Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Nauda

Reitings 69
Reģ: 19.01.2023
Quote by Sidney Sheldon: “Being poor is only romantic in books.” Vai piekrītat šim teicienam? Es uzskatu, ka nabadzība liecina par slinkumu, darbu var atrast vienmēr, tāpēc es nekad nežēloju bezpajumtniekus. Viņi vienkārši ir slinki un gaida, kad viņus pažēlos.
Tāpat arī uzskatu, ka tie cilvēki ir meļi, kuri saka, ka attiecībās nauda nav galvenais. Jā, galvenais ir cieņa, rūpes, sapratne, atbalsts, bet nauda arī ir vienlīdz svarīga, jo no vienas mīlestības paēdis nebūsi. Patiešām tikai filmās un grāmatās nabadzība ir romantizēta, bet realitāte tas ir slinkums. Tūlīt sāksies uzbrukumi, ka sievietēm vajag tikai naudu, bet, ja tu, vīrieti, būtu sieviete, tad tu arī nepaskatītos uz vīrieti, kurš nejēdz pelnīt. Runa nav par miljonu pelnīšanu un to, ka jāpērk briljanti dāvanā, bet gan runa ir par to, ka naudai dzīvē ir liela nozīme.
10.11.2023 12:34 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Nu pa lielam viss taisnība. Tā pat kā ar naudu, tā pat arī ar seksu, izņem to no savstarpējām vīriešu un sieviešu attiecībăm un attiecību vairs nebūs. Vnk cilvēkiem patīk teikt un izlikties par labāk esamiem, jo neviens jau negeib izjust sabiedrības nosodījumu un tikt mālēts melns sabiedrības acīs, tāpēc arī visādas lietas tiek izdomātas, lai izskatītos labāk.
10.11.2023 12:53 |

10 gadiPatīk
Reitings 4353
Reģ: 31.10.2010
Man vienmēr šķitis, ka vienīgie cilvēki, kuri saka, ka nauda nav svarīga, ir tie, kuriem šī nauda nav problēma. Nedomāju, ka atradīsies kāds trūcīgs cilvēks, kurš teiks, ka naudai nav nozīmes.
10.11.2023 13:48 |

Reitings 1639
Reģ: 03.11.2023
Kuras ir tās filmas, kas romantizē nabadzību? Kaut kas ar 100 gadus vecu scenāriju par kara laikiem?
10.11.2023 14:15 |

Reitings 706
Reģ: 04.05.2015
Nauda protams ir svarīga un bez tās vnk neiztikt, laime nebūs. Jo nu šaubos vai bezpajumtnieku pārītis, dzīvojot zem tilta un bez ēšanas var būt laimīgs. Tādiem darbu meklēt parasti interese ir maza, un na atrod, tad otra problēma - nodzer.
Bet nabadzība gan nav tikai slinkums. Cik nav cilvēku, kas strādā, un normālos darbos arī, bet vairāk kā nopirkt ēdienu, pirmās nepieciešamības preces, un nomaksāt īri nevar. Un ne visi grib augsti apmaksātā amatā, jo gluži vnk nepatīk, neinteresē, bet patīk tas, ko jau dara.
10.11.2023 14:22 |

Reitings 116
Reģ: 10.06.2022
bezpajumtniekus arī nežēloju , iedevu vienreiz naudu autobusa biļetei , bet autobusa biļete izrādījās alus pudele :D
un jā , bez naudas attiecībās ir daudz strīdu patiesībā . man rados ir pāris , kuri darbā maz pelna un tad līdz nākamajai algai knapi savelk galus kopā un vislaik kasās
10.11.2023 15:20 |

Reitings 884
Reģ: 27.07.2020
Nauda ir svarīga, protams. Bet mēs visi sev meklējam izdevīgākos variantus. Līdz ar to arī loģiski ir izvēlēties sievieti, kas no tevis gaida mazāk naudas. Neviens taču nepirks auto (ja nebūs absolūts markas fanāts), par kuru zināms, ka tā ir naudas kapsēta, ja eksistē līdzvērtības alternatīvas, kas uzturēšanā ir lētākas. Neviens nepirks arī zemas klases auto ar premium segmeta uzturēšanas izmaksām.
Savukārt nabadzībai un slinkumam ir visnotaļ maza saistība, vismaz uz visu pārējo faktoru fona. Ja paskatās, tad tā ir ļoti liela veiksme daudzos līmeņos.
10.11.2023 16:00 |

Reitings 2977
Reģ: 05.09.2023
Jo mazāk naudas ģimenē, jo vairāk problēmu.
10.11.2023 16:09 |

Reitings 403
Reģ: 26.07.2023
Mēs pārtiekam viens no otra
Un nevis no pārtikas precēm…
10.11.2023 16:38 |

Reitings 904
Reģ: 19.08.2023
Es domāju, ka jeb kuram pieaugušam cilvēkam ir jāvar sevi uzturēt, vienalga vai esi vīrietis, vai sieviete. Ja tu kā pieaudzis cilvēks nespēj nopelnīt priekš sevis tā, lai pietiktu visam primāri nepieciešamajam, tā ir vienīgi paša neizdarība.
Kā Kim Kardashian teica - get your f**king ass up and work,it seems like nobody wants to work these days.😁
10.11.2023 17:14 |

Reitings 175
Reģ: 02.11.2023
Es sliektos nepiekrist, ka tas ir romantiski tikai filmās. Esmu izgājusi cauri visam spektram no working class līdz upper middle class. Kad bija maz naudas, nodarbojos ar vairāk jēgpilnām lietām un mazāk ar izklaidi. Jo vairāk naudas, jo vairāk ir kārdinājums tērēt uz izklaidi. Arī vienkārši biežāk ej iepirkties, līdz ar to mazāk laika kaut kam citam. Esmu par šo pati domājusi, ka kaut kā pēdējos gados dzīve kļūst arvien trulāka. Atceros, kādreiz man samērā vienkāršas lietas šķita "wow!" bet tagad jau esmu pie labas dzīves pieradusi, maz kas šķiet īpašs, daudz ko pie sevis neapzināti kritizēju kā nepietiekami labu.
Protams, nabadzībai ir divas sejas - cilvēki, kas ir nabagi, jo nav spējīgi naudu nopelnīt, pat ne noturēties darbā veikalā ilgāk kā mēnesi, un tad cilvēki, kas vienkārši strādā mazpelnošās vai nepelnošās sfērās, jo tās patīk. Un tā otrā grupa parasti jēgu dzīvē atrod kaut kur citur, ne naudā un mantās. Tāpēc arī ir labprātīgi tajās profesijās, kur naudas ir maz. Kaut vai kultūras sfērā tādu cilvēku ir visai daudz. Neteiksim, ka visi viņi būtu alkoholiķi un bomži pēc dabas.
10.11.2023 17:25 |

Reitings 1639
usgburhgbnrth @ 10.11.2023 17:25
Es sliektos nepiekrist, ka tas ir romantiski tikai filmās. Esmu izgājusi cauri visam spektram no working class līdz upper middle class. Kad bija maz naudas, nodarbojos ar vairāk jēgpilnām lietām un mazāk ar izklaidi. Jo vairāk naudas, jo vairāk ir kārdinājums tērēt uz izklaidi. Arī vienkārši biežāk ej iepirkties, līdz ar to mazāk laika kaut kam citam. Esmu par šo pati domājusi, ka kaut kā pēdējos gados dzīve kļūst arvien trulāka. Atceros, kādreiz man samērā vienkāršas lietas šķita "wow!" bet tagad jau esmu pie labas dzīves pieradusi, maz kas šķiet īpašs, daudz ko pie sevis neapzināti kritizēju kā nepietiekami labu.
Protams, nabadzībai ir divas sejas - cilvēki, kas ir nabagi, jo nav spējīgi naudu nopelnīt, pat ne noturēties darbā veikalā ilgāk kā mēnesi, un tad cilvēki, kas vienkārši strādā mazpelnošās vai nepelnošās sfērās, jo tās patīk. Un tā otrā grupa parasti jēgu dzīvē atrod kaut kur citur, ne naudā un mantās. Tāpēc arī ir labprātīgi tajās profesijās, kur naudas ir maz. Kaut vai kultūras sfērā tādu cilvēku ir visai daudz. Neteiksim, ka visi viņi būtu alkoholiķi un bomži pēc dabas.

Kaut kad lasīju pētījumu, ka līdz vienam konkrētam ienākumu līmenim laime aug, bet pēc tam paliek nemainīga. Tas likās interesanti.
10.11.2023 17:36 |

Reitings 175
Ar mazu algu arī ir tas pluss, ka ir vairāk sajūta - no darba un tavām pūlēm ir jēga. Nostrādā mēnesi, dabū kaut kādu naudu, vari beidzot nopirkt kaut ko. Un nevis kaut ko tāpat vien "priekš sevis", bet reāli vajadzīgu lietu, jo vnk nevari atļauties visu vajadzīgo nopirkt uzreiz. Un ir gan gandarījums, gan uzreiz jūti kā ikdiena uzlabojas. Bet ar augstu algu vnk strādā un viss. Saņem algu un nav starpības. Nu jā, varbūt nopērc kaut ko priekš sevis, bez kā mierīgi vari arī iztikt. Nekādu īpašo gandarījumu nedod.
Arī celt kompetenci man bija augstāka motivācija ar zemu algu.
Manuprāt, komforts cilvēku var ļoti notrulināt. Uz mani šis tiešām darbojas.
10.11.2023 17:45 |

Reitings 1847
Reģ: 26.03.2020
Bet ar augstu algu vnk strādā un viss. Saņem algu un nav starpības. Nu jā, varbūt nopērc kaut ko priekš sevis, bez kā mierīgi vari arī iztikt. Nekādu īpašo gandarījumu nedod.

Jā, aizbraukt ceļujumā un palikt 5 star viecnīcā un ēst labos restorānos un izbaidīt daudz ko citu, ko nevar ar zemu algu, tiešām nedod gandrarījumu. Par sev sen kāroto auto iegādi vispār nerunāsim. wtf
10.11.2023 18:01 |

Reitings 175
GhostGG @ 10.11.2023 18:01

Jā, aizbraukt ceļujumā un palikt 5 star viecnīcā un ēst labos restorānos un izbaidīt daudz ko citu, ko nevar ar zemu algu, tiešām nedod gandrarījumu. Par sev sen kāroto auto iegādi vispār nerunāsim. wtf

Kādam dod, kādam nē. Sociālie mediji tagad ir pilni ar video, kur cilvēki kaut ko pagaršo un viņiem burtiski izbolās acis un viņi sāk dejot. Man nekāds ēdiens nekad nav devis tik lielas emocijas un reakcijas. Protams, steiks ir garšīgāks par auzu pārslu putru, bet man neienāktu prātā minēt ēdienu kā to, kā dēļ es agrāk vai tagad tiecos uz augstāku algu. Tas pats ar krutiem auto un 5 zvaigžņu viesnīcām. Nu jā, komfortabli un vizuāli pievilcīgi, bet man neizraisa to ''wooooooow'' reakciju ko tas dod citiem.
10.11.2023 18:11 |

Reitings 1760
Reģ: 11.04.2023
Vairumam bagātajiem alga ir tikai ķesīša pēc, labi dzīvo no piederošo uzņēmumu peļņas nevis dēļ lielas algas. 😁
10.11.2023 18:12 |

Reitings 1838
Reģ: 01.02.2023
Nauda ir svarīga, jo bez naudas pat zem tilta tev nebūs ko darīt. Jautājums, tikai cik daudz naudas ir ok un pietiekami.
10.11.2023 18:17 |

Reitings 1639
usgburhgbnrth @ 10.11.2023 18:11

Kādam dod, kādam nē. Sociālie mediji tagad ir pilni ar video, kur cilvēki kaut ko pagaršo un viņiem burtiski izbolās acis un viņi sāk dejot. Man nekāds ēdiens nekad nav devis tik lielas emocijas un reakcijas. Protams, steiks ir garšīgāks par auzu pārslu putru, bet man neienāktu prātā minēt ēdienu kā to, kā dēļ es agrāk vai tagad tiecos uz augstāku algu. Tas pats ar krutiem auto un 5 zvaigžņu viesnīcām. Nu jā, komfortabli un vizuāli pievilcīgi, bet man neizraisa to ''wooooooow'' reakciju ko tas dod citiem.

Nu, es kaut kādā mērā piekrītu, bet šo ir viegli atrisināt. Vienu mēnesi paknapinies ar minimumu iztikai un pēc tam akal izbaudīsi to pastu trifeļu mērcē :D
10.11.2023 18:26 |

10 gadiPatīk
Reitings 4353
Reģ: 31.10.2010
Par pietiekošu naudas daudzumu runājot - apetīte rodas ēdot. Diez vai kāds kādreiz ir pateicis "nē, es negribētu lielāku algu".
10.11.2023 18:33 |

Reitings 184
Reģ: 13.06.2022
usgburhgbnrth @ 10.11.2023 17:25

Man gan šķiet, ka cilvēki, kuri pelna lielākas algas, viņi zin vairāk naudas vērtību un netērē to pa labi pa kreisi, kā to dara tie, kuri mazāk pelna. Cik bieži redzēts, ka bagāti cilvēki staigā parastās drēbēs utt., bet tie, kuri pelna mazāk tie ir firmas apģērbā. Nu tas tā, piemērs.
10.11.2023 18:57 |

Reitings 1579
Reģ: 19.05.2016
Es domāju, ka ir milzīga atšķirība, vai cilvēks apzinās, ka nauda ir nepieciešama un vai cilvēks grib daudz naudas tikai naudas dēļ. Un arī prioritātes var atšķirties - ir cilvēki, kam prioritāte ir mierīga bezstressa dzīve nekvalificētā darbā bez lielas algas, ko cilvēks, kura mērķis ir "būt bagātam" NEKAD nesapratīs. Un bomzis pavisam noteikti var būt laimīgs - ja dzīve brīva no rēķiniem un ja dabūta alko pudele rada bezbožno laimi kā narkomānam - kas TEVI padara par laimes policiju? Varbūt viņš IR laimīgs bez naudas.
10.11.2023 19:00 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits