz. Bet viņiem vieglāk ir nīdēt, lūgt, gaidīt kad kāds ko iedos. Viņi samierinas ar tādu dzīvi, nevis kaut ko cenšas mainīt.
02.01.2024 17:32 |

Reitings 10
Reģ: 06.01.2024
Mēģini noteikt nelielus mērķus katru dienu, piemēram, matus noskalot vai cita veida kopšanu. Sāc ar maziem soļiem, lai pakāpeniski atgūtu interesi par savu ārējo izskatu. Svarīgi ir neuzspiest sev pārmērīgu spiedienu un mainīt ieradumus pakāpeniski.
07.01.2024 10:12 |

Reitings 2
Reģ: 25.01.2024
Izklausās, ka simptomi ir diezgan uz to pusi, man pazīstami, haha. (Ja vēlies, vari uzrakstīt privāti, apmēram zinu, kā tas ir..)
Labā ziņa ir tā, ka tu jau apzinies, ka ir kaut kas izmainījies un, iespējams, tev tas rada vainas sajūtu vai diskomfortu, jo, nu, reāli, kad pazūd visa enerģija un tas prieks, kas bijis un vairs nav jaudas neko darīt, nāk klāt vainas sajūta..
Tev ir kāda uzticama persona, draudzene ar ko varbūt vairāk parunāties par šo 1:1? Tas varētu palīdzēt atrast varbūt kādu atbildi uz jautājumu vai nomierināties uz brīdi ar atbalstu.
Par speciālista atbalstu, noteikti jāpainteresējas vairāk, es nedzīvoju LV, nezinu šobrīd, kā ir, man to visu var nosegt veselības apdrošināšana. (Bet es joprojām neesmu saņēmusies aiziet, heheheh :)))
Plus, iepriekš jau minēja vitamīnu trūkumu, es nez, vai tas ir Placebo efekts, bet es jau no izmisuma sāku dzert tabletes, kas iekļauj B12, D, Mg un citus vitamīnus, labāk gulēju un likās biju ne tik ''nogurusi'' no tā visa.
P.S. Tu neesi viena, es ļoti ceru, ka atradīsi cilvēku ar ko varētu nedaudz parunāt un saņemties pirms manis, haha. (Es laikam par daudz lieku ''haha'', sorry) 🙃 Droši uzraksti, ja vēlies, varbūt varam atrast kopīgu valodu. ☺
25.01.2024 21:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits