Vīrietis bez augstākās izglītības

Reitings 19
Reģ: 19.10.2023
Cik jums ir svarīgi vai vīrietis ir studējis?
29.10.2023 20:22 |

Reitings 1210
Reģ: 03.04.2022
Esmu mācījusies augstāko gan Latvijā, gan ārpus. Latvijā iegūt augstāko (izņemot specifiskās nozares kā medicīna, arhitektūra utml) ir elementāri, it sevišķi pēdējos desmit gados, kad principā visu var atrast internetā un var iemācīties internetā - jābūt ļoti īpašiem apstākļiem, lai cilvēks nespētu iegüt diplomu. Par vērtējumiem vispār nerunāsim - Latvijá ar četriniekiem nolikts bakalaurs ir ar to pašu vērtību, kā, ja noliki uz desmit. Rietumos diplomam ir svars, jo visur iet līdzi GPA vērtējums, ko nereti, īpaši svaigiem gurķiem prasīs un tas var būt noteicošais faktors pieņemot darbā.
Gari sanāca, bet - man vīrieša izglītībai ir nozīme. Jo te nav runa tikai par atzīmēm vai nozari. Tā ir pazīme, ka cilvēkam ir ambīcijas, spējas, kaut kāds intelekts un rakstura stingrība novest lietas līdz galam. Jā, zinu cilvēkus, kam nav augstākās un viņiem ir gan intelekts, gan panākumi, bet tas tomēr ir retums. Pašai ir izglìtība, kas iegūta svešvalodā, pilnā laikā, ar pirmās pakāpes diplomu un augstu GPA, kamēr vienlaicīgi strādāju pilna laika darbu. Domāju, ka tas par mani kaut ko pasaka kā par cilvēku arī. Izklausās lielīgi, bet tā bija elle un es tiešām lepojos.
30.10.2023 20:36 |

Reitings 401
Reģ: 09.08.2022
Ļoti ērta pozīcija ir devalvēt pasniedzēju profesionalitāti, jo palīdz novelt vainu, kāpēc pašam nav motivācija mācīties un pabeigt iesākto. Jā, tie citi ir vienmēr vainīgi un nav gana labi😀
30.10.2023 21:10 |

Reitings 591
Reģ: 09.06.2023
Elizabeteputnos @ 30.10.2023 20:36
Esmu mācījusies augstāko gan Latvijā, gan ārpus. Latvijā iegūt augstāko (izņemot specifiskās nozares kā medicīna, arhitektūra utml) ir elementāri, it sevišķi pēdējos desmit gados, kad principā visu var atrast internetā un var iemācīties internetā - jābūt ļoti īpašiem apstākļiem, lai cilvēks nespētu iegüt diplomu. Par vērtējumiem vispār nerunāsim - Latvijá ar četriniekiem nolikts bakalaurs ir ar to pašu vērtību, kā, ja noliki uz desmit. Rietumos diplomam ir svars, jo visur iet līdzi GPA vērtējums, ko nereti, īpaši svaigiem gurķiem prasīs un tas var būt noteicošais faktors pieņemot darbā.
Gari sanāca, bet - man vīrieša izglītībai ir nozīme. Jo te nav runa tikai par atzīmēm vai nozari. Tā ir pazīme, ka cilvēkam ir ambīcijas, spējas, kaut kāds intelekts un rakstura stingrība novest lietas līdz galam. Jā, zinu cilvēkus, kam nav augstākās un viņiem ir gan intelekts, gan panākumi, bet tas tomēr ir retums. Pašai ir izglìtība, kas iegūta svešvalodā, pilnā laikā, ar pirmās pakāpes diplomu un augstu GPA, kamēr vienlaicīgi strādāju pilna laika darbu. Domāju, ka tas par mani kaut ko pasaka kā par cilvēku arī. Izklausās lielīgi, bet tā bija elle un es tiešām lepojos.

Varu piekrist šim ļoti. Bet šo sapratīs tikai tie, kuri ir ieguvuši to izglītību ārzemēs vai jēdzīgā nozarē un paši par sevi ir ar attiecīgo nostāju un pilnu atbildības sajūtu.
31.10.2023 00:08 |

Reitings 3512
Reģ: 05.09.2023
Elizabeteeee @ 31.10.2023 00:08

Varu piekrist šim ļoti. Bet šo sapratīs tikai tie, kuri ir ieguvuši to izglītību ārzemēs vai jēdzīgā nozarē un paši par sevi ir ar attiecīgo nostāju un pilnu atbildības sajūtu.

Izlasiju gan tavu, gan Elizabeteputnos komentāru. Un kaut gan es nepiekrītu, ka augstākā automātiski norāda, ka cilvēks ir labāks kā citi, es varu saprast viņas viedokli. Taču no tevis tāda augstprātība, ka to nevar neievērot. Pilna atbildības sajūta. Nu tad sanāk, ka tāda laikam tikai tiem, kuri tikuši vismaz pie bakalaura. Un tad vel tas gan te, gan agrāk izskanējušais par jēdzīgu nozari. Man pilnīgi gribas jautāt, kāda tad izglītība ir pašai, kādā nozarē, vai tajā arī strādā un attiecīgi arī partneris ir ar augstāko?
31.10.2023 00:20 |

Reitings 591
Reģ: 09.06.2023
SarmaD @ 31.10.2023 00:20

Izlasiju gan tavu, gan Elizabeteputnos komentāru. Un kaut gan es nepiekrītu, ka augstākā automātiski norāda, ka cilvēks ir labāks kā citi, es varu saprast viņas viedokli. Taču no tevis tāda augstprātība, ka to nevar neievērot. Pilna atbildības sajūta. Nu tad sanāk, ka tāda laikam tikai tiem, kuri tikuši vismaz pie bakalaura. Un tad vel tas gan te, gan agrāk izskanējušais par jēdzīgu nozari. Man pilnīgi gribas jautāt, kāda tad izglītība ir pašai, kādā nozarē, vai tajā arī strādā un attiecīgi arī partneris ir ar augstāko?

Es lasot tavus komentārus, uzreiz to asociēju ar prastumu, tādu daudzdzīvokļu nama iedzīvotājas domāšanu, pusgariem matiem, garajiem zābakiem un mazdas mašīnu?! Vai es rakstu, katram kurš iekomentē, ka man sitas cauri tāda un tāda sajūta. Nešķiet, ka kā minimums esi nepieklājīga un absurda?
Es komentēju no savas pieredzes, par to, kāds man ir skatu punkts. Jau iepriekšējā lapā biju teikusi, ka ja kādai apmierina arī citādāki vīrieši bez stabila darba vai izglītības, tad tā ir viņu izvēle.
31.10.2023 00:50 |

Reitings 3512
Elizabeteeee @ 31.10.2023 00:50

Es lasot tavus komentārus, uzreiz to asociēju ar prastumu, tādu daudzdzīvokļu nama iedzīvotājas domāšanu, pusgariem matiem, garajiem zābakiem un mazdas mašīnu?! Vai es rakstu, katram kurš iekomentē, ka man sitas cauri tāda un tāda sajūta. Nešķiet, ka kā minimums esi nepieklājīga un absurda?
Es komentēju no savas pieredzes, par to, kāds man ir skatu punkts. Jau iepriekšējā lapā biju teikusi, ka ja kādai apmierina arī citādāki vīrieši bez stabila darba vai izglītības, tad tā ir viņu izvēle.

Nepieklājīgi, manuprāt, ir kaut ko teikt par "jēdzīgu nozari, izglītību". Tie bija pilnīgi parasti jautājumi, bez uzbrauciena no manas puses. Bet tas kā tu reaģē uz tiem... katrs secinājumus lai izdara pats.
Bet es ik pa laikam aizmirstu, ka forumā mēs katrs varam būt kas gribam.
31.10.2023 06:06 |

10 gadi
Reitings 4309
Reģ: 03.08.2009
Ir taču amatnieki, kuriem nav nepieciešama augstākā izglītība. Piemēram, mans brālis ir mēbeļu galdnieks pēc izglītības, bet gadu gaitā viņš ir savas prasmes ļoti pilnveidojis un gatavo dārgas dizaina mēbeles ento tūkstošu apjomā. Viņam augstākā izglītība nav vajadzīga, bet tas jau nenozīmē, ka viņš neizglitojas un negūst pieredzi. Vienkārši ir cilvēki, kas nodarbojas ar praktiskām lietām.
31.10.2023 07:17 |

Reitings 3512
Anne Shirley @ 31.10.2023 07:17
Ir taču amatnieki, kuriem nav nepieciešama augstākā izglītība. Piemēram, mans brālis ir mēbeļu galdnieks pēc izglītības, bet gadu gaitā viņš ir savas prasmes ļoti pilnveidojis un gatavo dārgas dizaina mēbeles ento tūkstošu apjomā. Viņam augstākā izglītība nav vajadzīga, bet tas jau nenozīmē, ka viņš neizglitojas un negūst pieredzi. Vienkārši ir cilvēki, kas nodarbojas ar praktiskām lietām.

Pilnībā piekrītu. Un šo sapratīs tikai tie, kuri nemet cilvēkus kaut kādās kastās balstoties uz dokumentiem, kuri spēj pieņemt iespējas te un tagad.
31.10.2023 07:45 |

Reitings 21655
Reģ: 27.11.2018
Elizabeteeee @ 31.10.2023 00:50

Bet tu asociējies ar aitu, kura no sevis sadomājusies nez ko, diemžēl izglītība, kas redzams tavā gadījumā, neiemāca nebūt šaurpierei😂 Kivičlenkas sindroms, kad sev pati piedēvē n-tās izlglītības un sasniegumus un ričlaifstail, visas apkārt lauķes, neveiksminieces, bet tajā pat laikā pati aita. Same story😂
31.10.2023 07:49 |

Reitings 3512
Otiiilija @ 31.10.2023 07:49
Bet tu asociējies ar aitu, kura no sevis sadomājusies nez ko, diemžēl izglītība, kas redzams tavā gadījumā, neiemāca nebūt šaurpierei? Kivičlenkas sindroms, kad sev pati piedēvē n-tās izlglītības un sasniegumus un ričlaifstail, visas apkārt lauķes, neveiksminieces, bet tajā pat laikā pati aita. Same story?

💯
31.10.2023 08:09 |

Reitings 21655
Reģ: 27.11.2018
Runājot par tēmu. Augstākā izglītība ir pluss, tā veicina profesionālu izaugsmi, problēmu risināšanas prasmes, paver ceļu uz kvalificētu darbu un labākiem ienākumiem, īpaši dažās profesijās, izglītība veicina personisku un sociālu attīstību, sniedz iespēju iepazīt dažādas kultūras un cilvēkus.
Tomēr tā nav vienmēr nepieciešama un nenozīmīga visos dzīves aspektos. Cilvēki var izvēlēties citus ceļus, lai iegūtu prasmes un pieredzi, un dažiem talantiem un interesēm augstākā izglītība nav svarīga. Turklāt izglītības iegūšana ne negarantē panākumus vai gudrību, izvēle par augstāko ir atkarīga no cilvēka, mērķiem un dzīves apstākļiem.
31.10.2023 08:56 |

Reitings 2077
Reģ: 11.04.2023
Lielākajai daļai forumiešu augstākā izglītība vīrietim must have.
Stāstat, cik veiksmīgi izdodas satikt šādus vīriešus ārpus augstskolas, droši jau ir ģimenes un bērni sadzemdēti?
Statistika gan ir dikti bēdīga, jo vīrieši ar augstāko izglītību ir mazākumā.
31.10.2023 09:11 |

Reitings 1609
Reģ: 01.11.2022
akul12 @ 31.10.2023 09:11
Stāstat, cik veiksmīgi izdodas satikt šādus vīriešus ārpus augstskolas, droši jau ir ģimenes un bērni sadzemdēti?

Anonīmā forumā visas ir visskaistākās, visgudrākās, ar ideālu ģimeni un gandrīz miljonāres. 😁 Ir tāds labs teiciens: laime mīl klusumu.
Forumā gan nereti notiek sacensības, kurai kaut kas vairāk pieder, kurai labāks vīrs u.c. Smieklīgi!
31.10.2023 11:56 |

Reitings 37
Reģ: 27.03.2020
akul12 @ 31.10.2023 09:11

Lielākajai daļai? Labi ja divas tā teica.
Nevajag dirst
31.10.2023 11:59 |

Reitings 3512
Globuss @ 31.10.2023 11:56

Anonīmā forumā visas ir visskaistākās, visgudrākās, ar ideālu ģimeni un gandrīz miljonāres. ? Ir tāds labs teiciens: laime mīl klusumu.
Forumā gan nereti notiek sacensības, kurai kaut kas vairāk pieder, kurai labāks vīrs u.c. Smieklīgi!

Protams! Ne tikai te. Lasiju diskusiju kur sieviete grib šķirties pēc teju 20 gadu neveiksmīgas kopdzīves, un kāds pārsteigums, komentāros visas iznesušās tik gudras, tik labas, tik pareizi dzīvojušas. Tapēc arī tveru forumos šādus tematus ar vieglu smīnu. 😀
31.10.2023 12:02 |

Reitings 2077
Heilas @ 31.10.2023 11:59

Lielākajai daļai? Labi ja divas tā teica.
Nevajag dirst

2 kategoriski un 5 vēl piebalsoja, ka labprātāk ar augstāko, bet ja labi pelna, tad iet uz kompromisiem.
Labi tas būtu vienalga, tikai gribēju uzzināt vai šādas mākslīgas latiņas nav traucējušas izveidot ģimeni, bērnus?
31.10.2023 12:57 |

Reitings 2077
Globuss @ 31.10.2023 11:56

Anonīmā forumā visas ir visskaistākās, visgudrākās, ar ideālu ģimeni un gandrīz miljonāres. ? Ir tāds labs teiciens: laime mīl klusumu.

Protams viss labais mīl klusumu, jo skaudīgu cilvēku ir pilna pasaule un kādreiz tie paši tuvākie.
31.10.2023 12:59 |

Reitings 3512
akul12 @ 31.10.2023 12:57

2 kategoriski un 5 vēl piebalsoja, ka labprātāk ar augstāko, bet ja labi pelna, tad iet uz kompromisiem.
Labi tas būtu vienalga, tikai gribēju uzzināt vai šādas mākslīgas latiņas nav traucējušas izveidot ģimeni, bērnus?

Viens ir gribēt un otrs ir dabūt. Ja ir kādas prasības no otra, tad tas bieži vien nozīmē pašam atbilst šīm prasībām.
31.10.2023 13:10 |

Reitings 332
Reģ: 10.04.2018
Lielākai daļai sieviešu ir vienalga par izglītību, izņemot tikai dažām kas ir pilnīgi pārņemtas ar to. Galvenais ir sociālais statuss un protams nauda (bet tam pat nav nozīme ja ir fiziskā pievilcība).
Var izskatīties kā Leonardo Di Caprio, strādāt apsardzē, bet tāpat nebūsi nekas, jo sociālais statuss nav.
31.10.2023 13:48 |

Reitings 3512
lietotājs @ 31.10.2023 13:48
Lielākai daļai sieviešu ir vienalga par izglītību, izņemot tikai dažām kas ir pilnīgi pārņemtas ar to. Galvenais ir sociālais statuss un protams nauda (bet tam pat nav nozīme ja ir fiziskā pievilcība).
Var izskatīties kā Leonardo Di Caprio, strādāt apsardzē, bet tāpat nebūsi nekas, jo sociālais statuss nav.

Šis ir diezgan patālu no Kaprio 😀
Un statistikai - man Kaprio arī nesimpatizē.
31.10.2023 13:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits