Shein

Reitings 157
Reģ: 31.10.2022
Salīdzinoši nesen sāku izmantot Shein un esmu patīkami pārsteigta, cik tur ir labs apģērbu un apavu piedāvājums! ☺Arī kvalitāte laba, vismaz to, ko es izvēlos, ne ar ko neatšķiras no piem. Zara vai Mango. Kā jūs, pasūtat?
22.10.2023 12:05 |

Reitings 1356
Reģ: 27.05.2023
Shein tagad ir mans mīļākais veikals. Sūtu no turienes gan kleitas, gan krekliņus, gan džemperus, gan jaciņas, gan bikses, gan auskarus un gredzenus, jebkādus aksesuārus. Pilnīgi nekādu sūdzību. Bet ir jāskatās uz atsauksmēm un pirms pērc arī jāiedomājas jau prātā, ka vienmēr nebūs 100% tas kas bildēs. Ja ņem kaut ko kas bildēs izskatās pēc satīnveidīga auduma, tas var gadīties diezgan lēts un plastmasīgs.
Bet apģērbs patiesībā ir diezgan ilgtspējīgs. Gan legingi, gan bikses, gan džemperi, gan bītlenes un vēl viss cits man kalpo jau labu laiku. Vairākas somas, kas ir riktīgi super. Arī auskari un gredzeni nepaliek zaļi un krāsa nost nenāk.
Vienīgais ko nepērku Shein ir jakas un mēteļi, jo domāju, ka tiem diezvai ir kārtīgas oderes. Uz apaviem man arī nav sanācis trāpīt ar izmēriem, sūtīju atpakaļ. Labas kurpes bija, bet nolažoju ar izmēru. Bet vienas manas darba botes ko pasūtīju pirms 2 gadiem man kalpo vēl joprojām un maksāja kādi 9-10 Eiro.
22.10.2023 21:47 |

10 gadi
Reitings 5072
Reģ: 25.05.2009
Upene36 @ 22.10.2023 21:12

Tu ļoti pārspīlē! Ļoti. Padomā labi, ko nozīmē jēdziens kvalitāte. Man no Aļika vēl ir pufaicene, gadus 6 kalpo. Tu gribi teikt, ka tā nav kvalitāte? Kas tad ir kvalitāte, ja ne preces ilgstpējība. Jāprot izvēlēties, tikpat daudz, cik arī dārgākos tīklos, kuri tikai aizmālē tādām kā tu acis, liekot noticēt, ka ir ražots sazin kā un no kā, tikai patiesība ir tālu no tā, ko tu iedomājies. Starpcitu, Aļikā ir arī drēbes un apavi pa 100+ eur. Ļoti lēti? Cita lieta mazie ražotāji, kuri arī šuj drēbes un apavus savās zemēs, bet tādi masu tīkli kā Zara un Mango, HM, u.c., tu gribi teikt, ka nešuj Ķīnā, Taivānā, Vjetnamā? Šuj, un kā vēl. Paskaties taču cedelēs pie apģērba. :)

Man tev nekas nav jāpierāda, tie ir mani ētiskie principi un es ar tiem arī dzīvoju un tas, ka tu man mēģināsi iestāstīt, ka man ir aizmālētas acis, tavu teikto nepadarīs par patiesību. Ja tu gribi atbalstīt šādus biznesus, tā ir tava izvēle. Es to nedarīšu.
Turklāt ilgtspējība un kvalitāte manā skatījumā nav viens un tas pats, lai gan ir nedaudz saistītas viena ar otru. Kvalitāte ir preču un pakalpojumu vērtējums un ilgtspējība ir spēja noturēt šo kvalitāti neatstājot ilgtermiņā negatīvu ietekmi uz dabu, ekonomiku un cilvēci.
Tu man piesauc te Āzijas valstis, kur arī Zara un H&M ražo drēbes, bet tici vai nē, arī šajās Āzijas valstīs ir fabrikas, kurās darbinieki netiek uztverts kā lētais darbaspēks. Vjetnama vai Ķīna uz birkas uzreiz nenozīmē lēto darba spēku 😉 Vajag nedaudz paplašināt savu redzesloku nevis tikai lepoties ar to, ka esi izpētījusi cenu diapazonu Aļikā un preces ražotājvalstis uz birkas.
22.10.2023 22:01 |

Reitings 244
Reģ: 26.04.2023
cory @ 22.10.2023 22:01

Man tev nekas nav jāpierāda, tie ir mani ētiskie principi un es ar tiem arī dzīvoju un tas, ka tu man mēģināsi iestāstīt, ka man ir aizmālētas acis, tavu teikto nepadarīs par patiesību. Ja tu gribi atbalstīt šādus biznesus, tā ir tava izvēle. Es to nedarīšu.
Turklāt ilgtspējība un kvalitāte manā skatījumā nav viens un tas pats, lai gan ir nedaudz saistītas viena ar otru. Kvalitāte ir preču un pakalpojumu vērtējums un ilgtspējība ir spēja noturēt šo kvalitāti neatstājot ilgtermiņā negatīvu ietekmi uz dabu, ekonomiku un cilvēci.
Tu man piesauc te Āzijas valstis, kur arī Zara un H&M ražo drēbes, bet tici vai nē, arī šajās Āzijas valstīs ir fabrikas, kurās darbinieki netiek uztverts kā lētais darbaspēks. Vjetnama vai Ķīna uz birkas uzreiz nenozīmē lēto darba spēku ? Vajag nedaudz paplašināt savu redzesloku nevis tikai lepoties ar to, ka esi izpētījusi cenu diapazonu Aļikā un preces ražotājvalstis uz birkas.

Celt sevi moralitātes zenītā par to, ka esi pret fast fashion, bet piesaukt tādus zīmolus kā Zara un Mango ir ne tikai naivi, bet arī neticami tupi. Palasi, kas notika Rana Plazā; par Zaras mātes kompānijas tiesu darbiem Latīņamerikā par bērnu nelegālu paverdzināšanu. Nekas tur nav labāk kā Shein, nevajag sev pūst miglu acīs.
Es neizmantoju Shein un pamatā iepērkos tevis minētajos “labajos” veikalos. Bet es ļoti labi saprotu, ka arī šīs kompānijas ir tālu no ētiskuma un nevajag pārmest citiem to, ko reāli atbalsti arī pati.
23.10.2023 07:58 |

Reitings 1465
Reģ: 10.02.2016
Es arī regulāri pasūtu drēbes un apavus no shein.
Nekāda vaina, tikai atsauksmes jālasa.
Man žēl par to pašu preci (vai līdzvērtīgu) maksāt 5x. vairāk Latvijā esošajiem veikaliem - mohito,Reserved utml. Jo viņiem arī kvalitāte klibo. Nopirki ko dārgāku, tik un tā tas ātri saveļās, vai saplīst. Labāk pērku shein, vismaz nav liela sāpe ja tas krekliņš saveļās .
23.10.2023 09:40 |

10 gadi
Reitings 5072
Reģ: 25.05.2009
pufijs @ 23.10.2023 07:58

Celt sevi moralitātes zenītā par to, ka esi pret fast fashion, bet piesaukt tādus zīmolus kā Zara un Mango ir ne tikai naivi, bet arī neticami tupi. Palasi, kas notika Rana Plazā; par Zaras mātes kompānijas tiesu darbiem Latīņamerikā par bērnu nelegālu paverdzināšanu. Nekas tur nav labāk kā Shein, nevajag sev pūst miglu acīs.
Es neizmantoju Shein un pamatā iepērkos tevis minētajos “labajos” veikalos. Bet es ļoti labi saprotu, ka arī šīs kompānijas ir tālu no ētiskuma un nevajag pārmest citiem to, ko reāli atbalsti arī pati.

Neminēju, ka tie ir mani “labie veikali”, manā komentāra tā bija atsauce uz iepriekšējo komentāru, kur šie veikali ir pieminēti, bet jā, atšķirībā no Shein, šīs kompānijas vismaz cenšās kaut kādā veidā uzlabot savu tēlu- ir drēbju pārstrādes punkti, pārstradāti iepakojumi, ir kolekcijas, kurās tiek izmantoti gan pārstrādāti, ilgtspējīgi un premium kvalitātes materiāli utt. Bet kā jau es minēju, man nav jāataisno savas izvēles forumā un jums nav jāmēģina mani nolikt, tikai tāpēc, ka mans viedoklis nesakrīt ar vairākumu- gribat atbalstīt Shein, tad dariet to. Es kā patērētājs šo kompāniju ar savu naudu neatbalstu un neatbalstīšu.
23.10.2023 10:42 |

Reitings 157
Reģ: 31.10.2022
cory @ 23.10.2023 10:42

Neminēju, ka tie ir mani “labie veikali”, manā komentāra tā bija atsauce uz iepriekšējo komentāru, kur šie veikali ir pieminēti, bet jā, atšķirībā no Shein, šīs kompānijas vismaz cenšās kaut kādā veidā uzlabot savu tēlu- ir drēbju pārstrādes punkti, pārstradāti iepakojumi, ir kolekcijas, kurās tiek izmantoti gan pārstrādāti, ilgtspējīgi un premium kvalitātes materiāli utt. Bet kā jau es minēju, man nav jāataisno savas izvēles forumā un jums nav jāmēģina mani nolikt, tikai tāpēc, ka mans viedoklis nesakrīt ar vairākumu- gribat atbalstīt Shein, tad dariet to. Es kā patērētājs šo kompāniju ar savu naudu neatbalstu un neatbalstīšu.

Tad jau es ceru, ka tu esi tikpat ētiska arī citās jomās, kaut vai pret tūrismu Taizemē, kur paverdzina ziloņus, vardarbīgi izturas pret sievietēm un bērniem.
23.10.2023 23:10 |

Reitings 20
Reģ: 07.01.2024
Jā, arī es esmu atradis pie viņiem dažas lieliskas lietas . Un kas mani priecē piegāde ir ātra.
08.01.2024 10:28 |

Reitings 213
Reģ: 18.12.2023
Sūtu regulāri, ja pilsetā ir smartpost pakomāts tad ir pakomātā ja nav tad itella kurjers ved uz mājām.
Ļoti daudzas lietas ir patikušas ka izskatās bildē, bet redzot atsauksmju foto, oj paldies nē. Ja prece izskatās labi atsauksmēs tad pērku.
Pasūtīju pa 40€ rudens mākslīgās ādas jaku kas pie Didriķa maksā 89€ priekš 40€ ļoti laba kvalitāte. Sūtu daudz nieciņus priekš mājas labiekārtošanas ir ok.
08.01.2024 13:18 |

Reitings 213
Reģ: 18.12.2023
cory @ 22.10.2023 20:58
Nekad neko neesmu sūtījusi no Shein un plānoju to arī tā atstāt. Šī ir viena no fast-fashion kompānijām, kas ražo savus apģērbus no sintētiskiem un nekvalitatīviem materiāliem. Principā ar neko neatšķirās no lētajām Aliexpress lupatām, tikai Shein cenas ir vēl zemākas nekā Aļikā un tas viss pateicoties lētajiem, nekvalitatīvajiem materiāliem un zemajām darbinieku algām, kas reāli tiek eksplotēti lētajās Āzijas valstīs. Turklāt, ja Zara vai H&M taisa līdzīgus dizainus dizaineru kolekcijām, tad Shein vienkārši brutāli ņem un pārkopē dizainus. Un ne tikai no lielajām dizaineru kompānijām, bet arī individuāliem māksliniekiem un mazajiem uzņēmējiem. Shein mēģina pircējam likt noticēt, ka apģērba ražošana nav dārga un visas pārējās kompānijas pārceno savus apģērbus, bet reāli aiz šīs cenas slēpjas darbinieku eksplotācija, zagti dizaini un fast fashion radītais piesārņojums. Man laikam jau kādu laiku ir pienācis dzīvē tas brīdis, kad kvalitāte ir svarīgāka kā kvantitāte un apģērba cena, tāpēc visu ētisko apsvērumu dēļ es Shein ignorēju, jo labi zinu, ka man nevajag 3 bītlenes dažādās krāsās, tikai tāpēc, ka katra maksā 4 eiro.
man piemēram nav tik daudz naudas lai iepirktos zara, hm, lindex utt. Bet esmu sieviete un gribu kko nopirkt tapēc izvēlos Shane.
08.01.2024 13:21 |

Reitings 790
Reģ: 29.01.2020
Es savam bērnam daudz ko sūtu no drēbēm , tiešām smukas lietas un labas kvalitātes , puikam veikalos nav smuku drēbju uz 2 gadiem
Tagad pasūtīju lietas par 210€
Sev es esmu sūtījusi smukas vasaras kleitas, iepriekš sūtīju džemperus, bodijus ļoti patīk
Ar kleitām gan esmu lielākoties rudens nošāvusi greizi 😁
08.01.2024 13:39 |

Reitings 790
Reģ: 29.01.2020
Tagad vēl topinus pasūtijusi ar smukām rokām un vēl viss kaut ko 😁
08.01.2024 13:40 |

Reitings 110
Reģ: 21.08.2023
Man patīk, ka varu krāt punktus un vēlāk tos izmantot iepērkoties. Preces ir bijušas visādas, kvalitātes ziņā atšķirīgas, bet kopumā neredzu problēmu pārdot lietu, kas neapmierina konkrēti manas prasības, bet ir pilnīgi jaunas un lietošanai derīgas.
Esmu sūtījusi no visādām kategorijām, un piekrītu, ka kritiski jāskatās uz atsauksmēm, tur dāmas bieži vien raksta wow baigi labi, lai gan bildē var redzēt, ka nu nav tomēr forša tā lieta.
😬😃
08.01.2024 15:42 |

Reitings 482
Reģ: 14.05.2024
Es ļoti sen neiepirkos Shein, jo zināju to, ka tur notiek tiesa par verdzību, bet visas draudzenes man teica, ka ir baigi forši. Viss super lēti.
Noignorēju faktu par tiesu, iegāju, apskatījos, pasūtīju dažas reizes drēbes, sapratu pēc kāda laika, ka esmu gandrīz visu atdevusi labdarībai, jo tā kvalitāte laikam nav man. Ir, protams, iespēja atrast labas lietas, bet kopumā, man nesanāca un sapratu, ka nebūs. Laikam arī izlasot vienu no n-tiem rakstiem par to, ka drēbēs atrod toxic vielas, arī vairs nemotivē iepirkties.
https://www.lemonde.fr/en/international/article/2024/08/14/shein-and-temu-products-found-to-contain-high-levels-of-toxic-chemicals_6715032_4.html
11.10.2024 09:36 |

Reitings 56
Reģ: 06.09.2024
Linlī @ 08.01.2024 13:39
Es savam bērnam daudz ko sūtu no drēbēm , tiešām smukas lietas un labas kvalitātes , puikam veikalos nav smuku drēbju uz 2 gadiem
Tagad pasūtīju lietas par 210€
Sev es esmu sūtījusi smukas vasaras kleitas, iepriekš sūtīju džemperus, bodijus ļoti patīk
Ar kleitām gan esmu lielākoties rudens nošāvusi greizi ?
tās lietas ir toksiskas, īpaši bērniem. Bloķeju visas influenceres, kas reklamē Sheiv vai Temu
11.10.2024 12:01 |

Reitings 794
Reģ: 14.03.2014
cory @ 23.10.2023 10:42

Man šķiet, ka ir mazliet glupi diskusijā, kur meitenēm prasa ko un kā viņas pasūta SHEIN drukāt par to cik tas ir slikts internetveikals, ka tas neatbilst tavām ētikas normām, un tām kas tur kko sūta derētu paplašināt savu redzesloku. Nopietni? Varbūt tev pašai derētu paplašināt savu redzesloku un saprast, ka ne visi cilvēki var atļauties iepirkties veikalos parastajos, kur viens T-krekls maksā 20 eiro (tas droši vien arī neatbilst tavām kvalitātes normām). Forši, ka tev ir iespēja pirkt kvalitatīvas un dārgas (jo kvalitatīvs noteikti nemaksās 5 eiro) drēbes, bet reizēm šādi pārgudrie komentāri a ļa "tas nav mans līmenis" diskusijā, kur neviens neprasīja kādi ir jūsu ētikas principi ir nevietā.
11.10.2024 23:50 |

Reitings 327
Reģ: 15.08.2022
Esmu sūtījusi tikai apģērbu un nav nācies vilties. Drēbēm Sinsay/New Yorker kvalitāte, bet vismaz 3x lētāk. Apavus gan bail sūtīt, tādā ziņā ar kvalitāti neriskēšu.
Māsa sev sūtīja kāzām auskarus un plīvuru, un ļoti ietaupīja. Kā arī savam saderināšanās gredzenam ļoti, ļoti līdzīgu riņķīti par 1 eur, ko ņemt līdzi kāzu ceļojumā, jo īsto bija bail pazaudēt. :D Bildēs nepateiksi, ka viltojums. :D
15.10.2024 14:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits