Upene36 @ 22.10.2023 21:12
Tu ļoti pārspīlē! Ļoti. Padomā labi, ko nozīmē jēdziens kvalitāte. Man no Aļika vēl ir pufaicene, gadus 6 kalpo. Tu gribi teikt, ka tā nav kvalitāte? Kas tad ir kvalitāte, ja ne preces ilgstpējība. Jāprot izvēlēties, tikpat daudz, cik arī dārgākos tīklos, kuri tikai aizmālē tādām kā tu acis, liekot noticēt, ka ir ražots sazin kā un no kā, tikai patiesība ir tālu no tā, ko tu iedomājies. Starpcitu, Aļikā ir arī drēbes un apavi pa 100+ eur. Ļoti lēti? Cita lieta mazie ražotāji, kuri arī šuj drēbes un apavus savās zemēs, bet tādi masu tīkli kā Zara un Mango, HM, u.c., tu gribi teikt, ka nešuj Ķīnā, Taivānā, Vjetnamā? Šuj, un kā vēl. Paskaties taču cedelēs pie apģērba. :)
cory @ 22.10.2023 22:01
Man tev nekas nav jāpierāda, tie ir mani ētiskie principi un es ar tiem arī dzīvoju un tas, ka tu man mēģināsi iestāstīt, ka man ir aizmālētas acis, tavu teikto nepadarīs par patiesību. Ja tu gribi atbalstīt šādus biznesus, tā ir tava izvēle. Es to nedarīšu.
Turklāt ilgtspējība un kvalitāte manā skatījumā nav viens un tas pats, lai gan ir nedaudz saistītas viena ar otru. Kvalitāte ir preču un pakalpojumu vērtējums un ilgtspējība ir spēja noturēt šo kvalitāti neatstājot ilgtermiņā negatīvu ietekmi uz dabu, ekonomiku un cilvēci.
Tu man piesauc te Āzijas valstis, kur arī Zara un H&M ražo drēbes, bet tici vai nē, arī šajās Āzijas valstīs ir fabrikas, kurās darbinieki netiek uztverts kā lētais darbaspēks. Vjetnama vai Ķīna uz birkas uzreiz nenozīmē lēto darba spēku ? Vajag nedaudz paplašināt savu redzesloku nevis tikai lepoties ar to, ka esi izpētījusi cenu diapazonu Aļikā un preces ražotājvalstis uz birkas.
pufijs @ 23.10.2023 07:58
Celt sevi moralitātes zenītā par to, ka esi pret fast fashion, bet piesaukt tādus zīmolus kā Zara un Mango ir ne tikai naivi, bet arī neticami tupi. Palasi, kas notika Rana Plazā; par Zaras mātes kompānijas tiesu darbiem Latīņamerikā par bērnu nelegālu paverdzināšanu. Nekas tur nav labāk kā Shein, nevajag sev pūst miglu acīs.
Es neizmantoju Shein un pamatā iepērkos tevis minētajos “labajos” veikalos. Bet es ļoti labi saprotu, ka arī šīs kompānijas ir tālu no ētiskuma un nevajag pārmest citiem to, ko reāli atbalsti arī pati.
cory @ 23.10.2023 10:42
Neminēju, ka tie ir mani “labie veikali”, manā komentāra tā bija atsauce uz iepriekšējo komentāru, kur šie veikali ir pieminēti, bet jā, atšķirībā no Shein, šīs kompānijas vismaz cenšās kaut kādā veidā uzlabot savu tēlu- ir drēbju pārstrādes punkti, pārstradāti iepakojumi, ir kolekcijas, kurās tiek izmantoti gan pārstrādāti, ilgtspējīgi un premium kvalitātes materiāli utt. Bet kā jau es minēju, man nav jāataisno savas izvēles forumā un jums nav jāmēģina mani nolikt, tikai tāpēc, ka mans viedoklis nesakrīt ar vairākumu- gribat atbalstīt Shein, tad dariet to. Es kā patērētājs šo kompāniju ar savu naudu neatbalstu un neatbalstīšu.
man piemēram nav tik daudz naudas lai iepirktos zara, hm, lindex utt. Bet esmu sieviete un gribu kko nopirkt tapēc izvēlos Shane.cory @ 22.10.2023 20:58Nekad neko neesmu sūtījusi no Shein un plānoju to arī tā atstāt. Šī ir viena no fast-fashion kompānijām, kas ražo savus apģērbus no sintētiskiem un nekvalitatīviem materiāliem. Principā ar neko neatšķirās no lētajām Aliexpress lupatām, tikai Shein cenas ir vēl zemākas nekā Aļikā un tas viss pateicoties lētajiem, nekvalitatīvajiem materiāliem un zemajām darbinieku algām, kas reāli tiek eksplotēti lētajās Āzijas valstīs. Turklāt, ja Zara vai H&M taisa līdzīgus dizainus dizaineru kolekcijām, tad Shein vienkārši brutāli ņem un pārkopē dizainus. Un ne tikai no lielajām dizaineru kompānijām, bet arī individuāliem māksliniekiem un mazajiem uzņēmējiem. Shein mēģina pircējam likt noticēt, ka apģērba ražošana nav dārga un visas pārējās kompānijas pārceno savus apģērbus, bet reāli aiz šīs cenas slēpjas darbinieku eksplotācija, zagti dizaini un fast fashion radītais piesārņojums. Man laikam jau kādu laiku ir pienācis dzīvē tas brīdis, kad kvalitāte ir svarīgāka kā kvantitāte un apģērba cena, tāpēc visu ētisko apsvērumu dēļ es Shein ignorēju, jo labi zinu, ka man nevajag 3 bītlenes dažādās krāsās, tikai tāpēc, ka katra maksā 4 eiro.
tās lietas ir toksiskas, īpaši bērniem. Bloķeju visas influenceres, kas reklamē Sheiv vai TemuLinlī @ 08.01.2024 13:39Es savam bērnam daudz ko sūtu no drēbēm , tiešām smukas lietas un labas kvalitātes , puikam veikalos nav smuku drēbju uz 2 gadiem
Tagad pasūtīju lietas par 210€
Sev es esmu sūtījusi smukas vasaras kleitas, iepriekš sūtīju džemperus, bodijus ļoti patīk
Ar kleitām gan esmu lielākoties rudens nošāvusi greizi ?
cory @ 23.10.2023 10:42
Neminēju, ka tie ir mani “labie veikali”, manā komentāra tā bija atsauce uz iepriekšējo komentāru, kur šie veikali ir pieminēti, bet jā, atšķirībā no Shein, šīs kompānijas vismaz cenšās kaut kādā veidā uzlabot savu tēlu- ir drēbju pārstrādes punkti, pārstradāti iepakojumi, ir kolekcijas, kurās tiek izmantoti gan pārstrādāti, ilgtspējīgi un premium kvalitātes materiāli utt. Bet kā jau es minēju, man nav jāataisno savas izvēles forumā un jums nav jāmēģina mani nolikt, tikai tāpēc, ka mans viedoklis nesakrīt ar vairākumu- gribat atbalstīt Shein, tad dariet to. Es kā patērētājs šo kompāniju ar savu naudu neatbalstu un neatbalstīšu.