Mārcis un Rūta Judži - kam taisnība!?

Reitings 669
Reģ: 15.08.2023
Pēc Ietekmeļu diskusijas pārpildīšanas ar šo tēmu, izveidoju atsevišķu diskusiju.
Tēma ir gana svarīga ne tikai šajā gadījumā, bet arī vispārīga mūsdienu problēma.
13.12.2023 07:37 |

Reitings 453
Reģ: 15.02.2022
Kalnos @ 13.12.2023 12:51
Vēzis ir ļaundabīgs audzējs ,tā to sauc .Ak dievs
un tapec vińa to lika “pēdińās” . Ne vienmer pirmā diagnoze ir pareizā.
13.12.2023 13:10 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
law7 @ 13.12.2023 13:04
Vai bijusī sieva būtu to visu izdomājusi?
viņš tak viņu pameta 18-20 gadus atpakaļ ar mazu bērnu !
13.12.2023 13:11 |

Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
McSara @ 13.12.2023 13:06

Saprata, ka iebrauca auzās!
Varens ieteikums vardarbības gadījumam - sievietes pieaudziet!
Nesmuki, nesmuki no Ulmes puses!
Turklāt viņas domu gājienu atbalstīja ar sirsniņām daudzas sabiedrībā zinamas personas! Kauns par tam personām, to vidū arī citas žurnālistes (ari no LA.lv)
Divkosīga sabiedrība nu
13.12.2023 13:11 |

Reitings 7668
Reģ: 20.08.2021

Viņa ja kas nedzīvo LV
13.12.2023 13:12 |

Patīk
Reitings 11244
Reģ: 18.09.2021
SarmaD @ 13.12.2023 11:03

Es neminēju, ka tas bija "tikai strīds". Es papildus tam minēju, ka strīdam vispār tik tālu nekad nevajadzētu nonākt un minēju, kapēc viņš varētu būt tur nonācis tieši viņas dēļ. Tik pat labi arī viņa tur nav vainīga, bet mēs to nezinam, jo tur nav konteksta.
Par to aiziešanu... redz kā viņa paņēma viņu atpakaļ pat pēc visas blamēšanās par šķiršanos un vel trešo uzražoja. Tāds sasodīts krāpējs, bet gadiem pati izvēlējusies mocīties. Ko tad ātrāk negāja prom? Ko tad nolaida līdz brīdim, kad jāzākājas vienam par otru un jādala bērni? Viņš viņai vairākkārt esot teicis nepatīkamas lietas. Tā vismaz viņa raksta. Bet neesot gājusi jo neesot bijis kur iet. Tiešām? Krīzes centrā vietu nav?
Es zinu ka tas ko rakstu izklausās ļauni, cietsirdīgi un auksti. Taču man nav tolerances pret cilvēkiem, kuri gadiem izvēlas ciest, un tad kad ir neizturami un nav ko zaudēt, sauc sevi par upuri. Pie pirmajiem 3 sarkanajiem karogiem nebiji upuris, kurš tiesīgs uz labāku dzīvi?

Precīzi - 100% piekrītu šim un vispār Tavai nostājai šeit!
13.12.2023 13:15 |

Reitings 15523
Reģ: 29.08.2022
Par to bijušo sievu dīvaini. Nodirš Rūtu, jo “abas ģimenes bija ļoti cieši saistītas”, bet tad paziņo, ka viņu satikusi vienreiz pa šiem 18 gadiem.
Šajā komentārā neaizstāvu nevienu, bet tā bijusī sieva tiešām naivi cer, ka dzīvojot citā valstī, viņa zinās visu kopējo situāciju? Varbūt, ja Mārcis viņai sūdzetos, diez vai Rūta zvanītu un stāstītu cik viss slikti.
13.12.2023 13:19 |

Reitings 7668
SarmaD @ 13.12.2023 11:03

Es neminēju, ka tas bija "tikai strīds". Es papildus tam minēju, ka strīdam vispār tik tālu nekad nevajadzētu nonākt un minēju, kapēc viņš varētu būt tur nonācis tieši viņas dēļ. Tik pat labi arī viņa tur nav vainīga, bet mēs to nezinam, jo tur nav konteksta.
Par to aiziešanu... redz kā viņa paņēma viņu atpakaļ pat pēc visas blamēšanās par šķiršanos un vel trešo uzražoja. Tāds sasodīts krāpējs, bet gadiem pati izvēlējusies mocīties. Ko tad ātrāk negāja prom? Ko tad nolaida līdz brīdim, kad jāzākājas vienam par otru un jādala bērni? Viņš viņai vairākkārt esot teicis nepatīkamas lietas. Tā vismaz viņa raksta. Bet neesot gājusi jo neesot bijis kur iet. Tiešām? Krīzes centrā vietu nav?
Es zinu ka tas ko rakstu izklausās ļauni, cietsirdīgi un auksti. Taču man nav tolerances pret cilvēkiem, kuri gadiem izvēlas ciest, un tad kad ir neizturami un nav ko zaudēt, sauc sevi par upuri. Pie pirmajiem 3 sarkanajiem karogiem nebiji upuris, kurš tiesīgs uz labāku dzīvi?

Ciniski no Tavas puses!
Acīmredzot gaužām maz zināšanu par vardarbību ģimenē. Diemžēl tā ir kā atkarība, kas nav gājis tam cauri, no malas ir ļoti vienkārši pateikt: nu ko tu mocies, ej projām! Ja tas būtu tik vienkārši...pasaule nebūtu tik aktuāla lieta kā vardarbība ģimenē!
Ir viegli būt savā komforta zonā un teikt Unas Ulmes stilā- sievietes pieaudziet!
13.12.2023 13:20 |

Reitings 453
Reģ: 15.02.2022
Apple of my eye @ 13.12.2023 13:15

Precīzi - 100% piekrītu šim un vispār Tavai nostājai šeit!
skumji šāda attieksme…
Tad jau cilvēki kuri ir noslepkavoti no sieva/ vīra etc ar taču paši vainigi jo zināja ar kādu cilvēku dzīvo.
13.12.2023 13:24 |

Reitings 1215
Reģ: 19.10.2023
McSara @ 13.12.2023 13:02

Marča ex sieva liekas kaut kāda kukū, pati zvana un raksta aizstāvības runas! Un tiiik daudz pretrunas viņas sarakstītajos palagos!

+ļoti daudz pareizrakstības kļūdas viņas postos par šo tēmu, kas liecina, ka nekāds PR aiz viņas nav, pati pēkšņi izdomājusi nemākulīgi mesties aizstāvēt ex-vīru un dēla tēvu.
13.12.2023 13:26 |

Reitings 4887
Reģ: 27.03.2023
Sebii @ 13.12.2023 13:19
Par to bijušo sievu dīvaini. Nodirš Rūtu, jo “abas ģimenes bija ļoti cieši saistītas”, bet tad paziņo, ka viņu satikusi vienreiz pa šiem 18 gadiem.
Šajā komentārā neaizstāvu nevienu, bet tā bijusī sieva tiešām naivi cer, ka dzīvojot citā valstī, viņa zinās visu kopējo situāciju? Varbūt, ja Mārcis viņai sūdzetos, diez vai Rūta zvanītu un stāstītu cik viss slikti.

Viņa šodien ir noņēmusi profila informācijā par sevi dzīvesvietu un likusi savai mātei rakstīt par Mārci, cik viņš labs
Nav, nav tur kaut kas tīrs.
13.12.2023 13:29 |

10 gadi
Reitings 6555
Reģ: 05.08.2013

bet nu paga, ko tieši bijusī sieva iegūst pucējot spalvas Mārcim tagad?
13.12.2023 13:31 |

Reitings 15523
TuunEs @ 13.12.2023 13:29

Viņa šodien ir noņēmusi profila informācijā par sevi dzīvesvietu un likusi savai mātei rakstīt par Mārci, cik viņš labs
Nav, nav tur kaut kas tīrs.

Tas nu gan ir sviests 😒
13.12.2023 13:31 |

Reitings 39
Reģ: 09.02.2023
Agrāk strādāju šādās tādās instancēs, vairāk vai mazāk saskāros arī ar vardarbību ģimenē, attiecībām starp sievietēm un vīriešiem tajā skaitā. Tad nu 90% gadījumu esmu nonākusi pie secinājuma, ka ļaunums parasti ir “cietusī” sieviete. Vai pārējos 10% gadījumu ir kaut kādas nenormālās, kurām “nav, kur iet”, bet kur tiešām ir tā vardarbība, parasti tie ir cilvēki no sociāli zemākiem slāņiem, bez izglītības, bez mērķiem, bez iekrājumiem. Un tad vēl Es pat atceros gadījumu, kad visi, vienkāršiem vārdiem runājot, brauca virsū vīrietim, par to, ka viņš ir varmāka, taču beigās viss izrādījās otrādi, un, diemžēl vīrietis izdarīja pašnāvību, jo bija tiktāl novests. Es, protams, uzreiz sapratu, ka pa kam, bet diemžēl sabiedrība un pat likums vienmēr automātiski nostājas sievietes pusē. Protams, vainīgs bija arī pats vīrietis, jo vienmēr panesās uz sievietes provokācijām. Tāpēc es neticu Judzei.
13.12.2023 13:32 |

Reitings 4887
Reģ: 27.03.2023
yay @ 13.12.2023 13:31

bet nu paga, ko tieši bijusī sieva iegūst pucējot spalvas Mārcim tagad?

Labs jautājums. Varbūt saistībā ar viņas dēlu, naudu, varbūt viņš kaut ko sponsorēja. Vai viņš vienkārši viņai palūdza, jo pati minēja, ka ir ciešas un labas attiecības.
Tagad dēļ visa šī skandāla, ienākumi arī tiek nogriezti.
13.12.2023 13:38 |

Reitings 1941
Reģ: 06.10.2022
SarmaD @ 13.12.2023 08:28

Redzēju. Tam video nav konteksta. Varbūt Mārcis tiešām nelaiž viņu savā mājā. Un varbūt viņa pati provocēja, vai arī tā vispār nav viņas dzīvesvieta. Nav vairāk nekādu pierādījumu. Es nesaku, ka Mārcis neko no tā ko viņa ir minējusi nav darijis. Bet dotajā brīdī nav nekādu spēkā esošu neapgāžamu faktu, ka viņš tiešām ir varmāka.
Un joprojām spēkā ir jautājums, kamdēļ tādam briesmīgi krāpjošam vīrietim bij vel trešais bērns jāuzdzemdē? Es sliecos domāt, ka tur viss nav tikai balts un melns. Visticamāk taisnība ir kaut kur pa vidu.

To video saprot tie, kas tādu vardarbību piedzīvojuši. Tā teikt “jumtiņš aizbrauc” un var teikt - es visu atņemšu, tu nekas neesi utt. Un es esmu arī piedzīvojusi, kad sēž visu nakti blakus un vārās un nedod dievs tu neklausies, ir vēl trakāk. Arī mešana no mājas ārā viņiem ir pilnīgi ok. Es vairāk ticu Rūtai jo esmu visu to piedzīvojusi un bija perfekti tā kā viņa apraksta un tas video ir tieši tā kā paihopāti uzvedās. Gribētos gan redzēs vairāk “pierādījumu” pirma galīgi sabojā otram dzīvi un es ceru, ka arī uzrādīs. Jo ja viņš tiešām tāds ir tad jābūt gan sarakstēm, gan visam citam.
13.12.2023 13:45 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
McSara @ 13.12.2023 13:20

Ciniski no Tavas puses!
Acīmredzot gaužām maz zināšanu par vardarbību ģimenē. Diemžēl tā ir kā atkarība, kas nav gājis tam cauri, no malas ir ļoti vienkārši pateikt: nu ko tu mocies, ej projām! Ja tas būtu tik vienkārši...pasaule nebūtu tik aktuāla lieta kā vardarbība ģimenē!
Ir viegli būt savā komforta zonā un teikt Unas Ulmes stilā- sievietes pieaudziet!

Es netaisos tagad taisīt veselu referātu par savu dzīvesstāstu un kādēļ domāju tā kā domāju. Es kā reiz par emocionālu un fizisku vardarbību (vairāk emocionālu) zinu diezgan daudz. Un nevis no kaut kādiem psihopiripiri rakstiem, bet reālas dzīves redzētā. Un esmu pārliecināta, ka upuri bieži sevi par tādiem pataisa un kā minimums tajā ir līdzvainīgi. Ciniski vai nē, to tu lem pati. Es zinu tikai to, ka tā ir realitāte.
13.12.2023 13:46 |

Reitings 1941
Reģ: 06.10.2022
law7 @ 13.12.2023 08:49
Šajā gadījumā, spriežot pēc publiski pieejamās informācijas, interesants juridisks moments ir tas, ka salīdzinoši ātri ir atcelta pagaidu aizsardzība pret vardarbību.
Pagaidu aizsardzība pret vardarbību savā būtībā ir jānosaka ātri, tādēļ tās noteikšanai nepieciešamais pierādījumu apjoms ir niecīgs un nereti ir vien pieteicēja sniegtās ziņas. Liela daļa lēmumu ir spēkā ilgāku laiku, pat vairākus gadus.
Ja kāds uzskata, ka lēmums pret viņu noteikts nepamatoti un niecīgā nepieciešamo pierādījumu apjoma dēļ tā mēdz būt, tad var vērsties tiesā par lēmuma atcelšanu. Šajā gadījumā tas esot atcelts.
Vai tas automātiski nozīmē, ka Mārcis ir kārtīgs, cilvēks, kurš tiek nelietīgi apmelots? Nebūt, nē. Taču tas nozīmē, ka tā lieta nezinātājam no malas nav īpaši skaidra un tur nav skaidras nepieciešamības noteikt pagaidu aizsardzību pret vardarbību. Tādēļ mēs vienkārši nevaram zināt, cik patiesa ir otra puse.

Nu nav tik vienkārši. Ļoti bieži tiešām kamēr nav asinis un viss pārējais neko nedara. Pēdējo gadu laikā ir labāk, dēļ visiem notikumiem, bet piemēram pirms 10/15 gadiem tu varēji aiziet ar zilu aci un “mēs neko nevaram izdaīt”, “nav nozieguma sastāva”.
13.12.2023 13:47 |

Reitings 2618
Reģ: 10.09.2021
Nu bijushai sievai finansials labums. Palidz lielo delu uzturet utt. Es ta domaju. Un kaut kads zobs uz to sievu, pilnigi iespejams, ka vina nepienema vecako delu un nu ex sievai iespeja izteikties.
Patiesiba ir kaut kur pa visu, pielauju, ka Ruta nebija lidzsvarots cilveks, un Judzis nespeja tikt gala un izveidojas toksiskas attiecibas.
13.12.2023 13:49 |

Reitings 7668
SarmaD @ 13.12.2023 13:46

Es netaisos tagad taisīt veselu referātu par savu dzīvesstāstu un kādēļ domāju tā kā domāju. Es kā reiz par emocionālu un fizisku vardarbību (vairāk emocionālu) zinu diezgan daudz. Un nevis no kaut kādiem psihopiripiri rakstiem, bet reālas dzīves redzētā. Un esmu pārliecināta, ka upuri bieži sevi par tādiem pataisa un kā minimums tajā ir līdzvainīgi. Ciniski vai nē, to tu lem pati. Es zinu tikai to, ka tā ir realitāte.

Vārds pret vārdu, es arī zinu un? Tev ir tava pieredze un man ir mana! Visas situācijas nav vienādas.
Arī man Tev nekas nav jāpierāda!
Lūdzu fano un atbalsti tālāk tādus kā MJ
13.12.2023 13:51 |

Reitings 15523
Ja jautātu manam bijušajam, viņš ar teiktu, ka es biju varmāka. Arī viņa draugi tā teiktu, jo ticēja uz vārda visam.
Es izmetu džeku no dzīvokļa, manis dēļ viņam esot bijis jāaizņemās nauda, es uz viņu esot kliegusi, apsmējusi un pazemojusi.
No dzīvokļa izliku, jo tiešā tekstā pateica man, ka es esmu tizla, resna govs, kuras dēļ viņš esot padirsis labo dzīvē. Pēc ikdienišķa skandāla, pat vairs neatceros par ko.
Naudu aizņēmās, jo es, princese tāda, mīlot bagātīgi dzīvot. Personīgiem tēriņiem (atskaitot ēdienu, komumālos utt.) toreiz mēnesī iztērēju labi ja 100€.
Kliedzu es, jo uz mani auroja. Bet apsmiešana un pazemošana, viņaprāt, bija, lai cik smieklīgi tas neizklausītos, tas fakts, ka atjautības spēlē zināju vairāk atbildes. Pazemojums bija arī kopdzīve ar mani.
Protams, to, ka viņš bija atkarīgais, nāca un gāja, kad gribēja, apzaga mani, regulāri mani sauca par resnu, stulbu un tizlu, fiziski aizskāra viņš noklusēja.
Stāstam ir divas puses. Cilvēkiem no malas varēja šķist, ka mums ir viss ok vai tieši pretēji - es esmu psihopāte un varmāka.
13.12.2023 13:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits