Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Labas pannas

 
Reitings 1882
Reģ: 03.11.2023
Kur un kādas jūs pirkāt? Tādas normālas, nevis lēto galu. Negribu to teflona pārklājumu, kas lēnām atdalās. Varbūt tie veselības riski ir mīts, bet tāpat nepatīk.
Skatīties tērauda, keramikas? Čuguns liekas smags un čakarīgs.
09.11.2023 09:47 |
 
Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
Labas pannas ir visās malās, bet viss atkarīgs no dzīvestila!
Kas tiek gatavots, kādas mentnītes tiek izmantotas, uz kādas plīts tiek gatavots, ar ko tiek mazgātas pannas un cik reti patīk mainīt tās.
Vidējam cilvēciņam ir pannas ar minerālo pārklājumu vai teflonu. Ja ņem tefal, tad gads vai pusgads sanāks, izmantojot silikona lāpstiņu un izmazgājot katru reizi tulit pēc izmantošanas. Vislabāk pakarsējot uz plīts un tad ar to pašu lāpstiņu pakasot.
Tad nāk dzelzs pannas, kas ir tuvu mūžīgas. Vecās padomju pannas bija labas. Tagad ir tramontina ar blue steel, man ir russel hobbs, kas ir plāna un kādu laiku izvilks, tad ir dažādas 30-70€ bieza tērauda pannas. Visas lietošanā līdzīgas - izveidojam tauku pārklājumu-plēvīti (patinu) un to var lietot kā teflona pannu, bet jau ar koka lāpstiņu vai silikona, ja tā patīk labāk. Nekaitēs ar dakšiņas, reizi pa reizei.Patinu visvieglāk veidot un saglabāt, ja tiek cepts speķis, sviests, plas un kartupeļi.
Bet mazgāt to ar fairy vai trauku mazgājamo nedrīkst, jo tad panna pazaudēs tauku plēvīti. Tās pannas ir jāmazgā tūdaļ ļoti karstā ūdenī vai arī pakarsējot uz plīts. Var paeksperimentēt ar eko trauku līdzekli.
Un tad ir čuguna, kas līdzīgas tērauda/dzelzs pannām.
Tērauda un čuguna pannas var kalpot visu atlikušo mūžu tik jāskatās uz rokturiem.
09.11.2023 11:23 |
 
Reitings 403
Reģ: 26.07.2023
Piekrītu par čuguna rīkiem. Jā, būs smagāk, bet kopšana nav nemaz tik čakarīga, vnk nedrīkst ļaut sarūsēt. Pāris reizes mēnesī uzkarsē, ieziež ar eļļu un ļauj atdzist, lieko noslauka. Un nevar atstāt ilgi mirkt ūdenī, tas arī viss.
Vispār arī lētā gala pannas ir tīri ok, atkarībā no tā, ko gatavo un cik pareizi ar tām rīkojas. Man ir divas Ikea pannas, kuras kalpo jau kādus 3 gadus un nav nekādu defektu..
EDIT: ja par konkrētiem zīmoliem, man ir šis tas no WOLL, esmu sajūsmā.
https://www.imperija.lv/katalogs/woll/c15-virtuves-trauki/c17-pannas/
09.11.2023 14:23 |
 
Reitings 1882
Reģ: 03.11.2023
dietiskais.cukurs @ 09.11.2023 14:23
Piekrītu par čuguna rīkiem. Jā, būs smagāk, bet kopšana nav nemaz tik čakarīga, vnk nedrīkst ļaut sarūsēt. Pāris reizes mēnesī uzkarsē, ieziež ar eļļu un ļauj atdzist, lieko noslauka. Un nevar atstāt ilgi mirkt ūdenī, tas arī viss.
Vispār arī lētā gala pannas ir tīri ok, atkarībā no tā, ko gatavo un cik pareizi ar tām rīkojas. Man ir divas Ikea pannas, kuras kalpo jau kādus 3 gadus un nav nekādu defektu..
EDIT: ja par konkrētiem zīmoliem, man ir šis tas no WOLL, esmu sajūsmā.
https://www.imperija.lv/katalogs/woll/c15-virtuves-trauki/c17-pannas/

Tieši skatījos woll un domāju vai ir tās naudas vērts, paldies, noteikti vienu nopirkšu.
Varbūt jāpamēģina arī to čugunu
09.11.2023 20:27 |
 
Reitings 151
Reģ: 18.07.2023
Ja čuguna pannu regulāri lieto, tad nav īsti nekādas vajadzības reizi mēnesī neko speciāli darīt. Ja panna ir palikusi nedaudz nesmuka (kā var būt, ja tajā gatavo tomātus vai ko citu skābu), nākamajā reizē vienkārši jācep kaut kas ļoti eļļains - bekons, jāizfritē kartupeļi. Un būs atkal viss kārtībā. Bet procedūru ar ieeļļošanu un likšanu krāsnī gan vajadzēs izdarīt pirms pirmās lietošanas.
09.11.2023 23:19 |
 
Reitings 3343
Reģ: 23.01.2022
Man ir IKEA nerūsējošā tērauda. Jāiemācās gan lietot, bet panna ir super. Daudzi gan atgriežot, jo neiemācās lietot.
https://www.ikea.lv/lv/rooms/virtuve/trauki-un-piederumi-gatavosanai/pannas-un-vokpannas/sensuell-panna-peleka-krasa-art-80324543
10.11.2023 09:28 |
 
Reitings 1882
Reģ: 03.11.2023
Pelnrukšķīte @ 10.11.2023 09:28
Man ir IKEA nerūsējošā tērauda. Jāiemācās gan lietot, bet panna ir super. Daudzi gan atgriežot, jo neiemācās lietot.
https://www.ikea.lv/lv/rooms/virtuve/trauki-un-piederumi-gatavosanai/pannas-un-vokpannas/sensuell-panna-peleka-krasa-art-80324543

Tu katru reizi pēc cepšanas sakarsē viņu ar eļļu? Čugunu man joprojām negribas, bet tēraudu varētu.
10.11.2023 11:35 |
 
Reitings 1073
Reģ: 23.10.2019
Ja nosliece ir uz tērauda, dzelzs vai čuguna pannām, tad kokosriekstu tauki-eļļa butu tieši laikā, jo tie pieķeras pie pannas biezā slānī un tik viegli nevar nomazgāt, turklāt, veselīgi.
Nav varbūt pat vajadzības visu gatavot ar kokosriekstu eļļu, bet kā smēre bekona vietā var būt pat labāka! 😀
13.11.2023 11:30 |
 
Reitings 3343
Reģ: 23.01.2022
Džinga @ 10.11.2023 11:35

Tu katru reizi pēc cepšanas sakarsē viņu ar eļļu? Čugunu man joprojām negribas, bet tēraudu varētu.

Nē, īsti neprasās. Viņai gatavojot tās daļas "aizaug". Cepot karbonādi vnk vajag nedaudz vairāk eļļu un jācep kamēr atlec. Es gan tur cepu tikai to, kam tāpat vajag eļļu - karbonādes, kotletes. Man ir arī citas pannas.
13.11.2023 11:44 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits