Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Uz darbu ar riebumu

 
Reitings 891
Reģ: 25.11.2022
Sveikas! Esmu izsmelta un nāku pēc padoma. Nu jau 3 mēnešus strādāju apkalpojošajā sfērā, bet katra darba diena ir arvien briesmīgāka. Nē, tie nav klienti, bet šoreiz gan darba devēji, kas mani izsmeļ. Alga, protams, minimālā, bet ne par to stāsts. Ir darba grafiks, kas regulāri tiek mainīts, vispār nekāda nerēķināšanās ar darbinieku, piemēram, pagājušnedēļ mani izsauca uz pasākuma apkalpošanu, jo bija nepieciešamas palīdzīgas rokas - sestdienas 19:00 man nemitīgi zvanījās, necēlu, jo biju skolā - studēju neklātienē, kad pacēlu man paziņoja, ka rīt, precīzāk jau 4:00 naktī jābūt darbā, jo mani vajag. Man bija savi plāni, bet nevienu tas neinteresēja, uzstādīts ultimāts, ka jānāk un viss. Nostrādāju un pēkšņi saka, ka nākamajā dienā atkal jāierodas darbā, lai gan grafikā man ir divas brīvdienas. Bez variantiem, jānāk un viss, lai gan man bija ieplānots manikīrs. Vispār neko nevar ieplānot, jo var izsaukt uz darbu, kaut vai grafikā ir darba laiks 10-20, vari palikt līdz pat pusnaktij, ja kāds tā vēlēsies.Nemitīgi tiek kritizēts mans darbs, ka jādara rūpīgāk un ātrāk - uzkopju pasākumu telpu un apkalpoju viesus - viesmīles+apkopējas darbs kopā, kuru es tiešām pat skrienot pār galvu, pār kaklu, lai gan uzskatu, ka man tā nebūtu jāskrien, nevaru paspēt un nekad nav pietiekami tīrs, ko aizrāda zvanot vai rakstot īsziņas ar foto, kur nofotogrāfēta mana “lielā neizdarība” - salvetes novietotas plauktu zemāk, neiznests puspilns atkritumu maiss utml. Manuprāt, sīkumi, bet tas jau laikam kā kuram.
Turpinājums komentārā.
10.12.2023 14:03 |
 
Reitings 891
Reģ: 25.11.2022
Brīvdienās nemitīgi raksta, sūta īsziņas - sauc uz darbu vai vienkārši raksta ar darbu saistītus jautājumus un ieteikumus vai piezvana un pajautā, kur esmu likusi šķiltavas? Un tad liekas - nopietni? Mani šis viss ir novedis. Uz darbu eju ar riebumu, ciest nevaru to vietu, bet ir grūti pieņemt lēmumu aiziet, jo palikšu bez darba un nevēlos būt atkarīga no drauga līdzekļiem. Ir plānota darba intervija šonedēļ lietvedes palīdzes amatā, bet baidos vai mani pieņems bez pieredzes un lielām zināšanām, lai gan ja jau uzaicināja uz darba interviju izredzes ir lielas. Ko lai iesāku? Tas darbs burtiski mani noēd, un es knapi turos, lai visus tur nepasūtītu trīs mājas tālāk. Piebildīšu, ka, protams, ir jāstrādā visi Ziemassvētki no rīta līdz vakaram un tāpat arī Vecgada vakars, lai gan teicu, ka vēlos Vecgadu un vismaz vienu Ziemassvētku dienu brīvu, bet tas jau nevienam nebija būtiski, lai gan sākumā teica, ka būs brīvs, grafikā ielika ko citu, vēl sarkanie datumi ir jāstrādā ar parasto stundas likmi, jo nav pilna slodze - tā var būt?
10.12.2023 14:04 |
 
Reitings 686
Reģ: 23.03.2020
Lūdzu, meklē paralēli citu darbu,jo tas neizklausās normāli un kādēļ, ja iet tik smagi nevari pieņemt drauga palīdzību? Lietvedes amata pienākumus var apgūt un iemācīties.
10.12.2023 14:07 |
 
Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
Ej momentā prom. Gan jau ātri atradīsi ko citu. Ja uzreiz nelaiž ,ņem slimības lapu.
Un svētki VISIEM jābūt samaksa dubulta
10.12.2023 14:09 |
 
10 gadiPatīk
Reitings 3737
Reģ: 31.10.2010
Izklausās, ka nemāki par sevi pastāvēt. Protams, tā rīkoties nedrīkst, bet darba devējs ir uzķēris, ka tu esi darbinieks, kuru var grozīt un čakarēt, kā vien iegribas un tu uz savām tiesībām neuzstāsi. Kas ir rakstīts tavā darba līgumā? Vai tur tiešām teikts, ka tev jābūt gan viesmīlei, gan apkopējai, gan jābūt pieejamai 24/7?
Ja ir iespēja mainīt darbu, protams, to dari.
10.12.2023 14:10 |
 
Reitings 2954
Reģ: 14.02.2023
Es reiz darba par to reāli sadusmojos.
Telefons pirkts par manu naudu ,rēķinu maksāju es .Ar savu privātīpašumu daru ka gribu , ja grib zvanīt brīvā laika lai dod telefonu. Un vispār brīvā laila nav ko traucēt , katra mana brīvā laika minūtē maksa ļoti dārgi ,sākuma lai samaksa tad sita zvanās.Es neesmu vergs !
10.12.2023 14:18 |
 
Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Liec visu enerğiju sagatavoties intervijai, nostādi sevi pozitīvi, Tev viss izdosies! Kad riebjas darbs, ir labi sev sagatavot B variantu, lai ir kaut kas uz ko tiekties - Tavā gadījumā darba intervija. Tas parasti palīdz sevi nomierināt, kad pienāk besis par esošo darbu. Noteikti piesakies vēl darbos un neuztraucies, ka nav tik daudz pieredzes - daudzi darba devēji izvēlēsies pozitīvu, izdarīgu darbinieku, kas jāapmāca, nekā kādu ar sliktu attieksmi, bet pieredzi. Nepadodies, būs labi, kādu dienu uz šo pieredzi atskatīsies kā uz vnk dzīves mācību - diemžēl ja pati nenovilksi robežas, atradīsies darba devēji, kas to izmantos un zvanīsies, kā tavā gadījumā. Personīgi, pēc pirmās reizes es neceltu klausuli, izklausās ka darba vieta ir pilnīgi toksiska.
10.12.2023 14:19 |
 
Reitings 336
Reģ: 29.07.2020
Tev jāpastāv ar sevi. Nevar atļaut sevi visu laiku raustīt.
Ja ir paredzēta brīvdiena un ir jau aizplānota, tad pasaki ir plāni, nevari tikt un viss. Vispār jau savā brīvdienā nav obligāti celt klausili, atbildēt uz ziņām.
Salvetes ir novietotas plauktu zemāk

Tā ir piesiešanās par sīkumiem. Dēļ tā vispār nebūtu jāsūta ziņa pārus darba laika.
vēl sarkanie datumi ir jāstrādā ar parasto stundas likmi, jo nav pilna slodze - tā var būt?

Tevi mēģina apmuļķot. Ir jābūt dubultajai likme, vai arī papildus apmaksātai brīvai dienai citā datumā. Uzstāj uz dubulto, vai arī,ja nevēlas maksāt 100% piemaksu ,tad izdomā pati vai vēlies tā zaudēt svētku dienu, laiku ,ko varētu pavadīt kopā ar tuvajiem.
10.12.2023 14:30 |
 
Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Ja darbs ir par minimālo algu, tad tev īsti nav par ko iespingt, jo citu atrast nebūtu problēmas, da jebkur, vismaz attieksme būs noteikti +/- labāka. Nezinu kāds tev ir tas darba līgums un vai tur ir noteikts, ka var tevi izsaukt, kad ienāk prātā, bet ja tā nav, tad Ieteiktu "uzaudzēt" nedaudz mugurkaulu, un neļaut pret sevi izturēties ar necieņu un uzlikt darba devējam mīksto.
Uzsākot savas darba gaitas senā pagātnē es bieži ar šādiem darba devējiem (lopiem) cīnījos un vienmēr turējos pretī, ja redzēju, ka darba devējs šauj pār strīpu. Pie kājas ko viņš / viņa domā. Lieki teikt, ka viņš mani ienīda un bīdīja visādus sūdus, lai tiktu no manis vaļā :D Beigās aizgāju pats, jo atradu citu darbu. Tici man, pilnīgi un galīgi nav vērts palikt tajā vietā, un vispār strādāt pie šādiem darba devējiem, kuriem vispār nav pat mazākā izpratne par to, kas ir normāli un, kas nav. Varu derēt, ka tie vnk ir nelaimīgi cilvēki, kuri izgāž savus sūdus pret padotajiem. Lai izdodas.
10.12.2023 14:38 |
 
Reitings 336
Reģ: 29.07.2020
Ir plānota darba intervija šonedēļ lietvedes palīdzes amatā, bet baidos vai mani pieņems bez pieredzes un lielām zināšanām.

Nebaidies un ej uz interviju. Kas neriskē tas neko nedabū.
Tu tak negribi arī nākamo gadu cīnīties par to, lai kaut vienu svētku dienu pavadītu kopā ar tuvajiem? Tu tak nevēlies turpināt paciest to attieksmi?
Minimālās algas dēļ nav vērts ieciklēties uz savu darbu.
Noteikti, ja zvana no darba un uzstāj ,lai ej uz darbu darba intervijas dienā atsaki un ej uz interviju.
Pat ja Tev neveiksies intervijā Tev ir jāatrod darbs, kurā pret Tevi izturas labāk. Jaunu darbu jau neatradīsi, ja neiesi uz intervijām.
Protams Tev liek strādāt visas svētku dienas, jo nav citi cilvēki, kas par minimālo likmi vēlētos strādāt svētkos.
10.12.2023 14:38 |
 
Reitings 877
Reģ: 19.08.2023
Kāpēc brīvdienās vispār atbildi darba devējam? Ja tas nav atrunāts,tad tas tev nav jādara.
Man arī bija tāds DD, kurš bija iedomājies, ka var zvanīt,rakstīt, kad un cikos grib, vienkārši neatbildēju un pārstāja tā darīt.
Bet jā - šeit ir jāmeklē cits darbs. Pat atsevišķos veikalos maksā virs minimālās algas.
10.12.2023 15:01 |
 
Reitings 69
Reģ: 06.12.2022
Jā pilnīgi piekrītu te rakstītajam. Ja jūti, ka neizturas pret tevi cieņpilni tas ir tikai darbs. Tev nav jāvelta tam visa sava dzīve. It īpaši apkalpojošajā sfērā darba ir daudz, noteikti ko atradīsi. Pat apavu veikalos maksā vairāk par minimālo. Weekendshoes laikam vispār bija pat 1200 pirms nodokļiem tā kā meklē citu un, lai darba devējs meklē jaunus idiotus.
10.12.2023 15:34 |
 
Reitings 891
Reģ: 25.11.2022
kitijaarmazok @ 10.12.2023 15:01
Kāpēc brīvdienās vispār atbildi darba devējam? Ja tas nav atrunāts,tad tas tev nav jādara.
Man arī bija tāds DD, kurš bija iedomājies, ka var zvanīt,rakstīt, kad un cikos grib, vienkārši neatbildēju un pārstāja tā darīt.
Bet jā - šeit ir jāmeklē cits darbs. Pat atsevišķos veikalos maksā virs minimālās algas.

Esmu jau pasākusi neatbildēt uz zvaniem un īsziņām, kurus saņemu dienās, kad nav mana darba maiņa, vispār arī dienā pirms/pēc maiņas neatbildu. Pēdējais zvans par ierašanos darbā 4:00 bija mans pēdējais salmiņš. Vakar vien saņēmu 2 zvanus un 6 īsziņas. Pēdējā laikā tas notiek arvien regulārāk. Pati saprotu, ka tas nav normāli, bet, protams, ikdienā kaut kā nepamanīju to, ka esmu ļāvusi sevi tā tramdīt, ka tā, viņuprāt, nu jau ir norma traucēt mani kad vien iegribas.
10.12.2023 18:17 |
 
Reitings 891
Reģ: 25.11.2022
Minelūše @ 10.12.2023 14:10
Izklausās, ka nemāki par sevi pastāvēt. Protams, tā rīkoties nedrīkst, bet darba devējs ir uzķēris, ka tu esi darbinieks, kuru var grozīt un čakarēt, kā vien iegribas un tu uz savām tiesībām neuzstāsi. Kas ir rakstīts tavā darba līgumā? Vai tur tiešām teikts, ka tev jābūt gan viesmīlei, gan apkopējai, gan jābūt pieejamai 24/7?
Ja ir iespēja mainīt darbu, protams, to dari.

Darba līgumā ir noteikts, ka esmu atbildīga par vietas kārtību un klientu apkalpošanu un citiem palīgdarbiem, kas ar to saistīti, bet ir bijušas reizes, kad ir jāšķūrē sniegs, kas vispār likās aplami, bet atruna bija, ka kamēr ir maz cilvēku un nav ko darīt var padarīt blakus darbiņus, tāpat arī esmu mazgājusi traukus, ar tādu pašu attaisnojumu, bet tie man nešķiet īsti kā no pamata pienākumiem izrietošie palīgdarbi. Nu jā, būs jāatzīst, ka esmu ļāvusi pamatīgi sev kāpt uz galvas un ir pienācis laiks to izbeigt.
10.12.2023 18:23 |
 
Reitings 891
Reģ: 25.11.2022
Paldies Jums par labajiem vārdiem un iedrošinājumu! Jūsu viedoklis bija kā spēriens izbeigt šo murgu no kura šķita neiespējami izkļūt. Nespēju sagaidīt darba interviju un ceru, ka man izdosies!🙂
10.12.2023 18:25 |
 
Reitings 1318
Reģ: 19.07.2019
Noteikti viss būs daudz labāk, kad būsi aizgājusi no šī darba. Tu neesi nekāda kājslaukāmā lupata un varēsi atrast labāku darbu. Un es par šādu darbu arī iesniegtu sūdzību VDI. Nav normāli šādi darba apstākļi jebkurā gadījumā. Pati arī agrāk strādāju darbā, kur priekšniece varēja piezvanīt vai uzrakstīt īsziņu, piemēram, 01.00 naktī, bet, ja neatbildi, tad viņa sāka panikot, ka ir neatrisināti jautājumi un ka uz viņas ziņām nereaģē (nekas, ka tas varēja pagaidīt līdz nākamajai dienai). Slikti teikt, bet viņa ir diezgan vientuļš cilvēks bez ģimenes, kuram darbs ieņem galveno lomu dzīvē. Esmu laimīga, ka tur vairs nestrādāju, tev arī tas būs milzīgs atvieglojums, ko varu droši teikt.
10.12.2023 19:18 |
 
Reitings 22
Reģ: 14.11.2023
Vai tad nevar sliktaka gadijuma aiziet uz Maximu vai Rimi? Tir ari minimala, bet man liekas, ka varbut nav tada attieksme
10.12.2023 19:32 |
 
Reitings 891
Reģ: 25.11.2022
Annanik @ 10.12.2023 19:32
Vai tad nevar sliktaka gadijuma aiziet uz Maximu vai Rimi? Tir ari minimala, bet man liekas, ka varbut nav tada attieksme

Dzīvoju mazpilsētā un to vakanču ir tik, cik viņu ir. Rimi savu mūžu neesmu redzējusi brīvu vakanci, bet Maxima bija mans pirmais darbs vidusskolas laikos, lai gan skolēnu vasaras nodarbinātības programmā, bet konkrētā veikala vadība bija neciešama, ne tik toksiska kā esošās darba vietas, bet bija līdzīgas izpausmes. Tas bija pirms pāris gadiem, taču kā jau mazpilsētā, iedzīvotāji runā un noprojām to pašu, ko izjutu toreiz kā skolniece. Protams, šobrīd izskatu visus variantus novadā un tuvākajās pilsētās, un sūtu pieteikumus pa labi un pa kreisi. Baidos arī aiziet no šīs toksiskās vides un palikt bez darba uz ilgāku laiku, jo reiz tā jau ir bijis. Ziemas periods vispār darba vidē ir ļoti kluss - vasarā varēja pat izvēlēties darba vietu, jo darbinieki bija uz izķeršanu. Tagad ir jāņem to, kas ir, bet nekā īsti nav.🙆🏽‍♀️
10.12.2023 19:48 |
 
Reitings 273
Reģ: 04.05.2021
Kā es saprotu autores rakstīto! Iesaku ātrāk iet prom!
Es tikko nostrādāju pusotru gadu darbā , kurā bācu strādāt līdz plkst. 13.00 ( lai apvienotu ar otru darbu , kas ir mans pašnodarbinātā darbiņs - bizness ) pirmie 3 mēneši bija tīri ok, vēlāk sākās pārmetumi par to kāpēc es tik ātri ejuot prom. Laigan kāds sakars , ja nācu līdz 13 strādāt - vienmēr vajadzēja justies slikti kad eju prom 13.00.
Vēlāk sāka pieaugt darba apjomi un lietas ko man nevajadzēja darīt man bija jadara skrienot pa galvu pa kaklu paralēli saviem darbiem!
Svētku dienas / sarkanās dienas NEMAKSĀJA DUBULTĀ UN BRĪVAS ARĪ NEBIJA. Viņi šīs dienas ķipa piešķir kā papildbrīvdienu pie atvaļinājuma - lieki piebilst to, kad vēlējies ņent savas brīvās dienas - nekā! Neko nezinam, jo redz visi grib tikt atvalinājumos un NAV KAS STRĀDĀ!
Šī vieta ir GUSTAVBEĶERIJA
10.12.2023 21:11 |
 
Reitings 273
Reģ: 04.05.2021
Pasaku atklāti, jo vēlos , lai cilvēki ir lietas kursā par to, kā darba pārrunās sola un stasta vienu , bet realitātē ir pavisam kaut kas cits!
Pārdevējas tur strādā entos gadus ( vecāka gada gājuma ) jo viņām ir bail , ka citur vairs nepieņems, vet sajūsmā par šo sistēmu nav neviens.
Kad beidzot iesniedzu atlūgumu, mans pēdējais mēnesis bija šausmu pilns - katru dienu mani “ķengāja” un lika dzirdēt cik es tāda un šāda, kas nenāk pretī un nepiekrīt strādāt brīvdienās 😂
10.12.2023 21:14 |
 
Reitings 273
Reģ: 04.05.2021
P.s vēlējos vēl pievienot to, ka šajā darbā algu izmaksā 2x mēnesī. Sākumā ir pamatsumma un tad vēlāk nāca “piemaksa daļa” kjip par pārdoto utt.
Piemaksas daļu laikam katram cilvēkam skatās “pēc sejas” un sodīšanas nolūkos citreiz novelk vai neizmaksā vispār!!!
Man bija gadījums kad vienu mēnesi man neizmaksāja piemaksas daļu ar ko es rēķinājos , jo tā ir mana nopelnītā alga. Bet tajā mēnesī sākās diskusijas par manu darba laiku un par to ka nedrīkstu iet prom tik ātri un , ka man maksā par 8h nevis 6h. Es citreiz paliku pat līdz 15.30 un 16.00 , izsauca uz ofisu ar gaveni vadītāju viss tika apspriest un izrunājām uz draudzīgas nots visu. Bet pēkšņi man neizmaksā pilnu algu! Es zvanīju un prasīju, vai šī samaksa man nepienāksies? Uz ko galvenā vadītaja sāka muldēt , ka grāmatvede kļudijusies aprēķinos un to trukstošo daļu piemaksās pie nākamās algas. NU KĀDS SAKARS!
10.12.2023 21:20 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits