Darbs un bērna slimošanas

10 gadi
Reitings 104
Reģ: 12.05.2013
Labdien! Esmu nesen atradusi jaunu darbu, nostrādāju vairāk par 1 mēnesi un man saslima nopietni mans 3gadnieks dzeram antibiotikas. Atvēru slimības lapu un sēžu mājās ar bērnu. Mani tagad nomoka viena doma, kā mans darba devējs to uztvers, jo strādāt arī īsti nav kam un esmu nesen uzsākusi darbu.
28.11.2023 10:42 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Elizabeteputnos @ 30.11.2023 00:13
nu.. gandrīz apgāzos lasot. man tas nav saprotams un laikam tāpēc, ka jau ilgus gadus nedzīvoju Latvijā. Par šādu lietu, kā jautājumi par bērnu esamību un izprašņāšanu, vai neslimos (šis vsp pēc tipa iebiedēšanas izklausās), var normāli iesūdzēt un arī iesūdz. Ja man kāds šādu lietu pajautātu, būtu skandāls, jo tas ir pretlikumìgi. Tāpat, kā traucēt cilvēku viņa slimības laikā, atvaļinājuma laikā utt. Vispār nevaru iedomāties, ka šādas lietas nav norma. Tev ir slims bërns un nav nekā vispā pasaulē svarīgāka par to, neviens darbs, nekas.

Jā, Latvijā, domāju, ka ne tādi vien jautājumi.
Man vienai pazīstamajai pajautāja, vai viņa viena dzīvo 😄 Gribējusi jau kaut ko atcirst, bet īsi atbildējusi. To darbu gribēja, arī dabūja.
30.11.2023 08:52 |

Reitings 72
Reģ: 13.11.2023
Ensha @ 30.11.2023 05:30

Vispār ir gan :) zemāk var izlasīt, ka 1.5g bērnam bija, un pārbaudes laikā man nenācās nekādas slimības lapas ņemt.. Man vispār bērns , ja saslimst tad 2-3 dienas max, ar iesnam.
Te arī kāds rakstīja par tam galējībām, ka it kā 2ned ir darba, tad 3 ned nav..es tieši par tādām arī runāju, jo man tādi koleģi ir ?Nu manā skatījumā tas nav okey tāda regularitāte. Es saprotu, atvaļinājumus.. Kādas pēkšņas saslimšanas, bet ja cilvēks REGULĀRI pusgada garumā, varbūt kopā 2men bijis darba, tas nav normāli un tādus koleģus neviens nekad nepieņems kolektīvā draudzīgi. Un punkts.

Tāda diršana😀Ja tā, tad tev būtu jāparunā ar savu pediatru par šo bērnu neslimošanu. Maziem bērniem imunitāte nostiprinās tieši caur slimošanām. Bērns nepiedzimst ar superimunitāti. Neviens. Tā ir jānorūda. Ja to nenorūda dārziņā, tad bērni slimo skolas laikā.
Visai pasaule dārziņos bērni slimo, tev ne...😁😁😁Labs joks.
30.11.2023 09:45 |

Reitings 175
Reģ: 02.11.2023
Ja vīrs labi pelna, priekš kam skriet uz to darbu pa galvu, pa kaklu?
Arī piekrītu tām, kas neatbalsta šādu raušanos uz visām debess pusēm, kad neesi ne ar bērnu, ne arī darbā kāds uz tevi var paļauties.
Bija man viena šāda kolēģe, kas bērna dēļ regulāri sēdēja uz lapām. Un zināt kas bija komandas visnegatīvākais cilvēks, kurš mūžīgi sūdzējās, ka darbā daudz problēmu, daudz neizdarīti darbi, neko nevar paspēt? Jā, tieši šis pats cilvēks, kurš regulāri nebija darbā un darbu nedarīja. Uz citiem var nogrūst tikai tik daudz.
Par to, ka bērniem obligāti daudz jāslimo, muļķības. Es maz slimoju, arī kad visus veda ar vējabakām uz dārziņu tās tā arī nedabūju, un tagad pieaugušā vecumā arī pa visu darba stāžu esmu paņēmusi 0 slimības lapas, jo vienkārši neslimoju. Kovidu arī nedabūju. Kāda varbūt atkal piekomentēs par verdzību, bet labi, cilvēki daudz ko mēģina izdomāt, lai justos labāk par savām problēmām :D
30.11.2023 10:18 |

Reitings 753
Reģ: 14.12.2019
Elizabeteputnos @ 30.11.2023 00:13
nu.. gandrīz apgāzos lasot. man tas nav saprotams un laikam tāpēc, ka jau ilgus gadus nedzīvoju Latvijā. Par šādu lietu, kā jautājumi par bērnu esamību un izprašņāšanu, vai neslimos (šis vsp pēc tipa iebiedēšanas izklausās), var normāli iesūdzēt un arī iesūdz. Ja man kāds šādu lietu pajautātu, būtu skandāls, jo tas ir pretlikumìgi. Tāpat, kā traucēt cilvēku viņa slimības laikā, atvaļinājuma laikā utt. Vispār nevaru iedomāties, ka šādas lietas nav norma. Tev ir slims bërns un nav nekā vispā pasaulē svarīgāka par to, neviens darbs, nekas.

Nu un ko tas Tavs skandāls dos? Pieņems citu Tavā vietā un viss. Esi augstas klases ķirurģe, IT guru u.tml.? Diez vai. Tu domā, ka pieteiksies uz kaut kādu ofisa vakanci, uzskandalēsi, kad Tev pajautās par bērniem, un Tevi pieņems darbā? Pieņemu, ka kaut kādā ziemeļvakstiņā strādā, kur māmulēm ar puņķainiem bērneļiem laiza dibenus. Šeit ir tēma par Latviju. Un Latvijā ar tādiem slimotājiem valsts iestādes puslīdz krāmējas, jo valsts nauda tak nav sava. Gribas strādā privātajā sektorā, meklējiet aukles saviem puņķainajiem atvasēm.
30.11.2023 11:07 |

Reitings 2669
Reģ: 11.10.2022
man bralim berns mazins un vinu ar mazam iesnam pat nenem preti darzina,uzreiz liek savakt un kur vecakiem to bernu itka veselo bazt,ta ka baigi kads grib sedet uz tam lapam
30.11.2023 11:49 |

Reitings 150
Reģ: 04.08.2023
MINCĪTE @ 28.11.2023 10:42
Labdien! Esmu nesen atradusi jaunu darbu, nostrādāju vairāk par 1 mēnesi un man saslima nopietni mans 3gadnieks dzeram antibiotikas. Atvēru slimības lapu un sēžu mājās ar bērnu. Mani tagad nomoka viena doma, kā mans darba devējs to uztvers, jo strādāt arī īsti nav kam un esmu nesen uzsākusi darbu.

Varbūt vērts padomāt par attālinātu darbu, ja ir tāda iespēja? Pāris gadus strādāju attālināti un DD ir super atsaucīgs pret bērniem - mums bieži kolēģi no visas pasaules ir zvanos ar maziem ķipariem uz rokām, darbs tiek izdarīts, neviens otru nenosoda, jo visi saprot, ka bērns ir daļa dzīves nevis kaut kāds traucēklis darbam. Vispār tas ir briesmīgs paradokss: nav bērnu - slikti, ir bērni - slikti, jo slimos. Nav jau tā, ka mamma to bērnu slimošanu var baigi ietekmēt un ne visiem ir naudiņa, lai nestrādātu vai algotu aukles.
30.11.2023 12:01 |

Reitings 614
Reģ: 03.08.2022
Latvijā ģimenei draudzīgs uzņēmums ir tāds, kas iedod kompīti līdzi uz mājām, kad bērni slimo. Normāli arī tas nav.
30.11.2023 12:39 |

Reitings 12040
Reģ: 05.03.2020
tieši tāpat kā darba devējs nevar prasīt personiska rakstura jautājumus intervijās, darba devējam arī nav jāpaskaidro atlaišanas iemesls (pārbaudes laikā), ja mēs šeit runājam par tiesībām un pienākumiem.
parasti jau darba devēji nav nekādi muļķi (jo īpaši privātajā biznesā, kur nauda nekrīt no gaisa un tā ir jānopelna), ja redzēs, ka darbinieks biežāk ir prom un darbs uz priekšu nekustas, atlaidīs bez īpaša iemesla (pārbaudes laikā), un ja nav pārbaudes laiks, diez vai šādam darbiniekam dos papildus pienākumus (papildus pienākumi - lielāka alga u.c. bonusi), jo paļauties uz viņu nevarēs pat ar pamata pienākumu regulāru izpildi. protams, tas noteikti nav akmenī iekalts scenārijs, bet loģiski saprotams gan.
iespējams, ja darbinieks sevi ir pierādījis kā labu speciālistu jau n-to gadu garumā, tad acis pievērs, bet uz jauniem darbiniekiem, kuri biežāk ir, nekā nav - tur diez vai auklēsies.
ja ir biznesi, kur viena darbinieka prombūtne neko nemaina un nerada slogu pārējiem darbiniekiem, tad tas ir burvīgi, bet diez vai daudz tādu privāto uzņēmumu. valsts amatā, kur ir nodaļā 3 asistenti un 5 grāmatvedes, to gan jau var atļauties bez problēmām.
ideāls risinājums būtu attālināta darba iespējas vai vismaz hibrīdrežīms, bet, diemžēl, ne visos amatos un ne visās darba vietās tā var.
30.11.2023 12:40 |

Reitings 175
Reģ: 02.11.2023
parasti jau darba devēji nav nekādi muļķi (jo īpaši privātajā biznesā, kur nauda nekrīt no gaisa un tā ir jānopelna), ja redzēs, ka darbinieks biežāk ir prom un darbs uz priekšu nekustas, atlaidīs bez īpaša iemesla (pārbaudes laikā), un ja nav pārbaudes laiks, diez vai šādam darbiniekam dos papildus pienākumus (papildus pienākumi - lielāka alga u.c. bonusi), jo paļauties uz viņu nevarēs pat ar pamata pienākumu regulāru izpildi. protams, tas noteikti nav akmenī iekalts scenārijs, bet loģiski saprotams gan.

Arī pēc pārbaudes laika ne nu gluži atlaiž, bet panāk, ka pats darbinieks aiziet. Ieskaitot ar turēšanu uz zemas algas, tieši ar mērķi lai aiziet.
Te gan mēs varbūt jau pārspīlējam, jo autore šķiet rakstīja, ka parasti bērns neslimo. Bet jā, pirmais iespaids, ko atstāj darbā, šeit nav tas labākais sanācis.
30.11.2023 15:03 |

Reitings 440
Reģ: 21.06.2022
MINCĪTE @ 28.11.2023 12:25
Es pati esmu atbildīgs cilvēks un pat ar temperatūru esmu strādājusi, bet man nav reāli kam citam pieskatīt mazo, jo vīram ir darbs daudz atbildīgāks kā man un peļņa lielāka. Es speciāli atradu darbu, kuru apvienot ar dārziņu. Šogad mazā neslimo praktiski tik tā sagadījās, ka man jauns darbs un viņa saķēra kkādu vīrusu. Darbā specifika īsti neapgrūtina citus darbiniekus, ja manis nav, bet vienīgi man nemeklē kolēģi, kurš varētu man palīdzēt un aizvietot tādās situācijās šobrīd pati par 2 vai pat 3 cilvēki strādāju.

Atvaino, bet lielīties ar to, ka slima ierodies darbā, ir dumji. Tā ne tikai sevi vēl vairāk pakļauj ilgākam slimošanas laikam, bet arī kolēģus. Protams, ņemt lapu, ja ir iesnas nevajag, bet ja cilvēks ir tiešām slims un nāk uz darbu, un ar to vēl lielās - re kāds es atbildīgs. Diez vai, ja norausi tiešām kaut ko nopietnu, priekšnieks būs tas, kurš tevi atbalstīs.
30.11.2023 15:27 |

Reitings 150
Reģ: 04.08.2023
Zaļā Dille @ 30.11.2023 15:27

Atvaino, bet lielīties ar to, ka slima ierodies darbā, ir dumji. Tā ne tikai sevi vēl vairāk pakļauj ilgākam slimošanas laikam, bet arī kolēģus. Protams, ņemt lapu, ja ir iesnas nevajag, bet ja cilvēks ir tiešām slims un nāk uz darbu, un ar to vēl lielās - re kāds es atbildīgs. Diez vai, ja norausi tiešām kaut ko nopietnu, priekšnieks būs tas, kurš tevi atbalstīs.

Tik ļoti piekrītu! Man pāris gadus atpakaļ bija DD, kam nepatika slimības lapas... Kā jau jauns gurķis, baidījos ņemt, gāju uz darbu slima, ja vien nebija temperatūra, kaut bija šausmīgs kauns, jo baidījos kolēģus aplipināt. Tā vienā pavasarī kāsēju un kāsēju - temperatūras nav, darbā esot jābūt obligāti, jo viens projekts jāprezentē (kaut to mierīgi varēja pati vadītāja izdarīt, jo mēs abas strādājām uz projektu un, godīgi sakot, rukāju es, kamēr viņa gredzentiņus pētīja online). Ar visu kāsēšanu un vēl iekaisušu nervu aizvilkos uz darbu prezentēt to projektu. Rezultātā nogāzos uz pāris nedēļām ar plaušu karsonu un vēl tad bija jāstrīdās par "bet varbūt tad paņem kompi un pastrādā no mājām". Johaidi, plaušu karsonis un pastrādā no mājām? Paldies, vairāk nē. Kopš tās reizes ir laba mācība - ja slims, nav ko iet uz darbu. Katrs darbinieks ir aizvietojams, veselība nav. Un, ja ir skaidri redzams, ka DD nav cilvēcības un nerūp darbinieku veselība, tad nav brīnums, ka darbinieki mainās un nevienam nav baigā motivācija ieguldīties darbā. Diemžēl LV daudzos uzņēmumos darbinieki ir zemāki par tepiķīti pie durvīm... Un beigās vēl jājūtas vainīgai, ja bērns saslimis.
30.11.2023 17:19 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Miuce @ 30.11.2023 11:07

Nu un ko tas Tavs skandāls dos? Pieņems citu Tavā vietā un viss. Esi augstas klases ķirurģe, IT guru u.tml.? Diez vai. Tu domā, ka pieteiksies uz kaut kādu ofisa vakanci, uzskandalēsi, kad Tev pajautās par bērniem, un Tevi pieņems darbā? Pieņemu, ka kaut kādā ziemeļvakstiņā strādā, kur māmulēm ar puņķainiem bērneļiem laiza dibenus. Šeit ir tēma par Latviju. Un Latvijā ar tādiem slimotājiem valsts iestādes puslīdz krāmējas, jo valsts nauda tak nav sava. Gribas strādā privātajā sektorā, meklējiet aukles saviem puņķainajiem atvasēm.
jā, dzīvoju valstī kur cilvēkus uzskata par cilvēkiem, arī privātajā biznesā, un ğimene ir pirmajā vietā. Un jā, var skandalēt, jo tas nav normāli ka cilvēkam ir jāizvēlas starp darbu un bērnu.
30.11.2023 18:51 |

Reitings 274
Reģ: 13.01.2023
Lelle Belle @ 30.11.2023 09:45

Tāda diršana?Ja tā, tad tev būtu jāparunā ar savu pediatru par šo bērnu neslimošanu. Maziem bērniem imunitāte nostiprinās tieši caur slimošanām. Bērns nepiedzimst ar superimunitāti. Neviens. Tā ir jānorūda. Ja to nenorūda dārziņā, tad bērni slimo skolas laikā.
Visai pasaule dārziņos bērni slimo, tev ne...???Labs joks.

Ko lūdzu? Tas ka man bērns neslimo bez apstājas ir kaut kas dīvains? Pirmo reizi tādu bullšitu lasu 😁 iedomājies, ir tādi bērni.. Un tas nav retums!
30.11.2023 20:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits