SarmaD @ 26.10.2023 00:57Uz Tu. Tā jūsošanās tāda māžošanās. Nu vienīgi, ja satiktu kādu tiešām ievērības cienīgu personāžu - Pauls, Rajecka piemēram. Visādāk savādāk uz Tu, nekādu barjeru.
Care Cat @ 26.10.2023 03:01
Tā nav māžošanās, tā ir cieņas izrādīšana pret cilvēku. Biju kopā ar mammu veikalā, un pārdevēja vēsi runā ar mammu uz 'Tu', 'cik Tev iesvērt'? Tā itkā būtu draudzenes, kautgan pirmo reizi redzēja. Un man tas 'Tu' izklausijās necienīgi un prasti. Tomēr ir jāzin, kur un kam teikt Jūs vai Tu!
Care Cat @ 26.10.2023 03:01
Tā nav māžošanās, tā ir cieņas izrādīšana pret cilvēku. Biju kopā ar mammu veikalā, un pārdevēja vēsi runā ar mammu uz 'Tu', 'cik Tev iesvērt'? Tā itkā būtu draudzenes, kautgan pirmo reizi redzēja. Un man tas 'Tu' izklausijās necienīgi un prasti. Tomēr ir jāzin, kur un kam teikt Jūs vai Tu!
Minelūše @ 26.10.2023 09:25Man prātā neienāktu svešam cilvēkam teikt "tu", vienalga, vai tas būtu mans vienaudzis vai nē. Ja abi cilvēki nav vienojušies par familiāro uzrunu, tas šķiet tik nepieklājīgi. Arī skaistumkopšanas meistariem saku "jūs". Ir bijuši gadījumi, kad manikīra meistari uzrunā uz "tu". Nelaboju un neiebildu, bet man nebija patīkami.
Mana brāļadēla draudzene, skuķis, kurai padsmit gadi, manai mammai, kurai 60+, saka "tu". Manās acīs tā ir neaudzinātība, nav iemācīts, kā jārunā ar vecākiem cilvēkiem. Nesmuki.
IceCream @ 25.10.2023 23:43Es vispār jebkuru svešu cilvēku, tai skaitā arī pusaudžus, kas jau vismaz manā augumā, uzrunāju uz Jūs, vai tas biznesa partneris vai bomzis, kas pakritis pie durvīm, un garām netieku. Ja attiecības pāriet uz pazīšanos, tad, protams, arī pāreju uz Tu. Darba un profesionālajā vidē gan palieku pie Jūs.
Bet neķer traumu, pie mums uz darba interviju atnāca tāds meitēns, gadi 20, viņai nebija kompleksu big boss (sievieti ap 55) uzrunāt uz tu.
Bet neķer traumu, pie mums uz darba interviju atnāca tāds meitēns, gadi 20, viņai nebija kompleksu big boss (sievieti ap 55) uzrunāt uz tu.
*Bella* @ 26.10.2023 15:01Man arī pilnīgi jebkurš svešs cilvēks ir uzrunājams uz - Jūs.
Tā tomēr šķiet tāda cieņas apliecināšana. Strādāju klientu apkalpošanas nozarē - medicīnas iestādē un ir klienti, kas uzrunā uz - tu. Nuu, nezinu, man tas automātiski liekas nepieklājīgs cilvēks. ?Es pat sava vīra mammu uzrunāju uz -Jūs, lai gan viņa ir piedāvājusi pāriet uz -tu jau ļooti sen. Nu nevaru un viss.?
Lula @ 26.10.2023 15:21
Okei, sorii, bet uzrunāt vīra mammu uz jūs man liekas max jocīgi ?