Es gribu redzēt, kā tu ziemā mīsies ar velosipēdu pa negreiderētu ceļu 20km._aija_ @ 19.11.2023 20:36Viss atkarīgs no apstākļiem, kuros dzīvo. Pilsētā , īrētā dzīvoklī, kur ikdienā jābrauc ar mašīnu, varbūt pat 800 eiro būs knapi iztikšanai. Bet piemēram lauku ciematā, kur savi lopiņi, pilns pagrabs dārzeņu, uz darbu var aizbraukt ar velosipēdu, 300 būs laba alga. Bet ne katrs pilsētnieks ir gatavs katru dienu 2x iet slaukt govi vai kazas, nest malku, kurināt, visu vasaru ravēt, lasīt vaboles, rudenī vākt biešu lauku lopiem utt.
_aija_ @ 19.11.2023 20:36Viss atkarīgs no apstākļiem, kuros dzīvo. Pilsētā , īrētā dzīvoklī, kur ikdienā jābrauc ar mašīnu, varbūt pat 800 eiro būs knapi iztikšanai. Bet piemēram lauku ciematā, kur savi lopiņi, pilns pagrabs dārzeņu, uz darbu var aizbraukt ar velosipēdu, 300 būs laba alga. Bet ne katrs pilsētnieks ir gatavs katru dienu 2x iet slaukt govi vai kazas, nest malku, kurināt, visu vasaru ravēt, lasīt vaboles, rudenī vākt biešu lauku lopiem utt.
kitijaarmazok @ 20.11.2023 09:35
Laukos, taču ,sen nevar izdzīvot ar 300€ mēnesī. It īpaši ziemā. Un visu to lopu nopirkšana arī maksā naudu. Ja vēl bērni ir tad izmaksas vēl augstāk. Es pat teiktu, ka šobrīd laukos savā mājā dzīvot ir dārgāk, kā pilsētā. Man omei ir laukos māja un īpašums un viena pati viņa nekādīgi nevarētu pavilkt visu to.
Uzskatu, ka Latvijā lai dzīvotu kaut cik labos apstākļos vajag vismaz 1000€ pelnīt , tā lai varētu izveidot kādu drošības spilvenu un nebūtu jāēd tikai kartupeļi vai makaroni.