Vīrietis dzīvo ar vecākiem?

Reitings 102
Reģ: 15.09.2023
Kā mums māca mēdijos un TV, kopē ko dara attīstītās valstīs un ASV. Tad nu attīstītās valstīs ir pieņemts ka 18 gados vecāki met ārā savus bērnus no mājam lai tie iet uz visām 4 debespusēm dzīvot savu dzīvi. Bet vai Latvijā tas ir iespējams parastam vidusmēra latvietim nevis "upper class"? Es personīgi vīrietis 32 gadi dzīvoju kopā ar vecākiem un esmu saņēmis no sievietēm komentārus ka tas nav normāli ka man tajā vecumā vajadzēja sen jau īrēt dzīvokli un ka es braucu ar vecu auto, normāli veči paņem Mogo kredītā jaunāku, vajagot "attistities" bet es to nedaru.
Jautājums tiešām pēc sieviešu domām tie čaļi kas ir kredītos un parādos lai celtu savu tēlu ir tie attīstītie un 21 gadsimta norma?
Es personīgi uzskatu ka mana dzive ar vecākiem un vecu auto nav lielaks murgs par tiem "patstāvīgajiem" kas saņemušies kredītus un kādam liek kabatā 400 eiro par to ka tā persona ļauj uz laiku dzīvot savā CCCP laiku bloku mājā.
Un nē es nēesmu stereotips kas sēž uz muteres kakla un spēlē datorspēles caurām dienām. Strādāju, pēdējās nedēļas pat pa 10h dienā, pelnu pats savu naudu.
14.10.2023 13:44 |

Reitings 102
Bumbule @ 14.10.2023 14:38

Aizej uz konsultāciju bankā. Tas ir tikai attaisnojums, ka no 1700 netto dod kredītu. Tās ir muļķības. Viss atkarīgs cik lielu summu gribi aizņemties. Gribi 200 000 eiro vērtā mājā dzīvot, loģiski, ka tur ar 1100 uz rokas nepietiek, pat ar 1500 un 2000 nē. Bet normālu 2 istabnieku jau nu var atļauties pa kādiem 30-50 k, Dobelē jau jo sevišķi.
Lūdzu, https://www.ss.lv/msg/lv/real-estate/flats/dobele-and-reg/dobele/bbbhh.html#photo-10, izremontēts 2 istabnieks, 35k. Ar tavu algu, elementāri nomaksājams.
tie nav mani vārdi par tiem 1700eiro, tie ir bankas parstāvja vardi, ja nemaldos tas raksts tapa jo Rinkēvičš pacēla jautājumu kādēļ mūsdienās ļoti maz jauni cilvēki iegādājās sev mājokļus, tad nu ari atbilde bija ka ir noteikts algas limits kam dod, pārēji visi ir riska gripā ka var nenomaksāt un palikt parādā. Man personīgi pat divistabu dzivokli nevajadzētu. Ģimeni nevēlos tāpat.
14.10.2023 14:49 |

Patīk
Reitings 15917
Reģ: 12.07.2022
14.10.2023 14:58 |

Reitings 2405
Reģ: 20.06.2023
Ok, tas bija 2019.gadā, bet man ar saviem +/- 700€ uz rokas ienākumiem dabūju hipotekāro kredītu tieši SEB uz 15 gadiem, nomaksāju 3 gados. 😄
Vari sēdēt sieviešu forumā un īdēt, vai arī vari iet un skatīties un mēģināt kaut ko uzlabot savā dzīvē.
Tikko ss.lv uzspiedu uz pirmo sludinājumu, kas izleca - 3 istabu dzīvoklis Dobelē - 21 000. Ar tavu algu to var mierīgi atļauties. 😄
14.10.2023 14:59 |

10 gadiPatīk
Reitings 4898
Reģ: 31.10.2010
Un vēl domājot par nākotni - ja izveidosies nopietnas attiecības ar kādu, uz kurieni tu vedīsi savu draudzeni/topošo sievu? Uz vecāku mājām?
14.10.2023 15:01 |

Reitings 102
Bumbule @ 14.10.2023 14:40

Pie tavas algas vari dabūt 72 k kredītu (neņemot vērā nekādus citus faktorus)
https://www.seb.lv/privatpersonam/krediti/majokla-kredits#paragraph10081
uz kredīt kalkulatoriem nav jēga skatities, tie ir tikai tā uzskatam ielikti, tas nenozimē ka viņi dod, es saku to pēc zināmu cilvēku pieredzes, Tur lemj savādāk kam dot kam nē, kā tieši, nezinu nēesmu pats banķieris. Piemēram iepriekšējā darba vietā darba kolēģei pat 15 tukstošus neiedeva, ko viņa ar vīru varētu nomaksāt mierīgi un atri, dēļ darba vietas, jo tads darbs, te ir pasūtijums te nav, mainīga alga, tapēc banka pasūtija viņu 3 mājas tālāk.
14.10.2023 15:04 |

Reitings 12040
Reģ: 05.03.2020
Nu bet ja tu nevēlies ģimeni, kā pats raksti, tad skaidrs, ka tev trūkst motivācijas kaut ko mainīt savā dzīvē. Tad jau nevajadzētu uztraukt, ko sievietes domā vai nedomā par večiem, kas dzīvo ar vecākiem.
14.10.2023 15:04 |

Reitings 669
Reģ: 15.08.2023
KristapsM @ 14.10.2023 14:49
tie nav mani vārdi par tiem 1700eiro, tie ir bankas parstāvja vardi, ja nemaldos tas raksts tapa jo Rinkēvičš pacēla jautājumu kādēļ mūsdienās ļoti maz jauni cilvēki iegādājās sev mājokļus, tad nu ari atbilde bija ka ir noteikts algas limits kam dod, pārēji visi ir riska gripā ka var nenomaksāt un palikt parādā. Man personīgi pat divistabu dzivokli nevajadzētu. Ģimeni nevēlos tāpat.

Rādās, ka te kādam vispār nav saprotams tāds vārds kā finanšu pratība.
Loģiski, ka bankas skatās, kam var dot un kam nevar dot, bet nu 1700 galīgi nav nekāda robežšķirtne. Man šogad divi pazīstami cilvēki nopirkuši dzīvokļus - viens 40 k vērtībā, otrs 55k. Algas, iespējams, ka tikai uz papīra sasniedz šādu summu un abi bez problēmām saņēma kredītus uz 20 gadiem.
Šodien paņemt kredītu ir izdevīgāk nekā maksāt kādam īres maksu pa tukšo, un iespējams, maksāt kredīta maksājumus īrētāja vietā.
Ja tev pietiek ar vienistabas dzīvokli, vēl jo vairāk par izdevīgu summu var kaut ko atrast.
14.10.2023 15:08 |

Reitings 669
Reģ: 15.08.2023
Minelūše @ 14.10.2023 15:01
Un vēl domājot par nākotni - ja izveidosies nopietnas attiecības ar kādu, uz kurieni tu vedīsi savu draudzeni/topošo sievu? Uz vecāku mājām?

Viņam nevajag. Nevainīgs tā arī nomirs.
14.10.2023 15:11 |

Reitings 102
fifinators @ 14.10.2023 14:59
Ok, tas bija 2019.gadā, bet man ar saviem +/- 700€ uz rokas ienākumiem dabūju hipotekāro kredītu tieši SEB uz 15 gadiem, nomaksāju 3 gados. ?
Vari sēdēt sieviešu forumā un īdēt, vai arī vari iet un skatīties un mēģināt kaut ko uzlabot savā dzīvē.
Tikko ss.lv uzspiedu uz pirmo sludinājumu, kas izleca - 3 istabu dzīvoklis Dobelē - 21 000. Ar tavu algu to var mierīgi atļauties. ?
tiem kas nedzīvo dobelē - pirms skaties uz dzīvokļu cenām, ir jāskatās kādās adresēs tie atrodās. Bērzes iela un Auru pag, priežu iela ir kriminālie rajoni, tapēc arī tur cenas zemas ir.
14.10.2023 15:25 |

10 gadiPatīk
Reitings 4898
Reģ: 31.10.2010
Viena lieta ir tas, ka tev šādi dzīvot ir ērti, bet ne mazāk svarīgs ir vecāku viedoklis. Kā jau teicu, ir svarīgi noskaidrot divus jautājumus.
1. Vai vecākiem tiešām nav nekādu pretenziju? Varbūt tagad, kad bērns ir izaudzis, viņi vēlētos padzīvot atkal divatā viens otram.
2. Vai nav tā, ka pieaugušais bērns dzīvo vecāku mājā, lieto elektrību, ūdeni, gāzi, ēd vecāku pārtiku, bet nepiedalās maksājumos par to visu?
14.10.2023 15:27 |

Reitings 88
Reģ: 13.10.2023
Dobelē ir kriminālie rajoni? Kas tur notiek?
14.10.2023 15:30 |

Reitings 337
Reģ: 29.07.2020
Sievietes ar ambīcijām neizvēlēsies tādu vīrieti, bet gan jau kāda pieticīga sieviete piekristu satikties arī ar tādu vīrieti.
14.10.2023 15:38 |

Reitings 102
lasamviela @ 14.10.2023 15:30
Dobelē ir kriminālie rajoni? Kas tur notiek?
Bērzes ielā vairs nav tik traki, bet tāpat vēl dzudz pabiras dzīvo, tipiskie, alkaši narkomāni, retu reizi sadur viens otru, jo pudeli nesadalija, citreiz mašīnas, garažas šķunīšus apzog. Gardenē ir bišķi trakāk, Zog tur nenormāli un visu ko var. tad ir vietējie gansteri - tumšas ādas krāsas vienuzači (čigāni) kas iet izrēķināties ar visām jaunām sejām ko ierauga savā rajonā (gluži kā GTA spēlē) un tur tas iet no paaudzes paaudzē, viena paaudze sasēžās pa cietumiem, nākošā jau veidojās vietā. Arī ja vēlies metafetamīnu, marihuānu un "vitamīnus" gardene ir vieta kur to mekēt.
14.10.2023 15:39 |

Patīk
Reitings 11059
Reģ: 01.10.2016
Par kredītiem - tie ir aizspriedumi un attaisnojumi. Ja alga ir bankas kontā pierādāma, tad banka neskatās kas tā par profesiju, ir tikai jānorāda darba devējs, kas parasti ir SIA "kautkas" un pat nozari nevar noteikt.
Esmu gājusi tam cauri, un pat kā pašnodarbinātā sakārtoju savus ienākumus, lai saņemtu kredītu dzīvoklim.
Cita lieta ir, ja tu vienkārši negribi dzīvot pie vecākiem, jo tas ir ērti. Bet tad to arī vajag atklāti atzīt, nevis aibildināties ar to, ka kredītus ņem pamuļķi un tos vispār ir grūti dabūt.
Par algām gan nepiekrītu, ka Dobelē būtu baigi viegli atrast darbu ar lielu algu, tikai tāpēc, ka cilvēks ir spēka gados. Rīgā varbūt, bet ne jau mazpilsētās tos 2k darbus met pakaļ. 1100 mazā pilsētā ir ļoti normāli.
14.10.2023 15:43 |

Reitings 102
Minelūše @ 14.10.2023 15:27
Viena lieta ir tas, ka tev šādi dzīvot ir ērti, bet ne mazāk svarīgs ir vecāku viedoklis. Kā jau teicu, ir svarīgi noskaidrot divus jautājumus.
1. Vai vecākiem tiešām nav nekādu pretenziju? Varbūt tagad, kad bērns ir izaudzis, viņi vēlētos padzīvot atkal divatā viens otram.
2. Vai nav tā, ka pieaugušais bērns dzīvo vecāku mājā, lieto elektrību, ūdeni, gāzi, ēd vecāku pārtiku, bet nepiedalās maksājumos par to visu?

Man māte ir šķirusies, dzīvoju ar viņu un vecmāti, ēdu es ļoti maz nēesmu viens no tiem kas 3 reizes dienā ēd, nezinu maziņš kunģis man vai kā, brokastis es vispār neēdu, darbā mums ved atmaksātas pusdienas no kafeinīcas, ēdu tur, un vakarā mājās man normālu ēdienu negribās, tikai panašķoties, un to es pērku pats, neprasu lai man kautko gatavo.
14.10.2023 15:44 |

Reitings 2405
Reģ: 20.06.2023
KristapsM @ 14.10.2023 15:25
tiem kas nedzīvo dobelē - pirms skaties uz dzīvokļu cenām, ir jāskatās kādās adresēs tie atrodās. Bērzes iela un Auru pag, priežu iela ir kriminālie rajoni, tapēc arī tur cenas zemas ir.

Kur Latvijā kāds rajons ir “kriminālais”? 😄 nav jau vairs 90tie. Ja kāds kādu sadurs, tad sadurs arī pilsētas centrā.
Bet nu labāk jau ir attaisnoties, kāpēc esi diezgan nederīgs cilvēks. 😄
Varbūt piesakies armijā - izaudzinās no tevis kārtīgu vīru + Ādažos kazarmās varēsi arī par velti dzīvot. Nebūsi vismaz vecākiem uz kakla.
14.10.2023 15:44 |

Reitings 102
Lula @ 14.10.2023 15:43
Par kredītiem - tie ir aizspriedumi un attaisnojumi. Ja alga ir bankas kontā pierādāma, tad banka neskatās kas tā par profesiju, ir tikai jānorāda darba devējs, kas parasti ir SIA "kautkas" un pat nozari nevar noteikt.
Esmu gājusi tam cauri, un pat kā pašnodarbinātā sakārtoju savus ienākumus, lai saņemtu kredītu dzīvoklim.
Cita lieta ir, ja tu vienkārši negribi dzīvot pie vecākiem, jo tas ir ērti. Bet tad to arī vajag atklāti atzīt, nevis aibildināties ar to, ka kredītus ņem pamuļķi un tos vispār ir grūti dabūt.
Par algām gan nepiekrītu, ka Dobelē būtu baigi viegli atrast darbu ar lielu algu, tikai tāpēc, ka cilvēks ir spēka gados. Rīgā varbūt, bet ne jau mazpilsētās tos 2k darbus met pakaļ. 1100 mazā pilsētā ir ļoti normāli.
es arī zinu cilvēkus kas ir gājuši cauri un ir atšūti pat ar labām algām, saku es nēesmu banķieris nezinu pēc kā viņi vēl vērtē bet ne tikai pēc algas.
es uzskatu ka pamuļķi ir tie kas ņem kredītus auto iegādei, nevis mājoklim. Majokļiem vērtība iet uz augšu, behai strauji uz leju.
14.10.2023 15:56 |

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Ja dzīvo pie vecākiem tik ilgi līdz 32.g.v. un nav bērnu, tad būtu bijis jāspēj sakrāt 1.iemaksai neliela dzīvokļa kredītam. Ja vīrietis to nespēj un ir apmierināts dzīvot pie vecākiem, tad viņš nav mērķtiecīgs un nevēlas nodrošināt sev un savai nākotnes ģimenei labklājību. Alga 1100eur uz rokas pie aprakstītās situācijas ir ļooti laba, tā ir 1100eur kabatsnauda. Kur Tu tērē to naudu?
Vīrieša vecākus arī nesaprotu, audzina memļaku.
14.10.2023 15:57 |

Reitings 555
Reģ: 07.04.2022
Kaut kas nav līdz galam ar motivāciju un prioritātēm. Man liekas, ka varētu tik ilgi dzīvot vecāku mājās, ja vien paralēli tu krātu naudu savam - vienalga, dzīvoklim vai mājai. Tad kā pagaidu variants vēl pieņemami, jo pat, lai nopirktu kaut ko savu, tas nav 1 mēneša jautājums. Miljonāriem varbūt, bet parasti cilvēki gaida izdevīgāko cenu sev vēlamā projektā, stāvā, rajonā utt. Un tas var aizņemt dažus gadus. Es arī esmu pret stereotipiem un aizspriedumiem, ka jāsperas ārā no vecāku mājām pārlieku agri. Bet tev sanāk nav nemaz nolūka atdalīties un tas ir dīvaini. Vēl kā izņēmums var būt privātmāja, tad ir tā, ka pāris paaudzes dzīvo kopā un saimnieko. Tādas īstenas tradicionālas nacionālas ģimenes. Pazīstu pati personīgi pāris tādas. Bet tas arī nav tavs gadījums. Otru pusīti nevēlies nemaz, ka vispār nav vīzijas par atdalīšanos?
14.10.2023 15:58 |

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Es ar 1150eur algu īrēju dzīvokli (450eur ar komunālajiem), paēdu, audzinu bērnu. Man nav opcija mamma un tētis vai mantojums, un man nav respekta pret vīrieti kurš pie labākiem apstākļiem necīnās pa dzīvi, drīzāk izskatās, ka gaida sievieti māti, kurai viss jau būs gatavs (māja/dzīvoklis) būs tik jāpiešpricē šur tur.
14.10.2023 15:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)