Citādāki svētki

Reitings 13
Reģ: 25.12.2023
Sveikas.
Skatos, ka jau vakardien pazīstamie salikuši bildes, kā svinējuši Ziemassvētkus. Skatos, priecājos, bet reizē skumīgi, jo man nav tādas paplašinātas ģimenes ar ko svinēt. Patiesībā tāda skumju sajūta iezagās jau pirms pāris dienām. Liekas, ka citiem ir tas, kas nav man. Ģimene, cilvēki ar ko būt kopā, ar ko savākties, svinēt, smaidīt. Jautājuma man nav. Gribējās vienkārši pakratīt sirdi, varbūt dzirdēt kādu uzmundrinājumu.
Zinu, ka citiem ir grūtāk. Daudz grūtāk. Taču man šis laiks vienmēr atgādina, ka neesmu piederīga nekam.
25.12.2023 09:25 |

Reitings 13
chihiro @ 25.12.2023 15:42

Nu tad jau vispār tēma nav par svētkiem, bet par to, ka tavs vīrietis, ar kuru nākamgad plāno precēties, nevēlas tieši šobrīd bērnu. Vientuļa tu neesi - tu esi pati sev, un vēl tev ir ģimene - vīrietis, ar kuru esi saderinājusies. Ģimene skaitās arī bez bērna.

Drīzāk ir tā, ka viņš varbūt pat gribētu, bet es esmu tā kas saka, ka vajag izdarīt kaut kādas materiālās lietas, lai justos pati droši un tad būs īstais laiks, lai gan pašai gribēšanas ziņā prasītos pat tagad.
25.12.2023 15:44 |

Reitings 1381
Reģ: 13.11.2023
Rīts @ 25.12.2023 15:44

Drīzāk ir tā, ka viņš varbūt pat gribētu, bet es esmu tā kas saka, ka vajag izdarīt kaut kādas materiālās lietas, lai justos pati droši un tad būs īstais laiks, lai gan pašai gribēšanas ziņā prasītos pat tagad.

Reizēm ir tā, ka pārāk daudz gribas sakārtot un iedomas, ka īstais laiks būs tad, kad būs vairāk naudas, bet tad pienāk citas problēmas utt.un īstais laiks nepienāk. Bet ir arī situācijas, kad bērnu vēl labāk neplānot, jo tiešām objektīvi nepietiktu finanšu vai kādas citas problēmas. Tā kā ieteikt neko nevar, jo nezinām tavu situāciju.
Novēloju, lai sakārtojas domas un dzīve tā, kā to vēlies!
25.12.2023 15:48 |

Reitings 13
Šīs pēdejās dienas tieši aizgājušas domās par to, kā vajadzētu un kā būtu labāk. Nav tā, ka mēs nespētu bērnu uzturēt. Vienkārši prioritātes nomainītos un materiālo lietu savešana kārtībā tiktu atlikta uz vēlāku, jo bērns tomēr prasa savu daļu finanses. Un tad vel tas, ka mēs dzīvojam ārzemēs. Ne es šeit jūtos kā mājās, ne man te draudzenes ar ko iziet bēbīšpastaigās, radi dzīvo Latvijā. Liekas, ka man nebūs nepieciešamā atbalsta sistēma un paļauties varēšu tikai uz sevi un vīru. Vienīgais kas būtu kā + dzemdējot bērnu ārzemēs būtu dubultpilsonība. Tomēr ir arī savi pretargumenti kapēc to nevajadzētu atlikt uz vēlāku, kad pārcelsimies uz Latviju. Lai iegūtu pieklājīgu māmiņalgu tomēr jānostrādā gads darbā, kurš nav minimālās algas vērtībā. Tas nozīmē papildus gads bez ģimenes. Gribas tā, lai visiem labi un ērti, tomēr jebkurā gadijumā nāksies kaut ko upurēt.
25.12.2023 16:50 |

Reitings 1733
Reģ: 19.05.2016
Mēs aizbraucām divatā uz lauku māju un pavadījām svētkus tur, sveces, eediens, stulbs tv, kamiins, viins, neviena cita radinieka tur nebija - sen nebija bijis tik labi zsv. Tā ģimene sākas - no diviem. Izklausās, ka Tev ar to nepietiek, bet ne visiem IR tie desmit brālēni, vecvecāki 4gab, radu bērni, tantes, onkuļi un tas nenozīmē, ka viņiem nav ģimenes. Ģimenes sākas no jums diviem.
25.12.2023 20:12 |

Reitings 13
Jupiter @ 25.12.2023 20:12
Mēs aizbraucām divatā uz lauku māju un pavadījām svētkus tur, sveces, eediens, stulbs tv, kamiins, viins, neviena cita radinieka tur nebija - sen nebija bijis tik labi zsv. Tā ģimene sākas - no diviem. Izklausās, ka Tev ar to nepietiek, bet ne visiem IR tie desmit brālēni, vecvecāki 4gab, radu bērni, tantes, onkuļi un tas nenozīmē, ka viņiem nav ģimenes. Ģimenes sākas no jums diviem.

Neuzskatu ka divi cilvēki ir ģimene. Pāris, laulàtie, partneri - jā. Ģimene ir paplašināta forma, bet tur katram būs savi uzskati. Un es nerunāju par kopā sanākšanu ar 60 radiem, bet tuvākajiem.
26.12.2023 07:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits