CallMeAnnika @ 29.10.2023 23:24Pirms iepazīsties, tu jautā, vai vīrietis strādā jomā, kurā ir studējis, un ja nē, tad noraksti?
Maigi izsakoties, dīvains kritērijs un pieeja. Tad tev labāk ir vīrietis ar pamatizglītību nekā tāds, kurš ir pabeidzis maģistrus, piemēram, uzņēmējdarbībā, bet strādā IT jomā?
Tas bija domāts par dīvainam studijām un darbiem. Pareizāk sakot nenopietniem.
Vai augstākā izglītība cilvēku uzreiz padara gudrāku? Nē, tomēr bišķīt iemāca domāt, runāt, filtrēt informāciju
Lai nu ko varētu teikt par augstāko izglītību, bet domāt, tā ir pēdējā lieta, ko skolā iemāca.
Nu jau, nu jau.
Pelnrukšķīte @ 30.10.2023 09:13
Nav tādi nenopietni darbi un studijas. Ja ir kāds darbs, tātad KĀDAM tas ir nepieciešams.
Šī jau ir tāda snobiska izteikšanās, bet ok, tu šeit ar to īpaši izcelies. Būtu vnk pateikusi - man ir svarīgi, lai vīrietim ir augstākā un viņš arī strādā iegūtajā profesijā.
GhostGG @ 30.10.2023 10:38
Vai tad tā nav? Man pat vispār sāk likties, ka tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc izglītības sistēma ir tāda kāda viņa ir. Ja tā būtu balstīta uz citiem pamatprincipiem, kritisko domāšanu, loğisku sprieztspēju utt, tad kā minimums 50% cilvēki pat skolu nepabeigtu ? paskaties cik tupi cilvēki ir apkārt, there is no way tādi skolu varētu pabeigt, ja tā būtu balstīta uz šiem pamatprincipiem, ko nosaucu.
GhostGG @ 30.10.2023 09:46
Lai nu ko varētu teikt par augstāko izglītību, bet domāt, tā ir pēdējā lieta, ko skolā iemāca. Pareizāk sakot, tā ir lieta, ko tieši apzināti nemāca. Skolas sagatavo strādniekus, lai maksātu nodokļus un tas arī viss. Izņēmums ir tikai specifiskas profesijas, kā, piemēram, ķirurgs, kur bez mācīšanās un skolas neiztikt, bet pārējais, kā uzņēmējdarbība un tāda veida, kas ir plašs novirziens, tur skola galīgi nav vajadzīga. Pats arī esmu pabeidzis uzņēmējdarbību un varu droši 100% apgalvot, ka nekas pilnīgi nav noderējis, ko esmu mācījies, varēju mierīgi darīt to pašu, ko daru tagad bez visas skolas. Uzskatu, ka tā bija pilnīga laika izniekošana. Bet hey, man ir "papīrs", ko varu piekārt pie sienas ?
Elizabeteeee @ 30.10.2023 11:54
Ja runa iet par mana vīrieša profesiju un darbu, tad ir nenopietni darbi. Jā, es uzskatu, ka saiet kopā ar vīrieti, kurš zīmē gleznas uz pasūtījumu (un saņem šad tad naudu) nav pieņemami manā pasaulē. Manā skatījumā vīrietim tad vismaz ir jāparūpējas par to, lai viņa izvēlētā nozare ir stabila, ienes jēdzīgus ienākumus, un viņš spēj realizēties.
Par to, ka pasaulē visas profesijas vairāk vai mazāk ir noderīgas, šeit par to mēs nerunājam. Manis pēc jūsu vīrietis var strādāt un darīt, ko vēlas, ja vien tas jūs apmierina. Mani neapmierina nestabilitāte.
Ja kāda šeit esošā dāma vēl joprojām domā, ka izglītība neko nedod, un galvenais, ka vīrietis nabadziņš iet vispār kaut ko darīt, un labi, ka vispār ir darbs, nav svarīgi cik maksā, ambīcijas var nebūt nekādas. Hallo. Mēs šobrīd runājam par pieaugušiem vīriešiem, tā kā nabadziņš (tik nenopietni) attieksies pret savu izglītību, karjeru, finansēm, tā arī attieksies pret visu pārējo. Dažam sievietēm nav ne mazākas cieņas pret sevi un savu dzīvi.
Elizabeteeee @ 30.10.2023 11:54
Ja runa iet par mana vīrieša profesiju un darbu, tad ir nenopietni darbi. Jā, es uzskatu, ka saiet kopā ar vīrieti, kurš zīmē gleznas uz pasūtījumu (un saņem šad tad naudu) nav pieņemami manā pasaulē. Manā skatījumā vīrietim tad vismaz ir jāparūpējas par to, lai viņa izvēlētā nozare ir stabila, ienes jēdzīgus ienākumus, un viņš spēj realizēties.
Par to, ka pasaulē visas profesijas vairāk vai mazāk ir noderīgas, šeit par to mēs nerunājam. Manis pēc jūsu vīrietis var strādāt un darīt, ko vēlas, ja vien tas jūs apmierina. Mani neapmierina nestabilitāte.
Ja kāda šeit esošā dāma vēl joprojām domā, ka izglītība neko nedod, un galvenais, ka vīrietis nabadziņš iet vispār kaut ko darīt, un labi, ka vispār ir darbs, nav svarīgi cik maksā, ambīcijas var nebūt nekādas. Hallo. Mēs šobrīd runājam par pieaugušiem vīriešiem, tā kā nabadziņš (tik nenopietni) attieksies pret savu izglītību, karjeru, finansēm, tā arī attieksies pret visu pārējo. Dažam sievietēm nav ne mazākas cieņas pret sevi un savu dzīvi.
dietiskais.cukurs @ 30.10.2023 12:35
Ja ar “izglītību” tu domā jebkādus profesionālos kursus/apmācību utt. , tad jā, piekrītu. Bez reālas praktiskās pieredzes neiztikt nevienā karjerā, pat paklāju tīrīšanā. Lai gan, pēc taviem komentāriem spriežot, tu universitātes diplomu pielīdzini augstākajai inteliģences pakāpei ?
GhostGG @ 30.10.2023 09:46
Lai nu ko varētu teikt par augstāko izglītību, bet domāt, tā ir pēdējā lieta, ko skolā iemāca. Pareizāk sakot, tā ir lieta, ko tieši apzināti nemāca. Skolas sagatavo strādniekus, lai maksātu nodokļus un tas arī viss. Izņēmums ir tikai specifiskas profesijas, kā, piemēram, ķirurgs, kur bez mācīšanās un skolas neiztikt, bet pārējais, kā uzņēmējdarbība un tāda veida, kas ir plašs novirziens, tur skola galīgi nav vajadzīga. Pats arī esmu pabeidzis uzņēmējdarbību un varu droši 100% apgalvot, ka nekas pilnīgi nav noderējis, ko esmu mācījies, varēju mierīgi darīt to pašu, ko daru tagad bez visas skolas. Uzskatu, ka tā bija pilnīga laika izniekošana. Bet hey, man ir "papīrs", ko varu piekārt pie sienas ?
Trakākais ,ka teoriju paši pasniedzeji arĩ realajā dzive nemaz nepraktizē,kā to sludina nodarbibās.
Ja pabeidz maģistrus, piemēram, komunikācijas zinātnē, bet strādā par pārdošanas vadītāju ar 2-3k algu, tev tas šķiet slikti?Elizabeteeee @ 29.10.2023 23:44
Tas bija domāts par dīvainam studijām un darbiem. Pareizāk sakot nenopietniem. Ļoti bieži esmu saskārusies ar šo vīriešu fenomenu, ir pat maģistrs un strādā kaut kādā ofisā pārdošanas sektorā.
Tik daudz kā izvēlēties perspektīvu studiju virzienu un tajā kāpt pa karjeras kāpnēm jau nu vajadzētu. Manuprāt, vīrietim šāda iezīme lieliski raksturo personību un ambīciju esamību vai trūkumu.
Ja vīrietis ir kaut ko studējis neveiksmīgāku, bet vēlāk nolēmis dibināt veiksmīgu uzņēmumu, tad protams tas ir cits stāsts.
CallMeAnnika @ 30.10.2023 15:10Ja pabeidz maģistrus, piemēram, komunikācijas zinātnē, bet strādā par pārdošanas vadītāju ar 2-3k algu, tev tas šķiet slikti?
Un kas pēc tavām domām ir "studēt ko neveiksmīgu"? Vienam diplomātija šķiet neveiksmīga izvēle, citam jurisprudence.
Tev ir taisnība. Pats savlaik pēc vidusskolas gadu nomācijos RTU autotransporta inženierijā. Sapratu to ka neviens no tiem pasniedzējiem iekšdedzes dzinējam nav pat pirkstu piedūruši. Gada laikā vispar par auto lietām kāds pasniedzējs ieminējās tikai divas reizes, sapratu ka lieka laika un naudas tērēšana un pametu studijas. Vispar tur nemāca tos kas ņems instrumentus un būves savus auto, kā piem zviedrs Christian von Koenigsegg, RTU māca teorētiķus, tos kas māk turēt tikai pildspalvu rokas un gudri "dirst" kā būtu ja būtu.GhostGG @ 30.10.2023 13:57
Jā, šis ir vismieklīgākais. Tas ir tā pat kā iet mācīties peldēt pie peldēšanas instruktora, kurš pats nemāk peldēt :D