Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kā kļūt par vadītāju?

Reitings 65
Reģ: 02.11.2023
Varbūt varat padalīties pieredzē, kā esat kļuvušas par vadītājām darbā? Man ir laba izglītība, laba pieredze un amats, ļoti vēlos karjeru pacelt nākamajā līmenī un kļūt par vadītāju, jo man patiešām patīk un interesē tie darba pienākumi, kas nāk klāt līdzās ar šo atbildīgo amatu, tomēr īsti nesaprotu, kā to izdarīt.
Šī brīža uzņēmumā pacelties par vadītāju savā nodaļā nevaru, jo kadru mainība šeit ir ļoti reta, visi vadītāji “ir uz palikšanu”, un nekāda paplašināšanās, kur būtu nepieciešams vadītājs, netiek plānota. Savukārt papētot vakances citos uzņēmumos, visur tiek prasīta iepriekšēja pieredze komandas vadīšanā vai gadiem ilga pieredze vadītāja amatā, kas man, protams, nav.
Tāpēc vēlējos paklausīties pieredzes stāstus - kā jums tas ir izdevies?
03.11.2023 10:35 |

Reitings 175
Varētu sākt ar to, ka precizē, ko domā ar vadītāju.
03.11.2023 10:49 |

Reitings 618
Reģ: 30.09.2023
Mana pieredze ir vairāk kā veiksmīga zvaigžņu kombinācija 😀. Mani iecēla par vadītāja vietnieku mēnesi pēc uzsāku darba gaitas. Nebiju plānojusi neko tādu vai necentos nekur tikt. Veicu savu darbu un vadītāja piedāvāja man amata paaugstinājumu, nu un protams piekritu. Bet manā gadījumā arī bija tas, ka viena dāma aizgāja prom un pavīdēja brīva vieta.
Situācija protams ir cita, bet līdzīga. Laikam jau viss atkarīgs no vadības. Bet ne vienmēr amats vai izglītība būs noteicējs, jāparāda sevi no pareizās puses.
Vai jāmēģina ar citām darba vietām pat ja nav vajadzīgās pieredzes. Iespējams paņems pat bez pieredzes, ja redzēs potenciālu. Kas neriskē, tas nekļūst par vadītāju😀
Lai izdodas. 😁
03.11.2023 10:51 |

Reitings 2599
Reģ: 20.09.2022
ja tev ir galva uz pleciem, tad taisi savu firmu un esi vadītāja.
03.11.2023 10:57 |

Reitings 65
usgburhgbnrth @ 03.11.2023 10:49
Varētu sākt ar to, ka precizē, ko domā ar vadītāju.

Tāds, kura pakļautībā ir citi darbinieki.
03.11.2023 11:14 |

Patīk
Reitings 11244
Reģ: 18.09.2021
elkonis @ 03.11.2023 10:51
Mana pieredze ir vairāk kā veiksmīga zvaigžņu kombinācija ?. Mani iecēla par vadītāja vietnieku mēnesi pēc uzsāku darba gaitas. Nebiju plānojusi neko tādu vai necentos nekur tikt. Veicu savu darbu un vadītāja piedāvāja man amata paaugstinājumu, nu un protams piekritu. Bet manā gadījumā arī bija tas, ka viena dāma aizgāja prom un pavīdēja brīva vieta.
Situācija protams ir cita, bet līdzīga. Laikam jau viss atkarīgs no vadības. Bet ne vienmēr amats vai izglītība būs noteicējs, jāparāda sevi no pareizās puses.
Vai jāmēģina ar citām darba vietām pat ja nav vajadzīgās pieredzes. Iespējams paņems pat bez pieredzes, ja redzēs potenciālu. Kas neriskē, tas nekļūst par vadītāju?
Lai izdodas. ?

Piekrītu! Varianti:
1) Taisi savu biznesu un tam augot vadības iespējas ir neierobežotas;
2) Piesakies uz vadošiem amatiem (saprāta robežās), pat ja Tev nav vadības pieredzes. Varbūt pieraksti motivācijas vēstulē* īsi un koncentrēti, kāpēc viņiem Tevi jāņem, un to arī izstāsti intervijā. Ja Tu esi jauna un izsalkusi, tas vien HR acīs varētu izskatīties kā potenciāls vadītājai :)
*To droši vien neviens nelasīs, bet tik un tā :D
03.11.2023 11:20 |

Reitings 175
cimperliigaa @ 03.11.2023 11:14

Tāds, kura pakļautībā ir citi darbinieki.

Ja tas ir viss, tad sanāk, ka mērķē uz parastiem menedžeru darbiem. Tad vienkārši sūti CV. Teksti par iepriekšēju pieredzi parasti ir vēlamais nevis obligātais. Lai gan ja strādā sfērā ar darbinieku pārprodukciju, tad tāpat būs grūti izkonkurēt lielo skaitu citu pretendentu, daudziem no kuriem būs tā prasītā pieredze.
03.11.2023 11:33 |

Reitings 462
Reģ: 03.08.2022
Man vairāk nospēlēja veiksme. Strādāju ilgstoši kā speciālists un vadītājs aizgāja prom. Attiecīgi mani atlasīja kā piemērotāko. Tālāk jau ir ieraksts cv un citus vadītāja darbus nav problēmas atrast.
03.11.2023 11:34 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits