Labas pannas ir visās malās, bet viss atkarīgs no dzīvestila!
Kas tiek gatavots, kādas mentnītes tiek izmantotas, uz kādas plīts tiek gatavots, ar ko tiek mazgātas pannas un cik reti patīk mainīt tās.
Vidējam cilvēciņam ir pannas ar minerālo pārklājumu vai teflonu. Ja ņem tefal, tad gads vai pusgads sanāks, izmantojot silikona lāpstiņu un izmazgājot katru reizi tulit pēc izmantošanas. Vislabāk pakarsējot uz plīts un tad ar to pašu lāpstiņu pakasot.
Tad nāk dzelzs pannas, kas ir tuvu mūžīgas. Vecās padomju pannas bija labas. Tagad ir tramontina ar blue steel, man ir russel hobbs, kas ir plāna un kādu laiku izvilks, tad ir dažādas 30-70€ bieza tērauda pannas. Visas lietošanā līdzīgas - izveidojam tauku pārklājumu-plēvīti (patinu) un to var lietot kā teflona pannu, bet jau ar koka lāpstiņu vai silikona, ja tā patīk labāk. Nekaitēs ar dakšiņas, reizi pa reizei.Patinu visvieglāk veidot un saglabāt, ja tiek cepts speķis, sviests, plas un kartupeļi.
Bet mazgāt to ar fairy vai trauku mazgājamo nedrīkst, jo tad panna pazaudēs tauku plēvīti. Tās pannas ir jāmazgā tūdaļ ļoti karstā ūdenī vai arī pakarsējot uz plīts. Var paeksperimentēt ar eko trauku līdzekli.
Un tad ir čuguna, kas līdzīgas tērauda/dzelzs pannām.
Tērauda un čuguna pannas var kalpot visu atlikušo mūžu tik jāskatās uz rokturiem.