Elizabeteputnos @ 30.11.2023 00:13nu.. gandrīz apgāzos lasot. man tas nav saprotams un laikam tāpēc, ka jau ilgus gadus nedzīvoju Latvijā. Par šādu lietu, kā jautājumi par bērnu esamību un izprašņāšanu, vai neslimos (šis vsp pēc tipa iebiedēšanas izklausās), var normāli iesūdzēt un arī iesūdz. Ja man kāds šādu lietu pajautātu, būtu skandāls, jo tas ir pretlikumìgi. Tāpat, kā traucēt cilvēku viņa slimības laikā, atvaļinājuma laikā utt. Vispār nevaru iedomāties, ka šādas lietas nav norma. Tev ir slims bërns un nav nekā vispā pasaulē svarīgāka par to, neviens darbs, nekas.
Ensha @ 30.11.2023 05:30
Vispār ir gan :) zemāk var izlasīt, ka 1.5g bērnam bija, un pārbaudes laikā man nenācās nekādas slimības lapas ņemt.. Man vispār bērns , ja saslimst tad 2-3 dienas max, ar iesnam.
Te arī kāds rakstīja par tam galējībām, ka it kā 2ned ir darba, tad 3 ned nav..es tieši par tādām arī runāju, jo man tādi koleģi ir ?Nu manā skatījumā tas nav okey tāda regularitāte. Es saprotu, atvaļinājumus.. Kādas pēkšņas saslimšanas, bet ja cilvēks REGULĀRI pusgada garumā, varbūt kopā 2men bijis darba, tas nav normāli un tādus koleģus neviens nekad nepieņems kolektīvā draudzīgi. Un punkts.
Elizabeteputnos @ 30.11.2023 00:13nu.. gandrīz apgāzos lasot. man tas nav saprotams un laikam tāpēc, ka jau ilgus gadus nedzīvoju Latvijā. Par šādu lietu, kā jautājumi par bērnu esamību un izprašņāšanu, vai neslimos (šis vsp pēc tipa iebiedēšanas izklausās), var normāli iesūdzēt un arī iesūdz. Ja man kāds šādu lietu pajautātu, būtu skandāls, jo tas ir pretlikumìgi. Tāpat, kā traucēt cilvēku viņa slimības laikā, atvaļinājuma laikā utt. Vispār nevaru iedomāties, ka šādas lietas nav norma. Tev ir slims bërns un nav nekā vispā pasaulē svarīgāka par to, neviens darbs, nekas.
MINCĪTE @ 28.11.2023 10:42Labdien! Esmu nesen atradusi jaunu darbu, nostrādāju vairāk par 1 mēnesi un man saslima nopietni mans 3gadnieks dzeram antibiotikas. Atvēru slimības lapu un sēžu mājās ar bērnu. Mani tagad nomoka viena doma, kā mans darba devējs to uztvers, jo strādāt arī īsti nav kam un esmu nesen uzsākusi darbu.
parasti jau darba devēji nav nekādi muļķi (jo īpaši privātajā biznesā, kur nauda nekrīt no gaisa un tā ir jānopelna), ja redzēs, ka darbinieks biežāk ir prom un darbs uz priekšu nekustas, atlaidīs bez īpaša iemesla (pārbaudes laikā), un ja nav pārbaudes laiks, diez vai šādam darbiniekam dos papildus pienākumus (papildus pienākumi - lielāka alga u.c. bonusi), jo paļauties uz viņu nevarēs pat ar pamata pienākumu regulāru izpildi. protams, tas noteikti nav akmenī iekalts scenārijs, bet loģiski saprotams gan.
MINCĪTE @ 28.11.2023 12:25Es pati esmu atbildīgs cilvēks un pat ar temperatūru esmu strādājusi, bet man nav reāli kam citam pieskatīt mazo, jo vīram ir darbs daudz atbildīgāks kā man un peļņa lielāka. Es speciāli atradu darbu, kuru apvienot ar dārziņu. Šogad mazā neslimo praktiski tik tā sagadījās, ka man jauns darbs un viņa saķēra kkādu vīrusu. Darbā specifika īsti neapgrūtina citus darbiniekus, ja manis nav, bet vienīgi man nemeklē kolēģi, kurš varētu man palīdzēt un aizvietot tādās situācijās šobrīd pati par 2 vai pat 3 cilvēki strādāju.
Zaļā Dille @ 30.11.2023 15:27
Atvaino, bet lielīties ar to, ka slima ierodies darbā, ir dumji. Tā ne tikai sevi vēl vairāk pakļauj ilgākam slimošanas laikam, bet arī kolēģus. Protams, ņemt lapu, ja ir iesnas nevajag, bet ja cilvēks ir tiešām slims un nāk uz darbu, un ar to vēl lielās - re kāds es atbildīgs. Diez vai, ja norausi tiešām kaut ko nopietnu, priekšnieks būs tas, kurš tevi atbalstīs.
jā, dzīvoju valstī kur cilvēkus uzskata par cilvēkiem, arī privātajā biznesā, un ğimene ir pirmajā vietā. Un jā, var skandalēt, jo tas nav normāli ka cilvēkam ir jāizvēlas starp darbu un bērnu.Miuce @ 30.11.2023 11:07
Nu un ko tas Tavs skandāls dos? Pieņems citu Tavā vietā un viss. Esi augstas klases ķirurģe, IT guru u.tml.? Diez vai. Tu domā, ka pieteiksies uz kaut kādu ofisa vakanci, uzskandalēsi, kad Tev pajautās par bērniem, un Tevi pieņems darbā? Pieņemu, ka kaut kādā ziemeļvakstiņā strādā, kur māmulēm ar puņķainiem bērneļiem laiza dibenus. Šeit ir tēma par Latviju. Un Latvijā ar tādiem slimotājiem valsts iestādes puslīdz krāmējas, jo valsts nauda tak nav sava. Gribas strādā privātajā sektorā, meklējiet aukles saviem puņķainajiem atvasēm.
Lelle Belle @ 30.11.2023 09:45
Tāda diršana?Ja tā, tad tev būtu jāparunā ar savu pediatru par šo bērnu neslimošanu. Maziem bērniem imunitāte nostiprinās tieši caur slimošanām. Bērns nepiedzimst ar superimunitāti. Neviens. Tā ir jānorūda. Ja to nenorūda dārziņā, tad bērni slimo skolas laikā.
Visai pasaule dārziņos bērni slimo, tev ne...???Labs joks.