Visi var iet , un tur neizsmej nevienu . Līdzīgs mākslinieku kvartāls kā Viļņā Užupis. Tikai mums neliels .Vasarā koncerti ,piknioi notiek.gribuiedotkapeiku @ 12.11.2023 16:46@Kalnos - vai uz to Lastādiju var iet visi vai arī atnesot kādas lietas un paņemt citas? Zinu par tādu vietu, bet domāju vai ar netīrām vai smakojošām drēbēm tur vispār ielaidīs un neapsmies to cilvēku..
Kalnos @ 12.11.2023 16:57Visi var iet , un tur neizsmej nevienu . Līdzīgs mākslinieku kvartāls kā Viļņā Užupis. Tikai mums neliels .Vasarā koncerti ,piknioi notiek.
Laba alternatīva kur savas mantas nodot .Labāk tur nekā sarkana krustā.
Tieši tā!!gribuiedotkapeiku @ 12.11.2023 17:36@TimeToDream - daudzos Sarkanajos krustos prasa naudu par mantām, kuras tu vēlies paņemt. Vai arī ir noteikts skaits mantu, cik var ņemt. Piemēram, es zinu vienu Sarkano krustu, kur var paņemt 5 lietas un par pārējo jāmaksā par svaru. Vai arī tu paņem un beigās tev vēl pajautā vai nevar iedot naudu vai ir nauda.
Nu, kā, var būt nauda, ko maksāt Sarkanajam krustām, ja tur atrodamās mantas ir ziedotas tiem, kam tās ir nepieciešamas? Un esmu arī dzirdējusi, ka ir noteikts limits, cik var paņemt lietas un beigās vēl pārbauda maisu, somu vai to, kur tās mantas ir ieliktas un skaita, lai nebūtu par daudz, savādāk vai nu liek maksāt vai nolikt atpakaļ..
Ohho ,forumā ir kāda patiesi gudra un izglītota dāma. Tu mani pārsteidzi .Hilva @ 12.11.2023 19:44Rīgā darbojas vairākas pašvaldības nakts patversmes un zupas virtuves, par kurām bezpajumtnieki lielākoties ir informēti. Patversmēs ir pieejams ēdiens, duša, drēbes u.tml.
Bezpajumtniecības problēmu risināt ir grūti, jo tas ir simptoms citām sabiedrības/sistēmas problēmām - tā ir nepieejama psihiatriskā palīdzība, neefektīva bijušo cietumnieku rehabilitācija/resocializācija, neefektīva bērnu namu/bāriņtiesu darbība.
Internetā vari palasīt par Somijas piemēru - viņi vienkārši dod cilvēkiem bezmaksas mājokli un rezultāti runā paši par sevi, lielākā daļa bezpajumtnieku atrod darbu un spēj atgriezties normālā dzīvē. Arī Latvijā pašlaik tiek ieviesta līdzīga iniciatīva - pilotprojekta nosaukums ir "Mājoklis vispirms".
Ko tu personīgi vari darīt? Ziedot patversmēm un atbalsta organizācijām. Bet galvenais? Izturēties pret šiem cilvēkiem ar cieņu. Ieskatīties acīs, kad runā ar viņiem. Neaizmirst, ka viņi ir cilvēki (jā, reizēm tas ir sarežģīti un, jā, tu bieži vien nesaņemsi to pašu pretī). Iedot pāris eiro, nopirkt paciņu cigarešu un karstu kafiju, pajautāt, hei, ko tev vajag, kā es varu tev palīdzēt un pieņemt to, ka tava ideja par palīdzību var atšķirties no viņu idejas par palīdzību.
Kalnos @ 12.11.2023 20:17Es spilgti atceros ziemā pasen sižetu ,bez tabu vai tml kur jauna sieviete dzīvoja un tika izmantota centrāla stacijā. Ātrie atbrauca,bet uz slimnīcu nevareja vest .Atstāja nosalt.
Sieviete bija psihiski slima.Cilvēks kāda nelaimes bridi nojūdzas.Tuvinieku nav.Ar varu vest uz Tvaika ielu nedrīkstot.